Söögikohad

Siia kõik muud jutud, mis mujale ei sobi. Lubatud on rääkida kõigest.

Moderaator: Meeskond

Söögikohad

PostitusPostitas Jolt » 12. Veebruar 2016, 14:54

Kuna söögi teema on juba olemas võiks siin küsimusele läheneda veidi teise nurga alt. Söögikohad ja neis pakutav toit on pidevas muutumises. Seega on kõige värske informatsioon alati teretulnud. Samuti on kohti, mis ennast sisuliselt ei reklaami ja seega võib mõnda väga heasse kohta sattuda üksnes ebatõenäliste asjaolude kokkulangemise tõttu.

Mis on teie lemmik söögikohad? Siin või välismaal, vahet pole.
Viimane parim söögielamus? Illustreerivad pildid terertulnud.
Vana hea koha menüüs on midagi uut ja huvitavat. Jagage infot.
Eelistad ketitoitu või rotiburksi? There can be only one.
Kindlad traditsioonid seoses väljas söömisega?
See pole mingi ankeet, nii et vms.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2207
Liitunud: 12. Juuni 2007, 12:02

Re: Parim kiirtoit

PostitusPostitas Forzelius » 12. Veebruar 2016, 15:36

Tallinnas kindlasti Pitas Aia tänaval ja Solarise Burrito joint. Viimane on küll hinna poolest krõbe, aga vinged maitsed. Esimene on väga taskukohane autentne kreeka värk.
Järgmised on juba igasugused Räägu burksid jms, kuhu väga tihti ei sattu, aga kui on see kord käes, siis on alati väärt igat senti.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: Parim kiirtoit

PostitusPostitas lostinthemist » 12. Veebruar 2016, 15:45

Forzelius kirjutas:Tallinnas kindlasti Pitas Aia tänaval ja Solarise Burrito joint. Viimane on küll hinna poolest krõbe, aga vinged maitsed. Esimene on väga taskukohane autentne kreeka värk.
Järgmised on juba igasugused Räägu burksid jms, kuhu väga tihti ei sattu, aga kui on see kord käes, siis on alati väärt igat senti.


Täiesti nõustun Pitas'e kohaga. Satun ise sinna väga tihti sööma esmaspäeva õhtuti, kui on vahetusõpilastega Red Emperori karaokeõhtule minek.
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2195
Liitunud: 02. Veebruar 2006, 01:43
Asukoht: Lõuna-Korea

Re: Parim kiirtoit

PostitusPostitas Ralf » 12. Veebruar 2016, 16:16

Minu poolest võiks teema olla üldiselt Söögikohtadest.
Toon välja mõned oma lemmikkohad. Kõik neist ei serveeri just kiirtoitu.

Pitase kiidan minagi heaks.
Kesklinnas meeldib sageli erinevates söögikohtades käia, kus saab kiiresti midagi head hamba alla.
Coca-Cola Plaza külastamise järel satun sageli Tommi Grilli, kus on suurepärased fajitad. Kohati lausa rituaaliks saanud neid süüa pärast seansil käimist. Taskukohase hinnaga ka.
Kuigi see koht ei tundu endiselt kõige sanitaarsem, on meeldima hakanud Damak Kaubamaja juures, nende kanaga pitad on tegelikult päris maitsvad.
Solarises asuvatest söögikohtadest olen kiindunud Chi'sse, CerritoBurritosse ja Vapianosse, kus on mu arust just väga head pitsad. Vanasti käisin harilikult Lidos, aga seal alati kuidagi liialt rahvast ja mul on seal millegipärast iga kord tunne, et ma ei tea täpselt, mida teen vms. :irw: CerritoBurrito on tõesti ideaalne koht, kui tahad originaalseid vürtsikaid maitseid ja head külma õlut kõrvale rüübata.
Hiina toidu sõbrana satun sageli Chopsticksi, mille kvaliteet on kahjuks langenud, aga mis seal ikka. Mustamäel asuv Asian Express on fantastiline, hiljuti tellisin koju Asian Aromast ja jäin ka sellega väga rahule.
Lihtsalt burgeriputkadest sümpatiseerib Kadaka Selveri parkla juures asuv.
Mustamäel on söögikohtade seast kindlaks lemmikuks Mustika kohvik (Mustika keskuses) - mitmekesine menüü, hubane interjöör, kena teenindus jne. Koht, kus lihtsalt meeldiv olla.
Nõmmel meeldivad nii Diner kui Nõmme pubi, vanasti olin Järve Selveri ampsu sage külastaja, aga pärast elukoha vahetust ei satu sinnakanti enam nii tihti.
Niipalju kui sushit tellinud olen erinevatest kohtadest, olen justkui Nekoga enim rahule jäänud.
McDonald'sisse satun paar korda kuus, selline guilty pleasure, kuigi seal saab tegelikult süüa ka nii, et sa ei anna oma südamele kolesterooliga kõva pauku (nagu teemas Söök juba mainisin, olen nüüd nende hommikusöögimenüü fänn).

