Bohemian Rhapsody

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Bohemian Rhapsody

PostitusPostitas Soprano » 19. Mai 2018, 01:29

Bohemian Rhapsody
Bohemian Rhapsody (2018)

"Bohemian Rhapsody" toob meieni - nagu pealkiri reedab - loo legendaarsest ansamblist Queen, nende muusikast ja nende veelgi legendaarsemast juhtfiguurist Freddie Mercuryst (Rami Malek), kes purustas igal sammul stereotüüpe ning üldisi tavasid teel meie planeedi kõigi aegade üheks suurimaks meelelahutajaks.

Film toob meieni selle, kuidas bänd meteoriidina muusikamaailma tippu tõusis, põhjuseks nende ikoonilised laulud ja revolutsiooniline kõla. Selle kõik ähvardab hävitada Mercury kontrollimatu elustiil, kuid pealtnäha ületamatud raskused suudetakse ületada ning tulemuseks on ansambli triumfaalne taasühinemine maailma kõigi aegade suurimal heategevuskontserdil Live Aid, kus ravimatu haigusega silmitsi seisev Mercury veab bändi rokkmuusika ajaloo ühe legendaarseima etteasteni, tsementeerides selle käigus ansambli pärandi.

Queen ja iseäranis Mercury inspireerivad kuni tänase päevani miljoneid autsaidereid, unistajaid ja muusikasõpru üle kogu maailma.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

9/10

PostitusPostitas Kickflick » 05. November 2018, 19:23

Kuna Queeni muusika voolab mu soontes varajasest lapsepõlvest, suutis film mulle väga emotsionaalse elamuse pakkuda, mille eest olen tänulik, pigistades silma kinni Rami Maleki peaaegu olematust sarnasusest Freddie Mercuryga ja et ka laulmine oli lip sync'itud, samas kui näosaate andekaimad tegelased suudavad nädala ajaga õppida kopeerima identselt kellegi hääle. Brian May ja John Deacon'i olid see-eest väga ehedad. Queeni originaalmuusika kõlas Scape saalis muidugi võrratult. Live Aid'i seadmine filmi tipphetkeks oli väga hea idee. Ei tekitanud tunnet, nagu kerjataks vaatajalt pisaraid. Sümpaatne oli ka see, et film ei püüdnud välja uurida, kellega Freddie Mercury erinevatel perioodidel voodit jagas, vaid tõstis esile Queeni erilisuse ja tähtsuse muusikaajaloos.
Kasutaja avatar
Kickflick
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3774
Liitunud: 29. Juuli 2009, 19:53
Asukoht: Tallinn

Re: Bohemian Rhapsody

PostitusPostitas Rasmus » 10. November 2018, 15:34

Ma pole ennast kunagi nii geilt tundnud, kui pärast selle filmi vaatamist.

Malek oli alguses natuke võõrastav, aga mida aeg edasi, seda sügavamale rolli ta kadus, kuni lõpuks Live Aidi lavale astuski juba Freddie Mercury, mitte Rami Malek.

Roger Taylor oli haaaaaawt.

Nutsin nagu väike plika sooneutraalne indiviid.

Stseen kliiniku koridoris (eeoo) on filmiajalugu.

Queeni muusikal on lõpuks tähendus.

8/10
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Bohemian Rhapsody

PostitusPostitas Aivar2 » 24. November 2018, 20:43

10 punkti minult ja film oli tervikuna väga hea.Lootsin et filmis näidatakse ka loo "The Show must go on" valmimist aga paraku mitte.Ja nagu siin juba mainiti sai Rami Malek alles filmi lõpus tõeliseks Freddi Mercuryks.Nii et evolutsioon.
Nii või naa tegi Malek Freddyt järgi siiski piisavalt hästi.Aga eks suurem roll oli siin ka filmi tegijatel.
Nüüd peatuks veidi faktidel.Filmis Freddy teatab bändikaaslastele oma AIDSi haigestumisest kuid päris elus see siiski nii ei olnud.Sest peale Freddy surma bändiliikmed teatasid et nad ei teadnud Freddy AIDS´st midagi.
Kasutaja avatar
Aivar2
Batman alustab
Batman alustab
 
Postitusi: 92
Liitunud: 04. Mai 2016, 19:53

Re: Bohemian Rhapsody

PostitusPostitas JazZ- » 25. November 2018, 22:11

Teadsin enne filmi vaatamist, et see on meeldinud enam-vähem kõigile peale kõige suurema Queeni fänni, keda ma tunnen (Soprano) ja kuna ma ennast just väga suureks Queeni austajaks ei loe, tundusid oddsid (<- topeltmitmus?) positiivse elamuse jaoks soodsad. Kahjuks seda ei olnud mu elamus aga vähimalgi määral, sest "Bohemian Rhapsody" isegi ei üritanud huvitav film olla - kuidagi väga geneerline bändi saamislugu väga geneerilises vormis, mille suurim tugevus teiste samalaadsete seas on tuntumad nimed instrumentide taga. Siinkohal shout-out "Love & Mercyle", mis on sarnase valemi alusel üles ehitatud parem film, aga millel oli (ja on) kordades vähem vaatajaid, sest osad inimesed on endiselt veendnud, et Beach Boys on Backstreet Boysi nimi enne urbaniseerimist (või vähemalt loodame, et ma polnud ainus).

