Terry Gilliam

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee lavastajate kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Terry Gilliam

PostitusPostitas Cochrane » 12. Oktoober 2005, 03:17

Terry Gilliam

Monty Pythoni sõpradele pole Terry Gilliam võõras nimi, kuid tema panus filmimaailma on laiaulatuslikum kui inimeste naerutamine ühe kuulsa absurdihuumoritrupi esindajana. Kes sarjast "Monty Pythoni lendav tsirkus" vaheanimatsioone mäletab, millest enamik tema loodud on, see tunneb ära tema tema visuaalse ja fantastilise mõttelennu ka lavastajatöös ära, millega "püütonlane" asus põhjalikult tegelema alates aastast 1977 filmiga "Jabberwocky". Kuigi sellele oli eelnenud paar lühifilmi ja film "Monty Python ja Püha Graal", kus ta lavastajatoolile koos Terry Jonesiga ära mahtuma pidi, võib just seda tema lavastajakarjääri iseseisvaks alguseks pidada. Suurem osa tema filmidest on segu unenäolikest maailmadest või maailmanägemustest, mis ei lase alati selgelt aru saada, kas ekraanil jooksev on tegelikkus või mõne tegelase kujutelmade vili. Filmid "Time Bandits", "Brazil", "Kaksteist ahvi" ja "Ratastel Las Vegasesse" on selle suurepärane näide. Tema suurejooneliste ja kulukate projektide tõttu on ta omandanud vastaka lavastaja kuulsuse, kuid probleemide kadalipu läbinud filmid suudavad lõpuks silma paista. Siiski ei kajastu see alati sissetulekus, sest näiteks "Parun Münchhauseni seiklused" läks maksma 46 miljonit dollarit, kuid tõi USA piletimüügis tagasi ainult umbes 8 miljonit. Hoolimata sellest on film tagantjärele vaatajate poolt piisavalt palju häid hinnanguid saanud, ega ole unustusehõlma vajunud. Tema viimane tuntum lavastajatöö on sellel aastal esilinastunud "Vennad Grimmid".

Täielikku tutvustust loe siit.
Kasutaja avatar
Cochrane
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 2680
Liitunud: 12. Aprill 2005, 12:17

PostitusPostitas tam » 23. August 2006, 16:38

meeldib väga.
eriti hea on tüübi huumorimeel, ma leian.
ja ta joonistab ja teeb oma animatsioone nagu geenius. imetlen sügavalt.
tam
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 215
Liitunud: 10. Jaanuar 2006, 11:36

PostitusPostitas Reinuvader Rebane » 24. August 2006, 12:22

Gilliamit imetlen sügavalt, ehkki ta oma pagana Grimmidega läks üsna kommertsi teed. ta on Kunstnik, Filmi Kunstnik kelles on segatud idealism ja pikaaegsed kogemused. mis iganes intervjuud või sõnavõttu ma ka pole lugenud, tundub see palju erudeeritum ja samas elulähedasem kui mistahes maailma tipppoliitiku oma, sest Terry´l tundub olevat tugev analüüsi -, kujutlus- ja empoaatiavõime, päris head teadmised inimpsüühikast, sotsioloogiast, ajaloost, maailmakirjandusest, filosoofiast; ja ta tunneb huvi inimühiskonna toimemehhanismide vastu. ta suudab sisse elada teiste inimeste emotsioonidesse, läbielatud sündmustesse, tekstidesse, suudab taasluua emotsiooni, mida ta isiklikult polegi kogenud.
Kasutaja avatar
Reinuvader Rebane
Bond, James Bond
Bond, James Bond
 
Postitusi: 524
Liitunud: 23. August 2006, 14:15
Asukoht: kuum ja kõle kõrb

PostitusPostitas tam » 24. August 2006, 12:56

nojah, vendade grimmidega läks nii nagu ta läks. ei, tegelt, ma ei ütle, et mulle see ei meeldinud. aga samas sellest suuremas vaimustuses ka ei olnud.
tam
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 215
Liitunud: 10. Jaanuar 2006, 11:36


Mine Lavastajad

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

cron