Grindhouse

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas hau » 03. Juuli 2007, 14:49

jälle kopin
nonii raisk, ma vaatasin Death Proofi ära. 2 korda, kurat võtaks! Jah, oli küll nii hea.
Ma ei kahelnud kunagi, et see mulle ei meeldi ja hea pole, aga vahepeal ma mõtlesin, et see on mingi Christine-bullshit, kus auto ise paraneb, kui segi sõidetakse. Aga ei kurat, see oli ikka tiptop realistlik värk, kõik Stuntman Mike ise ka haiglas peale õnnetusi ja.
Ühtegi igavat hetke seal polnud, paljudele selline pikk dialoog ei meeldi aga mu arust see läks väga sujuvalt ja tempo töötas.
Esimene asi kohe, kui oleme jalgadest, maailma suurimast kusehädast ja Jack Nitzschest mööda saanud on väike kummardus nüüdseks kadunud Alamo Drafthousele, mida on naiste autoaknast esimeses stseenis ilusti näha.

Dialoog oli mu arust väga tubli. Tüüpiline QT dialoog, tema tüüpkarakterid naiskehastustes, käitumisnormid/stiilid, nende vaheline dialoog oli vaba ning mõnus kõrvale kuulata.
Jungle Jules pani QTlikku neegridialoogi, Shannal oli mingi lõunaosariikide(?) aksent küljes ning Arlene oma newyorgiaksendiga.
Teises osas Kim oli väga ülbe oma ropu suuga, eriti hea oli Mike tagaajamine. Lee oli ka koomiline kuju oma siira blondiiniliku käitumisega.
Stuntman Mike oma Elvise soengu, stuntmani tagi, prillide ja armiga on ülivinge tegelane. Tema dialoog ja QTlikud karakteripõhimõtted sobisid Kurtile ülihästi. Esimeses osas oli ta väga cool rääkides seal Pamiga ja Arlenega verandal. Teises osas olid tal ka väga head kohad, kui Abby jalgu salaja silitab ja pärast pingsa tagaajamise lõppemist, kus tema oli rammija rollis, tuleb autost välja, ise mega kettas, ja räägib kui lõbus see rammimine oli. Pärast kuuli saamist, mis tuleb nagu välk selgest taevast, tuleb tema tõeline pale nähtavale. Ning siis ka kui ta nutab ja haletseb on ta samuti ülikoomiline ning samas ta näitlemine ei läinud õnneks naeruväärseks.

Lemmik stseen filmist ei olnud need ülikõvad crashid, vaid see, kui Mike on ilusti Pami oma autosse juhatanud ja läheb juhi ukse juurde ja enne sisse istumist vaatab sellise te-teate-mis-nüüd-juhtuma-hakkab irvega kaamerasse. Oi kurat see oli super koht:D
Siin oli ka selline tarantinolik "Zed's dead" koht, kus sõnad riimuvad: "Is it my scar? - Its your car."

Nagu reegliks saanud siis ei puudunud ka vihjed 70-80 aastate filmidele. Siiski ta oleks võinud mõned muud näited ka sisse tuua peale Vanishing Pointi ja Dirty Mary Crazy Larry, mis mõlemad on muidugi ülikõvad filmid .
Panin veel tähele, et teises osas räägiti, et nende lavastaja Cecil olevat keppinud Daryl Hannahi stuntgirli, kelleks muuseas Kill Billis oli Monica Staggs ja kes Death Proofi esimeses osas mängis hoopis Lanna-Franki.

Kui järele mõelda polegi sellel filmil erilist sisu. Pealiskaudselt vaadates on esimene osa lihtsalt kuidas tüdrukud lähevad jooma ja pärast satuvad liiklusõnnetusse ning teine osa on kuidas tüdrukud teevad autoga proovisõitu ja natuke lollusi ning satuvad liiklusohtlikesse olukordadesse ühe maniakiga. Aga see polegi õnneks oluline. Oluline on vinged tegelased, kes edastavad head dialoogi, hea muusika ja ülikõvad tagaajamisstseenid ning kokkupõrked. Võrdub väga hea meelelahutus.

