Veidrad asjad

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee seriaalide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Re: Veidrad asjad

PostitusPostitas Rasmus » 27. September 2016, 15:28

Jolt kirjutas:ühestki Rassu poolt ära markeeritud või ka muust aspektist ajendatuma ma "Stranger Thingsi" ülepeakaela ära ei armunud

Õigsuse huvides tasuks vist ära mainida, et mu enda vaimustus ei olnud ka sugugi nii ekstensiivne, kui kõnealuse postituse põhjal järeldada võib ‒ pigem mõtlesin, et sellises formaadis sarja tugevusi kokku võtta oleks omamoodi põnev lähenemine. Kuna seriaali peamine võlu peitub kahtlemata detailides ja peenetes viidetes, mitte loos tervikuna, tundus seesugune analüüs asjakohasem.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Veidrad asjad

PostitusPostitas Ronet » 27. September 2016, 16:43

Nüüd tagantjärele vaadates tunduvad emotsioonid liialt positiivsed. Kui selliste sarjadega varakult jaole ei saa, võib tulevase vaataja jaoks see haip elamuse ära rikkuda.
Päevik | 2021
Pilt
Pilt
"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Kasutaja avatar
Ronet
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5960
Liitunud: 08. November 2008, 08:40

Re: Veidrad asjad

PostitusPostitas Jolt » 27. September 2016, 17:09

Eelmeelestatusel on oluline roll, kuid antud juhul enda puhul seda väga määravaks ei pea. Olin kuulnud nii head kui mahedat kriitikat ja seega olid ootused mõistlikutes piirides. Igaks juhuks lasin emotsioonil päris jupp aega settida, enne kui midagi siia foorumisse kirjutasin. Lõpuks ei muutnud see siiski midagi, see mixtape'i tunne häiris mind juba vaatamisel ning ei teisenenud ajas marineerides mingil moel.

Etteheidetest hoolimata olen nõus tunnistama, et see sari on paljude jaoks väga võluv ja seda üldiselt headel põhjustel. Kesise filmisuve taustal on "Stranger Things" üks pop-kultuuri eredamaid hetki sellest aastast.

Loodan, et teisel hooajal suudavad Dufferi vennad veidi originaalsemad ja julgemad olla ning mütoloogia edasiarendamine mõjub orgaaniliselt.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2207
Liitunud: 12. Juuni 2007, 12:02

Re: Veidrad asjad

PostitusPostitas Rasmus » 12. November 2017, 23:08

Forzelius kirjutas: Oleks tahtnud rohkem seda kommuteemat ja vähem tiinekadraamat. Kogu see love story
Spoiler :
Mike'i ja 11 vahel oli täiesti tarbetu. Õigemini see, kuidas see love storyks pöörati lõpus.
Mdea, kirjutamine oli algosades parem ja kuidagi köitvam.

JAH! JAH! JAH! Väga aamen su jutule. Lõpetasin just esimese hooaja (nojah, teist korda) ja eriti finales hakkas häirima see pealesunnitud armastuslugu ja võltsdramaatilisus. Esimesed seitse eppi on super, aga viimasega rikuti natuke ära kahjuks tõesti. Ja pole veel teise hooaja juurde asunud, aga
Spoiler :
ma eeldan, et Eleven tuleb tagasi, ja kui nii tõesti on, siis ma olen ikka väga triggered, et seda tegelast korralikult ära tappa ei suudetud. Jumala hea ennast ohverdav surm oli, nahhui seda vaja ära rikkuda. Üldse ülehinnatud tegelane.

Enivei suurepärane sari, aga ma olen mõne elemendi peale väga-väga triggered.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Veidrad asjad

PostitusPostitas Garli » 17. November 2017, 12:35

Teise hooaja puhul tahan hädaldada ainult selle pagana seitsmenda osa kallal...

