Karje: Seriaal

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee seriaalide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Karje: Seriaal

PostitusPostitas Rasmus » 15. Juuni 2015, 20:45

Karje: Seriaal
Scream: The TV Series (2015)

Menukal Wes Craveni õudusfilmiseerial põhinev MTV telesari keskendub mõrvamüsteeriumile, millesse on segatud küberkiusamine, grupp teismelisi, mõrvad minevikust ja tohutu hulk kahtlusaluseid. Vaiksest Lakewoodi linnakesest saab selle sajandi Woodsboro, kui valge maskiga salapärane sarimõrtsukas ükshaaval kooliõpilasi maha nottima asub. Kõige keskmes paistab olevat tüdruk nimega Emma Duvall (Willa Fitzgerald), kuid miks keskendub tapja just temale?

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Karje: Seriaal

PostitusPostitas Rasmus » 02. Juuli 2015, 14:54

Ma ei julenud eriti loota, et siit midagi head tulla võiks. MTV, suvalised näitlejad, teine linn, uus mask, Wes Craveni kõrvalejätmine — kõik tõotas ainult halba. Aga peale pilootosa nägemist pean ütlema, et... mulle võib see veel meeldima hakata. "Screami" seeria on ikooniline ja kordumatu, nii et sarnast taset ei maksa oodata, aga päris kohe seda sarja maha kanda ka ei maksa. Korralik avastseen, screamilikult witty dialoog ja mõned täitsa sümpaatsed tegelased tegid piloodi võrdlemisi mõnusaks vaatamiseks. Uus Randy on ka tore. (Y)
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Karje: Seriaal

PostitusPostitas Forzelius » 03. Juuli 2015, 02:52

Kuulge, see seriaal kõlab ju täitsa hästi. Kurb, et Wes kõrvale jäeti (ei olnud teadlikki, et see nii on, oleks ehk ootused veelgi alla tõmmanud). Rassu tõi väga mitu valiidset kartust välja, aga piloot oli küll väga korralik. Mõnus karjelik filosoofia sisendati kenasti ära. Enim meeldis just see, et nüüd peab ju tegelastest hoolima hakkama ja kuna tegemist ikkagi slasheriga, siis on kõik endiselt fair game, mis lükkab minu arvates kogu selle formaadi palju põnevamasse meeleolusse. Uued tegelased on ka veidi meeldiv kompott eelnevatest osadest: 1. osa gängilik mentaliteet segatud neljanda osa metanohiklikkusega ning kõik vahepealne. Tõotab isegi midagi tulla. Ainuke asi, mis üldse ei meeldi, on maski puudumine. Õigemini selle õige maski puudumine.
Oodata võib muidugi varast käntseldamist, piloodi reitingud väga head ei olnud. Aga eks näis, tahaks veel, isu on tekitatud.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: Karje: Seriaal

PostitusPostitas Rasmus » 12. August 2015, 22:56

1x07 - spoilerid, eksole.

Tänane episood oli päris räige. Arvasin kohe, et sari läheb paremaks ja pöörasemaks, kui lõpp kätte hakkab jõudma, ja 1x07 on selle kohta täiuslik tõestus. Ülesehituselt on ikka paras mess, aga usun, et asi areneb ainult positiivses suunas. Vahepeal oli paar täiesti tühja episoodi, õnneks sellest august on nüüd (näiliselt) välja ronitud. Tapja osas ei ole mul endiselt ühtki ideed, kõik variandid on vägagi aktuaalselt laual. Esmalt kahtlustasin Noah' ja Brandon Jamesi kombot, aga enam ei ole isegi kindel, kuhu Brandoni looga välja jõuda üritatakse. Hetkel julgeks oletada vaid seda, et Emma ema ei ole absoluutselt see, kellena ta näib, ja linnapea on müsteeriumiga palju tugevamalt seotud. Ja kui Brooke on tapja, siis halb kirjutamine, sest Riley mõrva ajal oli ta üksinda kinnises ruumis ja ootas teadmatult õpetaja-meest. Kusjuures õpetaja-mehe puudumine tänasest episoodist on ka veider, ilmselt võib ta mõrvarite nimistust ikkagi välistada. Jake on nüüd veelgi kahtlasem, kuna juhuslikku (!) südamesse pussitamist üle elada on võrdlemisi ebatõenäoline. Loodan, et Kieran leiab järgmine kord oma lõpu, sest tapja ta pole ja vajalik tegelane samuti mitte. Willist on kahju, aga ta surm oli nii võigas, et ausalt öeldes totally worth it. Ei oleks iial midagi sellist tulemas osanud näha. Põhiline oleks see, et otsad hooaja lõpuga kokku tõmmataks, kuigi praegu tundub, et niimoodi siiski ei lähe.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Karje: Seriaal

