Kao ära

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Kao ära

PostitusPostitas Ronet » 06. Märts 2017, 17:28

Kao ära
Get Out (2017)

Kriitikute poolt taevani kiidetud film "Kao ära" räägib noortest armunutest Chrisist (Daniel Kaluuya) ja Rose’ist (Allison Williams), kes on oma suhtega sealmaal, et tüdruk soovib poissi oma vanematele esitleda. Kui kaunis noorpaar nädalavahetuse pidustusteks Rose’i ema ja isa soliidsesse maakoju saabub, arvab poiss esialgu, et neiu vanemate liialdatult külalislahke käitumine on tingitud närvilisest suhtumisest tütre mustanahalise peika vastu. Teadupoolest ei ole segarassist paarid selles ühiskonnakihis ei levinud ega ka heakskiidetud. Sooja vastuvõtuga alanud nädalalõpu edenedes juhtub rida ebaharilikke seiku pereliikmetega ning järjest häirivamaks muutuvad avastused selles majapidamises juhatavad Chrisi tõeni, mida ta poleks osanud ealeski ette kujutada.

Loe täielikku tutvustust siit
Päevik | 2021
Pilt
Pilt
"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Kasutaja avatar
Ronet
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5960
Liitunud: 08. November 2008, 08:40

Re: Kao ära

PostitusPostitas Forzelius » 21. Märts 2017, 01:59

Paganas küll, täiesti fantastiline. Ilma spoilerdamata ei saa suurt millestki rääkida, niiet..
Spoiler :
VAU! iseenesest ei midagi originaalset (mix Wicker Manist, Hostelist, Red State'ist you name it. isegi Truman Show tuli meelde, kui Chris üles läks trepist ja kõik "extrad" vait jäid allkorrusel), aga ikka mõjus, faking mõjus. Ei tule tihti ette, et aimad pea igat sisukäänakut ette, aga oled endiselt lummatud. Välk selgest taevast Jordan Peele'ilt, kelle jaoks tegemist täiesti esimese lavastusega. Nii lootsin, et lõppeb hästi ka - õnneks läks nii! Poleks üldse imestanud, kui oleks tulnud päris võmm, kes Chrisile kuuli pähe oleks kütnud, nähes ta käsi ümber Girlsi Marnie kõri.
Kui midagi ette heita, siis oleks tahtnud seda trepistseeni ainsa kliimaksina ning mitte näha toda oksjonistseeni, mis lõplikult sotid selgeks tegi. Protseduur jäi ka kohati segaseks. Ma sain aru, et ainus element, mille abil "mustad" end vanavanematena tundsid oli pereema hüpnoos? Kui nii, siis milleks üldse oli vaja seda ajuprotseduuri, mingit Friendsilikku ajusiirdamist ju tõsiseltvõetava teadvuse ümber tõstmisena võtta ei saa..ju? Natukene võttis võtmekohtades pinget liigselt maha imho ka tolle sõbra pläkutamine. Oleks seda ehk momendis-paaris suts vähem tahtnud.
Üldiselt ei saa suurt midagi nuriseda. Nägin kahjuks treilerist paarkümmend sekundit, aga kui poleks seda näinud, poleks nii väga kinno kibelenud. Ja see oli täpselt see, mida ootasin ja rohkemgi. Ma enam absoluutselt ei mäleta Killer Joe lõppu, aga kujutaksin ette midagi sarnast kommentaariumis kõnealuse filmi kohta, kui see siin veel elaks.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: Kao ära

PostitusPostitas Jolt » 21. Märts 2017, 11:49

Tegu on tõesti ühe värskemini mõjuva õudus-komöödiaga, mida ma viimase ei tea kui mitme aasta jooksul näinud olen. Midagi palju sisukamat ilma spoileriteta on tõesti võrdlemisi raske öelda.

Spoiler :
Mulle meeldis tohutult, kuidas kõik filmis stseenid olid loogilised, kui lähtuda peategelase perspektiivist, kes avastab käigu pealt, millisesse olukorda ta on sattunud. Ning seejärel omandasid samad stseenid filmi puändi järel uue tähenduse, milles oli samuti läbiv loogika. Miks Rose oli politseiniku suhtes nii tõrjuv, miks kõik Chrisi mõõtsid ning näperdasid, mida tähendab et must on moes ning nii edasi. Lisaks muidugi see, et kuidas rassism on tihti üksnes öeldu toonis ja seda on raske kellelegi kõrvalolijale lahti rääkida ja see kuidas ka mitteagressiivne rassism on siiski rassism. Nii üksikmomentides kui läbiva teemana väga hästi konstrueeritud lugu, mis pakub paljudele näitlejatele suurepäraseid momente.
Mis puutub Forza kriitikasse, et komöödia kruttis pinget liigselt vähemaks siis sellega ma nõus ei ole. Tegu oli sotsiaalse satiiriga, ning nii komöödia kui õudus oli selles vägagi omal kohal. Nii et jah, lõpp oli minu jaoks seega igati õigel noodil. Enne lõpplahendust jõudis tõesti peast läbi käia mõte, et Chrisil puutub igasugune lootus... sest film oli sobivalt üles seadnud mõtte, kuidas valgenahalise seksuaalsus on kõige kõvem relv.