Mis puudutab tagaajamistesse siis see, kuidas Pam suri oli väga efektiivne. See heli pauk ja kokkupõrge armatuuriga oli väga kõva ja valu andis tunda. Ning kokkupõrge teise autoga oli üks mu lemmik crashe. Näitas väga vingelt, millise matsu iga neiu sai.
Ning teise osa tagaajamine on samuti üks lemmikuid. Esimene pool on väga pingeline kui Zoe the cat kapotil proovib püsida, tehes seal muuseas super töö! Tagaajamine võtab kohe uue tähenduse, kui Zoe annab põõsa tagant märku, et temaga on kõik okei, ning siis hakkab pihta kättemaksujaht. Väga meelelahutuslik ride oli. Ja see jälitusele tehtud kiire otsasõit oli samuti väga hea ja sellele järgnenud beatdown. Post-freezeframe stseen Abby legdropist oli off the hook!=D

Laulud olid jälle väga head. Kõik sobisid suurepäraselt stseenidesse ja muutsid need meeldejäävamaks jne.
QT tegi samuti tubli töö kaamera taga. Sleazelik kaameratöö, stiilivõtted, zoomid, vahepeal ülevalgustatud - saavutas suurepäraselt b-movieliku välimuse.
Locationid ka teises osas olid täielikult b-movielikud. Kõrbelik liivane loodus. Eraldatud paik, mitte suurlinna keskus.
Guero's ja Texas Chili Parlor olid üliseffid lokaalid. Gueros oma koorunud värviga seinad kus on vanad plakatid peal oli väga tsill koht ja tahaks kohe seda külastada, samuti Warren baar oli väga vinge koht.
Paljud näitlejad olid samad, kes Planet Terroris on. Ei tea, kas kõik mängisid samu tegelasi, aga Dakota Block, oli töötas igatahes haiglas ja oli sama nimega. Samuti ta isa Earl McGraw, tegelane, kes on QT filmides veteran ja kelle teksti on alati hea kuulata. Muhe vanamees.

Superlahe film
Ootan DVDd 8)
hau
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas KiiZ » 08. Juuli 2007, 22:51

tegelt ma tahaks ühe asja veel öelda, et sealt death proofist oleks võind 'missing reel'i ära võtta ja korralik stseen , mis sisaldab paljastust, asemele panna, et oleks nagu õige exploitation film rohkem. missing reel oli vanastigi üliharuldane asi ning suht kahtlane , et see just nüüd seal filmis oli, kuigi ma olen kuulnud, et neil pidi sellega mingi oma nali olema.
Kasutaja avatar
KiiZ
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Ralf » 09. Juuli 2007, 11:28

"Planet Terroris" oli missing reel seksistseeni ajal, kiusamine. x)
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas Forzelius » 09. Juuli 2007, 21:16

Käisin täna vaatamas ja ütleks, et ei ole kindlasti parim Tarantino film. Selleks on minu arust veel siiamaani Reservoir Dogs. Film ise oli keskpärane, vahepeal kippus venima, kuid Tarantinolikud aspektid(kaameravaated, Red Apples, Kill Billi helin, kaameravaade nagu Kill Billis ja mõned veel) tegid asja taas huvitavad. Miinuseks oli veel see, et vahepeal lõikas linti sisse, kuna seal seansil, kus mina olin, ei kuulnud ma küll väljendit: "That was one ugly lap dance". Ja tutvustus on ka veits möödas ju, kuna ta oma autos ta eriti ei tapnud tüdrukuid. Muidu hea on see, nagu hau ütles, et see auto pole mingi isehealiv. Teise osa tegevus arenes paremini, kui esimese, minu arust. Tegelased olid huvitavamad, kui esimeses osas. Lõpu 15 minti oli päris hea, oli näha paralleele Res Dogsiga. Ei tea mis, kuid midagi meenutas Tarantino esimest meistriteost. Nägi Stuntman Mike'i inimlikku külge. Kaklusstseen oli juba naljakas. Lõputiitrid tulid ka umbes sellises kohas nagu Reservoir Dogsis. Üleüldse tõstaks esile just Kurt Russelli, tema oli ainus põhjus, miks ma oma hinnet tõstan. Ja Tarantino näeb ikka päris vana mees välja juba. Ta on teinud sellest filmist paremaid.
BTW, mis oli siis "Death Proofi" missing reel?

