Viimased ostud on läinud kümnesse.
"Wandâfuru raifu" ("After Life")
Inimesed ilmuvad valguspallist maja uksele. Maja töötajad teatavad neile, et nad on surnud ning nad on siin nädal aega ülesandega valida üks mälestus oma elust. Mälestus, mille nad võtavad endaga igavikku kaasa, unustades kõik ülejäänud. Sellest mälestusest tehakse majatöötajate poolt film.
Suurepärane idee ja suurepärane teostus. Minu lemmik osa filmist on kindlasti kõik nende mälestuste rääkimine. Need on nii siirad nagu oleks ise nendes osalised. Film paneb mõtleme millise mälestuse ise valiks - esimese hooga ei tulegi ühtegi kindlat pähe, loodetavasti lisab tulevik praegustele piisavalt valikuvõimalusi.

DVDl on ka mõned kustutatud stseenid, kuid jätan nende vaatamise hilisema peale. Esiteks, neil pole subtiitreid, ning teiseks, film töötab tervikuna nii hästi et ei vaja mingeid lisasid.
"Kûchû teien" (Hanging Garden)
Poleks uskunud, et see film mulle nii hästi peale läheb. Kindlasti üks parimatest filmidest mida ma viimasel ajal näinud olen.
Film räägib ühest "toredast" perekonnast, mis (nagu perenaine ütleb) elab seadusega "siin peres pole saladusi". Reaalsus on muidugi hoopis teine. Lihtne ja võibolla liiga klišeene
premise, kuid eks sellised asjad olegi kõige mõjusamad.
Minu jaoks toimis teema perfektselt. Puhtalt subjektiive. Film pani mind mõtlema, ning juba see on suurim tunnustus filmile mida võib anda.
Tehniliselt oli kõik väga kõrgel tasemel. Visuaalselt väga mõjus. Lavastaja kasutas palju "ujuvat" ("hõljuvat") kaamerat, võibolla see sümboliseeris pere olekut et kõik ujuks nagu unenäos. Kõik nätlejad olid oma ülesannete kõrgusel, kuid eriti tuleb kiita Kyôko Koizumit perenaisena. Suurepärane rolliesitus, tegelase kahepalgelisus äratas nii põlgust kui sümpaatiat.
Lõpp tekitas minus küsimusi. Eriti just viimane stseen. Kuid võibolla ongi nii kõige parem.