Tegelaste TOP 10

Sobiv koht arutlemaks filmidest, andmaks edasi soovitusi jms.

Moderaator: Meeskond

Tegelaste TOP 10

PostitusPostitas Rasmus » 27. Veebruar 2016, 03:23

Üks kord on lahti tulnud, äkki tuleb veel. Käisin kõik foorumi arhiivid läbi, kuna olin suhteliselt kindel, et keegi on varemgi selle idee peale tulnud, aga see teema oli parim, mille leidsin, ja mind see täielikult ei rahulda. Sarjade versioon on suhteliselt populaarne olnud, nii et miks peaksid filmid halvemad olema. Enda listi jätan pärastiseks.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Tegelaste TOP 10

PostitusPostitas Jolt » 07. Aprill 2016, 14:12

Ma olen selle teema peale päris pikalt mõelnud, sest sellise topi koostamine on mõnevõrra raske. Analoogia sarjadega ei ole imho väga täpne. Viimaste puhul on esimeseks filtriks kasvõi see, mis sarju keegi üleüldse pikaaegselt vaadata viitsid. Eristus tekib sellest, et lemmiksarjade puhul saab tegelaste avanemist/arenemist jälgida väga pika aja jooksul. Kõik filmikarakterid on selles mõttes üsnagi võrdses seisus. Filme puhul on lihtsam mõelda rubriikides - parim pahalane, lahedaim kangelane vms... aga kõikehõlmav nimekiri on keerukam ülesanne.
Igatahes, umbes sarjadele analoogsel xiitmehhanismil mu valiku metoodika pooleldi põhinebki. Üritasin mahtuda selle etteantud 10 piiresse, kuid proovisin sellest maksimumi võtta.

Numbrid on ette pandud üksnes selle tõttu, et nimekiri näeks rohkem, noh, nimekirja moodi välja. Üht kõige ülimat ja igas võimalikus situatsioonis parimat filmikarakterit/toitu/jooki/vms mina valida ei suuda.

01. James Bond - Bondi filmiseeria kvaliteet võib ju suures ulatuses kõikuda, kuid raske on vaielda väitega, et tegu on ühe filmiajaloo märkimisväärseima karakteriga. Rohkem kui 20 filmi, seitse näitlejat, loendamatu hulk paroodiaid ning mõjutusi. Üks parimaid võimalikke näiteid kinoikoonist, kes igas ajastus leiab oma näo.
Spoiler :
Pilt

02. Captain Quint - Läbi ja lõhki üks eepilisemaid karaktereid. Väga lahe filmi sisenemine ja (kuigi tehnilise teostuse üle võib viriseda) karakteri suurust arvestades vääriline outro.
Spoiler :
Pilt

03. Hans Landa - ülim Tarantino karakter, kelle Christoph Waltz mängis peaaegu vastupandamatult sarmikaks. See nominatsioon on ühtlasi nagu kaks-ühes, sest Hans Landa on pooleldi Shelock Holmes, pooleldi Moriarty. Ülim tähelepanelikkus ühes geniaalse järeldusvõimega vs moraalideta pragmatism, ühes karakteris.
Spoiler :
Pilt

04. The Man With No Name - destileerida lahedus, tõenäoliselt parimas filmitriloogias.
Spoiler :
Pilt

05. Monsieur Hulot - Jacque Tati peaaegu dialoogivabad filmid, milles esitatud puhtalt visuaalsed naljad on ilmselt aegumatud. Siiani tekib hämming kui vaadata neid katkematult kestvaid stseene, milles toimetab tohutu hulk karaktereid ja mis peavad seega olema väga täpselt orkestreeritud, kuid mõjuvad ikka täiesti eluliste ja loomulikena. Tati filmikeel on midagi sellist, mida täielikul määral keegi korranud ei ole, kuigi Wes Anderson on temast väga selgelt mõjutatud. Monsieur Hulot on läbivaks tegelaseks peaaegu kõigis Tati filmides ning olgu ta tiitrites nimetatud kuidas tahes, Monsieur Hulot on ka L'illusionniste'i peategelaseks.
Spoiler :
Pilt

06. Ron Burgundy - kõige perfektsem Will Ferreli karakter.
Spoiler :
Internet on meme täis, põhjusega. Vaata ise.

07. Princess Ann - Kõige raskem valik. Audrey Hepburni karakteritest on üks meeldejäävamaid ilmselt Holly Golightly ja kuigi Breakfast at Tiffany's on lahe film siis Holly Golightly on veidi liiga manic pixie dream girl, et saaksin teda süümetundeta lemmikute hulka valida. Princess Ann Roman Holiday'st on mitu tuuri inimlikum karakter, kelle on jalad palju enam maas.
Spoiler :
Pilt

