Mina, Tonya

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Mina, Tonya

PostitusPostitas JazZ- » 24. Detsember 2017, 01:23

Mina, Tonya
I, Tonya (2017)

Elas kord tipptasemel iluuisutaja Tonya Harding (Margot Robbie), kelle põhilise konkurendi Nancy Kerriganiga juhtunud "õnnetus" tõmbas Tonya karjäärile igaveseks kriipsu peale. Käesolevat filmi on võrreldud Margot Robbie läbimurdefilmiga, nimetades seda "Iluuisumaailma Wall Streeti hundiks", sest mõlema aluseks on skandaalne tõestisündinud lugu. "Mina, Tonya" stsenaariumi seemneks sai rida "irooniavabu, metiskult vastuolulisi ja täiesti tõeseid" intervjuusid tõelise Hardingiga.

See väljamõeldistestki veidram segu draamast ja komöödiast jälgib Tonya elukäiku uisutava imelapsena (filmiga "Imelaps" eelmisel sügisel vaatajaid rõõmustanud Mckenna Grace), tema suhteid ropu ja kalgi emaga (Allison Janney) ning vägivaldse abikaasaga (Marveli staar Sebastian Stan). Nüüdseks juba festivalidel kuhjaga kiitust lõiganud filmi muudab veelgi märkimisväärsemaks tõsiasi, et Margot Robbie on ise ka filmi produtsendiks. Ehk kui Hollywood ei paku sulle piisavalt mahlakaid võimalusi, tuleb need võimalused endale ise luua.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018
 
Postitusi: 3827
Liitunud: 19. Aprill 2009, 19:19
Asukoht: Tallinn

Re: Mina, Tonya

PostitusPostitas Rasmus » 25. Jaanuar 2018, 15:07

Norm film, lahedad laulud jne (np: Siouxsie and the Banshees - "The Passenger"). Uisutamisstseenide CGI-d oli valus vaadata, efektitiimil nappis eelarvet? Samas sama lavastaja tegi uue "Fright Nighti", nii et maybe võib kõik vead ta elus andeks anda. Allison Janney (the ema) roll on Oscari-vääriline. Üks koht ajas päris naerma, aga enam ei mäleta mis. 6-7/10
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

9/10

PostitusPostitas Ralf » 26. Jaanuar 2018, 02:55

Mina, kui pean eesootavasse "Kinovärgiga mandariini" saatesse muusika valima uutest filmidest ja näen teost nagu "I, Tonya", kus on mingi 20+ suurepärast laulu...

Pilt

Kuulsuse narrist Tonya Hardingist rääkivale tragikoomilisele filmile väga kõrged punktid. Ainuüksi superluks Margot Robbie oma kartmatu osatäitmisega väärib tunnustust, aga kõrvaltegelased on täpselt sama säravad. Eriti Tonya ema, keda mängib Oscari nominatsiooni ilusti ära teeninud Allison Janney. Väga särtsakas ja energiline linateos, suudab aktiivselt meelt lahutada, oma nipsakusega naerutada, isegi hetkiti liigutada. Midagi enamat kui lihtsalt biopic. Iluuisutamise stseenid olid tõepoolest natuke vildakad, aga fookus polnud nagunii liuväljal toimuval.

Pilt
Tonya Harding in a nutshell
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Mina, Tonya

PostitusPostitas Soprano » 31. Jaanuar 2018, 18:34

Hea film, aga tõlkija* ei teinud Star Trekil ja Star Warsil vahet. :?
* ei olnud tuusla

Ralf kirjutas:Pilt
Tonya Harding in a nutshell

When Tonya Harding herself first saw the film, she particularly liked the "Suck my dick!" line. She told Margot Robbie that she wished she had actually said that in real life.
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

Re: 9/10

PostitusPostitas JazZ- » 01. Veebruar 2018, 02:42

Ralf kirjutas:Mina, kui pean eesootavasse "Kinovärgiga mandariini" saatesse muusika valima uutest filmidest ja näen teost nagu "I, Tonya", kus on mingi 20+ suurepärast laulu...


Lugesin kokku, seal ei olnud isegi 20 laulu (kui sa just Dire Straitsi "Romeo and Julieti" viie loona ei arvesta, mis oleks andestatav) - see peaks su töö retrospektiivis lihtsamaks tegema, np Dire Straits - "Romeo and Juliet". Kui see vigane aritmeetika kõrvale jätta, teeb "I, Tonya" soundtrack tõesti head tööd mulje jätmisel nagu oleks tegu hea filmiga (mis võib muidugi ka niisama tõsi olla, aga olen üsna kindel, et ma poleks võimeline kunagi ühelegi linaloole, kus Dire Straitsi mängitakse, alla 5/10 panema - mark my words). Filmi esimene pool, kui Allisson Janney veel domineerivamalt ekraanil ropendada ja vihane olla sai, meeldis mulle igatahes väga, aga mida lähemale lugu Nancy (võiduvõimaluste) mõrvamiseni jõudis, seda nõrgemaks see vajus. Ma nagu juba teadsin ette, et see intsident juhtub, sest ma olen spordiajalooga kursis nad filmi alguses ütlesid seda ja konkreetsem teostus mind eriti ei huvitanud. Oleks tahtnud lihtsalt Allisson Janneyt veel karjumas näha.