Ootan juba, et saaks Mustamäe Keskuse söögikohti avastada.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Söögikohad

PostitusPostitas Jolt » 17. Veebruar 2016, 17:46

Suurtes kiirtoidukettides ma mingi korrapärase regulaarsusega söömas ei käi. Mac'i satun üldiselt vaid selleks, et uus hooajaline burger ära proovida. Mõnevõrra regulaarselt käin Vapianosse. See on kinole mugavalt lähedal ja sõltuvalt valikust ei pruugi nende menüüs pakutavad asjad ehedale toidule otseselt alla jäädagi. Solarises olev Tokumaru on samuti väga mõnusa toiduvalikuga koht. Sushi osas nõustun Ralfiga, Neko on ka mulle parima mulje jätnud.
Teadlikult ja püüdlikult proovin käia nendes kohtades, kuhu veel sattunud ei ole. See kehtib ka välismaal olles, kus üritan alati menüüsse mahutada ka midagi kiir- ja tänavatoitu rubriigist. Astun väga hea meelega sisse nendesse suurtesse kettidesse, mis meile veel laienenud ei ole; proovin ära vastavate riikide alternatiivketid ning kõige parema meelega söön midagi sellist, mis on tänavatoidu mõttes antud kohale iseloomulik.

Ehedat kiirtoitu söön üsna järjepidevalt ainult ühes kohas - Nõmme Grill Kebabis. Nende kebab ei võida küll auhinda parima välimuse eest, kuid teist nii head kebabil põhinevat rooga ma Eestis saanud ei ole. Liha on ehe, mitte hakklihamass; marineeritud sibulad on lihtsalt parimad ning isegi kastmed on neil mingit moel erinevad. Mahu täiteks käivad juurde friikartulid või lavašh, mida ma nende eelnevate asjade koosmõjul pahaks ei pane.

See teema õigustab ennast minu jaoks kasvõi selle tõttu, et ma pole kunagi kuulnud ega veel vähem käinud sellises kohas nagu Pitas. Jätan meelde ja proovin ära käia.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2207
Liitunud: 12. Juuni 2007, 12:02

Re: Söögikohad

PostitusPostitas Ralf » 23. Veebruar 2016, 16:27

McDonald'si puhul peab märkima, et mulle meeldib nende sõbralik, poolehoidlik suhtumine klientidesse.
Ükskord ostsin kaasa ja unustati üks Big Mac kotti panna, kaebasin selle pärast ja sain mitte ainult kaks uut Big Maci, vaid terve hunniku kuponge (viis tükki vist kokku).
Eile anti mulle raha valesti tagasi, sest maksin viiekümnesega ja teenindaja oli pisut jobu. Oli veidi jebimist, et asi ära klaarida (pidin tagastama 10€) ning selle "jama" pärast sain samuti kupongi (tasuta keskmine eine). Naljakas, et nad nii püüdlikud on, et klient kindlasti tagasi tuleks, GMO peaks ju selle eest nagunii vastutama. :irw: Aga no ei tea teist söögikohta või ketti, mis nii lahkelt kuponge annaks klientidele. See võib-olla peegeldab, kui "väärtuslik" nende toit reaalselt on. :irw:

Jolt kirjutas:Ehedat kiirtoitu söön üsna järjepidevalt ainult ühes kohas - Nõmme Grill Kebabis. Nende kebab ei võida küll auhinda parima välimuse eest, kuid teist nii head kebabil põhinevat rooga ma Eestis saanud ei ole.