08. The Bride - kung-fu filmid, läbi Tarantino silmade. Kättemaksu "käänulisel rajal" teejuhiks üks Tarantino kõige bad-assimaid karaktereid.
Spoiler :
Pilt

09. Anton Chigurh - destileeritud kurjus. Selle karakteriga tabab taaskord nagu kaht kinoikooni korraga. Anton Chigurh mõjub umbes sama pidurdamatult nagu T-800 ja külvab kaost umbes nagu Joker. Sellele lisaks on tolles karakteris rohkem inimlikke jooni, kui eelnimetatud tegelastes kokku. Seega mõjub ta veel rängemana.
Spoiler :
Pilt

10. Amélie Poulain - ofc.
Spoiler :
Pilt


Kaalusin ka Marge Gundersoni, Indiana Jonesi, Roger "Verbal" Kinti, Snake Plisskenit.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2207
Liitunud: 12. Juuni 2007, 12:02

Re: Tegelaste TOP 10

PostitusPostitas Ralf » 07. Aprill 2016, 14:42

Tuli 11.

Kindlasti unustasin midagi olulist, aga lemmikfilmide listi vaadates tahtsin just nemad välja tuua (ainult üks naine :( )

Martin Riggs (Lethal Weapon 1-4)

Pilt
"When I was 19, I did a guy in Laos from a thousand yards out. It was a rifle shot in high wind. Maybe eight or even ten guys in the world could have made that shot. It's the only thing I was ever good at."

Travis (Taxi Driver)

Pilt

Jake ja Elwood Blues
Pilt

Ian Malcolm (Jurassic Park)
Pilt

Ben Sanders (Leaving Las Vegas)

Pilt

Casey (Thursday)
Pilt

Melvin (As Good as It Gets)

Pilt

Greenberg (Greenberg)
Pilt

Dalton (Road House)
Pilt

Clarice Starling
Pilt

8. vandekohtunik (12 Angry Men)
Pilt
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Tegelaste TOP 10

PostitusPostitas Garli » 14. Aprill 2016, 02:03

  • James Bond
  • Rocky Balboa (Rocky)
  • Hans Landa (Inglourious Basterds)
  • Jules Winnfield (Pulp Fiction)
  • Randy Meeks (Scream)
    Ma ei teadnud enne selle topi koostamist Randy perekonnanime. On seda filmides üldse mainitud?
  • Patrick Bateman (American Psycho)
  • John McClane (Die Hard)
  • Norman Bates (Psycho)
  • Lisbeth Salander (The Girl with the Dragon Tattoo)
    Rooney Mara oma, sest seda teist Lisbethi ei mänginud Rooney Mara.
  • Robert Graysmith (Zodiac)

Imelik nimekiri mu arust, sest pooled siit on küll sellised, kelle puhul pole kunagi mõelnud, et "ohoo, nii huvitav tegelane, raudselt üks mu lemmikuid!", aga nii juhtub, kui sunniviisiliselt mingeid edetabeleid koostama pean.

Mina, kui selle nimekirja lõpuks valmis sain
Kasutaja avatar
Garli
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3695
Liitunud: 23. Detsember 2008, 17:19

Re: Tegelaste TOP 10

PostitusPostitas CM-Girl » 04. Juuli 2016, 16:49

Omajagu oma peakest vaevanud. Seriaalidega on lihtne, tavaliselt igas sarjas tekib vähemalt 1 lemmik tegelane ja on omajagu neid kes muutuvad suurteks lemmikuteks. Filmimaailmas on ägedaid karaktereid väga palju, aga TOP 10-sse on raske valida 10 lemmikut. Peab mingi teatud fiiling olema. Can't explain.

Esimesed 3 on absoluutsed lemmikud. Mingi aeg hakkasin Batmani filmide peale mõtlema ja kohe :idee: ..Naljakas, et koheselt ei meenunud.

Pilt
Severus Snape (Harry Potteri filmid)
Pilt
Legolas (LOTR triloogia)
Pilt
Imhotep (The Mummy / The Mummy Returns)
Pilt
Jack Nicholson as The Joker (Batman)
Pilt
The Penguin (Batman Returns)
Pilt
Catwoman (Batman Returns)
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4885
Liitunud: 16. Juuli 2009, 22:48
Asukoht: Paide

