Harry Potter ja Fööniksi ordu

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas Karruke » 04. Juuli 2007, 14:59

Ei usu , et vaatama lähen, sest 5. osa(raamat) oli ka igav. Arvutist vaatan kindlasti :))
Kasutaja avatar
Karruke
Batman alustab
Batman alustab

PostitusPostitas Wisegirl » 05. Juuli 2007, 18:05

j22lind kirjutas:Kas sina oled mõttelugeja et tead, mis tema peas toimub?
Ei, aga sina oled või, et võid nii kindlalt väita viimaste osade välja imemist?
Ma tean, kuidas kirjanikud lähenevad oma tööle. Seda esiteks ja teiseks ei mõtle loomeinimesed ise jutte välja, vaid see "miski" tuleb nendeni ning nemad on lihtsalt vahendajad.
Kirjutamine, keeleline pool ning viimistlus, see võtab aega.

Naiivne oled, arvad, et tunned maailma; tegelikult ei näe oma ninaotsast kaugemalegi, aga juba hakkad üldistama.
-Breathe.... Deeply, yes, of course, but, by all means.....: exhale- RDA
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Priit » 05. Juuli 2007, 18:24

Wisegirl kirjutas:Seda esiteks ja teiseks ei mõtle loomeinimesed ise jutte välja, vaid see "miski" tuleb nendeni

Jajah, miski lihtsalt tuleb nendeni. Natuke vale arusaamine minu arvates. Ideed tulevad tõesti nendeni, kuid selles osas on oluline ka nende oma fantaasia ning mõtted. Lihtsalt käed rüpes istumine siin ei käi. Tihti saavad nad inspiratsiooni oma mälestustest, teistest raamatutest ja maalidest, mille paberile panevad. Tegelasi loovad nad ka ise!

Muidugi on see vaieldav, sest suur faktor on kirjanik ise. Üks vedeleb päevad läbi ja vaatab lakke, teine käib raamatukogus uurimas, otsides inspiratsiooniallikat.
There was a HOLE here. It's gone now.
Kasutaja avatar
Priit
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Wisegirl » 05. Juuli 2007, 21:11

Priit kirjutas:Jajah, miski lihtsalt tuleb nendeni. Natuke vale arusaamine minu arvates. Ideed tulevad tõesti nendeni, kuid selles osas on oluline ka nende oma fantaasia ning mõtted. Lihtsalt käed rüpes istumine siin ei käi. Tihti saavad nad inspiratsiooni oma mälestustest, teistest raamatutest ja maalidest, mille paberile panevad. Tegelasi loovad nad ka ise!

Oled ainuke, kes käed rüppes istumisest midagi räägib. :ülivihane:
Tööd nõuab nende süžeede, tegevuskohtade ja tegelaste kujundamine, arendamine jms; nagu sa ütlesid, et tegelasi loovad nad ise. Aga idee tegelastest tuleb ausõna iseenesest ja seda ei saa välja imeda, ega see mingi kuramuse koolikirjand pole.

Viga on sinu arusaamises. Said minu postitusest valesti aru. Aga hea seegi, et minu mõtted lihtsas keeles endale arusaadavaks tegid. 8)
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Peata Ratsanik » 07. Juuli 2007, 00:09

Ise ootan seda filmi küll natuke, eelmised Potterid olid head ajaviitefilmid ja raamatud on mulle küllaltki meeldinud. Kunagi olin tulihingeline fänn, kuid see situatsioon on maha jahtunud ja nüüd mind huvitab see teema vähem, kuid veidikene siiski.

Mis puutub eelnenud vaidlusse, nõustun Priiduga, sest kuigi kirjanik näeb küll vaeva tegelaste ja süžeede arendamisega, pean naiivseks arvamust, et "miski" lihtsalt tuleb nendeni. Kirjanikul peab olema viljakas fantaasia, kuna iga inimeseni "miski" ju ei jõua. See arvamus on võrdväärne sellega, et inimene arvab, et saab üleöö ratsarikkaks - see juhtub vaid niivõrd vähestel puhkudel.
Peata Ratsanik
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Wisegirl » 07. Juuli 2007, 20:22

Ma siiski arvan, et te olete liiga kinni hakanud sõnast "miski". Seda nimetatakse tähenärimiseks. Sorry, et te aru ei saanud, aga minul mahu sõna "miski" sisse nii kirjanike oma fantaasia ja ka mõtted (leidsin viisi, kuidas ports sõnu ühendada).
Loojaks ei õpita, loojaks sünnitakse. See ongi see "miski"(teile lahti seletades.. miski on anne).
Igast matsist kirjanikku ei saa.
Rowlingu intervjuusid lugedes sain ma selgesti aru, et tal oli juba esimese raamatu ilmumiseks kõik osad kuju võtnud, ning lõpp teada.

