Rong Busanisse

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Rong Busanisse

PostitusPostitas Ronet » 03. November 2016, 20:20

Rong Busanisse
Train to Busan (Busanhaeng) (2016)

Töösse mattunud pereisa lubab oma tütrekesele vastutahtsi, et viib ta sünnipäevaks emale külla. Et lahutatud abikaasa elab riigi teises otsas Busanis, asutakse rännakule superkiire rongiga. Kui isa ja tütar viimasel hetkel perroonile jõuavad, on Seouli raudteejaamast just saamas zombiepideemia keskpunkt. Ootamatult pääseb rongile ka üks nakatanu. Kirju reisiseltskond on sunnitud astuma aina kasvava zombihordi vastu halastamatusse võitlusse, kus lähevad ühteviisi hinda nii leidlikud lahendused kui ka darwinistlik mõtteviis. Surm silme ees, näitab nii mõnigi oma tõelist palet: kes on valmis end kriisiolukorras ohverdama ja kes käitub pigem egoistlikult?

Lõuna-Koreas osutus Cannes'i filmifestivalil ööfilmina näidatud "Rong Busanisse" niivõrd populaarseks kassahitiks, et juba on kavandamisel ka järjefilm, Hollywood ja Prantsusmaa plaanivad aga kohalikesse oludesse kohandatud uusversioone. http://2016.poff.ee/

Loe täielikku tutvustust siit
Päevik | 2021
Pilt
Pilt
"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Kasutaja avatar
Ronet
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5960
Liitunud: 08. November 2008, 08:40

Re: Rong Busanisse

PostitusPostitas Rasmus » 19. November 2016, 16:08

Arvustus läks suht pekki, sattusin kogemata mingi haibirongi (he he) peale, millelt raske maha saada, ja nüüd ei tea isegi, kas öeldu tõele vastab. Meeldis küll VÄGA, nagu tõesti VÄGA, selline 9/10-VÄGA, kuigi lõplik hinne jäi napilt 8/10 peale. Vist siis esimene zombikas, mille ajal pisarad silmas on olnud? Tegelt äkki "Warm Bodies" ka, aga see on vähe teine teema. Vaadake film nimega "Rong Busanisse" !!! #elagupöff #elagusilmakirjalikkus
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Rong Busanisse

PostitusPostitas lostinthemist » 20. November 2016, 02:00

Nagu vaataks kompotti "Snowpiercerist" ja tüüpilisest zombikast. Aga! Teistest zombifilmidest tõuseb esile kindlasti oma unikaalse lähenemisega, et
Spoiler :
filmi jooksul ei tapetud ühtegi zombit ega tulistatud ainsatki püssilasku
, kuid just selle tõttu oligi kogu toimunu kaasahaaravalt põnev ning oht vägagi reaalselt tajutavam kui ühegi teise zombifilmi puhul. Tegelased lähevad suuremas plaanis korda ning nende surmad tekitavad frustratsiooni ja kurbust. Film on suurepärane näide, miks ma armastan Lõuna-Korea filmitööstust.
Mind kõnetab antud teos väga lähedalt, kuna reisisin rongiga ise ka Lõuna-Koreas palju, seega iga asukoht oli minu jaoks tuttav. Isegi rongijaama platvormid ainsana tekitasid tunde, et "oo see koht! ohh see on ju see koht." Rääkimata rongide siseruumide interjöörist ja mugavatest istetest.
9/10
Ainsana asjana ajas kopsu üle maksa, kui
Spoiler :
lollisti leidis peategelane enda otsa. Üldiselt peategelase surm võib anda kogu loole suurema emotsionaalse kaalu vähemalt niikaua, kuni see on veenvalt sooritatud. Aga konkreetne peategelase surm oli lihtsalt idiootne, kuidas ta niimoodi hammustada sai. :vihane:
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2195
Liitunud: 02. Veebruar 2006, 01:43
Asukoht: Lõuna-Korea

Re: Rong Busanisse

PostitusPostitas DaydreamDiamond » 20. Märts 2017, 18:12

Pole kunagi suutnud ühtegi zombiefilmi tõsiselt võtta. žanr, mis minust läheb täiesti mööda. Niisama õlle kõrvale teinekord hea aga siis ununeb kah.

Mina peale seda filmi:

Spoiler :
Pilt


8/10
It's only after we've lost everything that we're free to do anything.
Kasutaja avatar
DaydreamDiamond
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 982
Liitunud: 07. Oktoober 2008, 11:36
Asukoht: Tartu

Re: Rong Busanisse

PostitusPostitas Forzelius » 21. Juuni 2017, 04:22

veits liiga pikale venis, umbes 20 minti oleks võinud lühem olla.
aga see on ka ainus negatiiv, mis esmasel mõtlemisel leida suudan. hoidis tähelepanu väga hästi, need ultrarage zombied on parimad ikka. ägedasti koreografeeritud orgia oli ka, peab ütlema. küll ikka sadasid igast võimalikust nurgast sisse. samuti oli rongi temaatikat hästi ära kasutatud. kui terve film peaks olema rong-related ja pikkus on 1:58, siis võib see kohati challenge olla. siin kasutati aga ära hästi mitut erinevat jaama-rongivahetusi etc. ei oldud liiga kitsarinnaliselt ühe koha peal, samas ei loobutud etteseatud premisest, me like.
kohati veits over the top heavy ehk?
Spoiler :
lõpp läks juba liigseks pisarakiskujaks, kahe õe vaheline hetk enne ühe surma oli samas palju meeldivamalt ilusam. ei istunud ka väga see, et nii vähe tegelasi ellu jäi. mingi loll trend,
üsna mitmes teises filmis viimase paari aasta jooksul ka tähele pannud. ja ellujääjad ise ka väga etteaimatavad. suurest mõmmikust oli kõige rohkem kahju, aga ka peategelasest :?
aa also see main cunt tappis ise nii palju sümpaatseid tegelasi ära, aga ta lõpp küll rahuldustpakkuv polnud.
oleks palju vägivaldsemat otsa tahtnud talle.
jäin väga rahule ikka, kell on 4 hommikul, aga igavust või und ei tekkinud vaatamise jooksul kordagi. järgmise rongifilmi juurde!
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 23 külalist