Sodiaak

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Sodiaak

PostitusPostitas Kaido » 19. Mai 2007, 21:19

Sodiaak
Zodiac (2007)

See on üks kurikuulsamaid lahendamata juhtumeid Ameerika kriminalistika ajaloos. End Sodiaagiks ristinud sarimõrvar hoidis hirmu all kogu San Franciscot ja ümberkaudseid piirkondi, saates politseile ja ajalehtedele lugematuid kirju salapäraste sõnumitega. Ta kuulutas oma ohvrite arvuks 13, hiljem koguni kaks tosinat. Politsei suutis ametlikult tõestada Sodiaagi seotust 5 tapmisega, kuid tema ohvrite hulka kuulusid tegelikult ka elavad.

Tapja tabamine saab kinnisideeks neljale mehele, kes muutuvad aastatega sellele ainsale eesmärgile pühendudes otsekui viirastusteks, kelle elu hävitab tulutu püüd mõrvari poolt jäetud tükikestest terviklik pilt kokku panna.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Kaido
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 2223
Liitunud: 28. Detsember 2004, 23:57

PostitusPostitas Hülss » 12. Juuni 2007, 01:52

Alustuseks ma pean natuke kiitma selle filmi lavastajat.

David Fincher on nimelt üks andekamaid lavastajaid siin planeedil ja "Zodiac" on tal alles kuues film. Samas oleks huvitav näha ka kunagi mõnda tema enda kirjutatud filmi. Kui hea stsenarist Fincher oleks ? Kaamerat ta valdab ja silma tal on, selles ma ei kahtle. Fincher on ennekõike vilunud mees muusikavideote tegemisel, millest mu lemmikuimad on The Rolling Stonesi "Love Is Strong", Stingi "Englishman in New York", Aerosmithi "Janie's Got a Gun" ja A Perfect Circle'i "Judith". Ja ma tänan jumalat, et ta filmidele üle läks.

Ühtegi halba filmi pole ma Fincherilt näinud, seega olid mul Sodiaaki vaatama minnes suhteliselt kõrged ootused. Lühidalt öeldes ma pettuma ei pidanud, samas pole "Zodiac" Fincheri nö "suurim saavutus". Nendeks on endiselt ja võrdselt "Se7en" ning "Fight Club".

Sodiaak on vägagi tasemel thriller ühest kuulsaimast "lahendamata" sarimõrva juhtumist USA's. Film põhineb kahel Robert Graysmithi raamatul, kes on samuti ka filmi üks peategelastest, teda kehastab Jake Gyllenhaal, kes saab oma tööga õnnestunult hakkama. Algul tekitas filmi näitlejategrupp pisut kahtlust, võibolla seetõttu, et puudus üks tugev peanäitleja. Aga siin filmis pole mingit kindlat kangelast, vaid kamp ajakirjanikke ja politseinike, kes seda võimatut juhtumit lahendada püüavad.

Gyllenhaal'il on aga ilmselgelt arenguruumi, sest filmis säravad eelkõige oma sooritustega kaks meest, Mark Ruffalo ja Robert Downey Jr. Sodiaak oli üllatavalt humoorikas ja samas vähe võigas, mis antud stoori puhul oli väike pettumus. Eks ma ootasin midagi Se7eni sarnast, aga erinevalt Se7en'ist põhineb Sodiaak tõestisündinud lool. Antud sarimõrvar oli oma meetodites lihtsalt teistsugune, ohvrid olid suhteliselt huupi valitud, kuid samas sooritatud või täideviidud kui "täpne improvisatsioon", kui neid sõnu üldse saab koos kasutada. Filmi nähes saate aru mis ma sellega mõtlen.

Vaatamata oma kahe ja poole tunnisele pikkusele on "Zodiac" põnev film algusest lõpuni, aga mitte tingimata närvesööv. Igav mul igatahes ei hakanud. Polnud märgata enam visuaalsete nippide ülekasutamist nagu Fincheri eelmises filmis "Panic Room", mis oli Sodiaagi puhul ka õige lähenemisviis. Mitte, et Panic Room halb film oleks, eriti kui meelde tuletada neid filmiajaloo parimaid algusetiitreid. :))

Muusika ei seganud, aga samas ka ei paistnud silma, kuigi tuletas mulle meelde üht väga head lugu, Donovan'i "Hurdy Gurdy Man". Ega Fincher pole ka nt. Tarantino, kel muusika omab suuremat rolli oma filmides. Mõlemad on head lavastajad omas elemendis. Kahju, et Zodiac kassades suurt edu ei saavutanud, vaatamata kriitikute kiidule enda eelarve ääriveeri siiski tagasi teenis. Brad Pitt seekord peaosas ei olnud, ilmselt selles ka põhjus.

