Molly mäng

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Molly mäng

PostitusPostitas JazZ- » 24. Detsember 2017, 01:34

Molly mäng
Molly's Game (2017)

Molly Bloom (Jessica Chastain) oli tipptasemel suusataja, kes korraldas kümmekond aastat eriti eksklusiivseid, kõrgete panustega pokkerimänge. Naine arreteeriti keset ööd, kui tema maja olid sisse piiranud 17 automaatrelvadega varustatud FBI agenti. Tema klientide hulka kuulusid Hollywoodi tipud, spordistaarid, ärihiiglased ja naise teadmata ka... vene maffia. Molly ainsaks liitlaseks vallapääsenud tormis oli tema advokaat Charlie Jaffey (Idris Elba), kes mõistis, et selles naises on palju enamat, kui kõmupress paista laseb.

"Molly mäng" on ootamatutest pööretest tulvil tõestisündinud lugu, millega teeb oma lavastajadebüüdi Oscari-võitjast stsenarist Aaron Sorkin. Filmi aluseks on Molly Bloomi autobiograafiline raamat.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018
 
Postitusi: 3827
Liitunud: 19. Aprill 2009, 19:19
Asukoht: Tallinn

Re: Molly mäng

PostitusPostitas Rasmus » 05. Jaanuar 2018, 00:25

Ütleks, et nagu Sorkin ikka, aga pole ta varasemaid filme näinud.

9/10
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Molly mäng

PostitusPostitas JazZ- » 05. Jaanuar 2018, 00:33

This is ten percent luck, twenty percent skill
Fifteen percent concentrated power of will
Five percent pleasure, fifty percent pain
And a hundred percent reason to remember the name


Sest oma nime Molly Bloom nähtavasti muuta ei kavatse. Muus osas võite selle aga meelde jätta ka juhuks, kui te kinokassas juba 10 minutit meeleheitlikult kätega vehkinud olete ja sealjuures soninud, et tahate piletit filmile, kus mängib see naine, kes mängis selle mehe filmis, kes tegi "Batmanid" ja see neeger (sest te pole väike bitch ja räägite oma ema keelt), kes pole Morgan Freeman ega Denzel Washington, ja kui te olete segaduses klienditeenindajale öelnud, mida te temast ja tema haridustasemest arvate, lõpuks vängelt vandudes järjekorrast eemalduma peate. Sest sellisel juhul võite minna teise kassasse ja sealsele teenindajale lihtsalt filmi nime öelda.

Spoiler :
Pilt


Lisaks sellele, et kinno minnes on üldiselt kasulik teada, mis pealkirjaga filmi sa vaatama lähed (kui selleks just "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford" pole, sest see võtab asjatult palju teie mäluruumi), tasub Molly nimi meeles pidada ka põhjusel, et ta väärib teie raha (ja ta teab seda). Ja jutt ei olnud suunatud üldsegi mitte ainult teile, Player X ja Bad Brad!

Kaldun arvama, et äpardlikuma stsenaristi ja lavastaja käes oleks sama loo andnud jutustada ka lõdvaks 4/10 filmiks, aga Sorkini "olen mõtetega jõudnud 1. lause 3. sõna töötlemiseni, samal ajal kui tegelased on järjega jõudnud 4. lause 27. sõna juurde" stiil hoidis igavuse eemal sama efektiivselt kui alkoholiaktsiis Eestist majanduskasvu. Režii ja montaaži poolest vist kuhugi "Wolf of Wall Streeti" ja "The Big Shorti" kaevatud auku, nii et filmi pealeminek peaks taanduma sellele, kas ja mil määral te ise neid kaevasite. Mõned stseenid kaldusid ehk pisut imalaks,

Spoiler :
ei meeldi kui kohtunikud sõbralikud on, selle asemel, et kurjalt haamriga taguda,


aga üldjoontes õnnestus "Molly mängul" kuuseoksi üsna edukalt vältida ja hoogsalt lõpuni sõita.

8/10
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018
 
Postitusi: 3827
Liitunud: 19. Aprill 2009, 19:19
Asukoht: Tallinn

Re: Molly mäng

PostitusPostitas Ralf » 05. Jaanuar 2018, 00:51

Mind üllatas, kui hästi see lugu koos püsis, arvestades hüppeid ajas ning seda, et tegemist pole ainult pokkerifilmi, vaid ka kohtudraama ja isa-tütre looga. Muidugi nautisin Sorkini nipsakat ja kiiret dialoogi ning Chastaini vastupandamatut osatäitmist. Pidevalt olid esiplaanil nii Bloomi julgus, intellekt kui seksapiil. Molly Bloomi elu muutus parajaks pokkerimänguks, kus panused olid kõrged ja tagajärjed potentsiaalselt väga tõsised. Väga rõõmustas, et Bloomi "karjäärivalikule" pakuti psühholoogilist konteksti, kuigi Costnerile oli antud viimases kolmandikus liialt "seletavat dialoogi". Iga muu filmi puhul ütleks, et see on halb stsenaristika, kui meile räägitakse, miks keegi käitub nagu ta käitub, aga siin oli see hästi välja mängitud, sest Bloomi isa on psühholoog. 2+ tundi läks nagu lennates ja tore ikka näha haaravaid lugusid tegijatest naistest. Või noh, ma ei tea, kas see sõna on Bloomi puhul liiga kiitev, tegelikult ju päris konfliktne tegelaskuju, aga iseloom oli tal kahtlemata tugev. Kipun nautima lugusid, mis kujutavad tarmukaid naisi tegutsemas edukalt meeste maailmas. Tore oli ka teatav metatasand filmis, kui räägitakse Mollyle esitatud pakkumistest tema raamatu põhjal film vändata. Hea, et ta sellega ikkagi nõustus! Suurepärane režiidebüüt.
Osad stseenid olid imalad jah, muusika pärast. Jube sentimentaalseks kiskus heliriba!

P.S. Et Molly tõukus alateadlikust soovist vanemale kätte maksta, peegeldab ka stseen, kus Idris Elba poolt mängitud advokaat tema käest küsib, kas ta on Molly meelest oma tütre suhtes liiga range, ja Molly annab talle teravmeelse vastuse.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Molly mäng

PostitusPostitas JazZ- » 09. Jaanuar 2018, 23:23

Käisin teist korda ka vaatamas ja tunded jahenesid veidi, sest Sorkini sorava dialoogi tagant paistsid vägisi emotsioone kerjavad momendid seekord juba rohkem välja - neid kiirete kaamerahüpetega pokkerimänge oli endiselt üsna mõnus jälgida, aga kõik need "Molly: ma kategooriliselt hea inimene, keeldun kellelegi halba tegemast! Idris Elba: a no võixid ju ikka teha" sõnavahetused muutusid pikapeale tüütuks. Hinnet siiski langetama ei hakka, ega ma puuraidur pole!

Mõtlesin esimesel vaatamiskorral, et Michael Cera on mingi hot-shot Hollywoodi tähe kehastamiseks pisut kummaline valik, sest noh... ta on Michael Cera. Aga kuna sain nüüd teada, et ta mängis põhimõtteliselt Tobey Maguire'it, siis on mul "Molly mängu" casting director'ile juba tunduvalt raskem etteheiteid teha.
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018
 
Postitusi: 3827
Liitunud: 19. Aprill 2009, 19:19
Asukoht: Tallinn


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 104 külalist

cron