Suur vale

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Suur vale

PostitusPostitas Ronet » 06. Jaanuar 2016, 00:03

Suur vale
The Big Short (2015)

Pingeline lugu briljantselt nutikate peategelastega avab ahnete ja vastutustundetute finantsmogulite räpased telgitagused tavakodanikule arusaadavas ja üllatavalt humoorikas võtmes. Neli tippu pürgivat outsaiderit näevad ette USA kinnisvaraturu mulli lõhkemise 2000ndate aastate keskpaigas ning otsustavad tõmmata suurpangad liistule rünnates neid nende oma mängus nende endi relvadega. Film jutustab reaalsetest sündmustest, mis vallandasid viimase ülemaailmse majanduskriisi.

Loe täielikku tutvustust siit
Päevik | 2021
Pilt
Pilt
"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Kasutaja avatar
Ronet
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5960
Liitunud: 08. November 2008, 08:40

Re: Suur vale

PostitusPostitas Forzelius » 06. Veebruar 2016, 23:09

Üsna hästi teostatud film. Tehniliselt liikus ekstramiili ja kasutas hästi palju sellist karmi lähenemist. Fookusest väljas kaadrid, imelikud nurgad, zoom - näha on, et nähti vaeva. Neljas sein, jutustaja roll, metatasand ja suisa pärisinimeste fiktiivsesse maailma toomine (Margot Robbie, Selena Gomez jms pean siinkohal silmas), oli väga huvitav lüke ja kindlasti läks asja ette, vaadates filmi keerulist temaatikat.
Lugu ise oli okei, keegi otseselt teistest rohkem silma ei paistnud. Väga hakitud kamp. Ei ole tegemist mingisuguse Ocean 11'ga siinkohal. Aga õnneks pole ka hingetu American Hustle. Tegelased on küll iseseisvalt 3-4 grupeeringus, kuid nad mingil määral töötavad koos. McKay esimene katsetus läks minu jaoks korda. Sai oma komöödilist poolt ka mängu tuua, mis muidu väga tumedas tonaalsuses kergeks valguskiirekski oli. 2000ndate keskpaika väikeste telefonide, teistsuguste arvutite ja muu sellisega on alati tore vaadata. Oli alles mõni aasta tagasi ent tundub nagu juba 20 aastat varsti.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: Suur vale

PostitusPostitas Zinera » 07. Veebruar 2016, 13:38

8/10
Üsna keerulise sisuga film, mis alguses võib jääda natukene arusaamatuks, aga lõpptulemus on väga huvitav. Kuigi kasutusel on palju finantstermineid, siis selgitatakse need lihtsalt ja selgelt ära, seega ka tavaline vaataja peaks kõigest ilusti aru saama. Näitlejad teevad suurepärased rollisoortused, eriti Steve Carell ja Christian Bale, täitsa auhinnaväärilised.
Spoiler :
Tundub, et peaks hakkama vee peale panustama...
Zinera
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2599
Liitunud: 22. Mai 2005, 13:41

Re: Suur vale

PostitusPostitas Spellbound » 08. Veebruar 2016, 19:05

Ainult Will Ferrell oli puudu.

9/10
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3527
Liitunud: 01. September 2008, 14:34
Asukoht: Tallinn

Re: Suur vale

PostitusPostitas LiveForThis » 08. Veebruar 2016, 20:07

Mul on väga raske sellele filmile midagi ette heita.

Will Ferrell ja John C. Reilly tegid oma karjääri parimad rollid
Spoiler :
Sellega, et neid siin filmis ei olnud.

Kummardus, aplaus ja fanfaarid jne.

5/5
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

4/10

PostitusPostitas Ralf » 22. Veebruar 2016, 11:30

Kohati loominguliselt lähenetud mitte just kõige erutavamale teemale, aga teemat ennast see palju erutavamaks ei teinud, kui nii võib öelda. Küllaltki nüri ja ühekülgne film mu meelest.

ARVUSTUS
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Suur vale

PostitusPostitas Rasmus » 25. Veebruar 2016, 01:27

Jesus, tundus, nagu oleks mingi kolm tundi kestnud. Täitsa tore film, aga minu tähelepanu küll nii pikalt ühele asjale ei jagu, eriti kodus vaadates. Steve Carelli kamp huvitas mind kõige rohkem, minu poolest oleks võinud väga vabalt teised looliinid üldse välja jätta. Goslingut oleks ka rohkem tahtnud, aga saan aru, et ta oli selle loo jaoks tegelikult suhteliselt ebaoluline. Ma ei ole väga kindel, et ma sellist sorti draamas üldse kunagi neljanda seina murdmist ja nii selget meta-tasandit näinud olen, nii et selles suhtes igatahes omalaadne teos. "Deadpool" oli halb. Bale ei tundunud olevat oma parimas vormis, imo. Võimalik muidugi, et see roll lihtsalt ei andnud talle erilist mänguruumi. Kusjuures filmi lõpp meeldis mulle kõige rohkem, tuli kuidagi väga valusa laksuna pärast sellist tasapisist sõitu. Ma olin filmis nii sügaval sees, et see feik-reaalsus, mida korraks vaatajale pakuti, tundus täiesti usutav, ja siis see hilisem (ehk tõeline versioon) mõjus konkreetse vaiba alt tõmbamisena. Neljas "based on a true story" suurfilm ühe nädala jooksul on samas ilmselge liig. "Concussionist" hulga parem, "Spotlightist" nõrgem.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 18 külalist