Seega J.K. Rowling ei ime pastakast midagi välja. Pealegi kasutab ta kirjutusmasinat (ja see oligi, mida ma tahtsin tõestada. J22linnule).
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Risko » 09. Juuli 2007, 22:10

Lugesin kuskilt, et sellel osal pidi olema suurem Prisoner of Azkaban'i feel, mis on filmidest minu lemmik. See oleks tõesti väga hea, Alfonso Cuarón oleks võinud kõik järgnevad osad ka lavastada. Ta sai kolmanda filmi peal palju parema tööga hakkama kui Columbus või Newell teiste osadega. Loodan, et David Yates suudab sama atmosfääri luua, mis oli kolmandas.

Aga no overall on raamatut alati paremad olnud. Käin filme aind vaatamas kuna 'pean' :)
Kasutaja avatar
Risko
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas j22lind » 18. Juuli 2007, 02:19

Wisegirl kirjutas:Seega J.K. Rowling ei ime pastakast midagi välja. Pealegi kasutab ta kirjutusmasinat (ja see oligi, mida ma tahtsin tõestada. J22linnule).

kas sa ei vaadanud kunagi ammu 60minutit Tiit Made juhtimisel?? Seal ta näitas oma kohvikus kirjutatud pabereid kus kõik oli pastakaga tehtud. Okei pärast ta tõesti võib kirjutada kirjutusmasinal asja raamatuks kokku.

igastahes te olete naiivsed kui arvate, et ta üldse ei ime pastakas välja. Jah, selles on teil arvatavasti õigus, et ta terveid raamatuid ei ime välja, aga absoluutselt iga pikema mõttega teksti juures tekib kohti(kasvõi üks ainus) kus ideed saavad otsa ja siis tuleb vägisi edasi minna, sest tal on tähtajad peal. Ja pikema teksti all ma ei mõtle koolikirjandid A4 suurusel paberil, mõlemad pooled täis.
j22lind
Batman alustab
Batman alustab

PostitusPostitas KiiZ » 22. Juuli 2007, 21:23

ei meeldind film väga, sest raamat oli palju pikem ja sisurikkam. ma saan aru, et mingit kümnetunnist filmi ei hakka ju tegema, aga kuna see film oli tehtud nii, et igast raamatuasjast natuke võetud, siis läks kuidagi kiiresti mööda ja lõpuvõitlus ei mõjunud ka, kuigi see pidi filmi tipphetk olema. asi võib ka selles olla, et ma teadsin, mis juhtub ja mul oli juba pohhuj.
4/10 muidu. varsti seitsmendat raamatut lugema, polegi kaua lugend midagi.
Kasutaja avatar
KiiZ
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas suslike » 22. Juuli 2007, 22:42

vaatasin siis filmi ära, käisin kinos. Loomulikult oli raamat ikka palju parem. Aga ma võin öelda, et kõikidest filmidest on see parim ikkagi. Järjest paremaks lähevad. Tegelikult muutub film palju sisukamaks. See mulle meeldib ja ka näitlejad saavad vanemaks. Eks ma oota siis järgmist filmi ja ka 7. raamatut.
"Remember, remember, the fifth of November, gunpowder treason and plot. I see no reason why the gunpowder treason should ever be forgot."
Kasutaja avatar
suslike
Batman alustab
Batman alustab

PostitusPostitas lostinthemist » 22. Juuli 2007, 23:37

See film sai ka eile kinos ära vaadatud, kl 18:15. Väga võimsa filmiga oli tegu. Isiklikult, film suutis taas trumbata eelmise filmi. Ma ei oskagi väga kommenteerida, väga hea filmiga oli lihtsalt tegu. Paljud inimesed kurdavad, et film oli igav; kuid mul polnud mitte ainsatki korda igav, mis sest, et raamat ammu läbi loetud on. Stseenid, kus Harry õpetab teisi, olid parimad momendid filmi jooksul, muidugi kui ka lõpuvõitlused välja jätta, imo. Raamatusse oleks võidud natuke rohkem süveneda, neid unenägusid sellest "uksest" oleks võidud rohkem näidata, kui raamatus Harry nägi neid kogu aeg.

Spoilerid!
Sirius Blacki surma oleks võidud natuke kurvemalt kujutada, natuke nõrgavõitu surm oli vms. Polnud nii sünge, nii kurb.Raamatusse oleks võidud natuke rohkem süveneda, neid unenägusid sellest "uksest" oleks võidud rohkem näidata, kui raamatus Harry nägi neid kogu aeg.

