Äge poster, Soprano!
Erinevuste otsimise ajal mõtlesin, kui äge oleks postri all filmiga seotud inimeste nimed asendada kokkutulekule kindlate tulijate kasutajanimedega.
Olen sel korral samuti Tallinnast autoga kokkutulekule minemas ja koos juhiga on üheksa istekohta. Hetkese seisuga planeerime väljasõitu reedel kuskil kl 18 paiku, tagasisõit aga pühapäeva pärastlõuna paiku (tuju järgi otsustame kellaaja) ja minu autos istuvad (loe teisisõnu: peavad taluma mu maailma parima muusika mixteipi) Priit, LiveForThis, LfT preili, Spellbound ja Kristel. Kickflicki saaksin auto peale võtta, kui ta soovib, ning seega mahuks veel kaks inimest. Kel soovi, võib julgelt ühendust võtta.
Kaks filmi, mida soovin nomineerida, on "
Petey Wheatstraw" (1977) ja "
Along With the Gods: The Two Worlds". Neist esimene on Filmiveebi ühisvaatamiste üks pärle, mis on siiani eredalt meeles oma naeruväärse absurdsusega ja täis "WTF MIS MÕTTES" naljakaid momente. Teine on Lõuna-Korea film, mida käisin käesoleva jaanuaris kaks korda kinos vaatamas, kui tegin Lõuna-Korea IT-firmas tööpraktikat. Töökaaslased ja paljud korea sõbrad kiitsid seda filmi taevani ning kui uudishimust käisingi vaatamas, olin nii pahviks löödud. Korealaste nägemus surnute maailmast, põrgust, deemonitest, jumalatest ning vikatimeestest on nii erinev ja teistsugune võrreldes sellega, millega oleme harjunud nägema Lääne meedias, seega see käsitlus oli nii värskendav. Juba see nägemus vikatimeestest, nende võimetest jm oli unikaalne, ning nendega seotud võitlusstseenid olid võimsad. Kui tsiteeriksin ennast pärast filmi nägemist: "This is one of the best movies I've ever seen about the underworld, grim reapers & hell and I didn't know yet before seeing it that I wanted to see this kind of movie." Rõhutaksin lause teist poolt, mis võib jääda segaseks - analoogiliselt umbes sarnane sellele, et olime harjunud tavaliste mobiiltelefonidega 2000-ndatel ja toona me ei teadnud, et me tegelikult tahaksime omada hoopis nutitelefonit (sest me ei teadnud ega osanud ette kujutada, et sellest paremat saaks midagi olla), mis hakkaski 2000-ndate lõpus välja tulema. Umbes sama saan isiklikult öelda selle kohta. Nüüdseks "Along With the Gods: The Two Worlds" ongi on Lõuna-Korea filmitööstuses
läbi aegade kõige enam vaadatud filmide edetabelis teisel kohal. Tunnistan, et eelmisel aastal nomineeritud "The Wailing" oli retrospektiivis tõesti liiga raske film seltskonnaga vaatamiseks, seega "Along With the Gods" peaks sobima palju paremini ürituse raames.
Priit ei mäleta järjekordselt oma filmiveebi kasutaja parooli, seega edastan tema filmide nominatsioonid: Kiyoshi Kurosawa
"Creepy" ja
"Fade to Black"