Bourne'i ultimaatum

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Bourne'i ultimaatum

PostitusPostitas Robert » 24. Juuli 2007, 22:09

Bourne'i ultimaatum
The Bourne Ultimatum (2007)

Järg filmile "Bourne'i identiteet" ja "Bourne'i ülemvõim".

Mälukaotusega tippagendi Jason Bourne'i (Matt Damon) meeletud seiklused jätkuvad. Seekordses filmis üritab ta lõplikult jälile saada enda mineviku varjatud saladustele, kuid takistusi on palju. Teda jahivad politseinikud, CIA ja Interpol, kes soovivad kõik teda rajalt maha võtta - pingeline ajujaht kestab algusest lõpuni!

Linateos on tehtud Robert Ludlumi samanimelise romaani põhjal.

Loe täielikku tutvustust siit
Robert
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2873
Liitunud: 18. Jaanuar 2005, 15:21
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas Kaido » 31. August 2007, 15:06

tulin just kinost ja minu arvates vaieldamatult parim kolmest!
Terve filmi jooksul põnevus ei lahtunud. Vastuse sai paljudele küsimustele.
9/10 annaksin
Kasutaja avatar
Kaido
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 2223
Liitunud: 28. Detsember 2004, 23:57

PostitusPostitas Hülss » 03. September 2007, 10:36

Nähes triloogia loodetavasti viimast osa, olen ma jõudnud järeldusele, et James Bond on üks aegunud tegelane, kui välja arvestada Casino Royale, kus Bond oli selline nagu Bond olema peab. Jason Bourne on aga midagi enamat, nende kolme filmi jooksul on ta minu kui vaatajaga saavutanud tugevama seose kui seda on suutnud agent 007 oma 21 filmi jooksul.

Mul on hea meel, et ma polnud lugenud ühtki Robert Ludlumi Bourne'i novelli enne nende kolme filmi vaatamist, sest see oleks mind riisunud põnevusest, mida pakkusid kõik kolm osa. Kas me aga Bourne'i veel näeme, see sõltub eelkõige stuudiobossidest ja kas Matt Damon oleks valmis veel tegelast kehastama. Minu üllatuseks on Bourne'i saagal veel kaks järge: The Bourne Legacy (2004) ja The Bourne Betrayal (2007)
Mõlemad on kirjutatud Eric Van Lustbaderi poolt. Kui need järjed on sama head kui Ludlumi originaalid, siis minugipoolest, aga kedagi muud ma sellest rollis näha ei taha kui ainult Matt Damonit. Samas mulle meeldis väga Bourne Ultimaatumi lõpp, et minu arvates võiks jätta need järjed tegemata. Minust see loomulikut ei sõltu, eks aeg ise näitab.

Filmist endast siis niipalju, et kolmest oli ta tõesti vaieldamatult parim, mis on järgesid silmas pidades harv juhtuma. Hea meel oli kindlasti ka selle üle, et heliriba oli peamiselt ümbertöödeldud muusika eelmistest osadest, mis on ka õige, sest milleks hakata vaatajat võõrandama millegi muuga, kui on juba varem leitud õige viis ja seda sõna kõige otsesemas mõttes. Ma ei oska kokku lugeda, kui mitu korda olen kuulanud Bourne Identity soundtracki, siinkohal pikk kummardus John Powell'ile.

Režissöör Paul Greengrass'i kritiseeriti juba eelmise filmi puhul tema kaameravaliku pärast ja nagu näha ei lasknud ta selles ennast kõigutada, shaky camera on taas kasutusel ja väriseb rohkem kui kunagi varem. Vaataja puhul on kaks varianti, see kas meeldib sulle või ta käib närvidele iga kiirema tempoga stseeni juures. Isiklikult ta mind ei seganud Supremacy puhul, Ultimaatumis võibolla tibakene, aga mitte mingil juhul ei rikkunud ta filmist saadud elamust. Shaky camera lihtsalt sobib siia, sest koguaeg käib kellegi tagaajamine ja see annab tunde nagu sa ise jookseksid selle kõige järel, meeldib see sulle või mitte.

