Rocky V

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Rocky V

PostitusPostitas Cochrane » 19. August 2005, 13:46

Rocky V
Rocky V (1990)

Endine suur poksija Rocky Balboa (Sylvester Stallone) on sunnitud võitlemisest loobuma, sest viimases suure võitluses Ivan Dragoga, sai ta püsivaid vigastusi. Kogu tema raha on varastatud või börsil kaotatud. Tema karjäär on läbi ja nii otsustab ta hakata treenima uut, tulevikuvaadetega sportlast, Tommy Gunn (Tommy Morrison). Kuid püsimatu poksija hakkab oma mentorile vastu norib teda avalikult ning Rocky teab, et peab taas kord võitlema.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Cochrane
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 2680
Liitunud: 12. Aprill 2005, 12:17

PostitusPostitas Edvard » 31. August 2005, 13:49

Ma räägiksin nüüd natuke oma eelmisele kommmantaarile vastu,kus ma ütlesin et Rocky 5 oli liiast,sest kui mõelda,et Rocky osad lõppevad 4. osaga,siis see ei oleks eriti loogiline,sest lugu ju pidi kuidagimoodi ikkagi lõppema ja iseenesest ei olnud filmil ju viga midagi
Edvard
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 286
Liitunud: 19. Mai 2005, 20:21
Asukoht: Kuressaare

PostitusPostitas Forzelius » 31. August 2005, 18:55

Ei oleks eriti Edvardiga nõus. Minu arust alates neljandast osast hakkas kogu see saaga ära vajuma. 1.,2.,3. osa olid kohe kindlasti põnevamad.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

PostitusPostitas Rain » 06. November 2010, 19:46

Tegelikult oli see osa suhteliselt hea, kuna tegevust ja draamat oli palju rohkem, ei olnud ainult poksimist ja treenimist, eelmiste osade puhul hakkas see juba ära tüütama. Veel üks hea asi oli see, et see nn vanakooli Rocky tuli tagasi, enam ei elanud ta mingis kanada onu majas, ta oli selline nagu ta kahes esimeses osas oli, tagasihoidlik, see karakter sobis filmiga palju rohkem kokku. 2+ hakkas ta juba liiga uhkeks muutuma. :)
7/10
Kasutaja avatar
Rain
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 3667
Liitunud: 06. Märts 2008, 16:38

Re: Rocky V

PostitusPostitas Rasmus » 06. Jaanuar 2016, 15:06

Nagu arvata võiski ‒ Avildsen on tagasi ja temaga koos ka mõnusalt maalähedane atmosfäär. Üleüldist tunnetust päris esimese kahe osa tasemele ikkagi viia ei suudeta, aga respekteerin täiega seda, mida siin proovitud teha on. Sly ise vihkab 5. osa kirglikult ning näiliselt teevad sama ka kriitikud ja publik, aga fuck them, igati korralik katsetus Rockyt viimaseks korraks juurte juurde tagasi tuua. Enivei, vigu ja rumalusi on ikkagi liiga palju, et neid täielikult ignoreerida saaks. Alustades sellest, et Rocky poeg saab mõne kuuga viie aasta jagu vanemaks, ja lõpetades... noh, tegelikult ainult sellest piisabki. Paneksin kõrgema hinde, kui "lõpuvõitlus" oleks lõppenud siis, kui Rocky esimest korda Tommy pikali lõi ‒ see oleks oluliselt ägedam olnud.

6/10
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Rocky V

PostitusPostitas JazZ- » 12. Veebruar 2023, 21:04

Kui kuulsin samal päeval kahelt erinevalt isikult, et "Rocky" 5. osa on kohutav ja "lõpeb mingi lolli tänavakaklusega", siis tekkis mul ainult üks küsimus: kas ma olen tõesti kõik need aastad seeria potentsiaalselt parimat osa ignoreerinud?

Kahjuks ei ole ma pärast filmi nägemist oluliselt selgemal seisukohal kui enne seda: kuigi selles on elemente, mis tabavad selliste suurepäraste järgede nagu "F13: A New Beginning" või "The Curse of Michael Myers" positiivset totrusfaktorit üsna hästi, siis on seal üksjagu ka lihtsalt rõõmutut rumalust. Selles mõttes muidugi huvitav film, et kasutab paljuski sama valemit, mis kaasaegsemate requel'ite ja sequel'ite puhul väga populaarseks on saanud: tegelased tuuakse juurte juurde tagasi, aga istutatakse varasemast varjulisemasse ja süngemasse paika. Kui tavaliselt tehakse seda kõike aga mingi mõtisklevama fooni saatel, siis "Rocky V" puhul oleks see kõik nagu rikkis Tommy Wiseau filtrist läbi lastud – draama 11 peal, aga suurepärase meelelahutuse asemel mõjub tihtipeale kahjuks lihtsalt väsitavalt.


Konkreetsemalt:

Spoiler :
  • Rocky poeg oli paras tüütus – mõtlesin terve filmi, et kust nad küll nii andetu tatika leidsid, kes tagatipuks Sly-d isegi välimuselt ei meenuta... (RIP, Sage Stallone :()

  • Rocky käitus terve filmi nagu oleks pärast Ivan Dragolt lõuga saamist temaga veel 10 pitsi viina võtnud ja pärast seda enam mitte kunagi kaineks saanud... Ehk järgmine kord kui Viru Valget ostma lähete, siis mõelge oma rahakotile ja maksale ja laske võib-olla hoopis kellelgi endale molli anda – efekt on sama, aga odavam!

  • Adrian mulle täitsa meeldis – mõjus terve filmi täpselt nii väsinult nagu üks kogu varast ilma jäänud ajukahjustusega ekspoksija naine mõjuda võiks.

  • Paulie oli MVP ("Yo-yo-yo!" / "I think it's 'ho-ho-'ho'." / "Where I come from, it's 'yo-yo-yo'.")

  • Tommy "The Machine" Gunn oli suht nõrgalt tahutud tegelane – ei olnud hoolimata oma mulletist ühestki nurgast piisavalt huvitav, et tema liinist ja seosest Rockyga kuigi palju hoolida oleks osanud. Kelly > Tommy!

  • Dialoog oli üsna tihti positiivselt absurdne, nii et naersin üsna mitu korda. ("For an Italian kid, you ain't got a bad butt" – umbes 13-aastane tüdruk umbes 13-aastasele poisile. Miks? Ma ei tea.)

  • Rahaahne mänedžer (või kes iganes see vend oli) ei jäta oma tühjaks imetud protežeed rahule – ai-ai, Baz Luhrmann, tundub et see Rocky raamatupidaja pole meil siin sugugi ainus pätt!

  • See kurikuulus tänavakaklus polnud pooltki nii napakas, kui lootsin. :vihane:


Ehk ma ei tea, kas see film on 1/10 või 10/10, nii et panen 5/10
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018
 
Postitusi: 3827
Liitunud: 19. Aprill 2009, 19:19
Asukoht: Tallinn


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 22 külalist

cron