Halloween 6: Michael Myersi needus

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Halloween 6: Michael Myersi needus

PostitusPostitas Cochrane » 10. November 2005, 22:12

Halloween 6: Michael Myersi needus
Halloween: The Curse of Michael Myers (1995)

Kuue aasta eest röövisid druiidid Jamie. Nüüd õnnestub tal põgeneda, et sünnitada laps... Michael Myersi laps. Ta läheb Haddonfieldi, et dr. Loomis (Donald Pleasence) teda taas aitaks. Samal ajal jälitab Myers perekonda, kes nüüd tema endises kodus elab. Selgub, et Michaelil lasub needus, mis sunnib teda oma pereliikmeid tapma. Ja ainult dr. Loomis ja Tommy Doyle (Paul Rudd), ellujäänu esimesest Halloweenist, suudavad sellele igaveseks lõpu teha.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Cochrane
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 2680
Liitunud: 12. Aprill 2005, 12:17

Re: Halloween 6: Michael Myersi needus

PostitusPostitas Rasmus » 29. November 2012, 17:56

No nii, "Halloweenidega" siis ühel pool. Veidi kahju, et nii nõrga osaga vaatamise lõpetasin, aga kuna mulle ka Rob Zombie remake'id ei meeldinud, siis oleks pidanud selle järjekorra päris tagurpidi pöörama, et meeldiva filmiga lõpetada.

Ma isegi ei saanud aru, kuhu selle osaga jõuda püüti. Tommy Doyle'i naasmine oli hea idee (ehkki näitleja oli teine jne), aga see kogu Thorni needus ja satanistlik värk olid kuidagi sobimatud ja ebavajalikud. Saan aru, et üritati filmi huvitavamaks muuta, kuid Michael Myers on Michael Myers ning ta on piisavalt saladuslik ja huvitav tegelane ka ilma igasuguste needuste ja muu sellise jamaga, mida selles filmis (ja veidi ka eelmises) talle külge üritati pookida.

Hinne on jälle 4/10.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Halloween 6: Michael Myersi needus

PostitusPostitas Rasmus » 23. Oktoober 2015, 13:19

"Halloweeni" seeria võib päris meeldima hakata, kui neid filme ainult kord aastas taaskülastada. Kuuendat osa nägin viimati kolm aastat tagasi ja ausalt öeldes eile vaadates peale negatiivsete emotsioonide midagi meeles polnudki. Seekord vaatasin mullu esmakordselt Blu-ray peal välja antud producer's cut'i, mis on kinoversioonist märkimisväärselt erinev ja põhimõtteliselt jäin rahule. Kui oleksin eelnevalt "Halloweeni" maratoni teinud ja seda filmi kuuendana vaadanud, siis oleksid tunded ilmselt veidi jahedamad, aga pärast aastast pausi sobis 6. osa päris hästi ja Carpenteri muusika kuulmine on alati vägev tunne. Thorni teema oleks iseenesest muidugi võinud välja jätta, aga see olekski põhimõtteliselt mu ainus laitus, muidu igati väärikas sissekanne seeriasse (vähemalt producer's cut). Paul Rudd on siin mõnusalt ekstsentriline.
6/10
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Halloween 6: Michael Myersi needus

PostitusPostitas JazZ- » 31. Oktoober 2018, 00:24

Siiani oli see saaga mu jaoks lihtsalt üks suur pettumus - kui mu FB feedi satuvad aeg-ajalt mingid pildid nagu:

Spoiler :
Pilt


...siis ok, ma põhimõtteliselt mõistan, sest sarimõrvamine nõuab kahtlemata suurt heroilisust ja värki, aga minu maailmas võiks ühel õigel kangelasel mingi isikupära ka eksisteerida, mida Michael Myersil lihtsalt vähimalgi määral pole. Surematus ei muuda sind automaatselt huvitavaks, kui ainus, mis sind Toby Flendersonist eristab, on kapten Kirki mask.