Põnevusest puudu ei tule, ausalt öelda pole seda juhtunud kordagi terve triloogia jooksul. John Powell'i panus, seda silmas pidades, on mõõtmatu. Minu arvates on see üks tasakaalukamaid saagasid üldse mis kinolinale toodud, vaatamata sellele, et Identity lavastaja oli teine.

Kõrvalosatäitjate valik oli jällegi õnnestunud, mõtlen just David Strathairni, Albert Finney ja Paddy Considine'i osalust filmis. Kõik peaosatäitjad tegid fantastilist tööd nagu ennegi, Joan Allen on seekord terve mõistuse kehastus ja Matt Damon läheb filmiajalukku kui kõige raskesti kättesaadavaim superagent. "Kurje" agente kehastanud Joey Ansah ja Edgar Ramirez oli sama hästi valitud kui Clive Owen ja Nicky Naude esimeses osas ning Karl Urban ja Marton Csokas teises osas. Lähivõitlused on olnud Bourne'i saagas alati viimase peal ja Ultimatum pole siinkohal erand.

Kokkuvõtteks ütleks, et Bourne Ultimaatum on kahtlemata selle aasta üks parimaid filme ja kõik kes peavad lugu spioonifilmidest saavad siit oma elu kaifi kohe kindlasti kätte.

The Bourne Ultimatum
9/10
Kasutaja avatar
Hülss
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 1279
Liitunud: 14. Jaanuar 2007, 16:49
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas hau » 03. September 2007, 19:17

Põhimõtteliselt selle suve üks parimaid filme ja parim Bourne film ja üks mu lemmikuid spiooni- ja actionfilme, aga ma ei viici hakata pikemalt ümber kirjutama.



The Bourne Ultimatum on sama ruthless ja karm nagu Bourne ise. Hullult hea film oli. Selle suve parim blockbuster kohe kindlasti. Vot sellist stiili action ja spioonifilmid mulle meeldivad. Greengrassi naturaalne ja vaba visuaalne stiil, reaalne ja väga kiire action, mis ei ole selleks, et vaataja saaks rahulikult nautida vaid selleks, mehed saaks oma töö tehtud ja vastase kõrvaldatud. Nagu Deshi ja Bourne vaheline kaklus näiteks. Actioni ja kakluste tempo on küll nii et järsku käib pauk ja siis pulss lüüakse lakke ja enne ei lange, kui üks vendadest on maas. Mulle meeldis veel see, et eriagendid, Desh ja Paz, kes pidid Bourne'i kõrvaldama polnud mingid hollywoodilikud juhmardid vaid nad olid Bourne-ga sama osavad (Deshi fight ja Pazi üliterav sniperisilm). Ning see kui professionaalselt Bourne Waterloos tegutses trotsides spioonide vaatevälja. Samuti lõpus autodega jälitamine oli üli terav ja kiire. See crash lõpus pani lausa vanduma.
Lõpp oli ka väga kõva. Ei olnud mingit venitamist ja tempo ei raugenud mitte üks teps. Ja Nicky muhe naeratus lõpus oli nagu täpp i peale.
Kvaliteetaction. Tahaks uuesti näha.
hau
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4195
Liitunud: 12. Veebruar 2006, 17:22
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas Storm » 28. Detsember 2007, 20:23

Muidu oli film ylik6va, kuid mind j2i h2irima siiski 1 koht - SPOILER - L6pus, kui Bourne oli tolle FBI tyybi kontoris ja helistas talle ning ytles, et ta on tema kontoris. Miks oli vaja enda elu nii keeruliseks teha reetes oma asukoha:/? Muidugi filmi tegid need tagaajamisstseenid huvitavamaks, kuid Bourne, kui ylikalkuleeriv ja taibukas agent- ei tundunud eriti loogiline minujaoks selline otsus:P.

