007: Spectre

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

007: Spectre

PostitusPostitas Soprano » 26. Jaanuar 2015, 15:42

007: Spectre
Spectre (2015)

Salapärane sõnum minevikust ajendab James Bondi alustama omavolilist missiooni, mis viib ta Méxicosse ja lõpuks Rooma. Seal kohtub Bond Lucia Sciarraga (Monica Bellucci), kurikuulsa roimari imeilusa ja kättesaamatu lesega. Bondil õnnestub pääseda salajasele kohtumisele ja veenduda SPECTRE-nimelise kuritegeliku organisatsiooni olemasolus.

Samal ajal seab Londonis asuva riikliku julgeolekuteenistuse uus juht Max Denbigh (Andrew Scott) kahtluse alla Bondi tegevuse tagamaad ja uurib sedagi, kui vajalik on tegelikult MI6, mida juhib M (Ralph Fiennes). Bond palub endale salaja appi Moneypenny (Naomie Harris) ja Q (Ben Whishaw) ning asub otsima Madeleine Swanni (Léa Seydoux), oma ammuse verivaenlase Mr White’i (Jesper Christensen) tütart, kes võib aidata tal kergitada SPECTRE-t ümbritsevat saladusloori. Palgamõrvari tütrena mõistab naine Bondi paremini, kui enamik inimesi seda iial teha suudaks.

SPECTRE tuumikule lähemale jõudes mõistab Bond, et teda ja sedasama vaenlast (Christoph Waltz), keda ta nüüd leida püüab, ühendab üsnagi sünge side.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

Re: 007 Spectre

PostitusPostitas Forzelius » 17. November 2015, 01:53

Meh, kahjuks
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: 007 Spectre

PostitusPostitas Kadii » 17. November 2015, 14:48

Täiega meh jah :/
Pilt
Kasutaja avatar
Kadii
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 452
Liitunud: 03. Juuni 2010, 19:58

Re: 007 Spectre

PostitusPostitas Jolt » 17. November 2015, 15:12

Hüppan ka siis selle meh-rongi peale.

Spectre oli tõesti täiesti uskumatult pingevaba ja kulges mingitel eelnevatest Bondi filmidest välja kistud ja meelevaldselt kokku liidetud süžeejuppidel. Markeeriti ära kõik, mis sellele mini-žanrile tüüpne... kuid ilma igasuguse innovatiivsuse või kaasaega toova lisavindita. Mõnevõrra hämmastav, et teostajad on suure määrani samad, kes kõike Spectre puhul hukatuslikku suutsid Skyfallis kokku segada märkimisväärselt täpse mõõdutundega.
Mingi emotsioon tekkis Spectret vaadates alles pahalase lõpustseenis:
Pilt

Tiitrite tentacle-porn oli väga efektne ja toretsev, Mehhiko lõiku võiks eraldiseisvana veel korduvalt vaadata. Muus osas on tegemist mahavisatud võimalusega.

Pole seda mõtet sügavamalt analüüsinud kuid Craigi 007-filmide puhul kehtib küll loogika: hea tiitrilugu = hea film (sry, Garli alateadvus).
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2207
Liitunud: 12. Juuni 2007, 12:02