Haiku for da Mike'u:

Michael A. Myers
sa mõrvad mind surmani
igavusega


Seega ei mõista ma päris täpselt, miks fännid potentsiaalset huvitavale antaloogiafilmide saagale vee lihtsalt Michaeli puudumise pärast peale tõmbasid - kas see nagu HEA asi poleks olnud või? Järjekordne näide sellest, kui rumalad inimesed 80ndatel olid! Aga ok, kui jätta kõrvale fakt, et Michaelist ma lihtsalt ei hooli, mõrvaku ta oma sugulasi palju tahes, siis esimene ja teine film olid vähemalt stiilselt tehtud, olgugi, et surmavalt igavad; kolmas siiani seeria parim osa, aga teadagi, mis sellest sai; neljas ja viies osa on nii halvad, et ma ei suuda neid õigupoolest isegi vihata ja kuigi viies osa ongi vist üks kõige pohhuimalt tehtud filme üldse, siis neljas ei saa oma kaitseks isegi seda kaarti käia - ometi ei suuda ma selles olulisemalt suuremat väärtust näha, sest ükski võimalik lõpplahendus ei lunasta mu kannatusi, mida 1,5 tundi Danielle Harrise ulumist põhjustasid.

Niisiis, kuna kuuendale osale vahetult eelnenud filmid olid slasherid kõige isikupäratumas võtmes üldse ja teadsin, et see osa saab olema antud liini viimane, siis olin täiesti valmis, et see on oma eelkäijatega võrdväärselt imev, aga ennäe imet! Olen ausalt öeldes üpris kuri, et Filmiveebi keskmine hinne sellele osale 4.33 on, sest tegu on tavamõistes hea ja "Halloweeni" saaga mõistes suurepärase filmiga, sest tuleb välja, et mina pole ainus postitiivne asi, mille 90ndad endaga kaasa tõid. Esiteks sisaldab "Michael Myersi needus" esimest korda terve "Halloweeni" saaga jooksul adekvaatset huumorit ja on näha, et vahelduseks pärineb stsenaarium kelleltki, kes hoolib (khm, 5. osa). Lisaks on esimest korda terve seeria jooksul ekraanil tegelased, kellele ma vähemalt MINGIL määral kaasa suudan elada (sry, Laurie Strode) ja lugu sisaldab midagi enamat kui "Michael on tagasi Haddonfieldis! Michael mõrvab mõned inimesed! Michael saab surmavalt haavata! Nali-nali, ei saa ta midagi." Tommy Doyle'i olulise tegelasena tagasitoomine oli lahe nüke, Paul Ruddi palkamine ka, kultused on meeldivad, see mõnus 90ndate campy feel ka. Võib-olla vaatan kunagi producer's cut'i ka, aga kuna mul on kuri kahtlus, et mu maitse ühtib rohkem nende 14-aastaste poistega, kelle tõttu see omal ajal ümber lõigati, sest need vilkuvad MTV montaažid mulle suht meeldisid, siis esialgu sellega väga ei kiirusta.

I know this sounds crazy, Harry, but I love him. I write to him every week. I think I even want to have his child /.../
Deep down, he's just like you and me. He just needs someone to understand him. Someone to love him.


<- See on a) katkend filmist, kui te peaksite ignorantsed olema ja b) väga naljakas, kui te peaksite halva huumorisoonega olema.

Lisaks lahe nüke, et Jamie oma onu head autojuhtimisgeenid pärinud oli. :irw:

7/10
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018
 
Postitusi: 3827
Liitunud: 19. Aprill 2009, 19:19
Asukoht: Tallinn

Re: Halloween 6: Michael Myersi needus

PostitusPostitas Rasmus » 31. Oktoober 2018, 18:27

Ma filmi kohta ei viitsi rääkida, kuna hui mäletan sellest midagi, aga
JazZ- kirjutas:...minu maailmas võiks ühel õigel kangelasel mingi isikupära ka eksisteerida, mida Michael Myersil lihtsalt vähimalgi määral pole. Surematus ei muuda sind automaatselt huvitavaks, kui ainus, mis sind Toby Flendersonist eristab, on kapten Kirki mask.

Olin kunagi samal arvamusel, enam mitte. Põhimõtteliselt peitub Michaeli isiku- või eripära dr Loomise monoloogides. Kütkestav on Myers seepärast, et ta on tavaline inimene, kellel pole mingeid erivõimeid, ta lihtsalt jalutab ja tapab, kuna ta on, noh, "simply and purely evil". See on see vend, kes istus 15 aastat hullaris sõnagi lausumata, et saaks uuesti võimaluse tappa. Või siis uue osa järgi: istus 40 aastat hullaris sõnagi lausumata, lihtsalt oodates, et saaks uuesti võimaluse tappa. Mitte sellepärast, et ta oleks kõnevõimetu, vaid lihtsalt sellepärast, et ta ei taha rääkida. Ma ei tea, et kuskil mujal ühtegi inimest niimoodi kujutatud oleks. Mitte mingit inimlikkust, mitte mingit põhjust. 6. osa (ja vist otsapidi ka viies) üritasid Michaeli tegudele põhjuse anda, aga selle puudumine just ta nii eripäraseks muudabki. Idee, et see sama tüüp võiks seista sinu järel Maximas kassasabas ja sa ei tunneks teda ära. Kui ka varem pole Michaeli võlust aru saanud, siis imo uus osa teeb temaga väga head tööd.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Halloween 6: Michael Myersi needus