Hindeks saab film siiski 10/10, sest see on just minu maitsele action, kus on lisaks ka head n2itlejad, hea sisu ja super tagaajamis- ja kaklusstseenid.
Legalize IT!
Storm
Bond, James Bond
Bond, James Bond
 
Postitusi: 732
Liitunud: 28. Detsember 2005, 19:42
Asukoht: Tartu

PostitusPostitas Rain » 06. Aprill 2008, 19:29

Mu arust oli see film küll igav :D
Ei olnud mingit märulit ega ka seiklust, vahepeal oli nats põnevust.
5/10
Kasutaja avatar
Rain
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 3667
Liitunud: 06. Märts 2008, 16:38

PostitusPostitas hau » 06. Aprill 2008, 19:45

Rain93 kirjutas:Mu arust oli see film küll igav :D
Ei olnud mingit märulit ega ka seiklust, vahepeal oli nats põnevust.
5/10

Palun defineeri märul ja seiklus ning too ilmekaid näiteid. Tänan.
hau
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4195
Liitunud: 12. Veebruar 2006, 17:22
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas seeru1980 » 31. Jaanuar 2009, 19:38

Ühinen Hülssiga, tõesti oli see Bourne saagast kõige parem film.
Gunnery Sergeant Hartmann: "I'm Gunnery Sergeant Hartman, your senior drill instructor, from now on you will speak only when spoken to, and the first and the last word out of your filthy sewers will be "Sir". Do you maggots understand that?"
Kasutaja avatar
seeru1980
Bond, James Bond
Bond, James Bond
 
Postitusi: 556
Liitunud: 12. Juuli 2006, 18:21
Asukoht: Oleneb olukorrast....

PostitusPostitas Rain » 07. Mai 2010, 22:29

Rain kirjutas:Mu arust oli see film küll igav :D
Ei olnud mingit märulit ega ka seiklust, vahepeal oli nats põnevust.
5/10

Heh, see arvamus oli mul siis, kui ma polnud veel 1. ja 2. filmi näinud. Siis ei saanud ma filmist põhimõtteliselt mitte midagi aru, seega ei oskanud seda filmi õigesti hinnata.

Nüüdseks olen 1. ja 2. ära vaadanud ja arvamus on hoopis vastupidi, oli nii märulit kui ka põnevust küllaga. Mulle meeldis. Ütleks, et 2. osaga peaaegu samaväärne, ehk 9/10
Kasutaja avatar
Rain
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 3667
Liitunud: 06. Märts 2008, 16:38

Re: Bourne´i ultimaatum

PostitusPostitas Forzelius » 02. November 2011, 16:17

Kindlalt parim Bourne, olles nüüd triloogia uuesti läbi kaenud. Kiire action ja kvaliteetne produktsioon. Nägin vist kunagi isegi natuke making-of'i, nii et seda põnevam oli jälgida. Väga erinevad võttepaigad ja kultuurid käisid läbi. Kindlalt ka saaga kõige süngem peatükk. Kõrvalrollidest tõstan esile oma üht lemmikut Paddy Considine'i, kes igas rollis vaat et sümpaatne on. Kaklusstseenid taaskord top-notch ja korraliku pikkusega. Ei ole 1-2 lööki ja tüüp juba audis. Tubli mitu minutit kestsid ikka. Ja kes pani tähele, siis Maroko fight oli täielikult ilma muude helideta ja eks selliste stiilinäidete pärast ta helioscarid endale noppiski. Suurepärane. Ja peale nii perfektset lõppu ei taha neljandat osa absoluutselt. Eriti arvestades seda, et Matt Damonit seal olema ei saa.

10/10
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: Bourne'i ultimaatum

PostitusPostitas CM-Girl » 18. Detsember 2011, 17:58

Ei olnud halb film, aga esimesed kaks osa meeldisid rohkem. Üks või ka kaks korda kõlbab vaadata. Tagaajamised on mulle alati meeldinud filmide juures.

7/10
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4885
Liitunud: 16. Juuli 2009, 22:48
Asukoht: Paide


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 76 külalist

cron