Re: Tegelaste TOP 10

PostitusPostitas Rasmus » 02. August 2016, 20:08

01. Norman Bates (Anthony Perkins)

Pilt

02. Ashley J. Williams (Bruce Campbell)

Pilt

03. John McClane (Bruce Willis)

Pilt

04. Kapten Jack Sparrow (Johnny Depp)

Pilt

05. Randy Meeks (Jamie Kennedy, "Scream 1-2")

Pilt

06. Rocky Balboa (Sylvester Stallone)

Pilt

07. Freddy Krueger (Robert Englund)

Pilt

08. Jason Voorhees

Pilt

09. Han Solo (Harrison Ford)

Pilt

10. John Rambo (Sylvester Stallone)

Pilt

+
Cory Schneiderman (Cody Blue Snider, "Hatchet III")
Cal Hockley (Billy Zane, "Titanic")
Tommy Jarvis (Thom Mathews, "Jason Lives: Friday the 13th Part VI")
David Hasselhoff (David Hasselhoff, "Piranha 3DD")
Jussi Vares (Antti Reini)
Robin Hood (Cary Elwes, "Robin Hood: Men in Tights")
Jill Roberts (Emma Roberts, "Scream 4")

Kas see on halb, et 17 nime peale ainult üks naine on ja temagi viimasel kohal?
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Tegelaste TOP 10

PostitusPostitas JazZ- » 30. Detsember 2017, 23:50

CM-Girl kirjutas:Filmimaailmas on ägedaid karaktereid väga palju, aga TOP 10-sse on raske valida 10 lemmikut. Peab mingi teatud fiiling olema. Can't explain.


Jeah, jõudsin pärast pikka ajude (jep, mul neid mitu) ragistamist enam-vähem samale järeldusele: esimese hooga tundub huvitavaid karaktereid justkui jaguvat küll, aga nende seast välja filtreerida 10 kõigi aegade lemmikut, kes lisaks ikoonilisusele ka mingit isiklikumat resonantsi pakuks, on TÄIESTI ILMVÕIMATU üsna keeruline ülesanne. Mis kõige hullem: olen sellele lisaks sunnitud ka Garliga nõustuma, sest pooled siit on küll sellised, kelle puhul pole kunagi mõelnud, et "ohoo, nii huvitav tegelane, raudselt üks mu lemmikuid!", aga pärast pikemat mitme muutuja analüüsi jäid sõelale just need.

01. Rocky Balboa (Sylvester Stallone, "Rocky")

Mees, kes koosneb 100% lihastest. SÜDAMELIHASTEST! (Kui te seda TV6 narraatori häälega ei lugenud, olete oma elu valesti elanud - rohkem teleka vaatamist ja vähem õues käimist paluks.)

02. The Man With No Name (Clint Eastwood, "The Good, The Bad, The Ugly")

Pilt

Ma pole kunagi pontšo ostmisele nii lähedal olnud kui pärast "Dollari"-triloogia lõpetamist. Ja see ütleb nii mõndagi: kui tegelane suudab jätta mulje, et sellest veidrast vormitust rõivanartsust (sic!) lahedamat riietuseset lihtsalt ei eksisteeri, siis on see üsna selgeks indikaatoriks, et piirid pole lihtsalt tema teema. Arvatavasti oleks The Man With No Name terve triloogia kroksides ka ringi jalutada võinud ja Vogue oleks need instantselt aasta aksessuaariks valinud ja John Oliver oleks tema pilte näidates vähimagi sarkasmita "cool!" öelnud. Ehk jah, Jolti "destilleerida lahedus" oli väga tabav kirjeldus.

Kui enamuse siia nimekirja valitud tegelastega suudan ma vähemalt mingilgi määral samastuda, siis The Man With No Name'iga on mu ainsaks ühiseks jooneks see, et olen sotsiaalsetes situatsioonides umbes sama jutukas.

03. Dr. Horrible (Neil Patrick Harris, "Dr. Horrible's Sing-Along Blog")

Spoiler :
Pilt


Kahtlemate üks sümpaatsemaid villain'eid, kes oma 45-minutise ekraaniajaga rohkem naha alla pugeda jõudis, kui nii mõningi 8-osalise filmiseeria tegelane või Scarlett Johansson "Under the Skin"-ist. Lisaks meeldib mulle väga, et Dr. Horrible oma moraalseid dilemmasid lauldes väljendab - kui Kylo Ren sama teeks, oleks "Star Wars" 150% parem filmisaaga, FAKT.

Kui tahaks Filmiveebi aasta lugude nimekirjast laulu eemaldada, aga selle lisanud foorumlane on mulle sümpaatne ja ei taha teda kurvaks teha, aga siis eemaldab ta hoopis ise minu loo:

Spoiler :
This appeared as a moral dilemma 'cause at first
It was weird though I swore to eliminate the worst
Of the plague songs that devoured humanity it's true
I was vague on the "how" – so how can it be that you
Have shown me the light


Pilt


04. Hans Landa (Christoph Waltz, "Inglourious Basterds")

Pilt

Hans Landa võib ühe klaasi piima joomisega stseeni rohkem pinget tuua kui kogu maailma elektriliinid ja eelseisvad eksamid kokku.

