Päevavalgele

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Päevavalgele

PostitusPostitas Rasmus » 04. Jaanuar 2016, 07:28

Päevavalgele
Spotlight (2015)

Tõestisündinud lugu sellest, kuidas Boston Globe'i ajalehetoimetus sai jälile viimaste aastakümnete ühele kõige šokeerivamale avastusele ning milliseid takistusi tuli ületada, et see räpane lugu päevavalgele kiskuda. "Päevavalgele" on pingeline põnevusfilm, mida on võrreldud oma žanri absoluutse tippteosega "Kõik presidendi mehed". http://2015.poff.ee/

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Päevavalgele

PostitusPostitas DaydreamDiamond » 18. Veebruar 2016, 23:24

Film kasutab väga valusat teemat, et näidata uurivat ajakirjandust done right. Ei oska siin ükshaaval tugevusi välja tuua kuna kogu ansambel tervikuna toimib väga hästi ning ei kaota oma liini hetkekski.

Lihtsalt üks suurepärane film, mis toob päevavalgele üsna morjendava (praegugi aktuaalse) teema ning see läbi heidab pilgu tõeliste ajakirjanike telgitagusesse.

9/10.

PS! Annaks palju parema meelega parima filmi Ossu pigem sellele kui The Revenant'ile, näiteks. I'm not even sorry!
It's only after we've lost everything that we're free to do anything.
Kasutaja avatar
DaydreamDiamond
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 982
Liitunud: 07. Oktoober 2008, 11:36
Asukoht: Tartu

Re: Päevavalgele

PostitusPostitas Forzelius » 20. Veebruar 2016, 23:28

Lavastusega ei jäänud väga rahule. Stsena ja lugu olid huvitavad. Ajakirjandusfilmide temaatika, eriti uuriv rühmitus vms, on alati huvitav olnud. Seetõttu oleks rohkem tahtnud midagi "All the President's Men"'i sarnast, kus terve filmi vältel oli tuntav pinge Suure Venna poolt. Siin seda aga üldse polnud. Kirik pidi nagu mingi mega badass vastane olema, aga ma ei tundnud seda mitte kuskil. Lisaks oli paljudel stseenidel mingi totter vaikus, mis täiega pinda käis. Tipphetk oli ilmselt see, kus Ruffalo (kes, kogu armastuse juures tema vastu, oli kohutav miscast) soovis taksot saada tihedal Bostoni tänaval ning taustamüra oli täiesti nullilähedane. Tunne oli nagu oleks kuskil stuudios tehtud järelhelindus. Igasugune heliline pool oli suht kesine.
Positiividest meeldis Keatoni ja Slatteri oldschool ajakirjandusmehe vibe ning Liev, loomulikult. Early-mid 2000ndate ajastu on ka tore näha (vt ka The Big Shorti kommentaar).
Ootasin rohkemat, aga Win Wini ning Station Agenti lavastajalt oleksin kindlalt tugevamat esitust soovinud. Näitlejad üksi ei tassi.

P.S. lõpuks ometi leidsin vahendi, lollakalt lihtsa veel pealegi, tüütute treilerite ajaks enne filmi. NImelt, kuulan silmad kinni kõvasti muusikat. See küll eeldab muidugi kõrval istuvat tugiisikut, et sa ei avastaks üks hetk, et film juba peal on. Gene Siskeli metoodika oleks ilmselt lihtsam, aga kui istekohad on asetatud nii, et sinu hiline sisenemine nõuab tervest reast üleronimist, siis valin pigem esimese võimaluse. Whatever works. Jätkuvalt ootan, et keegi leiutaks mingi äppi, mis näitab minutitäpsusega, millal mingi seanss kuskil algab. Midagi cop-scanneri sarnast ehk.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: Päevavalgele

PostitusPostitas Ralf » 21. Veebruar 2016, 09:45

Kas kinosaali uks ei suleta just sel hetkel, kui film algab? Võib seega ka oodata saalist väljas ja jälgida, millal uks kinni lükatakse.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Päevavalgele

PostitusPostitas Ronet » 21. Veebruar 2016, 09:57

Forzelius kirjutas:P.S. lõpuks ometi leidsin vahendi, lollakalt lihtsa veel pealegi, tüütute treilerite ajaks enne filmi.

Pilt
Päevik | 2021
Pilt
Pilt
"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Kasutaja avatar
Ronet
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5960
Liitunud: 08. November 2008, 08:40

Re: Päevavalgele

PostitusPostitas Forzelius » 21. Veebruar 2016, 12:27

Ralf kirjutas:Kas kinosaali uks ei suleta just sel hetkel, kui film algab? Võib seega ka oodata saalist väljas ja jälgida, millal uks kinni lükatakse.