Spoiler :
Miks? Ma saan aru, miks see eksisteerib ja miks see Eleveni tegelase jaoks oluline on. Ja võib-olla tulevikus muutub see muu jama seal ka tähtsamaks, kui nad universumit laiendada plaanivad ja veel neid võimetega lapsi tutvustavad. Aga miks see episood just seal pidi olema? Korralik tempo oli juba sees ja seitsmes nullis igasuguse momentumi. See oleks ilmselt palju paremini toiminud jupiti teiste osade sisse lõigatuna või veel parem - nad oleks võinud selle välja anda specialina natuke pärast hooaja ilmumist. Praegu oli see nagu eriti halvasti paigutatud boonusträkk.
Kasutaja avatar
Garli
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3695
Liitunud: 23. Detsember 2008, 17:19

Re: Veidrad asjad

PostitusPostitas Rasmus » 17. November 2017, 14:10

Spoilerid incoming!

Esmalt adresseerin Garli kaebusi. 2x07 mind sedavõrd ei häirinud. Mitte et New Yorgi gäng mind vähemalgi määral kottinud oleks (olin juba hooaja alguses närvis, kui 008-t trikke tegemas näidati ‒ seda suunda EI OLE vaja explore'ida), aga lühikese episoodi täitis see lugu ära küll. Olin juba valmis vihkama või isegi skippima, aga polnud midagi hullu. Alguses häiris, kui gullible Eleven oli, aga õnneks hakkas tal parem.

Mis toob mind tagasi minu eelmise postituse juurde: Eleven oleks võinud surnuks jääda!!! Suurema osa hooajast veetis ta eksiilis ega andnud tegevustikule midagi juurde. Jah, Hopper-Eleven duo töötas kenasti, aga oleksin suutnud ka selleta elada. Eleveni eksistentsi tõttu oli Mike terve teise hooaja nõme ja jonnakas emo, nii et kahju on way suurem kui kasu (2x07 oli ju ka Eleveni süü). Lisaks polnud see selgitus Eleveni ellujäämise kohta absoluutselt loogiline, ta pmst plahvatas esimese hooaja finales ju!!!

Eelmise jutu jätkuks: Max >>>>>>>>>>>>>>>>> Eleven. Mike on Maxi vastu terve hooaja vältel rõvedalt ebaviisakas ja ta ei vabanda selle eest MITTE KUNAGI!!! Ja siis tuleb veel Eleven ka tagasi ja käitub selle tegelasega, keda me oleme vahepeal armastama hakanud, nagu täielik m*** (ma ei julge enam ropendada, äkki Jaz bännib). Terve hooaeg on juttu sellest, kas Max saab selle n-ö Losers' Clubi uueks liikmeks, ja TA EI SAAGI!!! Muidu ju hästi kirjutatud sari, aga selle asja puhul tahaks küll kellelegi vastu vahtimist anda ‒ lunastuseks oleks olnud finale lõpus ainult ühte stseeni vaja, mis näitaks, et Max on nüüd ka klubis. Praegune olukord ongi lihtsalt see, et vahva punapea, kes kodus vaimse (ja võib-olla ka füüsilise?) terrori all kannatab, saab 9 episoodi järjest teenimatut heiti, ja keegi ei palu talt lõpuks isegi vabandust ega aktsepteeri teda võrdsena. WTF???

Jonathan-Nancy-Steve armukolmnurk on välja mängitud uskumatult hästi. Kui esimese hooaja lõpus olin nukker, et Nancy jäi kokku Steve'iga, siis nüüd olen kurb, et Steve üksi jääma pidi. See algselt tavaliseks jockiks mõeldud tegelane kasvas juba esimesel hooajal korralikult, aga teisel hooajal tõesti lausa mühinaga. Steve'i ühised stseenid Dustiniga olid puhas kuld ‒ tõesti armastan neid hetki sarjades, kus kaks tegelast, kes omavahel kunagi suhelnud pole, juhuse tahtel kokku susatakse ja sealt midagi fantastilist välja tuleb. Steve ja lapsed kombo on selle hooaja paremaid elemente!

