Elu

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Elu

PostitusPostitas Ronet » 11. Märts 2017, 13:10

Elu
Life (2017)

"Elu" on judinaid tekitav ulmepõnevik rahvusvahelise kosmosejaama teadlastest, kelle avastusretk muutub ülimalt hirmuäratavaks, kui leitakse kiiresti arenev eluvorm, mis põhjustas Marsil väljasuremise ning ohustab nüüd meeskonda ja kogu elu Maal.

Loe täielikku tutvustust siit
Päevik | 2021
Pilt
Pilt
"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Kasutaja avatar
Ronet
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5960
Liitunud: 08. November 2008, 08:40

Re: Elu

PostitusPostitas Zinera » 26. Märts 2017, 20:51

8/10
Täitsa hea, väga "Alien"-i sarnane. Isegi kooslauatagasöömise stseen oli olemas. Näitlejatest kiidaks Jake Gyllenhaali ja Rebecca Fergusoni, andsid hästi tekkinud olukorra emotsioone edasi. (Y)
Zinera
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2599
Liitunud: 22. Mai 2005, 13:41

Re: Elu

PostitusPostitas Jolt » 29. Märts 2017, 14:51

Tehniliselt heal tasemel teostatud meelelahutus, mis töötab eelkõige nende peal, kellele on ulmefilmid sümpaatsed. Visuaalselt meenutab "Gravity't" samas kui loo põhipunktid sarnanevad tõesti "Alien'ga". Umbes esimest korda ei pane ma seda viimast paralleeli väga otseselt pahaks. Ilmselt selle tõttu, et "Alieni" laenud on siiski väga üldisel tasemel, loo põhipunktides. Detailides on omapärast piisavalt.

Kriitika osas tunnen, et ei oska peale eilse Slashfilmicasti kuulamist öelda midagi originaalset. Need tüübid lõid üsna täpselt naelapea pihta ja suutsid välja tuua kõik negatiivse, mis jäi ka mind painama. Ehk eelkõige, see film on hämmastavalt pinnapealne. Mitte mingit allteksti, mitte mingit sõnumit, ei midagi sellist mis jätaks kestva elamuse ning vajaks kasvõi alateadvuses täiendavat analüüsi. Sellest on kahju, sest aines selleks oli justkui olemas. Allteksti asemel sõnastatakse filmi tees otse dialoogis. Kahjuks ei peegeldu see filmis läbivalt. Kuigi näitlejad on kõik heal tasemel jäävad karakterid üsna ebamääraseks. Viimane asjaolu ühes üsna puuduliku motivatsioonide kehtestamisega tingibki selle, et film kulgeb kuidagi punnitatult ja paljud karakterite otsused tunduvad isegi rumalad.

Ehk tahtsime "Alieni", aga välja tuli "Prometheus".
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2207
Liitunud: 12. Juuni 2007, 12:02

Re: Elu

PostitusPostitas Ralf » 29. Märts 2017, 16:59

Jolt kirjutas:Kriitika osas tunnen, et ei oska peale eilse Slashfilmicasti kuulamist öelda midagi originaalset. Need tüübid lõid üsna täpselt naelapea pihta ja suutsid välja tuua kõik negatiivse, mis jäi ka mind painama. Ehk eelkõige, see film on hämmastavalt pinnapealne. Mitte mingit allteksti, mitte mingit sõnumit, ei midagi sellist mis jätaks kestva elamuse ning vajaks kasvõi alateadvuses täiendavat analüüsi.

Mulle just sel põhjusel film meeldis. Vahelduseks üks konkreetne ulmekas, kus on lihtsalt kuri limard ja ei mingit filosoofilist uina-muinat. Alguses, kui "Re-Animatorit" mainiti, sain aru, et just seda pakutakse ja seda ma vajasingi!
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Elu

PostitusPostitas Jolt » 30. Märts 2017, 11:25

Ralf kirjutas:Mulle just sel põhjusel film meeldis. Vahelduseks üks konkreetne ulmekas, kus on lihtsalt kuri limard ja ei mingit filosoofilist uina-muinat. Alguses, kui "Re-Animatorit" mainiti, sain aru, et just seda pakutakse ja seda ma vajasingi!