Kokkuvõtlikult, 8/10
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Wisegirl » 23. Juuli 2007, 16:38

j22lind kirjutas:igastahes te olete naiivsed kui arvate, et ta üldse ei ime pastakas välja. Jah, selles on teil arvatavasti õigus, et ta terveid raamatuid ei ime välja, aga absoluutselt iga pikema mõttega teksti juures tekib kohti(kasvõi üks ainus) kus ideed saavad otsa ja siis tuleb vägisi edasi minna, sest tal on tähtajad peal. Ja pikema teksti all ma ei mõtle koolikirjandid A4 suurusel paberil, mõlemad pooled täis.
Nii, tsiteerin Postimehe artiklit (autor Rebekka Lotman), mis suurepäraselt kajastab minu enda arvamust:
Mis teeb Potteri heaks? Hea kirjandus ei sünni "pastakast"; oma ülipõnevaid tunnetuslikke ja elulisi seiku välja imedes. Loetav raamat nõuab lisaks keeletundlikkusele ja maailma loomise oskusele tööd, nagu näitab Mihkelsoni "Katkuhaud";, Kazantzakise "Viimane kiusatus"; jne. Tööd on teinud ka Rowling. Jaak Urmet ütles 2006. aasta lasteraamatuid Loomingus kokku võttes, et hea lasteraamat huvitab ka suuri, äratades neis lapse.

Nämmutan nüüd neile, kes oma liigtundlikkust valesti kanaliseerivad. Potter = reklaam = maania = halb kirjandus? Appi? Kui teid sääsk hammustab, võib see olla pisut tüütu, aga teie identiteet sellest ei muutu. Samuti mõjub kõmuajakirjandus heale raamatule. Või tegelikult, ei tasu olla silmakirjalik. Kõmu tuleb kasuks. Raamat suhestub kultuuriruumiga ja näitab, et raamatuid on ikka veel ühiskonnale vaja. Müra võib tuua esmakordselt raamatu ette ka inimese, kes seni vaid rate.ee-s "liiga kenake on ju! kobeduse tipptase!!" lugenud on.

Ja veel. Potter on lasteraamat. See ei olegi mõeldud keskealistele, kel pole lapsi või kelles endas pole enam last. 30-40-aastane, kes ütleb, et Potter on s***, mõjub sama nõmedalt kui turist, kes käib Pariisis, ja ütleb, et igav linn. Keda peaks sellised hinnangud huvitama
?

Täieliku artikli leiab siit
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Priit » 23. Juuli 2007, 19:12

Mis ta ootab, et kõik ülistavad kummardades HP'd ja kui seda ei tee, puudub neil õigus HP kritiseerida. Yeaah, kindlasti. Naeruväärne.
Kasutaja avatar
Priit
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Wisegirl » 24. Juuli 2007, 19:46

Ei, üldsegi mitte. Pigem neil, kes HP-st aru ei saa, puudub õigus raamatuid/filme kritiseerida.
Mulle avaldab muljet su võime mõtteid kontekstist välja kiskuda ja seeläbi need tühiseks muuta. :?

Täna vaatasin filmi ära. Õige oli mõte (kuskilt lehest), et filmi koos raamatuga müüa oleks hiilgav äriidee: film on suurepärane illustratsioon.
As for me film oli nagu raamatu sirvimine; sa võtad raamatu ja lappad selle kiiruga käbi, peatudes pikemalt vaid mõnel peatükil ja leheküljel.
Üllataval kombel meeldis mulle Siriuse surm. Kohe väga. See oli kiire ja.. lihtne. Vaidlesin õega pikalt, kas surm oli "õige" (võrreldes siis raamatuga).
Kõige paksema raamatu kohta oli film liiga lühike. Emotsioonide kajastamine.. täiesti paigast ära. Paar stseeni ei ole piisav aeg, et tunnetekoorem vaatajani jõuaks, isegi mitte parima näitlemise korral. Näiteks lõpp, mis oli raamatus nii lõputult liigutav.. (pean silmas kohta, kus Dumbledore Harryle oma vigu tunnistab, ning vana professori olekust lausa õhkab kurbust) on filmis vaid lühike "I care about you"-hetk. Minu jaoks liiga vähe.
Erinevus teistest filmidest oli tuntav; pisiasjadest oldi hooletult üle mindud.
Alati tuleks enne filmi vaatamist raamat läbi lugeda. See peaks olema kohustuslik.
6/10
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Priit » 24. Juuli 2007, 19:49

HP'st saab nüüd iga titt aru.
Kasutaja avatar
Priit
Ristiisa