Lugesin, et originaalsündmust kajastanud ajakirjanik tegi "I, Tonyat" maha, sest see pidavat Tonya Hardingu süütu kannataja rolli asetama, kui ta seda tegelikult kohe mitte ei olnud, aga mulle ei tundu see päris õiglane kriitika. Minu meelest tuli Tonya monalisasapersteinlik olemus nendest "Ma ei ole mitte kunagi mitte midagi valesti teinud. See polnud minu süü!" klippidest üsna hästi välja. Igatahes ei mõelnud ma kinost väljudes, et keegi Tonyale väga suurt ülekohut oleks teinud või et film tingimata üldse väga tõetruu sündmuste (ja inimeste) kirjeldus olema pidi.

Näitlejatest tahaksin Allisson Janney ja Margot Robbie kõrval välja tuua hoopis väikest Tonyat kehastanud Mckenna Grace'i, kellele ma suurt tulevikku loodan. Ei näe, et miski teda takistama peaks, kui ta ainult samas vaimus kuri edasi olla suudab. Aa, minu jaoks oli üsna häiriv, et 12-aastast Tonyat mängis 10-aastane Mckenna ja 15-aastast Tonyat juba 26-aastane Margot (kes EI NÄINUD põrmugi 15-aastane välja). Lisaks on endiselt ääretult segane, miks Margot Robbie kehastatud trashy meigiga Tonya näeb välja täpselt nagu Bill Hader samasuguse jumestusega välja näeks.

7/10, kuigi seal oli rohkem kui 7 head lugu (aga endiselt vähem kui 20)
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018
 
Postitusi: 3827
Liitunud: 19. Aprill 2009, 19:19
Asukoht: Tallinn

Re: Mina, Tonya

PostitusPostitas Ralf » 01. Veebruar 2018, 03:05

Ilmselt paneb film vaatajat Tonya suhtes kaastundlikuks tegema seetõttu, et ta on koduvägivalla ohver juba lapseeast saati (MaarjaH kindlasti jälle mõtles, et see film on küll Ralfi teetass) ning tal on loos vähe kontrolli oma saatuse üle.

Saatesse läksid Laura Branigani "Gloria" ja Cliff Richardi "Devil Woman". Tegelikult mind häirib, kui filmis nii ohtralt vanu hitte mängitakse, tundub selline lihtne ja mugav viis publikut kaasa elama panna. Mul hakkab küll kohe jalg tatsuma, kui Fleetwood Maci vms laul kõlab.

Aga Margot Robbie on kindlustanud end minu jaoks näitlejannana, kes võiks mängida 5tunnises tummfilmis hepatiidiga postiljoni vms ja ma ikka vaataks esimesel võimalusel.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Mina, Tonya

PostitusPostitas Soprano » 01. Veebruar 2018, 04:49

Pilt

Unustasin enne mainida, et kuigi mulle Margot Robbie väga meeldib (isegi 5tunnises tummfilmis hepatiidiga postiljonina), siis Tonyat oleks pidanud kehastama hoopis Amy Adams.
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

Re: Mina, Tonya

PostitusPostitas JazZ- » 01. Veebruar 2018, 13:15

Soprano kirjutas:Unustasin enne mainida, et kuigi mulle Margot Robbie väga meeldib (isegi 5tunnises tummfilmis hepatiidiga postiljonina), siis Tonyat oleks pidanud kehastama hoopis Amy Adams.


Mõtlesin (nagu terve ülejäänud internet) selle peale ka ise, aga arvan, et välimusega täppi panemine ei ole tegelikult nii oluline. Natuke kahtlen, et Amy Adams selle rolli välja oleks mänginud, sest ei näe temas lihtsalt piisaval hulgal allasurutud viha, aga mine tea. Igatahes ei jäänud Margot Robbie mitte-eriti-sarnane välimus häirima, sest selle filmi puhul oli kandvam roll nagunii sisemisel ilul ropendamisoskusel.
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018
 
Postitusi: 3827
Liitunud: 19. Aprill 2009, 19:19
Asukoht: Tallinn

Re: Mina, Tonya

PostitusPostitas Soprano » 05. Veebruar 2018, 04:32

Veel selle teema jätkuks ja tulla full circle, siis mu arust on sellel pildil Margot Robbie rohkem Amy Adamsi nägu kui Amy Adams.
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 68 külalist