Veri hakkab voolama

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas KiiZ » 21. Veebruar 2008, 15:15

Kasutaja avatar
KiiZ
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas hau » 21. Veebruar 2008, 15:16

Ma ei viitsi linke otsida, aga igalt poolt võib lugeda, et ta võttis selle lapse endale. See, et kõik seda väidavad polegi nii oluline võrreldes sellega, kuidas PTA neid lapsesaamise stseene kirjutas ja lavastas. Need stseenid ütlesid kõik, mis vaja olid teada. Btw, stsenaariumis oli see Plainview lapse endale võtmise lugu väheke pikem. Näiteks see viski annustamine oli filmis väga lühidalt ning stsenaariumis andis Plainview ühele naisele last rinnatada.
hau
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Hülss » 21. Veebruar 2008, 21:32

KiiZ kirjutas:http://imdb.com/title/tt0469494/synopsis

IMDB sünopsised on kasutajate kirjutatud, sama hästi võid sa mulle Wikipedia linke anda. :))
Kasutaja avatar
Hülss
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Hülss » 21. Veebruar 2008, 21:33

hau kirjutas:Btw, stsenaariumis oli see Plainview lapse endale võtmise lugu väheke pikem. Näiteks see viski annustamine oli filmis väga lühidalt ning stsenaariumis andis Plainview ühele naisele last rinnatada.

Kas see stsenaarium on ka kuskil netis üleval ? Loeks huvi pärast. :)
Kasutaja avatar
Hülss
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas hau » 21. Veebruar 2008, 22:03

hau
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas hau » 21. Veebruar 2008, 22:30

Pika otsimise peale leidsin ma lõpuks, mis teost Arvo Pärdi loomingust Bloodis kasutati ja kui kellelgi veel oli selline huvi siis see stseen on eestlase kirjutatud muusikaga. Kuradi hea muusika
hau
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas KiiZ » 22. Veebruar 2008, 20:51

Hülss kirjutas:
KiiZ kirjutas:http://imdb.com/title/tt0469494/synopsis

IMDB sünopsised on kasutajate kirjutatud, sama hästi võid sa mulle Wikipedia linke anda. :))

no põhimõtteliselt, kui filmis asi nii oli, ega miski ei muuda seda, vahet pole, kas ametlik või lihtsalt mõne teadjamehe tehtud.
Kasutaja avatar
KiiZ
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas hau » 25. Veebruar 2008, 01:47

Lugesin Bloodi Final Drafti läbi. Täesti uskumatu kui palju erinevusi stsenaariumi ja filmi vahel oli. Väga palju on välja jäetud. Väga palju dialoogi. Siin stsenaariumis Daniel oli justkui teine tegelane. Ta oli HW vastu hooliv ja näitas oma armastust välja. Ta oli rohkem inimlikum ja mitte nii külm kui filmis. Ei olekski kujutanud ette kuidas selline tegelane oleks osasid ridu ettekandnud, näiteks kus ta väga armastavalt ja hoolivalt HWga räägib. Päris palju stseene oli ka Sundaydega, kus nad on koos HWga.
Oli ka aru saada, et PT Anderson ei teadnud väga palju nafta puurimise spetsiifikast ja põhimõtteliselt enamus kohti, kus oli tegu puurimisega on filmis teistsugused. Samuti kõik surmad on rohkem või vähem teistsugused.

Lugemise ajal tegin ma märkmeid tähtsamatest või suurematest muutustest filmi ja stsenaariumi vahel:

Lapse adopteerimine on pikem. Mingis majas veel tegeleb beebiga ja annab ühele naisele, et to HWd rahustaks.
Esimene Plainview kõne on filmis natuke teistsugune, algus sama aga lõpus on teised teemad.
Little Bostoni kohaliku kinnisvaramaakleri Aliga on tal pikem jutuajamine maade asjus.
Kõnet külarahvale stsenaariumis pole ja teadupärast Lewis mõtles sellest enamiku ise välja.
Esimese puurija surm on teistsuguselt kirjeldatud. Kukkus vist alla puurkaevu, kui ma sain õigesti aru.
Eli esimene jumalateenistus on absoluutselt teise sisuga.
Päris pikalt on stseen, kuidas puurtornil läheb mingi puurimistoru katki ja seda parandatakse mitu nädalat. Samal ajal tuleb Abel Danieliga rääkima ja Daniel ütleb talle, mis ta temast ja Elist tegelikult arvab ja tõrjub ta eemale.
HW kurdiks jäämine on väikeste muudatustega teistsugune.
Danieli rahulolu, et nende all on terve ookean naftat tuleb alles pärast torni põlengut ja ta ei ütle seda Fletcherile vaid Al Rosele, kellega on tal kokkuvõttes päris palju stseene.
Danielil on pikk jutuajamine San Franciscost kohale toodud naisõpetajaga. Ta tahab ehitada spetsiaalset kooli HW jaoks, et to ei peaks sõitma San Frani. Siin ta nagu näitabki väga suurt kiindumust HW vastu.
Daniel ja Henry vahel on mõned sõbrunemise stseenid, kus nad koos joovad ja pärast Danielil on ühe hooraga väike seksistseen.
HW paneb kodu põlema ja maja põleb maha.
Pärast HWd rongile viimist joob Daniel ennast purju ja tunnistab Henryle, et HW pole tema poeg.
Fletcheril ja Danielil on pikem jutuajamine peale Fletchi tagasi tulemist San Franist. Fletcheril on sees väike kahtluseuss seoses Henryga.
Polnud neid stseene, mis eelnesid sellele, kui Daniel ja Henry läksid Bandy juurde. Maa otsimine Al Rose juures. Why dont i own this.
Stseen naftatöötlustehases ookeani ääres ja pärast jutuajamine Union Oili meestega. Filmis oli lihtsalt see märgi lauda raiumine.
Dialoog Henryga nende kodust oli ookeanis, mitte rannas.
Baari stseen, kus Henry joob ja Daniel vaatab on filmis pikem ja dialoogiga.
Mitu erinevat dialoogi Henryga pärast joomist. Naistest ja ärist.
Fletcher räägib kurtide koolis õpetajaga ja toob HW tagasi.
Restorani stseen HWga on teistsugune. Tilford on koos naisega ja Daniel käitub natuke teisiti.
Enne Eli lahkumist on tal raudteejaamas Danieliga pikem jutuajamine.
Kui HW on suureks kasvanud juba, siis ta räägib Danieli vagunis mingit ärijuttu. Pärast veel stseenid Fletcheri ja Maryga Sundayde uues rantsos. Räägib, et Daniel hakkab vaikselt alla käima ja ta tahab oma äri hakata ajama.
Ja Eli mõrvamine on teistsugune. Mingeid keeglikuule pole, Daniel lihtsalt istub Elile rinna peale ja lööb pea sisse. Pärast viskab laiba sinna kurikate taha auku.

