Vaenulikud

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Vaenulikud

PostitusPostitas JazZ- » 07. Jaanuar 2018, 03:34

Vaenulikud
Hostiles (2017)

Filmi "Vaenulikud" tegevus toimub 1892. aastal ja jutustab loo legendaarsest sõjaväekaptenist (Christian Bale), kes nõustub vastumeelselt saatma surevat Cheyenne'i suguharu sõjapealikku (Wes Studi) ja tema perekonda tagasi hõimumaadele. Ohtlikul ja rängal teekonnal New Mexico sõjaväeosast Fort Berringerist Montana rohumaadele satub endiste rivaalide teele noor lesk (Rosamund Pike), kelle perekond lagendikel tapeti. Ühes tuleb neil ületada karm maastik ja seista vastamisi vaenulike komantšide ning pahatahtlike võhivõõrastega.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018
 
Postitusi: 3827
Liitunud: 19. Aprill 2009, 19:19
Asukoht: Tallinn

Re: Vaenulikud

PostitusPostitas Aivar2 » 03. Veebruar 2018, 23:46

Tegemist on äärmiselt vägivaldse,sünge ning melanhoolse filmiga.Filmis ei halastata kellegi peale.Juba esimesed action kaadrid on ülimalt shokeerivad,kuid ma toonitan, see on filmi algus alles.
Kaudselt see meenutab filmi "Tantsib koos huntidega" kuid "Vaenulikud" on siiski verisem ja karmim film.
Tavaliselt ma hindan filme kas 1 või 10 punktiga.Kuid sellele filmile tahaks anda 12 punkti.Nii sügavamõttelist ja nii dramaatilist filmi kohtab tõepoolest harva.Nii et ostke rohkelt salfakaid ja minge kinno seda filmi vaatama.Seda filmi peab nägema !
Kasutaja avatar
Aivar2
Batman alustab
Batman alustab
 
Postitusi: 92
Liitunud: 04. Mai 2016, 19:53

Re: Vaenulikud

PostitusPostitas JazZ- » 05. Veebruar 2018, 23:18

Aivar2 kirjutas:Filmis ei halastata kellegi peale.


Eriti publiku!

Mulle jäi pigem mulje nagu oleks kangesti tahetud teha uut "Revenanti", aga kõikidest püüdlustest hoolimata ei suutnud nad sellises mastaabis igavust enam taastoota. Aga oli näha, et nad üritasid nii et skalbid verel (hahahaha). Tegelikult tundus mulle, et film oli mõeldud hoopis USA publikule mingi rassismiteemalise PSA'na, sest - spoilerid - kui vahepealne kuivanud veri välja kraapida, jäi skeletile üsna sirgjooneline lugu:

Spoiler :
1. vaatus

Kõik on selge. Mingid indiaaninärud mõrvavad halastamatult korraliku Ameerika naise perekonna ja võtavad kõigele lisaks ta hobused ära. Põlegu põrgus need illegaalsed immigrandid, isegi kui nad enne kohal olid!

Pilt

2. vaatus

Asjalood muutuvad pisut segasemaks: ekraanile jõuavad uued indiaanlased, kes publiku silme all ei ole veel ühtegi head valgenahalist inimest mõrvanud, aga samas ei usalda me neid täielikult, kuna Christian Bale'i tegelase sõnul mõrvas üks nendest tema kolm kallist sõpra. See läheb meile korda, sest ta ütleb oma sõprade täispikad nimed filmi jooksul välja vähemalt kaks korda.

