Sweeney Todd: Fleet Streeti deemonlik habemeajaja

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas Gatito » 08. Märts 2008, 11:58

On jah lahe see koht.
Ta ütleb What siis kui mrs. Lovett küsib, kas ta võib midagi küsida. Siis ta küsib, kas Sweeney mäletab, milline Lucy välja nägi ja pakub et nad võiks koos elada. Ma täiesti juhuslikult panin seda tähele, spetsiaalselt ei jälginud küll niimoodi tervet filmi. :)
Soojust, värve, rõõmu, vabadust
Kasutaja avatar
Gatito
Batman alustab
Batman alustab

PostitusPostitas Reinuvader Rebane » 08. Märts 2008, 15:37

vot too "What" läks minul küll kõrvust mööda.
Kasutaja avatar
Reinuvader Rebane
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas -kathyy- » 29. Märts 2008, 22:21

jaa mina panin ka seda whati tähele.. hästi hea ;)

aga ma tahtsin õigemini seda teada, et kuna dvd välja tuleb.. ametlikul kodukal oli, et 1. aprill, aga vaevalt, et meil ka.. see on ju juba ülehomme.. ;-)

äkki keegi teab midagi rohkemat kui mina? :P
Kasutaja avatar
-kathyy-
Raevunud härg
Raevunud härg

PostitusPostitas Reinuvader Rebane » 31. Märts 2008, 00:38

TBC´l on pisut teissugune info DVD kohta. mingi jama pidada sellega olema. eks tuleb uudistesse üles.
Kasutaja avatar
Reinuvader Rebane
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas Hülss » 03. Aprill 2008, 21:27

Ühes asjas olen ma nüüd veendunud: Tim Burton ei saa ilma Johnny Depp'ita elada. Mine sa tea, võibolla on tunne vastastikune. (nali) Ta pole siiski ainuke lavastaja kel on aastate jooksul välja kujunenud oma "lemmiklaps". Nende sagedane koostöö ei oleks vast võimalik, kui Depp'il endal poleks kalduvust esitada aeg-ajalt tõeliselt veidraid tegelasi. Miski neil klapib igatahes, sest nüüdseks on selja taga juba kuus ühist projekti. Sweeney Todd'ist polnud ma enne kuulnud filmi Jersey Girl (2004) vaatamist, kus lõpu poole Ben Affleck, Liv Tyler, Raquel Castro ja George Carlin esitasid ühe loo muusikalist nimega Sweeney Todd.

Muusikal ei ole minu arvates film selle kõige normaalsemas või traditsioonilisemas mõttes. Ta sobib pigem lavale, kui kinolinale. See ei tähenda muidugi, et mõned selle vägiteoga aeg-ajalt hakkama ei saaks. Tim Burtonile pole antud žanr võõras, sest animatsiooni kujul sündis umbes 15 aastat tagasi film, "The Nightmare Before Christmas". Depp'iga on sama lugu, kuigi ta filmis Cry-Baby (1990) oma häälega ei laulnud. Olen alati arvanud, et muusikale ei valmistata "normaalsetele inimestele", sest enamus neist filmidest kipuvad olema üle vindi keeratud, liialt positiivsed või siis lihtsalt vaimselt häirivad. Sellele vaatamata olen aastate jooksul muusikale ikka päris palju näinud, ja kindlasti ka palju häid muusikale. Heitke järgnevale nimekirjale pilk peale ja võite isegi meeldivalt üllatuda: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mu ... ms_by_year :)

Võibolla tundub ainult mulle nii, aga Sweeney Todd ei ole iseenesest niivõrd huvitav tegelane kui nt. Jack the Ripper või Hugo Weaving'u "V". Film algab kiiresti ja tegelase minevikule/sünnile pole kuigi palju aega kulutatud. Samuti jätab Sweeny Todd lõpu poole "kärbitud" mulje, kus läbi akna armunud noorpaari juhtumitest me teada ei saagi. Ülesehituselt on ta filmina lihtne, kuid selge see, et muusikalide puhul läheb põhirõhk ikka muusikale endale, filmi teatraalsusele ning kunstilisele lavastusele. Dialoog ja tegelaste arendus jääb rohkem tahaplaanile. Mitte, et selles midagi halba oleks, aga kuidas kellelegi mõjub. Kindlasti on tähtis see meelelahutuslik pool, mitte hakata vaatajat vaevama liialt keeruka sisuga, samal ajal kui peaks näitlejate lauldavatest lugudest mõnu tunda. Ja laulvad näitlejad on tänapäeval kindlasti harvem nähtus kui muusikalide kuldajal.

