Hispanglane

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Hispanglane

PostitusPostitas Robert » 13. Juuni 2005, 21:26

Hispanglane
Spanglish

Flor (Paz Vega) sõidab koos oma tütre Cristinaga (Victoria Luna) illegaalselt
Mehhikost Los Angelesse, lootuses paremale elule koos oma tütrega. Ta hakkab töötama
majapidajana veidras ja jõukas perekonnas, kus abikaasade John ja Deborah Classkyde
(Adam Sandler, Tea Leoni) läbisaamine pole just väga hea. Inglise keelt mitte oskav
Flor peab saama üle keelebarjäärist, tegelema Cristinaga ning mõistma Classky`de
veidrat eluviisi.

Täielikku tutvustust loe siit.
Robert
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2873
Liitunud: 18. Jaanuar 2005, 15:21
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas Hülss » 05. August 2007, 21:24

Jumal õnnistagu James L. Brooksi. Mees ei istu tihti lavastajatoolis, aga kui ta seda teeb, siis mitte asjata. Kümme aastat tagasi kirjutas ta filmi "As Good as It Gets", mis on üks mu lemmikuimaid filme iial. Niisiis juba teist korda hämmastab see mees mind oma kirjutajaandega, kui välja arvatada tema aastatepikkune töö Simpsonitega.

Spanglishi idee on geniaalne ja samas lihtne. Mehhiklasest lapsehoidja, kes ei mõista algul sõnagi inglise keelt, keset purunevat abielu, L.A. rikaste rajoonis. Deborah Clasky madal eneseväärikus on paljuski probleemide põhjustajaks, mille tõttu kannatavad kõik ta ümber. Asjad muutuvad veelgi hullemaks kui mehhiklasest lapsehoidja, nimega Flor, peab oma tütre kaasa võtma Clasky'de suvemajja, et mitte töökohast ilma jääda.

Kõlab nagu seebiooper ? Nii ja naa. Ta on siiski osavalt kirjutatud romantiline draama, kus samuti naljast puudust ei tule. Eri kultuuride ja nendest tingitud erinevatele väärtushinnangutele on siin mängumaad küllaga ja seda on Brooks ka hästi ära kasutanud. Hea film sõltub ikkagi hästi kirjutatud tegelastest ja kuidas keegi selle tegelase kinolinale suudab tuua. Kuigi Adam Sandler ja Tea Leoni pole just kõige andekamad filmilegendid, on nende mängitud tegelased nende õnneks oskuslikult kirjutatud. Samas sobis Tea Leoni sellesse rolli ideaalselt ja ta sai oma tööga väga hästi hakkama. Ja sama saab öelda ning enamgi veel Sandleri kohta, kes aina rohkem katsetab draama rollidega ning on seda seejuures õnnestunult teinud, kuigi ta võiks rohkem oma nägu kasutada.

Loomulikult ei saa unustada "armukolmnurga" Flor Morenot kehastanud Paz Vega't, keda on peale tema jalustrabavale ilule ka meeldiv näitlemas näha. Ka filmis "10 Items or Less" jättis ta mulle väga hea mulje, seetõttu oli tore teda ka Spanglishis näha. Suurepärasest castingust annavad märku ka Cloris Leachmani etteaste, kes on üks vingemaid mutte keda ma tean (vabandust väljendi eest). Igaveseks minu mällu sööbinud oma rollidega kolmes Mel Brooksi filmis. Väike kummardus ka noorele Sarah Steele'ile, kes mängis Sandleri tütart.

Kui teile meeldis As Good as It Gets, siis meeldib teile ka Spanglish. Soovitan soojalt. :)

Spanglish
7.5/10
Kasutaja avatar
Hülss
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 1279
Liitunud: 14. Jaanuar 2007, 16:49
Asukoht: Tallinn


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 56 külalist

cron