Zodiac
8/10
Kasutaja avatar
Hülss
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 1279
Liitunud: 14. Jaanuar 2007, 16:49
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas Ralf » 12. Juuni 2007, 02:00

Mina käisin filmi täna kell 14:35 vaatamas ja jäin igati rahule. IMDb's nii mõnedki inimesed on ette heitnud selle filmi igavust, kuna enam kui kaks ja pool tundi kestev film võtab kliimakstuure alles üles viimase poole tunni ajal ja eelnev kulub peamiselt dialoogile ja karakteriarendusele, kui erinevad inimesed üritavad Zodiac'ist sotti saada. Mina jälgisin põnevusega terve filmi aja, kuid ilmselt on asi selles, et mind sarimõrvarid huvitavad ja "Zodiac" aitas mälu värskendada - uurisin ma tema kirju ja lugesin ma temast päris tükk aega tagasi. Kahtlemata on tegu ühe põnevaima tegelasega USA sarimõrtsukatest, kõvasti rohkem kui selline üksluine hakkija nagu Ed Gein. Tegu oli väga geniaalse filmiga, eriti meeldis mulle just see ülaltvaade taksosõidust enne Paul Stine´i tulistamist. Ja muusika osa pealt nõustuks Hülsiga, kuid üks lugu jäi kindlalt meelde: "Rose Garden". Lauljat ma kahjuks ei mäleta (Lynn Anderson?), aga lõpp mõnus laul.

9/10
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

PostitusPostitas Priit » 14. Juuli 2007, 15:13

Miks meil andmebaasis kaks filmi on?
There was a HOLE here. It's gone now.
Kasutaja avatar
Priit
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 1973
Liitunud: 19. August 2005, 03:08
Asukoht: Kohtla Järve

PostitusPostitas Milenko » 14. Juuli 2007, 17:42

Priit kirjutas:Miks meil andmebaasis kaks filmi on?


sest neid on p2ris mitu
Kasutaja avatar
Milenko
Bond, James Bond
Bond, James Bond
 
Postitusi: 626
Liitunud: 28. Juuli 2006, 01:45

PostitusPostitas Priit » 14. Juuli 2007, 19:17

Milenko kirjutas:
Priit kirjutas:Miks meil andmebaasis kaks filmi on?


sest neid on p2ris mitu


Ei, meie andmebaasis on need kaks filmi David Fincheri omad. ;-)
There was a HOLE here. It's gone now.
Kasutaja avatar
Priit
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 1973
Liitunud: 19. August 2005, 03:08
Asukoht: Kohtla Järve

PostitusPostitas Forzelius » 19. Juuni 2008, 21:55

Jumal tänatud, et selle filmi nüüd ära nägin. Nimelt soovitas seda filmi mulle üks filmiveeblane ja kuigi ma algul ei osanud sellest midagi suuremat arvata, siis olen hetkel väga õnnelik, et selle ära nägin. Mina paneksin selle Fincheri(olles nüüd ära näinud kõik tema teosed) TOP 3, üldine järjekord oleks selline:

1) Se7en
2) Fight Club (selle peaks ka uuesti vaatama btw)
3) Zodiac
4) The Game
5) Panic Room
6) Alien 3

Elamus, eelkõike heale sisule, oli tõesti parim, mis viimasel saadud on. Mulle lähevad ka peale sellised filmid, mis on tõsielul põhinevad ja hõlmavad endas peale-filmi-informatsiooni. See ja tavaliselt ka hea muusika, mis seal on (nagu ka siin) annab just i-le punkti, koorekihile kirsi.

Kõik kolm peanäitlejat, eesotsas just Mark Ruffaloga, kes mulle kõige enam siit meeldis, suutsid oma rolli ülimalt hästi välja kanda. Võõrandumine oma perest ja ka baaristseenid, mis tapja tagaajamisega tavaliselt kaasnevad, ei puudunud ka siit. Fincherlik kaameratöö, mis mulle meeldis eelkõige Panic Room'is, oli ka siin olemas ja kuigi ma vaatasin seda filmi põletatud plaadi pealt (see oli viga ja sellepärast ostan ka DVD raudselt), siis suutsin tabada siit mõned väga meisterlikult tehtud stseenid.

Meeldis mulle ka selline leierdamine ühe kahtlusaluse alt teisele ja kuidas ikka üks inimene on see, kes seda ettevõtmist põhiliselt teostab. Raamatukogu stseenid ja connection'ite otsimine - kõik, mis peab olema ühes tõeliselt kaasahaaravas kassi-hiiremängus, oli siin totaalselt olemas. Kuigi vahepeal oli tunne, noh, et nüüd hakkab venima, kuid siis tegi jälle Downey Jr. midagi geniaalset või keegi teine.

