Punased

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Punased

PostitusPostitas Peata Ratsanik » 09. September 2007, 11:57

Punased
Reds

John Reedi, Ameerika 20. saj. alguse radikaalse ajakirjaniku elulugu.
Film keskendub John Reedi (Beatty) ja tema feministist armukese Bryanti (Keaton) suhtele ja nende retkele 1917. aasta Venemaale Oktoobrirevolutsiooni ajal.
Olles Venemaa sündmustest mõjutatud, proovivad nad hiljem Ameerikas taolist revolutsiooni korraldada.

3 Oscarit (lavastaja, naiskõrvalosa, operaatoritöö)!

Täielikku tutvustust loe siit.
Peata Ratsanik
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2036
Liitunud: 02. Märts 2005, 19:30

PostitusPostitas Forzelius » 02. Mai 2008, 21:07

Oi ja veel kord oi, kui hea film see on! Nii kontroversiaalse sisuga epicut on raske teha. Warren Beaty, tehes enne "Heaven Can Wait" Paramoundile, et see film neile vastuvõetav oleks (enne kristliku sisuga film ja siis risti vastupidi). Film siis räägib põhimõtteliselt ameeriklasest kommunisti Jack(John) Reedi elust, kes oli 20.sajandi alguses tuntud kolumnist ja kommunist. Ta oli nimelt nö vahemees Suure Venemaa Revolutsiooni vahel ja kommunistliku liikumise juht Ameerikas. Ta on siiamaani ka ainus ameeriklane, kes maetud Kremlisse.

Filmi alguses näeme, kuidas kommunism on USA-s nagu demokraatia Venemaal - tühine. On ainult üksik grupp inimesi kuskil küünis, protestipamflettidega. Siis, suuresti tänu(?) Reedi ettevõtlikkusele, hakkab asi arenema, luuakse alaline partei Ameerikasse, mis hiljem ka Venemaaga seotud saab. Reed hakkab käima Venemaal, sealt edasi ka Aserbaidžaani, eesmärgiga kõneleda. Samas on näha ka tema allakäiku - tervis halveneb, naisega suhted jahenevad. Filmi lõpus antud viimne lihv on ka midagi väärt.

Kindlasti on see film must-see. Isegi kui inimene ei ole kommunist, mina kaasaarvatud, siis Warren Beatty mängitud tegelaskuju on lihtsalt niivõrd võimas, et respekt tõuseb kõigil tema vastu, kes seda filmi näinud. Samuti oli filmil võimas kinematograafia. Stseenid Soomest, kus juba ühe neeru kaotanud Beatty üritab meeleheitlikult kodumaale tagasi pääseda, taustal Lapimaa avarused, on hingematvad. Samuti Venemaa olustik, põranda-alused kogunemised, stseenid Kremlist, isegi Lenin oli siia filmi pandud, suht tema sarnane ka muide. Fakt, mis sisaldab väikest SPOILERIT: kui Reed soomlaste kätte vangi satub, siis vahetab Lenin 50 pantvangi, ja veel tähtsat pantvangi, et Reedi tagasi saada. END OF SPOILER!
Ühesõnaga, väga hea teostus nii kunstiliselt, kui näitlejatöö poolest.

Mis mulle aga ei meeldi on see, et see film sai vaid 3 Oscarit 12-st ja kuigi need olid tähtsad, siis vääris ta kindlasti rohkemat.
Soovitan seda filmi kõigile: kindlasti tõuseb teie arvamus Warren Beattyst, kes on muide väga alahinnatud näitleja...

10/10
!
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 48 külalist

cron