MAY CONTAIN SPOILERS !!!!! SOOVITAN LUGEDA VAID NEIL, KES FILMI NÄINUD ON, VÕI KELLEL ON POHUJ !
Yeah, vaatasin ka ära lõpuks. Mõtlesin siin paar päeva tagasi, et võiks miskit vaadata, siis tuli meelde, et mul Rob Zombie versioon Halloweenist vaatamata ja uurisin veits asja, unrated director's cut oli vahepeal välja tulnud ja mõtlesin, et mis seal ikka, vaatab seda siis.
Algul ütlen seda, et ma ei ootand mingit Carpenterlikku Halloweeni siit, nagu paljud tegid. Väheke närvi ajab see Carpenteri fanboy'de vingumine selle filmi kallal. Kui väheke Rob Zombie stiili tunneb, siis peaks ju teadma, et siit tuleb verd, nussi ja ropendamist täis teos.
Nii, esimene pool filmist oli küll tõeliselt pull. Juba selle lollaka, kes Michaeliga jamas, oksaga surnuks peksmine näitas, et sellest filmist võib asja saada (teine pool oli kahjuks väike pettumus siiski). Asi läks edasi üsna toredasti, kahjuks ei saanud seda white trash familyat, nende bitchist tütart ja bitchist ema kaua nautida, kuna Michael rikkus kõik ära ja kukkus tapma. Aga ok, ma ju teadsin, et nii juhtub, seega tuli järgmine hea osa filmist - vaimuhaigla stseenid. Need mulle üsna meeldisid ja ma ka teadsin, et see on viimane puhkus enne lõputut killimist. Siis tuli üllatusena üks vägistamisstseen, mille kohta ma ei teadnud midagi, pärast imdb'st lugesin, et unrated cut'is on valvurite tapmise ja põgenemise asemel vägistamine ja põgenemine. Üks pask tegelikult kõik minu jaoks, ega mingi mõnus asi pole kumbki, aint vägistamise ajal need juhmaka hillbilly lõustad ajasid küll naeru peale

siis tappis michael ära vägeva vanamehe ismael cruzi, minu arust polnud see küll vajalik, oleks meeldind, kui ta oleks ikka ellu jäänd (workprintis jääbki), aga teisest küljest Zombie tahtis Michaelist teha tõelise koletise, kellel pole üldse tundeid alles jäänud, nii et ikkagi ei halastanud ka sellele tüübile. Peale seda oli veel vaimukas stseen Ken Foreega peaosas ning minu mäletamise järgi hakkas peale seda üks kõva tapmine pihta, ehk siis originaalversiooni põhiosa. Teine pool filmist oli nõrgem pool, samas mõnede tugevate stseenidega. Kahju, et eriti neid kolme tüdrukut tundma õppida ei saanud, sest ühte neist ma oleks täitsa sebida tahtnud (niikaua, kuni ta kenasti ühes tükis oli ja polnd veel eriti kriimustada saanud

). Igatahes see loll cheerleaderite mula, mis nad ajasid (eriti Lynda), käis närvidele, tundus, nagu Rob Zombie oleks neile kiiruga mingi pasa kokku keerand. Siis hakati neid kiiruga tapma, esimesest oli küll suva, aga Anniest juba hakkas kahju. Esiteks ta oli kõige ilusam neist, teiseks ta rääkis kõige vähem ja kolmandaks ta karjus nii jõhkralt, et isegi ema tuli mul vaatama, mis värk on ja kui ta veriste rindadega piffi arvutiekraanil nägi, pöördus kähku tagasi

Ma ei saanudki aru, kas ta suri või ei, tundus et jäi õnneks ikka ellu lõpuks. Ja peale seda tuli veel šokeeriv Laurie vanemate mõrv (või oli enne) ning siis tuli filmi igavaim osa - lõpp, mis kestis oma pool tundi ja tõesti väga igav hakkas. Pean ka workprinti ja rated versiooni ära vaatama.
Niisiis filmis oli käputäis tõeliselt häid stseene, palju head muusikat, osad head näitlejad, paar toredat piffi, Michael Myers, ja 3-4 ehmatuskohta, mis võpatama panid (tegelt mulle ei meeldi eriti võpatada).
Halvasti oli aga see, et oli palju mõttetut tapmist, mina oleks KÕVASTI body counti vähendanud, paar piffi olid liiga lollid, mõned näitlejad ei osand näidelda ning see lõpp - veniv, aeglane, igav. Kuid optimist nagu ma olen, ei lasknud kõigel halval end heidutada ning pöörasin tähelepanu headele külgedele ning jah, ütlen siis konkreetselt ära, et mulle see film meeldis. Mitte nii hea, kui Rob Zombie eelmised üllitised, kuid siiski rahuldav ja Rob Zombie tõusis mu režissööride edetabelis vb paar kohta. Peaasi, et ta jätkaks filmide tegemist, sest mulle läheb tema tehtud roojane üllitis alati peale, samuti ka paljudele teistele.
Baashindeks panen
6/10, kuid asi võib veel üles-alla kõikuda, kuna mul on kaks versiooni veel vaadata ja kindlasti tahan filmi veel korra rahulikult läbi vaadata.