05. Ellie Arroway (Jodie Foster, "Contact")

Pilt

Kui ma "Contacti" natuke nooremas eas näinud oleks, oleks Ellie Arroway suutnud mind ehk teadlase karjäärilegi suunata. Nahhui ma ainult "Beethoveneid" vahtisin. :vihane:

06. Ricky Baker (Julian Dennison, "Hunt for the Wilderpeople")

Spoiler :
Pilt


SHIT JUST GOT REAL! Ricky Baker koondab endas 180% rohkem gangsterlust kui terve "Ristiisa"-triloogia tegelaskond kokku.

07. Juli Baker (Madeline Carroll, "Flipped")

Pilt

Juli Baker, you are now 13 years old
You are a teenager, you're as good as gold
Juli Baker, it's your birthday
Once rejected, now accepted


Igaks juhuks tuleks vist siiski mainida, et selle nimekirja Bakerid ei jaga peale perekonnanime, ligikaudsete eluaastate ja minu poolehoiu suurt midagi.

Ma ei ole küll kunagi oma naabripoisist nii obsessiivselt sissevõetud olnud kui Juli Bryce'ist, aga samas on mu "naabripoisiks" suurema osa elust olnud ka 70ndates kuri vanamees, kes aeg-ajalt meie uksele kleeplindiga kirju paneb, mis manitsevad tema ust mitte kraapima (kardan, et tal on vale adressaat, meie peres ei ela nimelt ühtegi "The Visiti" vanaema). Muus osas on Juli Baker minu jaoks aga üsna samastatav tegelane - natuke veider ja ehk liigagi põhimõttekindel. Samas kahtlen pisut, et mina mitu tundi järjest puu otsas konutada viitsiks, arvestades kui virilaks ma juba pärast 10 minutit kõval toolil istumist muutun.

08. Samara (Daveigh Chase, "The Ring")

Pilt

Olgem ausad, kui keegi minu 7. klassis Windows Media Playeriga kokku lõigatud "Heroes'i" fännivideodele peale satuks, siis poleks neilgi nädalast pikemat elulootust. Helistada ma siiski ei julgeks, saadaksin parimal juhul heidutava SMS-i või e-kirja.

09. Stu (Stu Rutherford, "What We Do in the Shadows")

Mõtlesin tükk aega, keda "What We Do in the Shadowsi" vampiiridest siia valida ja siis sain aru, et tegelikult on selle koha õigupäraseks omanikuks hoopis Stu. Kahtlemate üks kõigi aegade normaalsemaid tegelasi!

Mina arvutiabi pakkumas:
Spoiler :
Pilt


10. Bridget Jones (Renée Zellweger, "Bridget Jones's Diary")

Spoiler :
Pilt


Bridget Jonesiga tabati midagi, millele romcom'ide maastikul pole hiljem enam väga täpselt pihta saada õnnestunud (alkoholiprobleemid?), kuigi üldjoontes ei erine tema tegelase ankeet ühest keskmisest kanal 11 Romantilise Reede peaosalisest just väga oluliselt. "Bridget Jonesi" vaatamine tekitab minus igatahes alati tahtmise suitsetamine maha jätta, kaalust pisut alla võtta ja alkoholiga piiri pidada, olgugi, et peaksin selleks eelnevalt suitsetama ja alkoholi tarbima hakkama ning soovitavalt mõned kondid juurde kasvatama.

11. Loki (Tom Hiddleston, MCU)

Kas Marvel Cinematic Universe'i parim tegelane?

Spoiler :
Pilt


12. Minerva McGonagall (Maggie Smith, "Harry Potter")

"Harry Potteri" universumist tegelaste valimise suhtes olid mul natuke ambivalentsed tunded - ühest küljest on see mulle ilmselt kõige südamelähedasem (raamatu)seeria, teisest küljest pole ma jälle kunagi salanud, et selle ekraniseeringud minus väga sügavat sümpaatiat ei tekita. McGonagall on aga üks väheseid tegelasi, kelle casting minu silmis absoluutselt perfektne on - peale selle, et Maggie Smith näeb välja enam-vähem täpselt selline nagu ma McGonagalli alati ette kujutasin, mängib ta ka suurepäraselt välja karakteri erinevad küljed: kange naine, kelle range välisfassaadi taga tegelikult soe süda peitub.

Mina, kui näen, et keegi pole viimase 24 tunni jooksul Filmiveebi postitanud:
Spoiler :
Pilt



Kellele aritmeetika probleeme ei valmista, saab aru, et 10 tegelase asemel pääses mu nimekirja hoopis 12. Miks? Sest üritan oma erinevust The Man With No Name'iga vähendada ja mis oleks selleks parem viis, kui näidata, et piirid ei kuulu ka minu kollektsiooni.
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018
 
Postitusi: 3827
Liitunud: 19. Aprill 2009, 19:19
Asukoht: Tallinn


Mine Filmijutud

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

cron