PostitusPostitas JazZ- » 03. November 2018, 21:24

Hoiatus! Järgnev tekst võib sisaldada vähesel määral spoilereid.

Rasmus kirjutas:Kütkestav on Myers seepärast, et ta on tavaline inimene, kellel pole mingeid erivõimeid, ta lihtsalt jalutab ja tapab, kuna ta on, noh, "simply and purely evil". / - / Mitte mingit inimlikkust, mitte mingit põhjust. 6. osa (ja vist otsapidi ka viies) üritasid Michaeli tegudele põhjuse anda, aga selle puudumine just ta nii eripäraseks muudabki.


Mis vahet sellel sisuliselt on? See "simpy and purely evil" ja inimlikkuse puudumine tähendab lihtsalt, et ta aju töötab teistmoodi kui normaalsel empaatiavõimelisel inimesel ja "me ei mõista ta kurjuse põhjust" tähendab, et neuroloogia on keeruline. Kui kuuendas osas selgus, et Michael on nii halb inimene, sest ta on neetud, siis see ei muuda minu silmis just kuigi palju. Ma ei ole küll täpselt kursis, kuidas needused töötavad, aga eeldan, et umbes samamoodi nagu mistahes vaimsed haigused: panevad aju lihtsalt teistmoodi tööle ja seega oleme jõudnud tagasi algusesse - sisuliselt pole mingit vahet, kas Michael on kuri, sest ta on a) "neetud" - asi, mille osas tal endal mingit kontrolli pole või b) sünnist saati teistsuguse ajuga olnud - asi, mille osas tal endal mingit kontrolli pole. Selles needuse stsenaariumis eksisteerib küll lisavõimalus, et Michael on oma kurjas kehas vangis ehk vähemalt mingi osa ajast teadlik, et ta on "kuri" ja tegelikult tahaks seda mitte olla, aga sisuliselt tähendaks seegi, et ta aju töötab tavapärasest teisiti - lihtsalt eelkirjeldatud juhtudest veidi teise konfiga. Igal juhul oleks selle needuse teemaliini arendamine minu jaoks VÄGA huvitav olnud ja ideaalis välja näinud umbes nii:

Spoiler :
"Michael"
Rež: Jim Jarmusch

50-aastaselt Michaelilt (Bill Murray) on viimaks eemaldatud needus, mis sundis teda mõrvama sadu inimesi. Kuigi kohus mõistis Michaeli õigeks, peab vananev endine sarimõrvar elama oma mineviku raske taagaga, millest vabaneda ei saa. Michaeli päevad mööduvad ristsõnu lahendades ja telekast päevaseid talk-show'sid vaadates, ainsaks sõbraks kodustatud tänavakoer ja naaberkorteris elav illegaalne immigrant Hector (Efren Ramirez).


Lisaks kehtib su "ta on tavaline inimene, kellel pole mingeid erivõimeid" ainult esimese ja viimase osa kohta ja jah, ma saan aru, et kuuendas osas ilmnenud info mõjuks ebaloomuliku karakteriarendusena universumis, kus tõesti eksisteeriks eelnevalt ainult need kaks filmi, aga kuna kuues osa on tervest saagast kõige suuremas koguses sitta enda kaela võtma pidanud ja ei saanud seda mugavat "ehh, eelmised filmid ei lähe tegelt arvesse!" kaarti välja käia, arvan ma et mütoloogia mingiski suunas laiendamine oli tol hetkel juba hädavajalikuks muutunud.

Rasmus kirjutas:Mitte sellepärast, et ta oleks kõnevõimetu, vaid lihtsalt sellepärast, et ta ei taha rääkida.


Samastatav!
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018
 
Postitusi: 3827
Liitunud: 19. Aprill 2009, 19:19
Asukoht: Tallinn


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 19 külalist