Olen veidi triggered, et neid mingeid "keegi ei usu, et raskelt eksperimentaalne lugu võiks läbi lüüa -> vallandame ta hoolimata faktist, et 99% juhtudest on see tõsi!" hetki inspireerivatena kujutatakse - miks oma kogemuspagasil põhineva ausa hinnangu andmine kellestki halva inimese peaks tegema? Queeni pundil võis ju jopata, aga paljude teiste pered jääks nälga ja kärvaks maha, kui see rahamees (kelle täpset ametit ma ei tea) laseks igal kapriissel kollektiivil oma parema äranägemise järgi toimetada.

Rami Maleki ja Freddie Mercury välimisest erinevusest suudan isegi mööda vaadata, aga seda Elliot Aldersoni monotoonset häält oli juba raskem ignoreerida. Samas jälle oli Brian May väga hästi cast'itud - Gwilym Lee tabas selle May natuke awkward'i ja ujeda oleku minu silmis üpris täpselt ära. Live Aid lõpus oli iseenesest võimas, aga mind häirisid need vahele topitud kaadrid Freddie sügavalt liigutatud lähedastest - fake-sentimentaalsus much?

Rasmus kirjutas:Roger Taylor oli haaaaaawt.

Kui sulle 3-aastased meeldivad!

5/10
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018
 
Postitusi: 3827
Liitunud: 19. Aprill 2009, 19:19
Asukoht: Tallinn

Re: Bohemian Rhapsody

PostitusPostitas Soprano » 26. November 2018, 04:16

Aivar2 kirjutas:Lootsin et filmis näidatakse ka loo "The Show must go on" valmimist aga paraku mitte.Ja nagu siin juba mainiti sai Rami Malek alles filmi lõpus tõeliseks Freddi Mercuryks.Nii et evolutsioon.

"The Show Must Go On" oli nende 1991. a albumilt Innuendo. Selle loo tegemist näidates oleks ajaga veel rohkem nussitud, mida filmis tehti juba niigi piisavalt. Muide, fakt: filmi lõpp ehk Live Aid filmiti esimese asjana. Tean, sest olen vaadanud palju Maleki intervjuusid. Üks parim on see, kus on kõik intervjuud osavalt kokku monteeritud: https://www.youtube.com/watch?v=Sv0iZ8FDNzM

Aivar2 kirjutas:Nüüd peatuks veidi faktidel.Filmis Freddy teatab bändikaaslastele oma AIDSi haigestumisest kuid päris elus see siiski nii ei olnud.Sest peale Freddy surma bändiliikmed teatasid et nad ei teadnud Freddy AIDS´st midagi.

Kust sa oma fakte saad? Muidugi nad teadsid seda enne surma. Filmis teatas Freddie sellest bändikaaslastele Live Aid'i ettevalmistuse ajal (1985), kuid päriselt sai ta positiivse diagnoosi 1987 ning aegamööda ütles seda oma lähedastele, sealhulgas bändiliikmetele. Haigust oli ju füüsiliselt näha ja see mõjutas bändi väga palju. Nad ei andnud enam kontserte, vaid keskendusid albumite tegemisele, sest Freddie tahtis laulda/luua nii kaua, kui veel jaksas.
Spoiler :
edit: Otsisin üles selle intervjuu, kus May ütles, et nad said teada mõned kuud enne surma. Mul oli õigus!


Ma tean, mis ma räägin, sest tulin filmi maailma esilinastustel toimunud Queeni viktoriinil teiseks (olin mõnda aega ka esimene, aga eksisin ühe Forum Cinemas küsimusega). :irw: Rääkimata sellest, et ma vaatan selliseid klippe (korduvalt) söögi alla ja peale: https://www.youtube.com/watch?v=Xs4H627KSoM
Spoiler :
Pilt
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

Re: Bohemian Rhapsody

PostitusPostitas Forzelius » 28. November 2018, 14:18

Soprano kirjutas:Ma tean, mis ma räägin, sest tulin filmi maailma esilinastustel toimunud Queeni viktoriinil teiseks


ometigi ei teadnud sa, et Sansibar on Aafrikas :(
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: Bohemian Rhapsody

PostitusPostitas Soprano » 28. November 2018, 14:39

Forzelius kirjutas:ometigi ei teadnud sa, et Sansibar on Aafrikas :(

:'(
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

Re: Bohemian Rhapsody

PostitusPostitas Kidd » 27. Veebruar 2019, 23:40

Ei ole spetsiaalselt just Queeni fänn olnud, seega ootusi nagu ei olnud, aga tühja koha pealt väga positiivne üllatus. Kui õiged inimesed puldis saab igast asjast hea filmi vist.
9/10
So, where's the Cannes Film Festival being held this year?
Kasutaja avatar
Kidd
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 872
Liitunud: 23. Jaanuar 2008, 15:14
Asukoht: Taiwan


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 46 külalist

cron