Vahelduseks midagi negatiivset, mis, tõsi küll, läheb pigem nitpickimise valda. How the fuck suutsid Joyce ja Mike (või oli Hopper ka abiks?) Willi kritselduste põhjal adekvaatse kaardi kokku panna??? Ma võin veel kuidagi uskuda, et Bob sai Lovers' Lake'i põhjal aru, mis kaardiga on tegu, aga see, et suvalised kritseldused terviku moodustasid, käib mul üle mõistuse. Ja kui Willil see info olemas oli, siis miks ta üldse niimoodi kritseldama pidi? Oleks võinud ju palju väiksemal kujul sama asja joonistada ja oleks olnud märksa hoomatavam info. #absurd

Ei saa jätta mainimata, et tegelastest on sel hooajal parim Bob! Pilt Täiesti uskumatu kasvamine. Ma olen kindel, et algul pidasid kõik teda tobedaks malbe (kasu)pereisa prototüübiks, aga vennast sai tõesti hooaja staar. Surm oli väääga harsh (ehkki ettenähtav), aga kui pärast seda välja tuli, et tüüp oli AV klubi asutaja ja näidati neid mälumänge or wadeva, mis ta Willile heast südamest toonud oli, võttis tõesti kurvaks. #FuckBarb #JusticeForBob Pilt

Vist sai enam-vähem kõik. Popkultuuri vihjeid oli vist seekord natuke liiga palju, muusika oli ka juba selline "Suicide Squadi" stiilis greatest hits 80ndate asjadest. Ja tuleb tunnistada, et põhi-story'st (juba teist aastat järjest) ma eriti ei vaimustunud. Mingi võrgustik Hawkinsi all ja Shadow Monster, keda me kunagi ei näinud, lisaks possession story Willi näitel ‒ wtf??? Ma olen täiesti kindel, et ma pole sugugi ainuke, kes nende võrgustiku-stseenide ja Willi nägemuste ajal välja zone'is ennast, sest, noh, keda kotib!? Esimene hooaeg oli ka see Upside Downi ja demogorgoni kombo, millest ma õigupoolest eriti aru ei saanud. Et demogorgon, kes on jõhker kiskja ja sööb kõike, mida näeb, röövis Willi ja hoidis teda elus, kuni ema ta üles leidis? Prolly pole mu loogika õige, aga see näitab, kui ebaoluline roll pahalastel siin sarjas mängida on. Tegelased on imelised ja kõik panused on nende peal, nii et üldisest storyst on valdavalt pohhui.

Aa, üks asi tuli siiski veel meelde. Miks te Dustini vahepeal ära rikkusite??? :x Need lapsed peaks olema targad ‒ rohkem küll sellist jama näha ei taha, et üks meeldivatest tegelastest koletise tekkele kaasa aitaks. Õnneks toetub Netflixi formaat binge'imisele, nii et Dustinile püsivat kahju ei tehtud ‒ oleks see nädalast-nädalasse seep, oleks teda mingi pool kuud järjest vihkama pidanud, ja seda on juba raskem lunastada.

Aa x2, väga meeldis ka see, et see põhiteadlane, kes tundus algusest peale kurjasid plaane sepitsevat, oligi tegelikult hea tegelane. Umbes sama teema nagu Bobiga, aga tagasihoidlikumalt.

(Y)
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Veidrad asjad

PostitusPostitas Garli » 17. November 2017, 14:30

Enamjaolt su jutuga nõus, aga...

Rasmus kirjutas:Terve hooaeg on juttu sellest, kas Max saab selle n-ö Losers' Clubi uueks liikmeks, ja TA EI SAAGI!!! Muidu ju hästi kirjutatud sari, aga selle asja puhul tahaks küll kellelegi vastu vahtimist anda ‒ lunastuseks oleks olnud finale lõpus ainult ühte stseeni vaja, mis näitaks, et Max on nüüd ka klubis. Praegune olukord ongi lihtsalt see, et vahva punapea, kes kodus vaimse (ja võib-olla ka füüsilise?) terrori all kannatab, saab 9 episoodi järjest teenimatut heiti, ja keegi ei palu talt lõpuks isegi vabandust ega aktsepteeri teda võrdsena. WTF???


Ma sain just niimoodi aru, et Snow Balli ajaks ta oli ikkagi punti võetud ja ei olnud seal ainult Lucase pärast.
Kasutaja avatar
Garli
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3695
Liitunud: 23. Detsember 2008, 17:19

Re: Veidrad asjad

PostitusPostitas Rasmus » 17. November 2017, 14:33

Garli kirjutas:Ma sain just niimoodi aru, et Snow Balli ajaks ta oli ikkagi punti võetud ja ei olnud seal ainult Lucase pärast.