Mis veel oli geniaalne, oli see aastate kerimine edasi. Meenutas natuke hiljuti loetud, siiski pooleli veel, The Dead Zone, by Stephen King. Mulle istus see film 100% noh. Mindblow tunne oli lõpus. Lahe on vaadata, kuidas asi saab alguse kuskilt unistest 60-ndatest, vanad autod, lahedas stiilis restod ja siis hetk-hetkelt jõuab asi välja 90-ndateni, mis enam pooltki nii lahe ei ole.

Zodiaci lõpp meeldis mulle ka
See, et tegelikult kõik teavad, kes on õige killer, kuid siiski, tõestada seda enam kunagi ei saa - tõeliselt hea materjal, millest üks hea film teha, mis ei olegi Oscareid väärt, kui nad sellist tippteost hinnata ei oska.

Muusika, mis after-movie teksti ajal jooksis tegi elamuse täiuslikuks, mis lauluga on tegemist?

Kindel 10/10
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

PostitusPostitas KiiZ » 19. Juuni 2008, 22:08

Forza kirjutas:Muusika, mis after-movie teksti ajal jooksis tegi elamuse täiuslikuks, mis lauluga on tegemist?


Donovan - Hurdy Gurdy Man

võimas lugu on ;-)
Kasutaja avatar
KiiZ
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 1637
Liitunud: 09. Juuni 2007, 09:06

PostitusPostitas Forzelius » 19. Juuni 2008, 22:33

KiiZ kirjutas:
Forza kirjutas:Muusika, mis after-movie teksti ajal jooksis tegi elamuse täiuslikuks, mis lauluga on tegemist?


Donovan - Hurdy Gurdy Man

võimas lugu on ;-)


Seda minagi, üks nagu Gangs of New York'ki tegi see lõpulaul just kogu filmi täiuslikuks...
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

PostitusPostitas Kidd » 15. August 2008, 08:46

Tõsielu sündmustel põhinev :shokeeritud: rezpekt kurat, hea juurdlus ja hästi lavastatud. Kuigi 60-80-ndate teema mind tavaliselt ei tõmba, siis see oli ok.

8/10
So, where's the Cannes Film Festival being held this year?
Kasutaja avatar
Kidd
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 872
Liitunud: 23. Jaanuar 2008, 15:14
Asukoht: Taiwan

PostitusPostitas eerik » 15. August 2008, 18:40

Kidd kirjutas:rezpekt kurat

Mis mis? :D
Kasutaja avatar
eerik
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4876
Liitunud: 05. Märts 2006, 00:59

PostitusPostitas Forzelius » 16. August 2008, 00:17

Ma arvan, et ta m6tles midagi muud selle s6naga..
Film on ylik6va igatahes. Eelmise aasta paremuselt teine..
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

PostitusPostitas Immagination » 29. November 2008, 01:22

Väga hea film. Jake tegi parima rolli. Meeldivad üldse filmid sarimõrtsukatest. Peaks Se7eni ka ära vaatama.

Milliseid sarimõrtsukate filme veel oskaksite soovitada?

Hindeks 8/10
Immagination
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 202
Liitunud: 15. Veebruar 2008, 20:49

PostitusPostitas Ralf » 29. November 2008, 16:53

Immagination kirjutas:Väga hea film. Jake tegi parima rolli. Meeldivad üldse filmid sarimõrtsukatest. Peaks Se7eni ka ära vaatama.

Milliseid sarimõrtsukate filme veel oskaksite soovitada?

Hindeks 8/10


"American Psycho", "Copycat", "The Silence of the Lambs", "Red Dragon", "Manhunter", "Dirty Harry", "Summer of Sam", "Monster", "Frenzy", "Sleepy Hollow", "Mr. Brooks", "Perfume: The Story of a Murderer", "Death Proof", "The Devil's Rejects", "Kalifornia", "Vidocq", "Kiss the Girls", "Mindhunters", "The Cell", "Along Came a Spider", "Scream".

Neid võib muidugi lõputult loetleda. Mulle isiklikult meeldivad just need mis hõlmavad võmme ja detektiive kes sarimõrtsukat tabada üritavad. "Copycat" on väga hea näide, paraku ei räägita sellest filmist kuigi palju.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

PostitusPostitas Immagination » 29. November 2008, 23:40

Tänan vastamast!

Üritan neid filme järgemööda vaadata. Esimesena võtan ette filmi "The Silence Of The Lambs", mida on kordi ja kordi telekast näidatud, aga siiani pole näinud:)
Immagination
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 202
Liitunud: 15. Veebruar 2008, 20:49

Järgmine

Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 57 külalist