Seal on tõesti võimas kebab, suuresti tänu heale marineeritud sibulale, mida sa juba mainisid. Kaardiga saab seal maksta nüüd?

Mustamäe Keskuses käisin Chopsticksis. Chopsticks nagu Chopsticks ikka. Seal on Little India ja Chopsticks kõrvuti koos ja omanikud neil samad, aga väga raske on aru saada, kus üks restoran lõpeb ja teine algab, isegi spetsiaalne teenindaja seal, kes õigesse kohta juhatab. Sõin ema ja tolle sõbraga, kes tellisid Little India menüüst ja tegelikult nende toidud tunduvad päris põnevad. Keskus kõrgub ilusti Osman Kebab Grill nimelise pommiaugu kõrval, aga nemad kahjuks pankrotti ei lähe seepärast, sest paljud armastavad seal öösiti napsutamas käia.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Söögikohad

PostitusPostitas Jolt » 23. Veebruar 2016, 20:30

See Nõmme Kebab on jah cash money only stiilis koht. Viimasel ajal (ehk siis mingi nelja aasta jooksul, mis seal söömas olen käinud) selles osas küll muutust pole toimunud. Vaevalt, et neil on ka motivatsiooni midagi sellist ette võtta. Vastupidiselt sellele McDonaldsi kommentaarile ei hiilga nad otseselt kliendisõbralikkusega. Mitte, et mul oleks seal kordki mingi probleem olnud millegagi... Aga nad teavad väga hästi, et nende toode on parim reklaam. Mitmel korral olen mitmed tunnid enne selgemist näinud kuidas minu eel võetakse vardalt viimased lihariismed. Niisiis jah, otseseid samme maine parandamiseks vaja pole.

The Burger Factory's käisin mingil hetkel päris tihti. Viimasel ajal pole sinna lihtsalt kuidagi sattunud. Kui peaksin valima linna parimat burgerit, siis ilmselt nimetaksin neid.
Dinerist ja Dereku burgeri putkast ma nii suures vaimustuses pole. Vb on need üksikud halvad kogemused olnud, mis ei peegelda üldpilti, aga muljed pole just väga võimsad. Dineri pihv oli nii kuiv, et selle söömisega oli tükk tööd. Dereku koht oli selgelt osa ketist, mis müüs ennast põhiliselt nimega. Või kui Dereku enda burgerid on samal tasemel, siis ma ei saa aru, et millest kogu kära. Üle keskmise viisakas rotiburger, aga ei enamat. Sellise hinna eest seega väga minimalistlik toode.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2207
Liitunud: 12. Juuni 2007, 12:02

Re: Söögikohad

PostitusPostitas Kickflick » 24. Veebruar 2016, 00:20

Vaieldamatu lemmikrestoran Tallinnas on "Da Vinci". Laia valikuga ja mitmekesine menüü, maitsvad toidud ning sõbralik teenindus. Väga sümpaatsed kohad on ka "Must puudel" ja "Sinilind", kus lisaks sõbralikule teenindusele ja maitsvatele toitudele mängib taustaks hea muusika ning meeleolu aitab luua ka retrostiilis kujundus. Parimad pastat olen alati saanud Vapianost, kuigi nende kujundus, teeninduslik korraldus ning ümbritsev müra mulle ei meeldi. Ka Chi restoran on väga põneva menüü, kujunduse ja hea teenindusega, kuid seda külastades peab kõvasti aega varuma, sest toidu valmistamisega ei lähe neil just kõige kiiremini. Juhul kui aega linnas napib, et eelnevaid kohti külastada, siis kiirtoidu kohtadest tuleb kõne alla vaid Subway, eelistatuna Hobujaama juures.
Kasutaja avatar
Kickflick
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3774
Liitunud: 29. Juuli 2009, 19:53
Asukoht: Tallinn