Jah, aga kui vaja tervest reast läbi kõndida, siis pole just väga paslik.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: Päevavalgele

PostitusPostitas Zinera » 21. Veebruar 2016, 12:32

9/10
Huvitav ja hästi tehtud film, mis tõsielulise loona mõjub üsna intrigeerivalt. Tegelased on hästi kujutatud ja igav juba ei hakka.
Zinera
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2599
Liitunud: 22. Mai 2005, 13:41

Re: Päevavalgele

PostitusPostitas Rasmus » 22. Veebruar 2016, 00:45

Tõsine respekt neile, kes selle loo ekraanile tuua otsustasid. Filmina on see muidugi suhteliselt lihtsakoeline, aga prolly töötab selline rangelt konventsionaalne teostus loo mõjuvuse kasuks. Ei tõmba tähelepanu eemale ega midagi. Mõjus igatahes küll väga realistlikult, ühtegi sellist otseselt filmilikku elementi ei oskakski kohe esile tuua. Ma muidu ei ütleks, et Ruffalo otseselt miscast oli, pigem lihtsalt tema jaoks ebatüüpiline roll. Ehkki kohati tundus küll, et mängib enda reaalsest vanusest kümmekond aastat nooremat inimest. Rohkem eriti ei oskagi midagi öelda, see lugu tundub minu jaoks veits liiga suur, et kommenteerida. Olen lihtsalt tänulik, et selline film tehti.

9/10
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Päevavalgele

PostitusPostitas Jolt » 22. Veebruar 2016, 14:04

Forzelius kirjutas:Kirik pidi nagu mingi mega badass vastane olema, aga ma ei tundnud seda mitte kuskil.


Mmm.. ei ole nõus. Ja seoses sellega ei ole nõus ka sinu teise väitega, et režii oli nõrk.

McCarthy tegi ilmselgelt teadliku otsuse rääkida see lugu võimalikult elulähedaselt. Ilmseim näide on see, et mingis veidi teistsuguses filmis, oleks kõigi nende ajakirjanike omadused koondatud paari karakterisse. Tegevusliin oleks selgemini välja joonistunud ning vaatajale oleks pakutud mingeid imeliselt kokkukõlavaid kulminatsioone. Selle asemel meenutab Spotlighti karakterite toimetamine pigem sipelgate sebimist. Kõik kisuvad seda lugu veidi enda suunas. Lõpptulemuseni jõutakse üksnes läbi koostöö.

Seoses selle reaalsuse taotlusega ei oleks kiriku kui mingi kõikjale imbunud ja saladusliku organisatsiooni kujutamine asjakohane. See ootus on filmi poindist täiesti mööda. Spotlight ei kujuta mitte võitlust varjudega vaid paradigmamuutust. Ja paradigma on definitsiooni kohaselt üleüldine ning seda jagavad peaaegu kõik karakterid selles filmis. Seega ei ole mingi vuntsi keerutav papp üldse teemas. Probleemi rõhk on selles, et sisuliselt kogu Boston aktsepteerib olukorda, hoolimata sellest, et illusioon normaalsusest käriseb pidevalt. Keegi ei taha kogukonna üleüldise aktsepti tõttu paati raputama hakata.
Ma ei tea teist filmi, kus oleks neid ajuplahvatuse hetki nii veenvalt kujutatud. Kui selle loo skoop saab tegelastele selgeks siis ei ole see mingi võidukas hetk, kus Sherlockid panid puzzle kokku. Nad kõik on lolliks löödud, sest see on fcknfundamentaalne teema. Ja see on umbes loo algus, sest Spotlighti puhul on fookus suunatud (heihoo!) hoopis protsessile. Sellele mis määrani tuleb leida kinnitused, sellise loo trükkimiseks, ning kuidas tuleb arvestada teise aktuaalsete teemadega/leheruumi/leheküljenumbri ja millega tahes. Mul igatahes tekkisid mitmed paralleelid sellega, kuidas The Wire's asju kujutati.

Negatiivse poole pealt, kuna puuduvad need "maagilis-realistlikud" kulminatsioonihetked ei ole ka momente, kus meloodia pühiks emotsiooni tõusulainega vaatajast üle. Arvan mõistvat mida taotleti, kuid minu jaoks ei õigust lõpuni tolle palju korratud muusikalise teema lakoonilisust. Oleksid võinud eelarves teise loo jaoks ka raha leida. Helitausta kriitikaga ühineksin seega kõige enam, mos def kõige nõrgem lüli.

Kokkuvõtvalt siiski üks 2015. aasta parimaid filme.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2207
Liitunud: 12. Juuni 2007, 12:02

Re: Päevavalgele

PostitusPostitas Forzelius » 22. Veebruar 2016, 14:11

Heh, ma olen ammu teadlik, et olen vähemuses selle arvamusega ;-)
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 52 külalist

cron