Ameerika suvi

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Ameerika suvi

PostitusPostitas Ronet » 28. August 2016, 17:34

Ameerika suvi
Ameerika suvi (2016)

"Ameerika suvi" on road movie sugemetega komöödia elust enesest, mis põhineb Eesti tudengite tõestisündinud lugudel Ameerika Ühendriikides ukselt-uksele raamatuid müües.

Karismaatiline müügikunn Norris (Kristo Viiding), hädavaresest motivatsiooniraamatute fänn Alan (Jarmo Murumaa), seiklushimuline Läti tüdruk Anna (Helena Pruuli) ja kõige suhtes skeptiline Eesti poiss Martin (Einar Kuusk, "Tom Green's House Tonight") leiavad end 8000 kilomeetri kaugusel kodust, Ameerika kõrbelinnas, ukselt uksele raamatuid müümas. Neile lubati elu seiklust ja võimalust teenida palju raha — kuid kas kõik ikka on nii nagu paistab?

"Ameerika suvi" on Eesti esimene täispikk USA­s üles võetud mängufilm, mis on filmitud guerilla-meetodil - väike entusiastlik meeskond, 18-tunnised võttepäevad, käepärased rekvisiidid ja filmimine tavaliste inimestega nende igapäevakeskkonnas California ja Nevada kõrbelinnades.

See film puudutab meid kõiki, sest raamatumüügist on saanud Eestis unikaalne fenomen - kõik teavad kedagi, kes on suve Ameerikas veetnud, kellel on hästi läinud, kellel halvasti, igaühel oma lugu. Võta see seiklus ette, ilma et peaksid ohverdama kolm kuud imekaunist Eesti suve.

Loe täielikku tutvustust siit
Päevik | 2021
Pilt
Pilt
"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Kasutaja avatar
Ronet
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5960
Liitunud: 08. November 2008, 08:40

Re: Ameerika suvi

PostitusPostitas Rasmus » 13. September 2016, 21:44

Vahepeal oli cringe, nagu sellise filmi puhul eeldakski, aga üldiselt täitsa korralik. Mõnusalt südamlik idee seal taga peidus, pole lihtsalt lollid naljad. Eks midagi ikka häiris, näiteks need rõvedad aktsendid, mis olid tegelaste varieeruvatest rahvustest hoolimata eranditult eestlaste omad, aga see on pigem selline taustamüra. Üldine mõte on siiras ja see kannab. Kuigi väga põgus on see film küll, võib-olla natuke liiga kerge isegi. Kogemust ilmselt vähe lihtsalt - ei suudetud nagu dramaatiliselt olulisi hetki lõpuni maksma panna. Küll järgmine kord läheb paremini.
Ja lol, mul on sama särk, mida Einar Kuusk seal filmis ühes stseenis kandis, mingi random Esprit' teekas. Kõlab mõttetult, aga mulle küll ei meenu, et oleksin kunagi varem mõne kinolinal nähtud tegelasega juhuslikult outfitti jaganud. Üldse äge näha, kuhu Einar paari aastaga oma roppude Youtube'i videote juurest jõudnud on, natuke nagu oma tuttava edulugu vaataks (mullune HÕFF ka jne).

Keep on keepin' on jne, väga lahe projekt
Kristo Viiding meeldis mulle juba "Kodu keset linnas" #Mikk4Life
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Ameerika suvi

PostitusPostitas Forzelius » 24. September 2016, 05:14

Rassu ütles enam-vähem kõik ära, mida ma ka mõtlesin. Vähe kogemust, aga siiras asi jne. Also, Alan oli täielik Steve Zahn.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 54 külalist

cron