Pilt

3. vaatus

HOLY SHIT!!! Filmi lõpuks on meie maailmavaade TÄIELIKULT muutunud - me nägime, kuidas valge mees mõrvas HEA tegelase, mis teeb temast ÜDINI HALVA inimese. Lisaks röövisid mingid teised valgenahalised mehed vägistamiseks KORRALIKUD naised (mitte odavad hoorad!!!) ja saime aru, et kõik indilaanlased pole halvad - ainult komantšid. Lõpus sureb vana indiaanlane ära, kes on nüüd established hea, sest me oleme unustanud nende kolme Christian Bale'i sõbra nimed, kelle ta mõrvas. Christian Bale, Rosamund Pike ja indiaalnlased tahavad nüüd rahus matuseid korraldada, aga siis tulevad mingid valgenahalised vennad enda hobustega ja hakkavad lihtsalt plõksima ja ütlevad, et koligu oma matustega õige kuhugi mujale. Christian Bale on siis nagu "as if!" ja hakkab tulistama. Tegelikult teeb esimese lasu hoopis Rosamund Pike, sest mingi mees ütles talle, et ta ei julge seda kohe kindlasti teha. See mees ei teadnud, et Rosamund Pike raiskas varasemalt vähemalt kuus kuuli lihtsalt laiba pihta kõmmutamiseks. Christian Bale näitab nendele töllmokkadele vastu astumisega surnud indiaanipealiku suhtes austust, sest ta on hea mees. Pole hullu, et kõik teised ellujäänud indiaanlased (ja muud tegelased, kes pole Rosamund Pike) selle käigus surma saavad. Võimas!

Pilt



Aga see pole veel kõik! "Hostiles" pole mingi vennike, kes lahkamiseks ainult ühe Akadeemiale meelepärase teema võtab, nii puudutatakse möödaminnes ka vaimset tervist, mis - tuleb välja - eksisteeris juba 100 aastat tagasi!

Spoiler :
Pilt


Vägivalda siiski nautisin, olgugi et ainus on-screen jõhker stseen toimus filmi alguses.

Aivar2 kirjutas:Tavaliselt ma hindan filme kas 1 või 10 punktiga.


Mõnusalt radikaalne, toetan su stiili.

5/10
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018
 
Postitusi: 3827
Liitunud: 19. Aprill 2009, 19:19
Asukoht: Tallinn

Re: Vaenulikud

PostitusPostitas Aivar2 » 07. Veebruar 2018, 20:59

"Revenant" on minu silmis jälle keskpärane et mitte öelda kehvake.Liiga võlts,eriti häiris Dicaprio punnitamine mille eest ta lausa Oscari sai.
Kasutaja avatar
Aivar2
Batman alustab
Batman alustab
 
Postitusi: 92
Liitunud: 04. Mai 2016, 19:53

Re: Vaenulikud

PostitusPostitas JazZ- » 07. Veebruar 2018, 21:31

Aivar2 kirjutas:"Revenant" on minu silmis jälle keskpärane et mitte öelda kehvake. Liiga võlts,eriti häiris Dicaprio punnitamine mille eest ta lausa Oscari sai.


Selles osas ei vaidlegi ma vastu, "Revenanti" hindasin veel madalamalt ja minu meelest on päriselt kannatamine kannatamise teesklemise asemel näitlemises nagu kerge sohitegu.
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018
 
Postitusi: 3827
Liitunud: 19. Aprill 2009, 19:19
Asukoht: Tallinn

7/10

PostitusPostitas Ralf » 09. Veebruar 2018, 02:41

Hindeks panen 7, sest film on väga tugeva käega lavastatud ning lugu enesekindlalt ja hoolikalt jutustatud. Ühesõnaga kvaliteetfilm. Siiski tekitas natuke vastakaid tundeid. Kui lõputiitrid tulid, ei olnud ma kindel, kas ma ikka kõike uskuda tahtsin, mida mulle ette sööta üritati. Ühtlasi ei olnud ma täiesti päri
Spoiler :
helge lõpplahendusega.

Süžee oleks võinud natuke kompaktsem olla, aga see on maitse asi. Üks nendest filmidest, kus tegelased kuidagi tulevad ja lähevad, aga reaalse arengu läbib vaid 1-2 neist.
Üldiselt kena sissevaade konflikti, mida on kindlasti raske ausalt ja ilustamata kinolinale tuua.

Ben Fosterit tore jälle näha. I love that guy (Y)
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 56 külalist

cron