PostitusPostitas Forzelius » 13. August 2015, 01:50

spoilerid, kui kedagi üldse kotib:


emma ema on päris hea bet tegelikult. mingi üsna äge twist olekski, kui brandon jamesi müütos ümber pööratakse kuidagi. konventsionaalne "ta oligi paha" + keegi teine killerina oleks suht igav ausaltöeldes.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: Karje: Seriaal

PostitusPostitas Rasmus » 13. August 2015, 19:17

Semi-spoilerid teemal, kas hooaeg saab ammendava lõpu või mitte:
Bloody Disgusting kirjutas:The audience will find out who the killer is [in season 1], but it’s going to be a transition into season 2.

Mulle vist täitsa sobib see idee. Forzelius just hiljuti rääkis, et oleks cool näha "Screami", milles tapja saadakse varem teada kui viimastel minutitel. Ei usu, et terve teine season mõrvari otsimisele keskendub, aga midagi teistsugust on siiski huvitav näha.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Karje: Seriaal

PostitusPostitas Rasmus » 26. August 2015, 20:25

Minu viimane pakkumine tapjate osas: Piper ja Noah.
1x09 võis vabalt olla seni hooaja parim osa, lõpuks ometi üks võrdlemisi korralikult üles ehitatud episood, kus actually midagi ka toimub. Juba enne sarja algust oli palju haipi, et ühe osa lavastab Ti West isiklikult ja tuleb tunnistada, et tõesti oli parem. Bella Thorne'i tagasitulekut ootasin ka, aga praegune põgus cameo mu meelt väga rõõmsaks ei teinud. Loodan jällegi, et Kieran leiab 1x10-s oma (võimalikult vägivaldse) otsa, tõsiselt häiriv tegelane oma edwardiliku olemisega. Jake'ist ei saa endiselt väga aru, pole otseselt negatiivne ega meeldiv ka. Tahaks vist, et ta mingit sorti redemptioni läbi teeks. Bransonilt eeldaks sama, kuna tema näol küll tapjaga tegemist pole. Muidugi on võimalus, et ta on juba praegu surnud, sest vaevalt ta kongist just väga sõbralikult välja pääses. Väga loodan, et 1x10 toimub (vähemalt osaliselt) Brooke'i peol, sest on selge, et sellega üritatakse mingil tasemel esimesele "Screamile" viidata.
Miley Cyrus ajas korraks päris naerma...
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Karje: Seriaal

PostitusPostitas Garli » 26. August 2015, 23:32

Vaatasin esimese osa ära ja olen positiivselt üllatunud. Jätkan vaatamist.
Kasutaja avatar
Garli
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3695
Liitunud: 23. Detsember 2008, 17:19

Re: Karje: Seriaal

PostitusPostitas JazZ- » 26. August 2015, 23:51

Garli kirjutas:Vaatasin esimese osa ära ja olen positiivselt üllatunud. Jätkan vaatamist.


Nagu me kõik sellel ajal. Ära ootusi väga kõrgele sea.

1x09:

Olen samuti üsna veendunud, et üks tapjatest on Piper, kuna ta tegi juba selles osas veidi seda "olen kuri inimene" naeratust, mida tummfilmide näitlejad harrastama pidid, et publik aru saaks, et nad oma hinge saatanale müünud on.
Spoiler :
Pilt Pilt

Piperi prillid varjavad kulmud küll natuke ära, nii et päris täpset võrdlust läbi viia on veidike keeruline, aga sellest hoolimata on näha, et ta ihkab vaid halba.


