Surmasoov

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Surmasoov

PostitusPostitas Rasmus » 27. Veebruar 2018, 19:29

Surmasoov
Death Wish (2018)

Dr Paul Kersey (Bruce Willis) on kirurg, kelle abikaasa tapetakse ja tütar vägistatakse. Kui hiiglasliku töökoorma all vaevlev politsei pole võimeline kurjategijate tabamiseks vähimatki ette võtma, otsustab murtud ja kättemaksuhimuline Paul ise relva haarata ning New Yorgi tänavatel korra majja lüüa.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

5/10

PostitusPostitas Ralf » 27. Mai 2018, 20:51

Paarist arvustusest oli silma jäänud negatiivne hinnang, et Willis nagu kõnniks unes siin filmis. Olles tema üldiselt magedaid lähiaastate osatäitmisi näinud, jäin ma seda uskuma... aga "Death Wishis" polnud ta päris NII tuim tükk kui kartsin. Pani oodatust rohkem viha ja muud emotsiooni Kersey rolli (vähemalt kohtades, kus tõesti vajalik oli), selle üle hea meel. Peaosatäitjate valik tundus üleüldse õnnestunud, Willise kõrval oli rõõm näha Elisabeth Shue'd, Vincent D'Onofriot, Stephen McHattiet jt, niisugustele iseenesest lihtsakoelistele põnevikele annab palju juurde, kui näitlejad pole võõrad amatöörid, vaid tuntud näod.

Willisele on raske sobivaid rolle välja mõelda vast praegu, ega ta eriline märulistaar enam pole, raskemate draamade jaoks pole ta piisavalt talendikas ja komöödiatesse ei sobi ammugi, kuid otsekohesesse kättemaksufilmi Chicago uut isehakanud korrakaitsjat kehastama passis adekvaatselt. Kas ma oleks eelistanud tema asemel Liam Neesonit vms? Võib-olla, aga ma suutsin seekord Willise alla neelata vähemalt. Tema üleminek õigusemõistjaks toimus küll kuidagi rutakalt ning oleks võinud põhjalikumalt välja arendatud olla, ent siinkohal süüdi rohkem lahja stsenaarium, mis jätab Kersey nutuselt ühedimensiooniliseks. Temas on kahjuks vähe konflikti, film otsustab jube ruttu, et räppmuusika saatel öösel pättide hukkamine on just see vitamiin, mida üks leinav isa vajab... ja psühholoogiliselt sügavamale tema missioon kulgeda ei taha.

Mu arust on alati lahe, kui sedalaadi lugudes tegeleb kättemaksuga arst, kes teab asjatundlikult, mismoodi inimesi eriti ekstreemselt piinata saab. Eli Rothi filmi kohta on siin sadismi küll vähevõitu, aga äkki see on isegi hea, sest Bronsoni "Death Wishid" oma ülemäärase julmuse (eriti seksuaalse vägivalla) tõttu on eemaletõukavalt maitselagedad.

Muidu mõnus, et film asub ruttu asja kallale, vaevalt Willis oleks suutnud eriti dramaatilist transformatsiooni välja mängida veenvalt nagunii. Lugu oli muuseas toredasti kaasajastatud, arvesse oli võetud, et nüüd on inimestel telefonid, millega saab kohe filmima hakata, ja uudised Kersey tegevusest jõuavad kohe sotsiaalmeediasse ning võetakse vastu rohkem huumori kui traagikaga. Tõsiasi, et Kersey suurimaks abimeheks on YouTube, mõjus koomiliselt. Aga arvestades, et Joe Carnahan stsenaristiks ja Eli Roth režissööriks, ootasin küll midagi hulga spontaansemat ja teravamat, paraku kordagi ei tundnud ma üllatust, et julgeti piire kombata või osati millelegi eriti kavalalt läheneda.

"Death Wish" küll ei saagi vist olla täis ootamatusi, aga uusversioon jättis kahjuks liiga napi ning vaimuvaese mulje, ja pole ka vinget stiili, mis seda kompenseerida võiks (nagu "John Wickis"). Seda teemat pealekauba juba piisavalt käsitletud filmides, et linnades nagu Chicago, kus kuritegevust palju, jäävad kriminaalid tihti karistamata. Õnneks on Kersey taustal tegutsevad uurijad siin filmis töösse pühendunud ja mitte võhikud, kes ei saa kedagi arreteeritud. Võmmide asjatu naeruvääristamine kipub mind häirima sedalaadi lugudes. Kokkuvõttes miski filmi puhul tõsiselt vastu ei hakanud, aga liiga tavalise mulje jättis, lihtsalt järjekordne variatsioon ammu tuttavast loost. Roth, kelle pärast filmi põhiliselt vaatasin, on õudukaid tehes tunduvalt julgem režissöör.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Surmasoov

PostitusPostitas Rasmus » 30. September 2018, 21:57

Mind ka väga üllatas, et lavastajatoolis on Roth ja
Spoiler :
originaali vägistamisstseen on suisa välja jäetud.
Aga võib-olla seekord seisnebki šokk selles, et midagi šokeerivat ei juhtu. Willis oli väga kehv, oleks ju võinud sellise rolli jaoks end ikka kokku võtta. Midagi muud vastu ei hakanud, täitsa adekvaatne teos. Vaja seda muidugi polnud, uusversiooni õigustamiseks oleks olnud hulga rohkem originaalsust, julgust ja mängulisust tarvis. - 6/10
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 54 külalist

cron