FINAAL01.
Laura - "Supersonic" - Laura on Eurovisiooni eelvoorus üles astunud vist juba vähemalt 5 korda, aga ühelgi aastal, kui ta lugu
katastroofiline pole olnud, ta suurvõistlusele pääsenud ei ole. See on midagi, mille peale ta järgmisel korral mõelda võiks. Mulle on tegelikult need Lõhmuse-Laura kosmoselood enam-vähem alati istunud, aga seekord jäi minu jaoks midagi puudu. Või siis hoopis 12 eluaastat üle.
02.
Go Away Bird - "Sally" - Sellel lool on suhteliselt palju ühiseid jooni muusikaga, mida ma tavapäraselt kuulata armastan - alustades näiteks sellest, et see ei olnud kohutavalt halb. Lisaks nägi lauljanna tõeliselt kena välja. Kui mõnele peaks tunduma, et esitaja välimus pole muusika headuse juures just eriti oluline aspekt, siis solvate sellega kõiki mu 10 aasta taguseid lemmikuid. Igatahes sarnaselt mitmele teisele normaalse muusikamaitsega inimesele oli
Hanna Parman "Sally" ka minu tänavune favoriit.
03.
Mick Pedaja - "Seis" - Arvan, et loo pealkiri võtab suhteliselt hästi kokku selle suurima probleemi - lugu ei liikunud eriti kuhugi edasi. Iseenesest see mulle siiski meeldis, sest mu muusikamaitse koosnebki suures osas lugudest, mis ennast
heliredelil eriti liigutada ei viitsi. Igatahes on "Seis" meeldivalt maagilise kõlaga ja ka mina leian, et laulja näo mitte nägemine annab ainult lisapunkte. Välja arvatud juhul, kui tegu on Hanna Parmaniga. Sellisel juhul oleks see lihtsalt traagiline.
04.
Grete Paia - "Stories Untold" - Neid järjestikuseid "täiesti unustamisväärne" kommentaare lugedes ei saanud ma eriti aru, millest te räägite, sest ei mäleta sellest laulust absoluutselt mitte midagi.
05.
Kéa - "Lonely Boy" - Sellest laulust mäletan ma ausalt öeldes veel vähem, aga ema ütles "Lonely Boy" mängimise ajal, et kui kohvi tahan, siis pean seda endale ise tegema, nii et kokkuvõttes on mul sellest ainult negatiivsed mälestused.
06.
Jüri Pootsmann - "Play" - Kuna Sky Plus teadis juba ammu enne lõppvooru, et just see lugu Eurovisioonile pääseb, pole nad lasknud mööda ühtegi võimalust vahelduseks mõnda teist lugu mitte lasta. Sky Plusi pingutustest hoolimata pole ma seda laulu veel aga vihkama hakata jõudnud. Jüri (koos oma häälega) sai küll "Superstaari" ajal minu raamatus suhteliselt heasse kirja (vähemalt mitte Comic Sansi), aga need ilged asjad, mida ta vahepeal (loodetavasti surmaähvardusel) laulma on pidanud, on minu entusiasmi tema kui artisti suhtes pisut kahandanud. See lugu õnneks lunastas teda minu silmis pisut.
07.
Kati Laev ja Noorkuu - "Kaugel sinust" - Ma ei ole küll päris ühes paadis nende inimestega, kes mingil põhjusel Kati Laeva vihkavad, sest seesugustel inimestel pole oma eluga tõenäoliselt midagi paremat peale hakata (nagu näiteks Kristel Aaslaidu vihata), aga loost ei hooli sellegipoolest.
08.
Cartoon - "Immortality" - Ma ei saa täpselt aru, mis, aga midagi selle loo juures ärritab mind kohutavalt - loll animatsioon või loll Kristel Aaslaid või on see niisama loll.
09.
Meisterjaan - "Parmupillihullus" - Arvan, et see lugu lihtsalt ei vääri seda kirglikku vihkamist, mida paljud talle lahkelt jaganud on. Minu silmis ei vääriks "Parmupillihullus" tegelikult üldse mingit tähelepanu. Vihake parem normaalseid asju.
10.
I Wear* Experiminent - "Patience" - Rassu väide, et see lugu kõlab nagu kõik tänapäeva lood, jäi mulle pisut arusaamatuks, kuna minu jaoks kõlab see lugu hoopis nagu oleks ta oma tulekuga 15 aastat hiljaks jäänud. Selline kerge eesti aktsendiga inglise keeles laulmine meenutab mulle rohkem neid asju, mis "Everybodyle" omal ajal konkurentsi pakkusid. Iseenesest mul selle vastu siiski midagi ei ole, sest lood, mis "Everybodyle" omal ajal konkurentsi pakkusid, olid
GENIAALSED. (Põlege põrgus, kui te seda linki ei avanud, sest selle taha oli peidetud kõigi aegade parim Eesti eelvooru lugu).
Minu esikolmik:
1. Go Away Bird - "Sally"
2. Jüri Pootsmann - "Play"
3. Mick Pedaja - "Seis"
Mis üldisesse sõusse puutub, siis Avandi ja Sepa huumor oli humoorikas nagu alati, vaheklipid olid nii ja naa - kohati mõjusid natuke sunnitult, kohati olid okeid. Kas selle väikse poisi
"laval peaks laev olema" kommentaar oli mingi Noorkuu
reference?
Õhtu suurim pettumus oli, et pidin "Kaelakee häält" kuulama. Minu poolest võiks see lugu igaveseks 1996. aastasse jäädagi.
P.S. Olin Zinera postitust lugedes suhteliselt segaduses, kuna siin teemas on lugusid kommenteeritud, kas a) isikliku paremusjärjestuse alusel või b) lugude ettekande järjekorras. Esitamisjärjestuses Zinera igatahes ei kommenteerinud, nii et arvasin, et tegu on a) variandiga. Kuna
"emotsioonitu, mõttetu" kõlab tegelikult adekvaatse kommentaarina, mille Zinera oma favoriidile teha oleks võinud, siis esialgu pikemalt pead vaevama ei hakanud. Alles hiljem taipasin, et tõenäoliselt oli Zinera lihtsalt Rassu nimekirja ümber kopeerinud.