Re: Söögikohad

PostitusPostitas Ralf » 28. Veebruar 2016, 15:02

Mustamäe Keskuse The Mackis käisin... Ma ei tea, need barbecue-kohad pole ikka minu jaoks, kuigi kutsuva interjööriga. Varem olen ka paaril korral The Mackis käinud ja väga ei avalda muljet nende toit, seekord oli sama lugu - pulled pork sub või kuidas nad seda nimetavadki, koosneb lihtsalt kuivast leivast, (iseenesest korralikust) lihast ja sibulast, friikartulid olid minu jaoks liiga pehmed ja rasvased. Coleslaw on samas mõnus küll, aga mitte midagi sellist, mida ise hõlpsasti teha ei saaks loomulikult. Ühtlasi tundub sellise kohana, kuhu pole mõtet minna, kui rahakott õhuke - juba pudel Soli oli €4.50. Burgeri eest kümne euro ringis küsida ja friikaid veel eraldi lisandina müüa tundub ülbe. Mustamäe Keskuses on see nii ehitatud ka, et kui istud sissepääsu juures, pead vahtima neid kinno voorivaid või sealt tulevaid inimesi.

Spoiler :
Ja see on ka koht, kus käivad reeglina perekonnad, paarikesed jne, üksinda on seal suht nukker istuda. :))
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Söögikohad

PostitusPostitas Ralf » 03. Märts 2016, 04:22

Vardas, taas Mustamäe Keskus. Nimi kõlab võõramaiselt, aga tegelikult eestikeelne sõna - seal saab nimelt šašlõkki! Mingit tulevärki eriti pole, umbes kümneka eest saad joogi, friikartuleid, natuke salatit (tomat-kurk-sibul), kastme ja liha otse varda otsast. Lambakarree tundus jube isuäratav, aga kallivõitu, nii et otsustasin seašašlõki kasuks. Võimast maitseelamust ei saanud, aga liha tundus kvaliteetne ja eriti mahe oli tõtt-öelda tomatikaste, mis sai mul kohe otsa. Liha võiks olla särtsakamalt maitsestatud, lõppude lõpuks jäi mulje, et midagi sellist saab suve saabudes ka poest totsiku sees osta ja ise grillile visata. Süües väike suveigatsus lausa tekkis. Taldrikule vaadates tundsin, et sihuke eine on parimal juhul viiekat väärt, aga hinnad samas üle mõistuse kirved ka pole. Proovin lähitulevikus seal veel midagi (ja sedapuhku riisiga), ma pole just tohutu sealiha fänn.

Spoiler :
Pilt
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Söögikohad

PostitusPostitas Soprano » 04. Märts 2016, 03:49

Mu lemmik on ikka Kompressor, kus kõigest 4,0 - 4,9€ eest saab SUURE pannkoogi. Alati sinna (tühja kõhuga) minnes mõtlen, et nüüd sööks küll 2 tk. ära, aga pärast esimese lõpetamist ei suuda liigutadagi. See ongi ainus miinus, et menüüs võiks olla lisaks väiksemad portsud, et saaks võtta nii soolase kui ka magusa pannkoogi. Kahekesti seal käies saab aga lihtsalt jagada.

Dodo Pizza tulekuga ja nende kõmu tekitanud "60 minutit või tasuta pizza!" kampaania taustal jäi alguses kahe silma vahele, et kuller on neil Tallinnas nagunii tasuta, kuigi pitsad ise on vist veidi kallimad kui mujal. Igatahes oleme sealt juba korduvalt tellinud ja kuna nad jagavad boonuskuponge järgnevateks kordadeks, siis ei saa ju neid ometi raisku lasta minna. Also, ma pole varem nii palju ananassi Hawaii pitsal näinud, aga mina ei kurda. Pildil on neid veel isegi tagasihoidlikult, IRL olin ikka korralikult üllatunud.

Asukoha ja nunnususe tõttu oleme ka tihedad Sushi Cat'i kliendid. Miinuseks on vaid väike valik, kuigi nad teevad tihti spetsiaalseid hooaja põhiseid kombosid nagu Spring Cat, Summer Cat jne.

Mandarin on samuti populaarne valik jällegi asukoha tõttu. Seal valiku üle küll kurta ei saa. Tavaliselt võtame kas nuudleid, kevadrulle ja mingit kana. Also, need küüslauguleivad... kolesterool, siit ma tulen!

