Tulnukas: Covenant

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Tulnukas: Covenant

PostitusPostitas Rain » 28. Aprill 2017, 13:24

Tulnukas: Covenant
Alien: Covenant (2017)

Kosmoselaev "Covenant" on võtnud endale eesmärgiks reisida meie galaktika kaugeimasse punkti, et maabuda sealsele näiliselt asustamata planeedile, kus võiks kunagi lähitulevikus jätkuda inimkonna areng uutel jahimaadel. Ent see planeet, mis esmapilgul näib olevat kui paradiis, on hoopistükis üks väga salapärane ning ohtlik maailm, mis peidab endas ohte, mida ei suudaks keegi endale ettegi kujutada.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Rain
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 3667
Liitunud: 06. Märts 2008, 16:38

Re: Tulnukas: Covenant

PostitusPostitas Zinera » 11. Mai 2017, 22:35

3/10
Nüüd rikkusid küll Alieni ära, jube, ei suutnud ära oodata, et millal see ükskord läbi saab. Ka sisu oli puudulik ja asjad ei toimunud eriti loogiliselt. Ikka täiega kehv...
Spoiler :
Ema hääl on Ripley sarnane, muud huvitavat polnudki.
Zinera
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2599
Liitunud: 22. Mai 2005, 13:41

Re: Tulnukas: Covenant

PostitusPostitas Ralf » 12. Mai 2017, 20:13

Ma päris nii armutult ei hindaks, aga puudujääke leidus läbi kogu filmi ja ootusi (mis olid muidugi kõrgel) täita ei suutnud. Ütleks isegi, et samal tasemel "Prometheusega" (mis oli visuaalselt lummavam, aga igavama ja kobama sisuga).

Mida ma nautisin?

Tulnukad. Tulnukad! Needsamad vihased, kiskjalikud tulnukad, keda ma mäletan esialgsest tetraloogiast! Kui H.R. Giger, kelle nimi ilmus toredal kombel filmi lõppedes kõige esimesena ekraanile, elus oleks veel ja "Covenanti" näeks, tunneks ta kindlasti uhkust. Tulnukad on siin rohkem kahele jalale pandud kui harjunud olen ning see muudab nad eriti kõrgeks ja ähvardavaks.

(Uued) neomorphid olid tõtt-öelda veelgi hirmsamad. Need ogad tundusid eriti jõhkrad ning näo puudumine mõjus friikilt, täpselt nagu "Pan's Labyrinthi" Pale Mani puhul. Kõik stseenid, kus tulnukad ründasid inimtegelasi, olid tõesti pingelised oma brutaalsuses ja kiiruses. Tekkis tunne, et tegemist on tõesti loomadega, kelle eest naljalt pääsu pole.

CGI oli iseenesest korralik ja uskusin neid elukaid, aga natuke rohkem tahtnuks näha kummi. Chestburstimise stseen oli õnneks praktiliste efektidega tehtud - love!

Osatäitjad eesotsas Fassbenderiga. No seda ma teadsin juba alguses, et enamik tegelasi on nagunii kahuriliha ja väga ei õppinud neist hoolima, aga Waterston, McBride, Crudup ja eriti Fassbender esinevad soliidselt. Eriti läks peale see, et film pakub
Spoiler :
topeltkoguse Fassbenderit, mis mulle tuli üllatusena...

aga siit koorub välja ka suur probleem selle filmiga:

Liiga tugev side "Prometheuse" sündmustega! Vahepeal jäi isegi mulje, et "Covenant" üritab "Prometheust" tagantjärele paremaks filmiks parandada kuidagi! Ma lootsin, et neid kõrgeid albiinosid ei näe enam! Pistke perse see klaverimäng! Ma tahan actionit ja horrorit, mitte neid retoorilisi jutlusi loomisest. Mul hakkas ikka täitsa igav vahepeal nende Fassbenderi stseenide ajal, AGA Fassbender on õnneks äge ja teda oli okei niisama jälgida.

Lihtsalt...

Ma tahtsin ikkagi uut "Tulnuka" filmi ja seda oli "Covenant" vaid osaliselt. Kui kaos vallandub filmis, on see tõesti efektne, aga lõppude lõpuks paar rabavat stseeni oligi ja no seda pakkus iseenesest "Prometheus" ka juba.

Nii et, noh... hea atmosfäär... mõnusalt ekstreemne kohati... Aga kokkuvõttes oli see "Prometheus 2" + "Alieni" remake. Ridley händlis suht kenasti stsena ja võimsad disainid ilmestavad filmi võrratult, aga ma ei suutnud nõustuda valitud suunaga. Vabalt oleks võinud "Prometheuse" mõttes ära nullida ja jutustada täiesti stand-alone loo.

Also,
Spoiler :
see lõputwist oli HÄMMASTAVALT ETTEARVATAV!!


Ridley alles kommenteeris:
It went straight up there, and we discovered from it that [the fans] were really frustrated. They wanted to see more of the original [monster] and I thought he was definitely cooked, with an orange in his mouth. So I thought: ‘Wow, OK, I’m wrong’.

Nii et eks "Covenant" pidigi olema "Prometheuse" jätk ja pandi xenomorphid sisse, kuna fännid tahtsid teda "Prometheuses" näha... Meh.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Tulnukas: Covenant

PostitusPostitas ruut » 15. Mai 2017, 14:59

Kusjuures mulle meeldis veel vähem kui Prometheus. See Alieni ja Prometheuse omavaheline sidumine mõjus sellise solkimisena, et mitte kumbki pool ei töötanud korralikult.