Forza, mis puutub su küsimusse protseduuri kohta, siis minule jäi mõneti teine mulje. Nagu filmis öeldi jääb mingi osa nende nende röövitud mustanahaliste teadvusest alles. Põhjendus mis anti oli see vist see, et siirdatud aju ei ole võimalik närvisüsteemiga otse ühildada. Seda teatud konflikti kahe isiku vahel, kes on ühes kehas, demonstreerisid üsna selgelt mitmed momendid. Üheks asjaks, mis tolle alateadvuse tasemele sunnitud algse isiku hetkeks vallandas oli valgussähvatus (üsna suur puudus selles protseduuris, btw, sest mida sarnast võib argielus üsna lihtsalt ette tulla). Hüpnoos ilmselt lihtsalt aitas algset mõistust sarnaste konfliktide korral unne uinutada ja siirdatud isikul taas juhtpulti. Aga kokkuvõttes on algne persoon igatahes alla surutud olekus ja pääseb mõjule vaid harva. Muidu poleks vast mõeldav, et selline variant on atraktiivne ka inimestele, kes igapäevaselt Armitage'de villas ei ela.


Natukene jäi kripeldada, et iga nurga pealt on tunda, kuidas tegemist on mikroeelarvega tehtud Blumhouse'i filmiga. Panin tähele, et arvustustes on "Get Out'i" üsna läbivalt võrreldud "Rosemary's Baby" ja "The Stepford Wives'i" ning veel mõne analoogse filmiga. Teemaliini mõttes olen nende paralleelidega nõus, aga samas on "Get Out'i" tõstetud ka kohe samade filmide kõrvale kui kohest filmiklassikat. Sellega hinnanguga ma veel ei nõustuks. Esmalt juba selle pärast, et selliseid hinnanguid saab anda vaid teatud aja möödudes. Teiseks seetõttu, et Jordan Peele's paistis ka tehniliselt olevat rohkem potentsiaali, kui selle filmi tegemisel talle kättesaadav oli. Jään huviga järgmist projekti ootama.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2207
Liitunud: 12. Juuni 2007, 12:02

Re: Kao ära

PostitusPostitas Zinera » 26. Märts 2017, 20:55

Jolt kirjutas:Tegu on tõesti ühe värskemini mõjuva õudus-komöödiaga, mida ma viimase ei tea kui mitme aasta jooksul näinud olen.

Nõus, lõpuks üks asjalik õudusfilm ka, mitte lihtsalt sisutühi veristamine. Idee ja teostus olid suurepärased, võiks täitsa veel vaadata.
8/10
Zinera
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2599
Liitunud: 22. Mai 2005, 13:41

Re: Kao ära

PostitusPostitas Winnfield » 03. Aprill 2017, 22:19

Vägagi super film.
Näitlemine oli top-notch ja samuti oli ka operaatoritöö.

Polegi näinud nii head õudukat peale Alien-it.

10/10
Winnfield
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud
 
Postitusi: 2
Liitunud: 03. Aprill 2017, 22:16

Re: Kao ära

PostitusPostitas Rasmus » 03. Mai 2017, 13:53

Nojah, tõsiasi on see, et tegu ühe tugevama õudusfilmiga, mis sel sajandil tehtud. Ma tõesti loodan, et see on jõudnud ka õige publikuni, kuna tavapärased tiinekad, kes iga õudusfilmi jaoks kinodes platsis on, sedasorti teost ilmselt vääriliselt hinnata ei suuda. Jolti postitus avas mulle päris palju tahke, mille peale ise veel mõelda polnud jõudnud (süüdistan IMDb boardide kadumist) - aitäh Sulle selle eest! :P Kusjuures nimetatud
Spoiler :
oksjonistseenist
ei saanud ma iseseisvalt mitte midagi aru. :D Kogu third act oli tõsiselt rahuldust pakkuv; ma olen väga-väga õnnelik, et teos just niimoodi lõppes.
Spoiler :
Kui politseiauto ilmus, kartsin, et tuleb "Night of the Living Dead",
aga õnneks mitte. Filmi lõppedes oleksin tahtnud aplodeerida - just sedasorti teoseid me vajamegi, et õudusfilmide head nime taastada. Õudus on äge ka iseseisvalt, aga kui sel on veel sügavam mõte, pole õudusest enam midagi paremat. Aitäh, Jordan Peele!

8/10

Zinera kirjutas:
Jolt kirjutas:Tegu on tõesti ühe värskemini mõjuva õudus-komöödiaga, mida ma viimase ei tea kui mitme aasta jooksul näinud olen.

Nõus, lõpuks üks asjalik õudusfilm ka, mitte lihtsalt sisutühi veristamine.

APPI, näita mulle ka neid sisutühjasid veristamisi!!!!! Pole mitu-mitu aastat ühtegi uut veristamisfilmi näinud ja igatsen väga.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Kao ära

PostitusPostitas Rain » 14. Mai 2017, 23:22

MULLE KA MAITSES HÄSTI. 9/10
Kasutaja avatar
Rain
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 3667
Liitunud: 06. Märts 2008, 16:38

Re: Kao ära

PostitusPostitas Soprano » 11. Märts 2018, 15:27

Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

Re: Kao ära

PostitusPostitas Aivar2 » 22. Juuli 2018, 00:38

Filmis mängivad ainult tundmatud näitlejad ja kui head näitleja tööd! Väga kõva film.Originaalne lugu ja väga hästi tehtud.
Aga filmi treilerit ma enne filmi vaadata ei soovitaks.Treileris juba palju asju näidatakse ära.Mina näiteks treilerit ei vaadanud...ja film oli topelt õudsam.
Kasutaja avatar
Aivar2
Batman alustab
Batman alustab
 
Postitusi: 92
Liitunud: 04. Mai 2016, 19:53


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 37 külalist