Joshua

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Joshua

PostitusPostitas Ralf » 26. Jaanuar 2008, 03:08

Joshua
Joshua

Järelkasv Cairnide perekonda tekitab ärritust pere erudeeritud, ekstsentrilises ja kunstilembelises 9aastases võsukeses Joshua's (Jacob Kogan), kuna talle näib, nagu pöörataks perre sündinud tütrele Lily'le rohkem tähelepanu kui talle, ja oma intelligentsi abil asub ta perekonda süstemaatiliselt lahku ajama.

Täielikku tutvustust loe siit.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

PostitusPostitas Ralf » 20. Veebruar 2008, 23:37

Teeb koguni õnnetuks, et "Joshua" pole pälvinud suuremat tunnustust ja IMDb's on skooriks kõigest hädised 6.1 punkti. Olen suutnud seda filmi (mis kuulub kindlasti mu aasta 2007 TOP 3'e) juba kolmele inimesele näidata ja kõigile on meeldinud. Film ise oli suhteliselt häiriv, vaatasin seda öösel ja jäi veel enne magamajäämist pikemaks ajaks kummitama. Jacob Kogan 9aastase selgelt psühholoogiliste häiretega Joshuana oli lihtsalt super, poisi esimene roll ja puha! Tema ning Sam Rockwelli vaheline "psühholoogiline võitlus", mis filmi teisel poolel käis, oli ühteaegu musta huumoriga vürtsitatud ja lihtsalt hästi mängitud. Ja mis mulle kõige enam meeldis, "Joshua" oli täis briljantseid/geniaalseid hetki, mis elamust tunduvalt suurendasid. Sobib hästi nii psühholoogilisi thrillereid kui ka niisama põnevust otsivale inimesele. Mingi eriline väärtfilm (nagu "No Country for Old Men" või "There Will Be Blood" ta muidugi ei ole), kuid lavastaja- ja stsenaristidebüüdina ning mõlema eelnimetatud žanri esindajana oli küll fantastiline. Nautisin pea igat minutit (kuigi Vera Farmiga pisut närvidele käis oma lõpmatu pillimise ja kisamisega).

Ei hakka koonerdama, 10/10.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

PostitusPostitas Soprano » 01. Märts 2008, 01:29

Holy jeebus, Joshua! Kui tahate õudust ja thrillerit siis unustage Saed ja Hostelid ning vaadake hoopis seda filmi. Me küsisime üksteiselt terve filmi, mis kurat sellel poisil viga on. Väga creepy tüüp ja kui oli aimata, et midagi halba hakkab juhtuma siis hüüdsime midagi sellist nagu "okouu...". Üheltki pildilt ei tule välja, kui kõhe see poiss tegelikult oli. Osatäitja Jacob Kogan oli selles mõttes perfect. Julmalt jõllitas oma suurte mustade silmadega kogu aeg. Ei pilgutanudki vist kordagi. Eriti hästi teeskles ta mõnes kohas kaastunnet. Näiteks, kui loom surma sai siis ta jäljendas isa kurbust, aga oli kohe aru saada, et ta teeskleb.

Perre sünnib uus laps ja Joshua hakkab pärast lapse kojutulekut väga imelikult käituma. Räägib väga haiget teksti ja mida kõike veel. Kogu tegevus toimub muidu väga aeglaselt. Film toob külmajudinad peale. Ei soovitaks vist vaadata tulevastel pereloojatel. Asi pole samas nii hull, aga film vajutab teatud nuppudele.
Spoiler :
Miks Joshua oma perega nii tegi? Ta oli lihtsalt armukade ja ta tahtis hoopis oma onuga elada, sest tema sai ainsana temast aru. Nii ta mõtlebki välja päris hullu plaani.

Kaasa teeb Sam Rockwell Joshua isana, kes lõpus ikka aru saab, et see poiss pole normaalne. Ema mänginud Vera Farmiga läks filmis päris hulluks. Motiiv oli üpris pettumust valmistav, aga kõik sellele eelnev some spooky shit. 7/10
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

PostitusPostitas hau » 23. Märts 2008, 23:11

Suuresti tänu teile vaatasin ka selle ära. Minu jaoks see Joshua niivõrd creepy polnud. Sellised väiksed lapsed, kes mind filmi ajal närvi ajavad lähevad enamasti motherf*ing sanavabitside kategooriasse. Sam Rockwell on viimasel ajal hakanud mu lemmiknäitlejate nimekirja poole nihkuma ja siin ta tegi järjekordselt mõnusa rolli. Vera Farmiga samuti on sümpaatne, aga selle filmi tegelane polnud seda mitte. Muidu selline rahulik ja vaikne stsenaarium ja lavastus oli täitsa norman.
hau
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4195
Liitunud: 12. Veebruar 2006, 17:22
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas Ralf » 08. Juuli 2010, 17:18

Ma ei suuda uskuda, et selle IMDb rating kõigest 5.9 on. :pööritus:

Geniaalsete momentidega pikitud väga intelligentne ja äärmiselt creepy thriller... väärib kindlasti enamat. Panin paar aastat tagasi 10 ja paneks täitsa vabalt praegugi.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

PostitusPostitas Trash » 09. Juuli 2010, 00:25

Joshua 5/10
Iron Man transforms into cyberkinetic gun.

http://trash-can-dance.blogspot.com/
Kasutaja avatar
Trash
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 909
Liitunud: 06. Märts 2009, 00:37


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 83 külalist