Mõmmik karuott Brigsby

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Mõmmik karuott Brigsby

PostitusPostitas JazZ- » 23. Detsember 2017, 20:30

Mõmmik karuott Brigsby
Brigsby Bear (2017)

"Mõmmik Brigsby seiklused" on lastesaade, mille suurimaks fänniks on 30-aastane noormees James (Kyle Mooney). Kui seriaal aga äkitselt lõpu leiab, muutub Jamesi elu igaveseks ning ta otsustab poolikuks jäänud loo ise lõpuni jutustada.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018
 
Postitusi: 3827
Liitunud: 19. Aprill 2009, 19:19
Asukoht: Tallinn

Re: Mõmmik Brigsby

PostitusPostitas JazZ- » 29. Detsember 2017, 02:16

Lugesin oma arvamuse valideerimiseks igaks juhuks mõned "Brigsby Beari" arvustused läbi ja veendusin, et vähemalt esimese lõigu piires on teised auväärsed internetikriitikud minuga ühel meelel: KUI TE FILMI NÄINUD EI OLE, SIIS MIDA TE OOTATE?!? Kui vastus sellele küsimusele on "trolli", siis olen mõttes teiega, aga kui te poole tunni pärast koju jõudnud olete ja oma telekat ikka mängima pole pannud, on mul teie suhtes juba veidi raskem empaatiavõimet rakendada. Ärge saage valesti aru - asi pole selles, et "Brigsby Beari" sarnaselt Jamesile (wow, meta!) kõigi aegade parimaks teoseks peaksin - seda filmi on lihtsalt kohutavalt keeruline ilma midagi spoilimata arvustada. Nii et teeksite absoluutselt kõigi elu mugavamaks, kui siin surmale määratud foorumis redutamise asemel hoopis oma videomaki tööle paneksite ja Samara videokassetist koopia teeksite, sest muidu kukub selle mustajuukselise türanni püramiidskeem veel läbi, mis toob meid tagasi teema kriitilisemate punktide juurde: peale selle, et "Brigsby Beari" on raske ilma midagi spoilimata arvustada, on seda ka raske ühe mu 2015. aasta lemmikfilmi sisupöördeid reetmata arvustada, seejuures ei saa ma selle teise filmi nime avalikustada, kuna seda näinud inimesed võivad nõnda enda jaoks "Brigsby Beari" vaatamiselamuse ära rikkuda. Nii et kui te "Brigsby Beari" vaadatud olete saanud, siis olge head ja vaadake KÕIK 2015. aasta filmid ära ja alles seejärel võite siia tagasi tulla ja edasist juttu lugeda. Te teate, et asi on seda väärt: spoilerikast sisaldab VÄHEMALT KOLME õigel positsioonil asetsevat koma! Esialgu proovin kogenud poliitikuna aga konkreetsemat sisu puudutamata niisama ümbernurgajuttu puhuda.

Alustada võib näiteks sellest, et Kyle Mooney on "Saturday Night Live'i" uuema generatsiooni liikmete seast üks mu lemmikuid, seega hakkasin "Brigsby Beari" ootama kohe pärast selle eksistentsist kuulmist sama agaralt kui Roger Waters Filmiveebi aasta looks saamist.

Mina kunagi veebruaris:

And if she "Brigsby Bear" comes soon
Wait for her it
And if she it comes late
Wait


Õnneks ei pääsenud ei Kadi ega Soprano kurjad küüned "Brigsby Beari" taha ja minu ootused erinevalt Rogeri omadest lõpuks siiski ka täitusid. Kas nendega koos aga ka lootused? VAATA GALERIID!

Spoiler :
Pilt


Kes galeriile klikke jagada ei soovi, võib hoopis seda Kyle vs. Kanye videot vaadata - vähemalt minu jaoks sisaldab see 4 minutit puhast samastumiskurbust:

Kyle Mooney kirjutas:And I have no idea what I'm doing out there. I'm lost, I'm scared, I feel like everybody's thinking: "Wait, he's not a rapper". It's like when people see me, they say: "Oh, it's this white nerdy guy, sort of a heartthrob, he's like on the rise maybe"... But that doesn't matter. The real reason I'm here is to become the greatest rapper alive.