Lood endid kõlavad väga hästi. Laulusõnad on osavalt kirjutatud ning voolavad osatäitjate huultel ilma suurema vaevata. Eks see ole ka näiline, sest näitlejatele ei ole ta kindlasti kerge ilma ühegi veata need stseenid üles võtta. Paljud tegid siin kahtlemata oma lauljadebüüdi ja kõik said ka suurepäraselt hakkama, eesotsas Deppi ja Carteriga. Deppi andekusel ei näegi vist lõppu, sest lisaks oma aukartust äratavale tööle ühes mitmekesiseimas rollidepagasis, oskab ta lisaks nüüd laulda. Aeg näitab millega see inimene meid veel üllatada võib, mees kes seni oma Oscarit veel saanud pole. Samas on tal tulnud rinda pista vägagi tugevate näitlejatega ja seda eriti just viimasel korral. Helena Bonham Carter, kes on liialt harjunud selle ajastu kleitidega, teeb siin nauditava etteaste nii näitleja kui lauljana. Samuti näeb ta selles kostüümis ja "laibameigis" päris kütkestav välja. Mainimist väärivad ka Alan Rickman, Sacha Baron Cohen ja Ed Sanders. Noorpaari etteaste jättis mind aga suhteliselt külmaks, kuigi nende lauldud lood olid päris head.

Kokkuvõttes hea, nauditav film, milles leidub hulganisti verd ja mitu meetrit keldri suunas langevaid laipe. Tasemel art direction nagu kõigi Burtoni filmide puhul. Mõnus sünge film nii loos kui pildis, väga hea soundtrack (mis muusikalile ikka kohustuslik) ja head rollisooritused/lauluhääled. Kiire algus, kuid efektne lõpp, mis sest, et mõned asjad lahtiseks jäid. Kolmetunnist muusikali 2-he tunniseks filmiks ümber töödelda pole kindlasti kerge ülesanne, et mõned vead võib neile siin andestada. Üle kahetunnist muusikali vaevalt keegi vaadata viitsiks.

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
7/10
Kasutaja avatar
Hülss
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Reinuvader Rebane » 28. Aprill 2008, 01:50

et....ma proovisin tõlkida mõnd laulu sellest.
By the sea mu luuleblogis ( tervikversioon. teen filmi osa italicuks)'

kurat kuis tahaks seda muusikali näha eesti laval eesti keeles.

njah äkki piab siis ise tegema. aga ma ei oska ju. ( muide arvasin et see on kerge tõlkida kuna on naljakas laul. eksisin....täiega. hirmus hirmus raske. ei soovita.)
Kasutaja avatar
Reinuvader Rebane
Bond, James Bond
Bond, James Bond

vastan OOPERIFANTOOMIGA

PostitusPostitas triinottis » 01. Mai 2008, 23:59

Vastan teise sama hea või veel parema muusikafilmiga:
Andrew Lloyd Webberi maailmakuulsa muusikali alusel vändatud traagiline armastuslugu OOPERIFANTOOM jutustab moondunud välimusega muusikageeniusest (Gerard Butler), kes pesitseb Pariisi ooperiteatri all asuvates katakombides ja hoiab teatrirahvast pidevas hirmus.
Kui Fantoom armub jäägitult armsasse Christine'i (Emmy Rossum), pühendab ta kogu jõu sellele, et teha neiust teatri uus primadonna, ning saavutab noore soprani üle mõistatusliku kontrolli. Selline suhe ei jää aga teistele märkamatuks.
Joel Schumacheri ekraaniteos kandideeris kolmele Oscarile.
triinottis
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

PostitusPostitas R9 » 03. Juuni 2008, 02:19

Gatito kirjutas:On jah lahe see koht.
Ta ütleb What siis kui mrs. Lovett küsib, kas ta võib midagi küsida. Siis ta küsib, kas Sweeney mäletab, milline Lucy välja nägi ja pakub et nad võiks koos elada. Ma täiesti juhuslikult panin seda tähele, spetsiaalselt ei jälginud küll niimoodi tervet filmi. :)

et nagu mis selles "what"´i kohas nii lahedat on ma ei mõista?
R9
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

PostitusPostitas Gatito » 03. Juuni 2008, 12:54

Mina ei pidanud laheda koha all silmas seda "what"i, vaid algust, kus kaamera hästi kiiresti mööda tänavaid liigub.
Soojust, värve, rõõmu, vabadust
Kasutaja avatar
Gatito
Batman alustab
Batman alustab

PostitusPostitas R9 » 03. Juuni 2008, 16:04

Gatito kirjutas:Mina ei pidanud laheda koha all silmas seda "what"i, vaid algust, kus kaamera hästi kiiresti mööda tänavaid liigub.

ok, sry siis.
sajas kommentaar :P :))
R9
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

PostitusPostitas Liblikas » 23. Juuni 2008, 00:38

Oskab äkki keegi öelda milles süüdistati Benjamin Barkerit? Mis oli tema kuritegu? Et ta Londonist minema saadeti.
Liblikas
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

PostitusPostitas Ralf » 23. Juuni 2008, 00:46

Mina sain nii aru, et ta ei teinudki midagi halba, Turpin tahtis ta naisele ligi ajada ja ta jalust minema saada.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas Liblikas » 23. Juuni 2008, 02:17

No mina sain aru, et ta 15 a pidi elama vale süüdistuse tõttu Londonist eemal.
Aga mis oli see vale süüdistus... või seda polegi kuskil avaldatud :?
Liblikas
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

PostitusPostitas SileemR » 25. Mai 2009, 09:55

Rõve film ja halvema lõppuga.
2/10
:(
Kasutaja avatar
SileemR
Batman alustab
Batman alustab

nii