Vot sellised muudatused siis. Stsenaariumis on rohkem rääkimist ja seletamist/selgitamist. Film on rohkem piltlikum>vaiksem>tumedam.
Põhiline ikka see, et stsenaariumis Daniel tundus ikka HW vastu sügavalt hoolivat, nagu oleks tema poeg. Henryt kohtles ka kui päris venda kuni teada sai, kes ta tegelt on. Ilmselt tahtis Daniel leida kedagi, kellega koos äri teha või kedagi, kellele oma äri pärandada. Ühes kohas rääkis, et kõik on laisad ja neid on kerge ära kasutada. Henry töökus talle meeldis ja HW oli samuti väga töökas ja asjatundlik. Nii et jah..
hau
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas DjD » 27. Veebruar 2008, 15:21

No mulle filmi meeldis ja see aeg ei tundunud kyll pikk, nagu seda alguses karta võis. Ja oscar läks ka õigele vennale, meespeaosa ees. Lugu mulle meeldis ja aran et filmi sai kõik vajalik, et saaks kõik räägitud ja tekiks terviklik pilt, ilma et peaks mõne asjaga väga sügavale minema.
Ainuke asi mis mind vahepeal häiris oli muusika ... Mai tea osad suure plaanid, kus midagi ei toimunud ... hakkas natuke häirima muusika. Aga kus oli vaja seda seal see oli omal kohal ja töötas.
DjD
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas Forzelius » 27. Veebruar 2008, 17:39

Huvitavad tähelepanekud, hau. Huvitav jah, miks siis filmis ta nii võõraks tehti HW vastu...
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Zinera » 20. Aprill 2008, 15:08

Just vaatasin filmi ära ning tundus olevat vaadatav. Ei puudunud huvitavad pöörded ning head näitlejatööd..

mis vahet on, mis seal stsenaaruimis või kuskil kirjas oli - ilma nende lisa stseenideta oli ka hea film ju, või mis?
Zinera
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Forzelius » 23. Mai 2008, 01:50

Oi ma nii loodan, et üks filmidest, mis mu vanemad mulle toovad pühapäeval on see...
Ma andsin selle küll varumehe perspektiiviga, aga tahaks ikka väga seda filmi uuesti vaadata...
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas eerik » 09. Juuni 2008, 23:47

Tunnistan filmi ka omalt poolt suurepäraseks. Hinne 5+ (suurepärane)
http://eerik.twstr.ee/2008/06/09/there- ... lood-2007/
Kasutaja avatar
eerik
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Kidd » 13. Juuli 2008, 01:12

Meenutas mulle millegipärast "Ei ole maad vanadele meestele" - igast küljest suurepärane ja geniaalne, aga siiski igav...

7/10
So, where's the Cannes Film Festival being held this year?
Kasutaja avatar
Kidd
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Hülss » 18. November 2008, 22:18

Vaatasin teist korda täna ja peab tunnistama, et mingisuguseid arusaamatusi film ei paku. Eli ja Paul olid kaksikvennad ning HW ei olnud Daniel Plainview poeg, plain and fucking simple. Stseenid kus need seigad välja toodi olid selgeimast selgemad, mis pani mind tagantjärele tõsiselt imestama, kuidas ma võisin neid mingit muud moodi mõista. :shokeeritud:

Küsiks siis juba kas keegi soetas endale ka Two-Disc Collector's Edition DVD ? Kuidas nende lisadega on ? Kas tasub seda osta või piisab ka tavalisest variandist ?

Teistkordsel vaatamisel olin veendunud, et parima filmi Oscar oleks ikka pidanud minema sellele filmile. :(
Kasutaja avatar
Hülss
Ristiisa
Ristiisa

EelmineJärgmine

Mine Filmid

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 15 külalist