nonii raisk, ma vaatasin Death Proofi ära. 2 korda, kurat võtaks! Jah, oli küll nii hea.
Ma ei kahelnud kunagi, et see mulle ei meeldi ja hea pole, aga vahepeal ma mõtlesin, et see on mingi Christine-bullshit, kus auto ise paraneb, kui segi sõidetakse. Aga ei kurat, see oli ikka tiptop realistlik värk, kõik Stuntman Mike ise ka haiglas peale õnnetusi ja.
Ühtegi igavat hetke seal polnud, paljudele selline pikk dialoog ei meeldi aga mu arust see läks väga sujuvalt ja tempo töötas.
Esimene asi kohe, kui oleme jalgadest, maailma suurimast kusehädast ja Jack Nitzschest mööda saanud on väike kummardus nüüdseks kadunud Alamo Drafthousele, mida on naiste autoaknast esimeses stseenis ilusti näha.
Dialoog oli mu arust väga tubli. Tüüpiline QT dialoog, tema tüüpkarakterid naiskehastustes, käitumisnormid/stiilid, nende vaheline dialoog oli vaba ning mõnus kõrvale kuulata.
Jungle Jules pani QTlikku neegridialoogi, Shannal oli mingi lõunaosariikide(?) aksent küljes ning Arlene oma newyorgiaksendiga.
Teises osas Kim oli väga ülbe oma ropu suuga, eriti hea oli Mike tagaajamine. Lee oli ka koomiline kuju oma siira blondiiniliku käitumisega.
Stuntman Mike oma Elvise soengu, stuntmani tagi, prillide ja armiga on ülivinge tegelane. Tema dialoog ja QTlikud karakteripõhimõtted sobisid Kurtile ülihästi. Esimeses osas oli ta väga cool rääkides seal Pamiga ja Arlenega verandal. Teises osas olid tal ka väga head kohad, kui Abby jalgu salaja silitab ja pärast pingsa tagaajamise lõppemist, kus tema oli rammija rollis, tuleb autost välja, ise mega kettas, ja räägib kui lõbus see rammimine oli. Pärast kuuli saamist, mis tuleb nagu välk selgest taevast, tuleb tema tõeline pale nähtavale. Ning siis ka kui ta nutab ja haletseb on ta samuti ülikoomiline ning samas ta näitlemine ei läinud õnneks naeruväärseks.
Lemmik stseen filmist ei olnud need ülikõvad crashid, vaid see, kui Mike on ilusti Pami oma autosse juhatanud ja läheb juhi ukse juurde ja enne sisse istumist vaatab sellise te-teate-mis-nüüd-juhtuma-hakkab irvega kaamerasse. Oi kurat see oli super koht:D
Siin oli ka selline tarantinolik "Zed's dead" koht, kus sõnad riimuvad: "Is it my scar? - Its your car."
Nagu reegliks saanud siis ei puudunud ka vihjed 70-80 aastate filmidele. Siiski ta oleks võinud mõned muud näited ka sisse tuua peale Vanishing Pointi ja Dirty Mary Crazy Larry, mis mõlemad on muidugi ülikõvad filmid .
Panin veel tähele, et teises osas räägiti, et nende lavastaja Cecil olevat keppinud Daryl Hannahi stuntgirli, kelleks muuseas Kill Billis oli Monica Staggs ja kes Death Proofi esimeses osas mängis hoopis Lanna-Franki.
Kui järele mõelda polegi sellel filmil erilist sisu. Pealiskaudselt vaadates on esimene osa lihtsalt kuidas tüdrukud lähevad jooma ja pärast satuvad liiklusõnnetusse ning teine osa on kuidas tüdrukud teevad autoga proovisõitu ja natuke lollusi ning satuvad liiklusohtlikesse olukordadesse ühe maniakiga. Aga see polegi õnneks oluline. Oluline on vinged tegelased, kes edastavad head dialoogi, hea muusika ja ülikõvad tagaajamisstseenid ning kokkupõrked. Võrdub väga hea meelelahutus.
Mis puudutab tagaajamistesse siis see, kuidas Pam suri oli väga efektiivne. See heli pauk ja kokkupõrge armatuuriga oli väga kõva ja valu andis tunda. Ning kokkupõrge teise autoga oli üks mu lemmik crashe. Näitas väga vingelt, millise matsu iga neiu sai.
Ning teise osa tagaajamine on samuti üks lemmikuid. Esimene pool on väga pingeline kui Zoe the cat kapotil proovib püsida, tehes seal muuseas super töö! Tagaajamine võtab kohe uue tähenduse, kui Zoe annab põõsa tagant märku, et temaga on kõik okei, ning siis hakkab pihta kättemaksujaht. Väga meelelahutuslik ride oli. Ja see jälitusele tehtud kiire otsasõit oli samuti väga hea ja sellele järgnenud beatdown. Post-freezeframe stseen Abby legdropist oli off the hook!=D
Laulud olid jälle väga head. Kõik sobisid suurepäraselt stseenidesse ja muutsid need meeldejäävamaks jne.
QT tegi samuti tubli töö kaamera taga. Sleazelik kaameratöö, stiilivõtted, zoomid, vahepeal ülevalgustatud - saavutas suurepäraselt b-movieliku välimuse.
Locationid ka teises osas olid täielikult b-movielikud. Kõrbelik liivane loodus. Eraldatud paik, mitte suurlinna keskus.
Guero's ja Texas Chili Parlor olid üliseffid lokaalid. Gueros oma koorunud värviga seinad kus on vanad plakatid peal oli väga tsill koht ja tahaks kohe seda külastada, samuti Warren baar oli väga vinge koht.
Paljud näitlejad olid samad, kes Planet Terroris on. Ei tea, kas kõik mängisid samu tegelasi, aga Dakota Block, oli töötas igatahes haiglas ja oli sama nimega. Samuti ta isa Earl McGraw, tegelane, kes on QT filmides veteran ja kelle teksti on alati hea kuulata. Muhe vanamees.
Superlahe film
Ootan DVDd