Pikemalt arvustuses.
Kasutaja avatar
ruut
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 990
Liitunud: 23. Mai 2009, 22:31

Re: Tulnukas: Covenant

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 16. Mai 2017, 18:05

Jagan eelkõnelejate arvamusi osas, milles neile Alien: Covenant erilist naudingut ei pakkunud. Minu raamatus Prometheusega võrdväärne või grammi võrra parem. Kahjuks ka vähemalt sama rumal. Ootused olid juba enne võrdlemisi madalad, sest, noh, ma olin Prometheust näinud.

Kahe käega nõus ruudu arvustuse viimase lõiguga. Samuti nõustun, et
Spoiler :
lõputwist, kui seda üldse saab nii nimetada, oli äärmiselt etteaimatav.

4/10
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Tulnukas: Covenant

PostitusPostitas Ronet » 25. Mai 2017, 22:28

Päris halb. Venis nagu tatt. Kõik tegelased olid mingi "okei, ma lähen siis grupist eemale kuhugi surema, davaiks!". Õhh. Ja kui lõpuks film läbi sai, otsustati veel üks 15 min lahing otsa teha koos lusikaga ette söödetud twistiga.

Prometheus oli tõesti parem. Mitte küll ülemäära, kuid siiski.

Hetkel olen veel positiivsemalt meelestatud ja panen 5/10. Langemisruumi on.
Päevik | 2021
Pilt
Pilt
"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Kasutaja avatar
Ronet
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5960
Liitunud: 08. November 2008, 08:40

Re: Tulnukas: Covenant

PostitusPostitas Forzelius » 28. Mai 2017, 21:55

Nojah, ma olen selges vähemuses. Mulle meeldis. Kui peaks mingi hinde panema, siis 7 näiteks. Oli piisavalt originaalse Alieni hõngu, väga pikalt ei viitsi seletada, pole seda sulge enam. Ei veninud, oli põnev, sain seda, mida tahtsin. Tore oli originaalmonsterit ka näha. Parem kui Prometheus kindlalt. Emotsioonid igatahes kindlasti positiivsed. Huvitav vähemuses olla vahelduseks oma arvamusega.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: Tulnukas: Covenant

PostitusPostitas Rasmus » 28. Mai 2017, 22:54

Rottenis on hinnang 71%, nii et sa ei ole kaugeltki vähemuses, Forzelius. Filmiveebi lihtsalt juhuse tahtel heiterid kokku sattunud.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Tulnukas: Covenant

PostitusPostitas Jolt » 29. Mai 2017, 15:38

Oh kurat. Kirjutasin FV praegust aktiivsust vaadates ilmselt ebapraktiliselt pika ning lugemisest eemaletõrjuva arvustuse ning see kõik läks kaduma.
A:C numbriline hinnang IMDb on 6.8 ja Metacriticus 6.5. See on üsna napilt värske. Seega pole ehk nii suur juhus, et siin on heiterid rohkem sõna võtnud.

Ise kuulun ka selle hääleka enamuse hulka. Peaasjalikult kolmel põhjusel.
Esmalt. Ralf ütles üsna täpselt, et hakkliha mass oli sedavõrd suur, et ei vaevunudki kellelegi kaasa elama. Olen sellega väitega nõus, kui keeraks sellele kriitilise vindi peale. Ei tunne, et A:C tuleks mingilgi määral vaatajale vastu, ning pingutaks omalt poolt, et kujutatud karaktereid selgelt defineerida ning sümpaatseks muuta. Sest, hea film puhul poeksid need tegelased siiski hinge. Hoolimata sellest, et neile pole antud pikalt elada.
Teiseks. Sellesse filmi on kuhjatud kogu tolle filmisarja mütoloogia, ning see on selgelt liiga suur koorem. Siin välja käidud vastused ning põhjendused lihtsalt ei ole põnevad ning need on esitatud kõige igavamal võimalikul moel ehk läbi üsna kunstlikuna kõlava dialoogi.
Ning viimaks. Kogu elegants on sellest filmisarjast kadunud. Tulnukad tuigerdavad siin ringi nagu mingid korraliku vine all joodikud. Ei mingit atmosfääri punumist, ei mingit pinge hoidmis ning mitte mingit mängu nendele hirmudele, mida tulnukad on alati sümboliseerinud.

Positiivse poole pealt ehk nii palju, et "Alien: Covenent" on visuaalselt ilusasti viimistletud. See hirm, millele siin mängitakse on väga ajakohane... aga ma ei ole paraku kindel, kas Alieni filmisaaga on parim kontekst. Ning viimaks, hindan "Prometheust" nüüd poole rohkem.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2207
Liitunud: 12. Juuni 2007, 12:02

Re: Tulnukas: Covenant

PostitusPostitas ruut » 29. Mai 2017, 15:43

Kasutaja avatar
ruut
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 990
Liitunud: 23. Mai 2009, 22:31

Re: Tulnukas: Covenant

PostitusPostitas Ralf » 10. August 2017, 03:31

Ridley Scott muuseas ütleb helikommentaaris, et...
Spoiler :
kui "Walter" lõpus laevale tuleb, siis publik peaks suht kohe imestama hakkama, kas tegelt on hoopis tegemist Davidiga, nii et tehniliselt see ei pidanud ikkagi twist olema
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 66 külalist

cron