Filmist ma eriti rääkida ei taha, kuna mu sõnad ei saaks iial olla piisavalt väljendusrikkad, et filmi headust vääriliselt edasi anda. Arvustuse kirjutasin küll, aga see oli tellimustöö. Ütleksin pigem seda, et minu arust oli filmi lõpp kõigele eelnevale täiesti fantastiline payoff ning läks seatud stiiliga kenasti kokku - täpselt sama ettearvamatu ja ekstsentriline, kui kogu ülejäänud film eeldada oleks lubanud, kuid siiski täielik üllatus. Olin esialgu suhteliselt veendunud, et terve film ehitatakse üles müsteeriumile, kas väljas üldse on koletised või mitte (mistõttu oleks eeldatav reveal filmi lõpus üht- või teistpidi ikkagi etteaimatav olnud), aga õnneks mindi oluliselt komplekssemat teed ning tuldi sellega üle ootuste hästi toime. Ma ei tundnud end ühelgi hetkel päris turvaliselt, kuna infot jagatakse nii vaatajatele kui tegelastele nappide kildudena, nii et pinge püsib läbivalt õhus ja põnevus tõuseb progressiivselt aina kõrgemale.
Spoiler :
Arvustuse ilmutasin nii blogis kui ka ERRis. Tegin blogi jaoks ühelauselise muudatuse, nii et peate kahjuks mõlemad läbi lugema.