Ma ei saa ega taha vaidlustada ootusi, millega seda filmi vaatasid. Samas tunnen siiski, et mu etteheited on õigustatud. Eelkõige seetõttu, et "Life" paistis ise küünitavat mingi "kõik tahavad elada, aga mõnel tuleb see teiste arvelt paremini välja" sõnumi suunas. See tees oli filmi juhtliini aga suht poolikult sisse punutud. Nii et mu frustratsiooni põhjuseks on filmi enda poolt kergitatud ootused ning täitmata jäänud potentsiaal.
Ehk mulle ei mõjunud "Life" päris nii lihtsa ja fokuseerituna kui nt "John Wick" - film, mis ületab iseendale seatud lati kõrge kaarega.

Mis siiski ei tähendab, et vähemalt vaatamise hetkel ma "Life'i" ei nautinud. Ilmselt jäid etteheited veidi valjemini kõlama, kuid pean seda filmi siiski tehniliselt heal tasemel teostatud meelelahutuseks. Edukas pinge punumine, hea keskkonna edasiandmine, mõned ootamatud ja originaalsed pöörded. Lihtsalt, filmi vaatamise järel tajusin ka selgeid puudujääke.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2207
Liitunud: 12. Juuni 2007, 12:02

Re: Elu

PostitusPostitas tuusla » 30. Märts 2017, 12:22

Ma olen ka Jolti paadis.
Kasutaja avatar
tuusla
Bond, James Bond
Bond, James Bond
 
Postitusi: 406
Liitunud: 22. August 2009, 00:21
Asukoht: Metsamajake

Re: Elu

PostitusPostitas DaydreamDiamond » 26. Juuni 2017, 09:14

Kosmosefilmid on ikka ägedad. Kuigi jah, mingit emotsionaalset sidet ei filmi ega tegelastega ei tekkinud, oli pakutav siiski piisavalt meelt lahutav ning ilus vaadata. Võibolla iga ulmekas ei peagi elu defineerivaid küsimusi tõstma ning neile vastama. Vahepeal peab lihtsalt vägeva kolliga võitlema kosmoses ning pole suuremat aega emoda.

Gyllenhaalist on saamas üks lemmareid. Reinolds tundus suht Deadpool kosmoses.
It's only after we've lost everything that we're free to do anything.
Kasutaja avatar
DaydreamDiamond
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 982
Liitunud: 07. Oktoober 2008, 11:36
Asukoht: Tartu

Re: Elu

PostitusPostitas Kickflick » 26. Juuni 2017, 12:38

Täitsa p*****, kuidas mulle see lõpp meeldis. Muidu oli ka igatpidi paeluv ja põnev film.
Kasutaja avatar
Kickflick
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3774
Liitunud: 29. Juuli 2009, 19:53
Asukoht: Tallinn

Re: Elu

PostitusPostitas RockabillySarin » 25. Oktoober 2017, 10:18

Liiga klišeepomm.
Veidi laenatud Alienilt ja kohati tekkis selline hea nauditav "atmosfäär" mida ma sellistelt(In space no one can hear you scream) filmidelt ootan.
Aga tervikuna pigem väsitav vaatamine, kui põnevust ja ootust tekitav.

5/10

Spoiler :
Ma oma ajus ootasin täiega sellist lõppu, et see David Jordan, kes oli liiga kaua kosmoses olnud ja ei tahtnud Maale tagasi minna, kuna inimesed on üksteisevastu vastikud ja tapavad. Oleks sellele tulnukaga meelega saatnud meie plaaneedile, et inimkond hävitada. Siis oleks kerge wow olnud mulle. :pööritus:
RockabillySarin
60000
Kasutaja avatar
RockabillySarin
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 226
Liitunud: 06. November 2007, 03:22


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 81 külalist

cron