Jään ootama Planet Terrorit, loodan, et seal on actionit rohkem kui oli siin.

Hindeks paneks 6/10
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Forzelius » 09. Juuli 2007, 21:21

KiiZ kirjutas:tegelt ma tahaks ühe asja veel öelda, et sealt death proofist oleks võind 'missing reel'i ära võtta ja korralik stseen , mis sisaldab paljastust, asemele panna, et oleks nagu õige exploitation film rohkem. missing reel oli vanastigi üliharuldane asi ning suht kahtlane , et see just nüüd seal filmis oli, kuigi ma olen kuulnud, et neil pidi sellega mingi oma nali olema.

Mis asi üldse on missing reel? Klipp, mis tuleb välja ainult siis, kui filmid on koos? Ja kuidas see vanasti haruldane asi oli? Ei tea sellest värgist eriti, kuid huvitav tundub.
Ja lugedes tutvustust sain alles teada, et "Grindhouse" on filmi nimi, sest, 70-ndatel olid mingid Grindhouse-kinod. Mis need veel olid? Vägivald ja seks, kaks täispikka filmi ühe hinna eest...Olidki lihtsalt sellised grindhouse kinod, kus olid sellised filmid või tähendab grindhouse üldse midagi muud?
Oleks tore, kui keegi mind hariks...
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas eerik » 09. Juuli 2007, 22:18

Inglisekeelset lugemist sulle: http://en.wikipedia.org/wiki/Exploitation_film
Kasutaja avatar
eerik
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas KiiZ » 09. Juuli 2007, 22:46

ühesõnaga grindhouse oli kino, mis näitas exploitation filme. exploitation film oli film mingi ekstreemse teemaga, kindlale rahvahulgale suunatud: näiteks nazi film, women-in-prison, sex exploitation ehk sexploitation jne. neid teemasid on suht palju.

ja see missing reel joke: see tähendas seda ,et 'planet terroris' oli missing reel see cherry puuduv jalg ja 'death proofis' oli see butterfly puuduv jalg. (tema ju tegi lap dance'i ja äi pärast jalast ilma)
sellegipoolest poleks seda sinna vaja olnud minu arust ning oleks võinud ikka korralikud stsennid olla. missing reel ise on see, kui nagu üks lint on kadund vahelt või midagi sellist ning lugesin , et isegi vanasti oli see üliharuldane. ning üks nali pidi veel olema selle missing reeliga, et seksistseen ja lap dance olid kadunud - et nagu keegi oli need lindid endale võtnud ning siis oma huvides endale hoidnud :D teate küll, mis huvides. peened naljad küll, aga siiski ma polnud nendega väga rahul. film siiski super.
Kasutaja avatar
KiiZ
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas hau » 10. Juuli 2007, 11:52

KiiZ kirjutas:ja see missing reel joke: see tähendas seda ,et 'planet terroris' oli missing reel see cherry puuduv jalg ja 'death proofis' oli see butterfly puuduv jalg. (tema ju tegi lap dance'i ja äi pärast jalast ilma)

Jungle Julia jäi jalast ilma.
Ja missing reeli idee said nad Quentini kodukinost, kui ühel filmil lihtsalt vahelt puudus üks reel ja mõtlesid, et võtaks enda filmilt ka ühe osa vahelt. Niiet jah see oli tavaliselt vist väga harv juhus.
ja maakeeli on exploitation odavate võtete kasutamine odavates filmides, sest suuri stuudioid taga polnud ja siis said teha seda mida ise tahtsid.
Kuulsaimatest lavastajatest ma ütleks Jack Hill, kes tegi blaxploitation filme QT lemmiku Pam Grieriga ning Roger Corman, kes tegi peamiselt õudukaid ja Russ Meyer, kes tegi sexploitation filme.
hau
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas stefu » 15. Juuli 2007, 19:22