Word!

Lisaks on see klipp ka "Brigsby Beari" jaoks küllalt sobilik tutvustusmaterjal, sest nii Kyle Mooney karakter kui huumori üldtoon on mõlemas üsna sarnased, lihtsalt filmis tuleb Kyle'i tegelaskujul Kanye asemel rinda pista hoopis oma lemmiksarja cancel'iga - kellele see tuttav tunne poleks? (Ok, võib-olla neile, kelle lemmiksarjaks on "Home and Away" või "Supernatural".) Igal juhul laias laastus peakski "Brigsby Bear" olema üsna samastatav kõigi jaoks, kes kunagi midagi väga fännanud on.

Pilt
Mina 13-aastasena kell 3 öösel "Buffy" kordusepisoode vaatamas

Nüüd aga sisureetlikumatele radadele:

Spoiler :
Põhimõtteliselt mõistan, et "Brigsby Beari" fookus oli pigem fänlusel ja Jamesi aastakümneteks normaalsest ühiskonnast eraldamine oli heaks pinnaseks sotsiaalsele awkwardlusele ja värki, aga samas oli mul raske maha keerata tolle eelmainitud 2015. aasta filmi tohtrite hääli, kes muudkui korrutasid: "Vedas, et ta plastilises eas välja sai," ja sellest hoolimata olid tolle filmi peategelasel üsna suured kohanemisraskused. James oli oma plastilise ea küll umbes 5-kordselt ületanud, aga tundus sellest hoolimata üsna hästi hakkama saavat. Aga noh, nagu juba ütlesin, siis film kaldub žanriliselt nagunii veidi teise suunda ja pole ehk kõige asjakohasem kriitika. Sellest hoolimata vajus pärast esimest poolt tundi minu jaoks natuke ära - huumor oli küll jätkuvalt mõnus, aga kogu see "Heh, ta on nii awkward, lahe! - Muidugi ma tunnen huvi mingi imeliku sarja vastu, mida veidrikust poiss soovitab! - Guugeldan natuke ja valmis see film ongi!" kulges kuidagi liiga ladusalt. Võib-olla on asi lihtsalt selles, et ma olen eestlane - ängi pole kunagi liiga vähe.


Mark Hamill räägib, kuidas tal on hea meel, et saab vahelduseks ka mõnes heas filmis mängida:

Mark Hamill talked about how much he liked the script and the originality of the story, but also joked: 'Also, I actually had lines. You know, that's always a bonus for me'. This is a reference to the fact that all of his lines were cut from Star Wars: The Force Awakens (2015)



KOKKUVÕTE

Pärast paljutõotavat algust muutus minu jaoks pisut liiga tüüpiliseks indie-dramedy'ks ja kuna sarnaselt Kadile pole minagi enam 22, ei suutnud ma sellest enam päris samaväärselt vaimustusse sattuda nagu 5 aastat tagasi oleksin võinud. Kui see kriitika kõrvale jätta, on "Brigsby Bear" siiski dope as shit.

7-8/10

P.S. Huvitav, kas see on "Mõmmi aabitsast" inspiratsiooni saanud?
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018
 
Postitusi: 3827
Liitunud: 19. Aprill 2009, 19:19
Asukoht: Tallinn

Re: Mõmmik Brigsby

PostitusPostitas Rasmus » 29. Detsember 2017, 05:27

Spoiler :
Brigsby Bear > Room tho.


Aubreysse armusin küll ära, nii et kahjuks olen sunnitud nüüd kõik Ryan Simpkinsiga halvad õudusfilmid ära vaatama. Kas mul on erakordselt raske elu?
Spoiler :
Pilt

Oleks peaosas discount Jamie Kennedy asemel päris Jamie Kennedy olnud, paneks maksimumpunktid.

9/10

JazZ- kirjutas:
Mark Hamill talked about how much he liked the script and the originality of the story, but also joked: 'Also, I actually had lines. You know, that's always a bonus for me'. This is a reference to the fact that all of his lines were cut from Star Wars: The Force Awakens (2015)

FAKE NEWS, ühtegi line´´´i ei cut´´```´´itud välja.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 70 külalist

cron