Lõpetuseks annaks ka shout-out'i Räägupesale.
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

Re: Söögikohad

PostitusPostitas Jolt » 04. Märts 2016, 17:04

Ditto selle Kompressori jutu peale. Käin samuti seal täiesti arvestatava sagedusega. Kõige enam äratundmist pakkus siiski see "täna võtan magusa ja soolase pannkoogi" mõte. Suure näljaga sinna minnes oli alati just selline tunne. Reaalsus on aga see, et ka ühe portsu söömine on väga tõsine ülesanne.
Ma ei tea, kas see peaks paigutuma kiiksude teemasse, või on tegemist üleüldise asjaga. Igatahes, mina ei suuda tühja kõhuga esimese hooga süüa magusaid toite. Alati peab midagi soolast alla sööma, muidu hakkab süda väga kiiresti läikima. Võimalik on ka see, et tegu on mingi lapsepõlves alateadvusesse kinnistatud mõttega, et enne toitu kommi võtta ei tohi ja tegelikult pitsitab hoopis südametunnistus. Igatahes, läks aastaid enne kui ma Kompressoris üleüldse mõnda magusat pannkooki proovisin. Võimalik on see tõesti vaid juhul, kui saab kellegagi kaks portsu kahesse võtta.

Teine eepiliste pannkookidega koht on Von Krahli Baar. Sealsed torud on nii hull teema, kui nad ümberehitatud restorani uuesti avasid ning "von krahli torusid" menüüs enam polnud nõuti nende taastamist petitsiooniga. Õigustatult. Nende pannkoogi tainas sisaldab ka riivjuustu või midagi. Kõik kokku on igatahes väga mõnus. Lemmik variant on tuunikalaga.

Sushi Catist seevastu suurt lugu ei pea. Vb üldistan liigselt, aga sellel korral kui seal käisin oli see riis ikka väga kuiv ja maitsetu. Nt Neko ja Kalamaja Sushiga ei saa nagu võrreldagi.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2207
Liitunud: 12. Juuni 2007, 12:02

Re: Söögikohad

PostitusPostitas Forzelius » 04. Märts 2016, 18:19

Täienduseks:

Vana-Viru tänaval asuv Wok to Walk on suurepärane hiina toidu pleiss.

Ja kontrastiks kõrvale, hoidke eemale seal lähedal, Viru ringi juures asuvast kiirtoidukohast. Jääb põhimõtteliselt selle, Venuse ja Viru hesburgeri vahele. Mingi stripika ja alkopoe juures. Täiesti õudne teenindus, ajakulu ja sitt toit. Never again, would rather starve.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: Söögikohad

PostitusPostitas Ralf » 04. Märts 2016, 20:01

Mu viimane suurepärane sushikogemus oli Narva mnt.-l asuvas Sushi Pandas. Fantastilised tempurad! Kõik tundus lihtsalt väga värske ja erinevaid maitseid tõesti palju. Sushi Cati puhul jäi meelde ennekõike huvitav interjöör, aga pärast neid jutte sellest, kuidas teenindajatesse suhtutakse, pole olnud isu naasta.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Söögikohad

PostitusPostitas Forzelius » 16. Märts 2016, 18:01

Soprano kirjutas:Mu lemmik on ikka Kompressor, kus kõigest 4,0 - 4,9€ eest saab SUURE pannkoogi. Alati sinna (tühja kõhuga) minnes mõtlen, et nüüd sööks küll 2 tk. ära, aga pärast esimese lõpetamist ei suuda liigutadagi. See ongi ainus miinus, et menüüs võiks olla lisaks väiksemad portsud, et saaks võtta nii soolase kui ka magusa pannkoogi. Kahekesti seal käies saab aga lihtsalt jagada.


Käisin ka täna esimest korda, nii imelik kui see ka pole, vaadates selle koha staaži ja legendistaatust. Väga rahule võis jääda. Hinna-kvaliteedi suhe on vast üks parimaid Tallinnas. Ühest pannkoogist jätkub ikka väga kauaks (käisin seal 4h tagasi ja kõht on ikka veel keskmiselt rohkem täis). Vaatasin, et Must Nunn ka üsna sümpaatse hinnaga, hea daydrinking koht perhaps.

EDIT: Umbes nüüd (20:00) on kõht juba semi-tühi. Ja ma käisin seal kuskil 1 paiku päeval. Hämmastav.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Järgmine

Mine Vaba teema

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 18 külalist

cron