Käisin ka Death Proof'i vaatamas.
Film oli hästi tehtud, näitlejad mängisid hästi, huumorit oli... päris hea film oli ikkagi...
Seda oli jah ikka lahe vaadata, kui Kurt Russel oma autoga neid naisi taga ajas... Lõpp oli ikka suht ootamatu.
Planet Terror'it lähen ka vaatama, kuulsin, et see pidi parem olema, kuid eks ma ise vaatan... Oma silm on kuningas :)

Hindeks panen 8/10
PiltPilt
Kasutaja avatar
stefu
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas Robert » 18. Juuli 2007, 00:04

Nii, lõpuks on mõlemad vaadatud ja kokkuvõttes meeldis PT rohkem. Oli veidi meelelahutuslikum, läks kiiremini käima, kui DP. Samas DP's olid dialoogid paremad ja oli Tarantino kätt tunda, aga siiski..

PT - 9/10
DP - 8/10

Aga kokkuvõttes Grindhouse filmile siin andmebaasis võib anda julgelt 10/10, sest kui treilerid ka juurde arvata, siis on ikka väga kõva asi kokku tehtud. Pealegi, Tarantino ja Rodriguez on enamasti ikka tase.
Robert
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas stefu » 18. Juuli 2007, 17:07

Mul kah vaadatud ning ma pean nõustuma... Rodrigueze "Planet Terror" oli ikkagi parem, kui Tarantino "Death Proof". Erinevalt DP'st, oli PT's rohkem huumorit, põnevust, seiklust, actionit... a, ja verd oli kah vist rohkem :D ... Ühesõnaga jah... parem oli...

Hindeks annaks 10/10-st...
PiltPilt
Kasutaja avatar
stefu
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas Forzelius » 18. Juuli 2007, 20:58

stefu kirjutas:Mul kah vaadatud ning ma pean nõustuma... Rodrigueze "Planet Terror" oli ikkagi parem, kui Tarantino "Death Proof". Erinevalt DP'st, oli PT's rohkem huumorit, põnevust, seiklust, actionit... a, ja verd oli kah vist rohkem :D ... Ühesõnaga jah... parem oli...

Hindeks annaks 10/10-st...

Nojah, ega kõigile ei lähegi Tarantino peale. Mina näiteks eelistaksin ükskõik millist Tarantino filmi (v.a. Jackie Brown) mingile zombie-õudukale. Kuigi Rodrigueze filmid on ka kõvad üldjuhul. Tegelikult ütles Robert kõik ära, mis vaja.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas hau » 22. Juuli 2007, 21:10

Jõudsin ka Planet Terrori ära vaadata.
Lühidalt mulle meeldis Death Proof loomulikult rohkem, aga iseenesest oli PT päris kõva zombie film. Gorefactor oli küll suht kõrgel ja kiirelt mõeldes ei tulegi meelde ühtegi zombie filmi, kus rohkem gore-i oleks. Mu arust oli seda ikka õõvastavalt palju ja puhasttõugu õudukatega nagu Hostel ja Saw ei annaks võrreldagi, see gore pani sees kergelt keerama erinevalt Sawidest ja Hostelist näiteks.
Tempo oli kiire küll, aga kui minu vaatevinklist hinnata siis ehk Death möödus kiiremini. Tahaks nüüd näha veel seda õiget Grindhouset, mis need filmid siiski kokku olid, aga viimasel ajal on kõigi arvates parem, et neid lahus esitletakse. Mul poleks midagi selle vastu, kui saaks Nautida 3 tundi tippklassi meelelahutust oma lemmik lavastajate poolt.
Terrori tegelased olid muidugi väga kõvad.
Machinegunbaby Cherry, Dakota, Twins - kõik väga kuumad ja annavad valusalt vingelt kerepeale.
Rodrigueze carpenterilik/sincitylik musa oli jälle ülihea.
Mõnusalt cool koht oli see, kui kuumast seksist läks filmirull põlema.
Peale Machetet ma ootaks Planet Terrori sequeli, kus kuumad naised võitlevad luciofulcilikul rannaäärel zombidega ning samuti prequeli mis tutvustaks meile lähemalt, kui kõva vend see El Wray omal ajal oli.
hau
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas lostinthemist » 22. Juuli 2007, 23:17

