Suitsetav näitleja annab halba eeskuju

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee uudiste kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas Robert » 14. Veebruar 2007, 21:50

Valdav enamik ameeriklasi usub, et lapsed hakkavad tõenäolisemalt suitsetama, kui näevad filmides näitlejaid seda tegemas. American Medical Associatsioni AMA poolt korraldatud uuringust selgub, et 81 protsenti täiskasvanud ameeriklaste meelest innustavad suitsetavad filminäitlejad teismelisi tossama.

T?ielikku uudist loe siit
Robert
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Kaido » 14. Veebruar 2007, 23:51

minu arvates on suitsetamine tavaline elu osa, seega see usakate "oh my god" on üle hinnatud. See võib olla lausa midagi kunstilist. Niigi enamustes usa filmides ei suitsetata, erinevalt euroopa toodangust.
Kasutaja avatar
Kaido
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin

PostitusPostitas Robert » 15. Veebruar 2007, 01:46

Suitsetamine on elu tavaline osa ainult suitsetajatele. Ei tasu üldistada, sest samamoodi on mõne jaoks elu tavaline osa vägistamine, inimsöömine, narkotsi tõmbamine jne.
Robert
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas DjD » 15. Veebruar 2007, 04:44

veel kord ..vilm ei ole päris :D
kui palju filmides ikke surma saab, ka päris halb eeskuju :P
aga jah ... kui mõni näeb suurel ekraanil nn head meest ehk sis väikse poisi kangelast suitsu tegemas sis võib too sama laps proovida suitsu, kuna tahab nii väga tema moodi olla ... ja see sama asi vöib viia selleni välja, et sellest samast poisist saabki suitsetaja ... enam sis pole vahet kas ta tahabki enam oma kunagise kangelase mooodi olla või mitte ... selline asi vöib ikkagi kylge jääda :P
DjD
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas Peata Ratsanik » 15. Veebruar 2007, 10:43

Ma pean küll ütlema, et pean seda absurdsuseks ja kohutavaks liialduseks. Ameeriklastele lihtsalt pakuti midagi, mille üle saaks taaskord viriseda ja mille vastu protesteerida. Samas aga peame ju tõdema, et mõne konkreetse tegelaskuju suitsetamine võib mõnele filmile anda palju juurde. Sutsetamine võib olla tegelaskuju üks tundemärke jms.
USA-lased, ma palun, lihtsalt leppigu tõsiasjaga, et ekraanil võib näha suitsetamist, sest lõppude lõpuks on suitsetama hakkamine iga inimese vaba valik. Hoidku siis vanemad oma lastel rohkem silma peal, mitte ärgu asugu kohe midagi keelustama!
Peata Ratsanik
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Ralf » 15. Veebruar 2007, 14:11

Ma ei imesta, kui see oleks nii. Näitlejad on ju noorte peamised iidolid ja kui nad filmis muudkui tossutavad, siis annavad halba eeskuju ju küll.

Veel üks analoogne uudis.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas DjD » 15. Veebruar 2007, 14:24

on suitsetamine vaba valik kyll aga kui palju on võimeline seda valikut tegema mingi 14 aastane nooruk :P
DjD
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas Kaido » 15. Veebruar 2007, 16:08

Peata Ratsanik kirjutas:Ma pean küll ütlema, et pean seda absurdsuseks ja kohutavaks liialduseks. Ameeriklastele lihtsalt pakuti midagi, mille üle saaks taaskord viriseda ja mille vastu protesteerida. Samas aga peame ju tõdema, et mõne konkreetse tegelaskuju suitsetamine võib mõnele filmile anda palju juurde. Sutsetamine võib olla tegelaskuju üks tundemärke jms.
USA-lased, ma palun, lihtsalt leppigu tõsiasjaga, et ekraanil võib näha suitsetamist, sest lõppude lõpuks on suitsetama hakkamine iga inimese vaba valik. Hoidku siis vanemad oma lastel rohkem silma peal, mitte ärgu asugu kohe midagi keelustama!

