Veripunane mäetipp

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Veripunane mäetipp

PostitusPostitas Soprano » 26. Jaanuar 2015, 15:09

Veripunane mäetipp
Crimson Peak (2015)

Noor romantiline ameeriklanna Edith (Mia Wasikowska) armub salapärasesse ja hurmavasse inglise härrasmehesse Sir Thomas Sharpe'i (Tom Hiddleston). Kui kaunis noorpaar asub elama mehe perekonnale kuuluvasse suursugusesse, kuid süngesse lossi üksildases Inglise maakolkas, hakkavad lahti rulluma sündmused, millest sensitiivset Edithit teispoolsuse elanikud juba ammu hoiatanud olid. Miks lossi endine proua Sir Thomase õde Leedi Lucille (Jessica Chastain) Edithi vastu nii tõre on ja milliseid kohutavaid saladusi varjavad selle veripunasel mäel kõrguva musta lossi salasopid, selgub juba kinosaali hämaruses. See on linalugu, mille kohta võib tõsimeeli öelda "õudselt ilus".

forumcinemas.ee

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

7/10

PostitusPostitas Ralf » 19. Oktoober 2015, 02:33

Suurepäraselt lavastatud. Keskne müsteerium jälle nukralt vähepakkuv. Visuaalselt küllalt nauditav, et vaatamisväärseks nimetada, ent süžeeline külg jääb paraku nõrgaks.
Arvustus
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Veripunane mäetipp

PostitusPostitas rauls » 07. November 2015, 01:41

Sügavalt pettunud Guillermo del Toro's, et sellise nüri stsenaariumiga linateose peale oma suurt lavastajaannet kulutab. Labane, klišeelik ja liiga primitiivne. Samas arvestage sellega, et ma pole ka eriline õõvafilmide austaja. Suurt ei suutnud nautida kena visuaali, kuna olin häiritud totrast sisust. Imposantne, ent koletuslik ja räämas loss tekitas vähemalt oma sünguses hirmuäratava tunde, olles ise üsna mõjurikas tegelane filmis - see meeldis. Näitlejatest oli parim Jessica Chastain, kes oli vägagi silmapaistev oma rollis. Mia Wasikowska on äärmiselt võluv.

3/10

Ralfilt üllatavalt kõrge hinne :o
Kasutaja avatar
rauls
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4385
Liitunud: 27. August 2008, 23:34

Re: Veripunane mäetipp

PostitusPostitas Rasmus » 27. Aprill 2016, 21:34

Keskpärane tõepoolest. Olin kohe alguses pettunud, et del Toro nii madalaid võtteid nagu jump scare'id kasutab. Kogu paranormaalne aspekt jääb arusaamatuks - mis see siis nüüd õigupoolest loole juurde andis? Puhtalt müsteeriumina oleks hoopis paremini töötanud. Kohati meenutas 1999. aasta "The Hauntingut" ja kuna tegu on ühe mu lapsepõlvelemmikuga, ütlen seda vaid positiivses mõttes. Režii on korralik, set design vapustav ja näitlejad äärmiselt sümpaatsed, nii et ma ei teagi päris täpselt, miks film tervikuna sugugi töötada ei taha. Tunnustan ägedat lõppu, mis mulle õudukafännina tegelikult meeldima peaks, aga minu igavust see siiski ei peletanud.

5/10

rauls kirjutas:Sügavalt pettunud Guillermo del Toro's, et sellise nüri stsenaariumiga linateose peale oma suurt lavastajaannet kulutab.

Ise kirjutas ju.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Veripunane mäetipp

PostitusPostitas Ronet » 30. Aprill 2016, 01:14

Tõsine silmakomm ikka, raisk. Üldine vibe meenutas 20ndate õudusfilme, eelkõige just Nosferatut ja Caligarit. Ainult need kohad veidi segasid, kus näitlejate suuliigutused ei läinud nende jutuga kokku. Neid oli üllataval kombel päris mitu. Muudes filmides on näitlejad neil hetkedel vähemalt seljaga kaamera suunas. Weird.

Jim Beaver võiks rohkem filmides mängida. ktnxbye.

7ish/10
Päevik | 2021
Pilt
Pilt
"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Kasutaja avatar
Ronet
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5960
Liitunud: 08. November 2008, 08:40


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 33 külalist