Re: 007 Spectre

PostitusPostitas Forzelius » 17. November 2015, 17:24

Natuke pikemalt siis

Mis mind kõige rohkem häiris, oli see kuradi laiskus ja tuimus, millega seda filmi tehtud oli. Nad lõpuks faking said Spectre tegelastele õigused kätte ja mida nad nendega teevad - praktiliselt mitte midagi huvitavat. Südametu ja hingetu tundus see kohati kõik. Q ja Blofeld natukene päästsid, aga neid mõlemat oli ka nii-nii natukene seal filmis. Mis on imelik, vaadates selle filmi runtime'i. Absoluutselt kõige igavam ja Bondiga null keemiat omavam Bondi tüdruk. Ebausutav romantiline narratiiv. See aeg, mis tal kulus vihkamisest armastuseni jõudmiseks ja siis ära minekuks pani mõtlema, et tegemist on bipolaarse isikuga.
Ma olin enne seda nii põnevil. Fucking Blofeld ja kompanii tagasi ikkagi ju. Kogu see global organisatsioon ja puha. Põhjus, miks vanad Bondid olid nii ägedad, oli see, et seal käis pidev hingestatud võitlus mingi konkreetse asja vastu. Ägedad vidinad kõrvale jättes (mida muidugi siin ka üldse polnud.) Tuues kogu see krempel tagasi, olid ootused paratamatult liiga kõrgel, aganoh midagi oleks nagu ikka vastu tahtnud. Kohati jäi mulje, et mingi uberlaisk stsena vorbiti valmis ja siis tehti lihtsalt asi ära. Eksootilised lokatsioonid viivad sind ainult nii kaugele.
Mul lihtsalt petetud tunne. Huvitav, kui palju Sam Mendes asjaga seotud oli lõpupoole või kui investeeritud ta oli, sest ma keeldun uskumast, et temasuguse kaliibriga kahurlavastaja sellist üleskuumutavat ühepajatoitu serveerib. Igav lurr. Loodan, et järgmine osa teeb Spectre organisatsioonile õigust.

P.S. Ma ei saanud kohati aru, kas see film üritas olla edasiarendus või järjekordne tribuut. Sest no nii back-to-the-90's suhtumine oli kohati ja samal ajal üritati ajada edasi jälle mingit global surveillance asja. Ise ei saanud ka vist aru, kuhu see filmi liikuma pidi. Moriarty oli ka täiesti tarbetu tegelane siin filmis.
Spoiler :
Ja niiiiiii etteaimatav villain, et paha hakkas. RSA on su ainuke vastane ja srsly kohe pommitati neid? Hmm, huvitav, kes küll selle filmi pahalane võiks olla. Snooze.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: 007 Spectre

PostitusPostitas lostinthemist » 17. November 2015, 17:44

Käisin eile Spectre seansil.
Vaatasin umbkaudu 10-15 minutit.
Jäin magama.
Ja ärkasin üles filmi lõpus, kus
Spoiler :
helikopter tegi hädamaandumise sillale.

Lörri läinud kinoskäigus süüdistan vahetult enne seanssi Vapianos söödud Prosciutto e Funghi pitsat. Nu teate küll, et täiskõtu teeb uniseks.

Pitsa oli muidu hea 10/10
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2195
Liitunud: 02. Veebruar 2006, 01:43
Asukoht: Lõuna-Korea

Re: 007 Spectre

PostitusPostitas tuusla » 17. November 2015, 21:05

Ma ühinen ka igasuguste m-sõnadega.
Esimene mõte pärast nägemist oli, et oli täitsa M
Spoiler :
ehk mage

Teine mõte, et absoluutselt M
Spoiler :
ehk meh

Ja siis veel halvas mõttes M
Spoiler :
ehk mõistagi "Metsamajake", aga tegelikult tuli see siia ainult M-tähe pärast
Kasutaja avatar
tuusla
Bond, James Bond
Bond, James Bond
 
Postitusi: 406
Liitunud: 22. August 2009, 00:21
Asukoht: Metsamajake

5.5/10

PostitusPostitas Ralf » 18. November 2015, 17:26

Nõustun eelkõnelejatega...
Arvustus
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: 007 Spectre

PostitusPostitas Rasmus » 04. Detsember 2015, 21:02

"Skyfalli" kõrval ikka suht poolkõva andmine, aga üleüldises mõttes täitsa korralik film. Kohati hakkas isegi häirima, et pole eelmiseid Bonde näinud, ootamatult tugevad seosed eelnevaga. Ei mõista, miks Bautistat sellistesse filmidesse valitakse - "Skorpionikuningas 3" on üks asi, aga tõsiseltvõetavast Bondist võiks ta küll eemale hoida. See arvutinohik, kes välimuse järgi pakkudes Jazi ideaalmeheks sobiks, oli vist filmi kõige positiivsem element. Tema vestlused Bondiga olid juba "Skyfallis" hilaarid. Bondi-tüdruk oli ka eelmise korraga võrreldes vähe asjalikum, täitsa meeldis mulle. Voldemort muutus lõpuks päris sümpaatseks. Waltz oli vist suht alakasutatud, samas ei teagi, kuidas teda põnevamaks oleks saanud muuta. Mängis endiselt kolonel Landat. Piinamisstseen oli ilgelt veider,
Spoiler :
miks see puurimine siis Bondile mõjunud? Ja kuidas ta kella plahvatama pani? Üleüldse kuidagi väga imelik teostus ja Waltzi tegelase poolt ebarealistlik käitumine.
Kas sisuline pool veits liiga sarnane viimasele "Võimatule missioonile" polnud? Agentuuri tahetakse kinni panna, sest nende meetodid on ajale jalgu jäänud ja tekitavad rohkem kahju kui kasu.

Enivei, 7/10.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: 007: Spectre

PostitusPostitas Garli » 29. September 2016, 23:13

Spoilerid:

Spectre a.k.a Raisatud potentsiaal: The Movie. Ei uskunud, et teil kõigil õigus on, aga pean nüüd ise ka ütlema, et olen selles filmis pettunud. Olin leigeid arvamusi juba eelnevalt lugenud, aga midagi nii tagasihoidlikku ei osanud ikkagi oodata. Film oli tõesti pingevaba ja lihtsalt kuidagi tühi, mis on kurb, sest potentsiaali oli ju palju rohkemaks. Paberil tundus Spectre'i organisatsiooni kaasamine Daniel Craigi ajastusse nagu parim võimalik suund kuhu liikuda, aga peaaegu iga asi siin filmis oli suvaliselt poolkõvatatud. Blofeld on kõige legem Bondi villain üldse, aga siin oli ta küll täiesti mõttetu. Seda annaks muidugi järgneva filmiga kuidagi võib-olla heastada, aga kuna tundub, et Craig ei taha neid filme enam teha, siis jääbki see lugu lõppenuks ja Waltzi Blofeld mõttetuks (sest ma ei usu, et see praegune lugu uue peaosalisega edasi läheks, sest miks peaks?). Mulle iseenesest see meeldis, et Spectre eelnevate filmidega kokku seoti (kuigi Skyfall ja sealse kurjami tegutsemine oleks võinud siiski iseseisvaks jääda), aga olen kindel, et seda oleks saanud ka kuidagi paremini teha. See praegune taustalugu, et Blofeldi isa võttis Bondi oma tiiva alla, kui tolle vanemad surma said, ja et see Blofeldis nii palju ängi tekitas, tundus lihtsalt kummaline ja kukkus kuidagi eriti ebaloomulikult välja. "Kas 00-agentide programm on ikka vajalik?"-sisuliin tundus nii üleliigne. Kas Skyfall mitte alles ei tõestanud, et on küll vajalik? Märul toimis vist ainult alguses ja rongis. Lennukiga tagaajamine oli isegi Bondi mõistes täiesti absurdne ja tagaajamine Roomas nägi küll hullult kena välja, aga oli nii pingevaba, et Bondil oli isegi aega keset kihutamist väike telefonikõne Moneypennyle peale tõmmata. Lõppvaatus Londonis jättis ka külmaks. Siis mis värk Bellucciga oli? Miks sellest nii palju kära tehti, et ta nüüd lõpuks Bondi-tüdruk on, kui ta siin filmis heal juhul paar minutit oli? Supermõttetu! Teemalugu on ka endiselt üsna kahvatu, aga Adele'i Skyfallile järgnedes oleks ilmselt iga lugu kahvatu, nii et mis seal ikka. Positiivsest küljest mainiks Craigi, kes on endiselt suurepärane Bond ja kuigi ta oli siin juba natuke väsinud olekuga, siis tahaks ikkagi teda vähemalt ühes heas filmis veel näha (las laeb veidi kauem oma patareisi vms). Ja huumorit tundus ka rohkem olevat kui eelmistes osades, mis oli mu arust positiivne.

tl;dr Spectre ei ole mu arust eriti hea film
Kasutaja avatar
Garli
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3695
Liitunud: 23. Detsember 2008, 17:19


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 40 külalist

cron