Eile Coca-Cola Plazas, kell 22:10 sai Planet Terror vaadatud. Ülimalt vinge ja stiilse filmiga oli tegu. Mis eriti silma jäi, oli Rodriquez'ile omane muusika. Gore oli väga hästi teostatud, verd pritsis väga mõnusalt ja seda ohtralt. Vahel olid ikka päris võikad momendid. Filmi esimeses pooles olid mõned dialoogid päris vaimukad.
8/10
Nüüd jääb vaid üle Death Proof'i vaadata. Filmi alguses, mil öeldi: "This movie is restricted to under 18," siis ma pilkasin seda lausega : "Ma olen 16" ning hakkasin seepeale naerma.
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Forzelius » 25. Juuli 2007, 20:18

Täna käisin "Planet Terrorit" vaatamas ja kui enne oli mingeid arusaamatusi missing reeli suhtes, siis nüüd on kõik täiesti selge. Geniaalne idee, mida vaevalt niipea kuskil filmis näeb. Kahju on ainult sellest, et siiski ei tulnud Grindhouse ühes osas. Oleks parema fiilingu andud, kui see, et vaadata ühte ja siis 2 nädala pärast teist.

Nüüd filmist:

Film oli minu arvates parem kui "Death Proof", rohkem tempokam ja mycupoftealikum. Rodriguez ei üllatanud millegiga, oli enne teada, et mees ikka oskab lavastada. Oli tore näha jälle Earl McGrawd, kes on ikka aastate jooksul niipalju välimuse poolest muutunud. Kuigi suuvärk on siiski hea mehel :). Tore vähemalt, et teda siin osas rohkem näha oli. Lahe oli ka väike "Red Apples" vilksatus ja pagasiruum ja jalad, ühesõnaga Tarantino kinnisideed.
Nagu ringooo juba mainis, siis peale suure lavastaja skilli on Tarantino ka suurepärane näitleja. Tõesti geniaalne mees.
Näitlejatest meeldis veel Freddy Rodriguez, Naveen Andrews, Bruce Willis, Jeff Fahey. Muidu arvatavasti oleks meeldinud ka Biehn, kuid minu silmis jäi ta siin liiga kahvatuks. Stsenaarium oli hea, näitlejatöö oli hea, sickod olid lahedad, sai nalja nendega. Samuti meeldisid ka libatreilerid, andsid hoopis uue tunde nagu see ei olekski film, vaid 2 tundi meelelahutust(missing reel jne...). Kinosaalis oli muidugi paar debiili, kes iga väiksemagi nalja peale lõugasid räigelt. See oli ainus miinus. (Vahepeal naersid isegi siis, kui nalja polnud :pööritus: ).

Vaatamata sellele, mis ennem DP kohta ütlesin jäin Grindhousega rahule. Kui augustis USA-sse lähen, siis vaatan, äkki saab mingi reliisi osta, kus mõlemad filmid koos, saab nagu ehtsa tunde. BTW, kui Kill Billid oleks kokku jäetud, kas sellest oleks midagi selle sarnast tulnud??

PT 10/10
DP 9/10

Grindhouse 10/10

Rodriguez ja Tarantino ruulivad...
Jään tõesti ootama DVD, sest siis saab äkki teada, milline asi USA-s oli.
Hea elamus, üks parimaid viimasel ajal.

EDIT: Kui wikipediat lugeda, siis Machetest tulebki päris straight-to-DVD film? Kas teistega on ka nii?
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

EelmineJärgmine

Mine Filmid

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist