Viimased neiud

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Viimased neiud

PostitusPostitas Rasmus » 11. Oktoober 2015, 23:24

Viimased neiud
The Final Girls (2015)

Traagilises avariis oma näitlejannast ema kaotanud Max (Taissa Farmiga) kutsutakse koos sõpradega ühe traditsiooniliselt klišeelise 1980. aastate slasher'i linastusele. Juhuse tahtel tekib kinosaalis tulekahju ja Max satub segastel asjaoludel koos kaaslastega sellesama filmi sündmustikku. Kas toimuma saab samasugune veresaun nagu algses linateoses või õnnestub Maxil nii sõprade kui ka tegelaste elu päästa ning näiliselt surematu mõrvar alistada?

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Lõputüdrukud

PostitusPostitas Rasmus » 11. Oktoober 2015, 23:54

Jess! Minu esimene kõrvalekalle plaanitud oktoobri-nimekirjast ning ühtlasi ka esimene tõsiselt äge elamus. Oleks loomulikult võinud kõvasti metam ja nutikam olla, just sellise žanrisisesse viitamise ja huumori poolest, aga praeguselgi kujul ületas see kõik ootused, mis mul üldse seatud olid. Kõige asjakohasem võrdlus oleks vast "Cabin in the Woods" lastele, sest PG-13 arvelt jäi päris palju võimalusi realiseerimata. Ei oska arvata, miks sellise reitingu kasuks otsustati - tegu on primitiivselt võttes ikkagi slasher'iga (vahet pole, et sel tavapärasest oluliselt rohkem südant on) ja nii kaotatakse palju potentsiaalseid vaatajaid. Taissa Farmiga on siin imeline, võiks vabalt draamadest ära tulla, sest horror vajab ka n-ö päris näitlejaid. Lisab kohe sellist isiklikkust, mida taolistel filmidel pea mitte kunagi pole. Ei oleks iial arvanud, et mõni slasher mul silma märjaks võib võtta. Hästi kirjutatud ja dramaatiline pool töötab ikka väga korralikult. Ja oi, milline silm sellel lavastajal on, pööraselt kõva režii. Uus Argento ja Snyder ja Wright ja mida ei. Lõpuvõitlus näeb täiesti fantastiline välja - võib ainult unistada, et midagi sellist tegelikus kaheksakümnendate slasher'is näha saab.
PUHAS KULD, RAISK.
8/10
Kirjutaks blogisse ka, aga pole aega.
Ralf paneb 6/10.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Lõputüdrukud

PostitusPostitas Jolt » 02. November 2015, 11:53

Rassuga suure maani päri. Väga asjalik sissekanne meta-horrori nišis. Võrdlus Cabin in the Woodsiga on täiesti kohane, kuid ise ütleksin, et sisaldab eelnimetatuga võrdsel hulgal Wet Hot American Summerit. Ja kuidagi on sellesse ebatõenäoliste komponentidega kokteili sisse segatud karakterid, kes lõppkokkuvõttes tõesti lähevad korda ning panevad filmile kaasa elama.

Pluss poolel on lisaks eelnimetatule paar kindlat hetke, mis lavastatud tõesti meeldejäävalt. Filmi käimalükkav sündmus on laetud sellise kineetilise energiaga, et selle hetke absurdsus lihtsalt ei haagi. Mõtlesin vaid hetkeks "ah? mida iganes, jätka!". Sarnaselt kindla käega on teostatud striptiisistseenile järgnev ja hetk, mis tõi uuesti meelde Health - We are Water'i muusikavideo.

Filmi lõpuosas takerdutakse küll mitme žanri stambi otsa ja film kulgeb veidi aega nagu rööbastel. Lahendused on ette kirjutatud ja nendeni jõudmiseks ohverdatakse teatud osa reaalsustundest. Kuna tegemist on metafilmiga, kus tegelased teavad reegleid, millele nad peavad alluma, siis oleks võinud need apsud võimalik välja vabandada, kui need oleks väikeste naljadega ära markeeritud. Millegipärast jäeti see aga tegemata.

Selle tõttu on minu kiitus veidi mahedama entusiasmiga, kui Rassu oma. Siiski, hea tempo ja tujuga õudusfilm. My cup of tea.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2207
Liitunud: 12. Juuni 2007, 12:02

7/10

PostitusPostitas Ralf » 15. August 2016, 01:29

Omalaadne ja üllatavalt leidlik slasherite paroodia, mille tegijad žanrit suurepäraselt tunnevad. Väärt lisa nimekirja õudusžanrit lahti mõtestavate eneseteadlike komöödiate nimekirja, kuhu kuuluvad veel "The Cabin in the Woods", "Behind the Mask: The Rise and Fall of Leslie Vernon" jt. Kes "Friday the 13thi" ja tolle lugematute imitatsioonidega lähemalt kokku puutunud on ning slasheri stampe mõistab, rõõmustub sarmikat "The Final Girlsi" vaadates kindlasti. See huvitava ideega õuduskomöödia kasutab iga ettejuhtuvat võimalust žanri klišeede pilkamiseks, muutumata seejuures vastikuks või küüniliseks.

Naljad on kavalad, aga stiililt "The Final Girls" žanriga paraku hästi ei ühti, sest filmil märgatavalt värviline ja modernne välimus ning tagatipuks puuduvad sellest nii räige vägivald kui alastistseenid, mis "Camp Bloodbathi"-taolisest odavast slasherist puududa ei tohiks. Toota sedalaadi film "lastesõbraliku" PG-13 reitinguga oli tõeline fopaa stuudio poolt. Kuigi veretu, on "The Final Girls" südamega tehtud õuduskomöödia, mis lisaks naerma ajamisele isegi veidi liigutab, sest kui Max avastab end "Camp Bloodbathi" maailmast, kohtub tüdruk lihtsameelse blondiini Nancyga — tegelasega, keda 80ndatel mängis Maxi surnud ema.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 19 külalist

cron