väga hästi öeldud. Ja Robert, see on ju elu tavaline osa, kui 1/3 planeedist suitsetab.. see mõjutab samapalju ka mittesuitsetajaid kui suitsetajaid. Keelatud võiks olla see filmidel, mille sihtrühmaks lapsed, aga sellistest filmides seda nagunii ei esine ju..
Kasutaja avatar
Kaido
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin

PostitusPostitas Weirdo » 15. Veebruar 2007, 16:48

Kindlasti mõjutavad näitlejad noori. Täpselt samamoodi ka lauljad jms. noorte iidolid. Ma arvan, et vägivald filmides on suurem probleem kui suitsetamine. Pealegi oleks suitsetamise täielik keelamine filmides absurd.
Kasutaja avatar
Weirdo
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Priit » 15. Veebruar 2007, 17:10

No too inimene on küll paras loll, kes hakkab suitsema ainult seetõttu, et filmis tegelased seda teevad.
There was a HOLE here. It's gone now.
Kasutaja avatar
Priit
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Peata Ratsanik » 15. Veebruar 2007, 17:20

No too inimene on küll paras loll, kes hakkab suitsema ainult seetõttu, et filmis tegelased seda teevad.

Nõustun.
Peata Ratsanik
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas sutsaki » 15. Veebruar 2007, 17:37

Ühiskond läheb ikka iga aastaga aina hullemaks. Aina enam hakkab riik toppima oma nina vabatahte/inimeste asjadesse. Vaadakem nüüd 50 aastat tagasi ameerika kultuuri, kus otseeetris keset uudiste saadet tegid saatejuhid suitsu ja tundsid ennast hästi. Võtkem näiteks kas või filmi " Good night and good luck ". Ja nüüd 50 aastat hiljem siis sellised seadused ja hädaldamised. Varsti ei tohi enam mitte midagi teha. Inimesed on suitsetanud juba rohkem kui tuhat aastat ja nautinud seda. Ma ei väida, et suitsetamine on nauditav vaid võtkem kas või indiaanlased, kellel seostus piibu suitsetamine spirituaalse tegevusega. Ja äkki nüüd hakkab valitusus võitlema suitsetamise vastu. Proovivad maailmast paremat kohta teha. Olgu tehke või vähemalt proovige. Pole varem ükski poliitik seda suutnud ja ei usu, et ka suudavad. Aga no püha müristus : võta suitsetamine ära filmidest ?! Suitsetamine ja õlle joomine käib inimestega kaasas. Proovitakse ju ometi jäljendada karakteri elu. Olgu selleks siis suitsetamine / joomine või narkomaania. See on ju film ehk väljamõeldis, miks niimoodi üle pingutada? Kui nii jätkub siis kaovad varsti filmidest : sex ( või siis demonstreeritakse enne sex tseeni algust väga produktiivselt kuidas kandoomi peale panna, et lapsed ometi ei arvaks, et tegeist pole siis nn "safe sex - iga" ) , narkootikumid, alkohol, vägivald, terrorism jne jne. Mis sellest filmist siis alles jääb :D
Ja seda siis kõike laste nimel ? Ja veel Ameerikas ! Suitsetamine peaks nende viimane mure olema. Ja veel 81 % ameerika elanikest. Mis hullumeelne statistika see on ? Pigem pakub huvi kust nad vastajad leidsid, kirikutest ja vähi haigete kliinikust ?

Ei tea. Mul igatahes viskab kopsu üle maksa kogu see möll suitsetamise üle. Inimene ei suitseta sellepärast, et brat bitt tegi seda filmis " .... " vaid sellepärast, et see on mu vaba tahe. Olgu siis põhjuseks üks kõik mis. Vaatan küll vist kogu seda jama enda vaatevinklist aga no idiootsus on ta igatahes. Kardan, et varsti hakatakse monteerima filmiklassikuid, lõigates välja kohad, kus peategelane teeb suitsu. Ja kui see päev kätte jõuab siis...
Kasutaja avatar
sutsaki
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas Robert » 15. Veebruar 2007, 18:11

Peata Ratsanik kirjutas:

Nõustun.

Ei nõustu, loll jutt. Ega tõesti inimesed ei hakka vabatahtlikult suitsetama sellepärast, kuid eriti noorte alateadvusesse jääb siiski kujutis suitsetamisest, kui coolist asjast, eriti siis, kui seda teeb mõni eriti "lahe" tegelane. Kuid fakt on selles, et suitsetamine on üks inimkonna kõrvalekaldeid ja veel üks põhjus, mis lühendab eluiga. Muidugi suitsetajatel on kinnisidee tekkinud ja selle tõttu ei saaks nad sellest aru ka siis, kui seda neile haamriga pähe taotakse.
Robert
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Kaari » 15. Veebruar 2007, 18:25

Ma siiski kipun arvama, et kõik algab kodusest kasvatusest ja sellest mis ringkonnas laps/teismeline liigub. Teismelised ju tahavad üksteisele sarnaneda ja olla omade seas populaarsed. Vanuses milles üldiselt suitsetama hakkatakse (ma ei tea võib olla on Ameerikas see vanus teine) peaks ju laps aru saama mis on film ja mis on realsus. Ma arvan, et see küsitlus on läbiviidud mingis teatud ringkondades, sest ei saa olla ju võimalik, et 81% küsitlenudest, kes pole mingi ringkonnaga seotud arvavad, et tõesti filmidel on nii suur mõju.
Kaari
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

PostitusPostitas sutsaki » 15. Veebruar 2007, 18:26

Robert kirjutas:kuid eriti noorte alateadvusesse jääb siiski kujutis suitsetamisest, kui coolist asjast, eriti siis, kui seda teeb mõni eriti "lahe" tegelane

Ma ei saa aru, kui sa vaatad filmi, kas sulle jääb siis silma ainult see, et peategelane suitsetab. Tead sa filmi kus peategelane teeb iga 5 minuti tagant suitsu. Ja kas tõesti filmis jälgitaksegi seda, et keegi teeb suitsu ? Ja siis kohe tekib tunne, et äkki see on " cool ". Inimene on ju siis loll kui ta nii arvab. Targal jääb äkki silma, et peategelane oskab näiteks hispaania keelt. Ja vot see on " cool ". Ja hakkab näiteks siis ise hispaania keelt õppima ? S***** ta hakkab. See on täiesti rumal arvamus. Lapsel oleneb see kasvatusest, mida ta peab cooliks. Mina näiteks väikse lapsena ei pidanud seda cooliks ma isegi ei arvanud midagi sellist. Mulle jäid hoopis silma hoopis teised asjad. See kõik oleneb haritusest ja mõtte maailmast. MA LIHTSALt ei saa aru miks keegi peaks arvame, et see on "cool". See on rahva enda poolt üles haibitud mull.

Robert kirjutas:Kuid fakt on selles, et suitsetamine on üks inimkonna kõrvalekaldeid ja veel üks põhjus, mis lühendab eluiga. Muidugi suitsetajatel on kinnisidee tekkinud ja selle tõttu ei saaks nad sellest aru ka siis, kui seda neile haamriga pähe taotakse.

Mis moodi see kõrvakalle on ??? Ja veel enam, mis moodi ta fakt on ? See ei ole kinnisidee. Ja las ma pakun, sellist juttu räägivad just need, kes ise suitseta. Suitsetamist ei ole võimatu maha jätta, seega ei saa see olla ka kinnisidee. See on inimese vaba valik. Ja üleüldse pole sellel pistmist midagi filmidega.
Kasutaja avatar
sutsaki
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

Järgmine

Mine Uudised

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist