"Aastavahetus Kinoteatriga" (ETV) - Pole küsimust, selle aastavahetuse parim saade. Ma ei ole Piuside suhtes oluliselt positiivsemalt meelestatud kui Ralf, aga see oli küll läbinisti andekas ja õnnestunud ettevõtmine. Kujutan ette, et Piusid reaalelus umbes sellised ongi, pean silmas just näiteks Savisaare jäljendamist. Kalmet (või Kalmetid, ei ole päris kindel) ei realiseerinud oma potentsiaali. Nüganen oli väga
cool ja Rein Langi
cameo samuti.
Mihkel Raua osa meeldis vast kõige rohkem, Saara Kadakut oli tore näha.
"Tujurikkuja 2015" (ETV) - Ilmselgelt kõige oodatum saade ja sellest tingituna ka võrdlemisi pettumuslik. Midagi geniaalset seekord nagu polnudki ja
instant-klassikuid samuti mitte.
Ott Sepa "1944" on tõenäoliselt parim katkend, aga kuna ma originaalfilmi näinud pole, ei saanud ma seda ka täielikult nautida.
Rassismi-laul on muidugi kõva sõna, aga see ei olnud minu jaoks eriti naljakas, pigem lihtsalt kurb.
Inisemissketšist saab klassika, ma garanteerin. Jään "Tujurikkujat" igatsema küll, aga Sepa-Avandi duot näeb nagunii mujal ka, nii et kõige suurem kaotus see pole.
"Edekabel" (TV3) - Lootsin Normannist jälle palju, kuna ta on minu jaoks sügavalt sümpaatne, aga kahjuks ei suutnud ta ka sel aastal millegi väga erilisega hakkama saada. "Edekabeli" tipphetkeks on endiselt 2013. aasta "
Su nägu kõlab tuttavalt". Seekord tuli "Kuldvillak" päris hästi välja ("mida on liiga vähe" peale naersin natuke liigagi kõvasti) ja Avandi naljad tabas Normann samuti andekalt ära.
"Me armastame Eestit" (TV3) - Ei midagi erilist, nagu see saade ikka. Ines on endiselt kohutav saatejuht. Võrno oli huultelt lugemises täiesti fantastiline, tekkis lausa huvi, kust ta seda õppinud on. Mingi sõjaväelase asi äkki? Võrno ja Oja pärast seda vaadata tasubki, ega teistele osalejatele palju sõnaõigust anta. Sepp vist midagi naljakat ikka ütles, aga mitte midagi erilist.
"Eesti Vabariigi presidendi uusaastatervitus" - Keskpärane, tundub, et Ilves enam ei üritagi. Omad momendid siin muidugi olid, aga 2012. aasta kõne jääb ikka ületamatuks. Pisut liiga lihtlabane tekst, oleks oodanud midagi teravamat. Evelinist tundsin puudust, aga ega tema roll pole vist eelmistelgi aastatel väga suur olnud. Elujõudu on praeguseks juba väheks jäänud, imestan, et kõik telekanalid Ilvese programmi endiselt näitama nõustuvad. Tore, et järgmisel aastal uue castiga tehakse.
"Reporteri aastalõpp" (K2) - Parem, kui arvata oleks võinud, aga siiski halb. Kohati oli isegi naljakas. Peamiselt apsude ajal. "Pilvede all" montaažid-mixid oleksid isegi lahedad olnud, aga polnud ju vaja neid kõiki nii täpselt lahti seletada, ega vaataja debiilik ole. Kuigi "Reporteri" vaatajate puhul ei pruugi see tõele vastata...
"Heeringa nõuanded" (K2) - Täielik katastroof. "Heeringas" mulle muidu meeldib küll, aga seekord oli kuidagi väga ebaõnnestunud üritus. Ei suutnud isegi lõpuni vaadata, kuna lihtsalt piinlik oli. Oleks pidanud ikkagi tavaliste anektooditaoliste sketšide juurde jääma.