Võimalik, aga seda ei sõnastata korralikult ja imo pole Mike'i vabanduseta sel erilist väärtust. Olekski pidanud konkreetselt olema stseen, kus Mike ütleb, et kle Max, sa oled tegelt päris lahe, sorry, et nõme olin, tule kampa!
Eks seda dünaamikat näeb järgmisel hooajal täpsemalt.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Veidrad asjad

PostitusPostitas Forzelius » 20. November 2017, 11:53

Väga harva, et ma kellegagi siin foorumis nii palju nõustun, aga Rassu ütles peaaegu kõik ära, mida ise ka mõtlesin. Spoilerid järgnevad

Mind samuti 2.07 niiväga ei häirinud. Sääraseid 90 km/h'ga sõites ning siis kahe sekundiga peatumist on sarjades varemgi olnud. Natukene võtab küll ära põhiplotist ja tundub esialgu mõttetu, kuid tegelikult täitsa ok suunavahetus. Kuigi mind väga 11 plot ei kottinud see hooaeg. Nagu rasman ütles, siis ta oleks pmst võinud ka surnuks jääda. Tal oli hea ning õigustatud surm ning lisaks ka üsna ilus. Enamik teisest hooajast tegeles ta täiesti oma asjadega, mis oli rohkem sobilik spin-offile. Kui vaadata nüüd, mis teekonna tegelased koos läbisid, siis olgugi, et 11 neid lõpuks päästma tuli, oli tal täiesti minor roll. Tavaliselt ikka võiksid sellise ansambelcasti inimesed terve hooaja omavahel koos olla, et kogu see retk neid ühendaks. Nt Stand by Me's oleks imelik, kui Gordie mingi pool filmi afkiks ja siis lõpuks laiba juurde jõuaks autoga hääletades vms.

Asi, millega ma tsipa Rassuga ei nõustu on see, et ta nii palju Mike'i ja Dustini nooruspõlve karaktervigu heidib. See teebki minu jaoks realistlikumaks asja, kui teismelised poisid ei salli uusi tüdrukuid, kes neile vanu meenutavad või kui üks tahab täiesti ebaratsionaalselt sisalikku hoida ja seda teiste eest varjata. Nad ongi ju lapsed ja peavadki vigu ja lollusi tegema. Sellest otsast oli nende käitumine täiesti õigustatud, olgugi et ühe punapea suhtes väga ebaõiglane. Nagu Garli arvas, siis lõpuks vist ikkagi anti andeks, lepiti ära ja võeti ta gängi vastu, kuna ballile mindi ühtse üksusena.

Sellega ka nõus, et kogu see maailm on ikka üsna segane ja vist läbimõtlemata neil. Ka minu jaoks pole põhiloost päris mitmed asjad selged. Topitakse ainult totraid sõnu nagu "now-memories" ja "shadow monster", ilma neid täpsemalt seletamata. Läks väga exorcist-aliens komboks kätte lihtsalt, kus rohkem tähelepanu pöörati stiilile, mitte substantsile. Loodetavasti suudavad nüüd kolmandas hooajas selle koletise ka nähtavale tuua rohkem ja mingi mõte anda kogu asjale.

Väike shout-out Bobile, kes oli kindlasti selle hooaja unsung hero ja palju toredam tegelane kui mingi faking barb. Also lol et Paul Reiser jälle mingit teadlast mängis võõrkehade rünnaku ajal. Too baaristseen Hopperiga oli ka sümpaatne.

Üldiselt ikka meeldib, teine hooaeg natuke rohkem isegi, kuid tahaks natuke koherentsemat üldploti, et seda sarja väga heaks nimetada. Lapsnäitlejad (miinus Will Byersit kehastav naga) on kõik suhteliselt head, eelkõige minu lemmik Finn Wolfhard, kellele loodaks väga pikka ja edukat karjääri.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Eelmine

Mine Seriaalid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist

cron