Teine mõrvar on ilmselt mingi mees, aga Noah peale ma oma raha vist pigem ei paneks. Proovisin selle Brandon Jamesi ema vihje ("temaga vestelnud härrasmees nägi välja nagu nägus vanakooli filmistaar") põhjal (arvatava) mõrvari identiteeti välja nuputada. Kui selle seriaali tegelased tavapärase ameerika keskkooli omadega vähimalgi määral vastavuses oleks, poleks see ilmselt ka kuigi keeruline ülesanne olnud (tapja on see, kes erinevalt teistest ainult 50 kilo ülekaalus on). Kahjuks näevad MTV seriaalides kõik tegelased välja nagu aluspesumodellid (ehk veel ilusamad kui tavalised modellid), nii et see vihje ei viinud tõele paraku just kuigi palju lähemale. Arvaks muidu, et Noah peaks analoogselt "Teen Wolfi" Stilesile selles universumis kole tegelane olema, aga ei saa kindel olla, et nõdrameelse vanadaami mõttemaailm teiste linnaelanike omaga ühtib, nii et täielikult maha kriipsutada ma teda ikkagi veel ei julgeks. Igal juhul arvan, et Brandon Jamesi laps on ikkagi Piper, kuna ta on lisaks Bransonile ainuke õiges vanuses olev isik sarjas ning Jamesi emaga rääkimas käinud noormees oli ilmselt petis - nagu ka Kieran ja Branson, sest pole ilus teeselda, et nad mõrvarid on, kui tegelikult kohe üldse ei ole.

Ahjaa, ootan endiselt ka valguse heitmist sellele stseenile, mis sarja esimeses osas Noah'ga järves aset leidis. Kui viimase osa jooksul sellele rahuldavat seletust ei anta, siis... saab sellest ilmselt Forzeliuse lemmikseriaal, sest see oleks juba "Losti" tase.
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018
 
Postitusi: 3827
Liitunud: 19. Aprill 2009, 19:19
Asukoht: Tallinn

Re: Karje: Seriaal

PostitusPostitas Forzelius » 26. August 2015, 23:57

Uou, hea osa tõesti. 1.9 spoilerid sees

Ma pakun, et killer on hoopis Brooke. Ei tea, kuidas, aga ta annab sellist vaibi välja mu jaoks. Kuigi jaa, teda on ka tappa üritatud, aga sellega lavastati ainult Branson süüdi. Noah ja Brooke on nagu hea bet. Stsenaristid pole viimaste paari osadega eriti üritanud isegi kahtlust Noah'ilt ära peletada. Kõikidel teistel on bluff-topeltbluff-kolmikbluff momente, aga Noah on täiesti tahaplaanile unustatud. Piper on ka väga hea bet muidugi, see, et ta seniilse vanamuti nüüd üles leidis (järsku) ja nüüd suutis kuidagi Sethi pealt Kierani peale minna (omas nende mõlema pilte kaasas?) tundub kahtlane. Ja see, et nüüd Kieran järsku see tüüp on, kes vaatamas käis, on ka weird. Sobis ka kahtlaselt hästi kokku sellega, et Kieran järsku ära läks. + Viimase jutt oli täitsa loogiline, et Branson võidab, kui ta teda uskuma jääb ja Kieranit kahtlustama hakkab. Otseselt seda tegelast ei vihka, aga ta ei tohiks küll mõrvar olla - liiga basic "võõras teisest linnast" šabloon. Oleks suht fake, kui tema killeriks pannakse.
So, tl;dr Brooke ja Piper? Brooke on ka nii paljude asjade keskel, et natuke kahtlane, et ta lihtsalt süütu lambuke kõige keskel on. + Pidu enda kodus hostida on alati ohumärk. Oleks also reference 1. osale. Mõtlesin episoodi keskel, et kuna tehtud on filme nii ühe kui kahe killeriga, siis äkki on siin filmis üldse 3. Brooke, Noah, Piper. Think about it - keegi ei kahtlustaks nende kolme kombot, sest nende ühiseid stseene on minimaalselt olnud, ühegi kahe vahel pole otsest seost. Tore oleks. Aga suht vahet pole, kes mõrvar on, praeguseks, põnev finale tuleb igal juhul.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: Karje: Seriaal

PostitusPostitas Garli » 29. August 2015, 10:30

Yyyoooo, jõudsin ka järjele. HERE BE MINGID SPOILERID Üheksas oli ilmselt kõige põnevam jah praeguseni, loodetavasti on parim veel finaleks jäetud. Ma halb ennustaja ja üldjuhul ei kipu väga ette mõtlema, nii et väga ei oskagi mõrvarit/mõrvareid pakkuda, aga Forzeliuse kolme tapja teooria on küll huvitav ja oleks midagi, mida Screami filmid ei teinud. Võiks ju eeldada, et sarja tegijad tahavad midagi uut ja huvitavat teha? Aint et Brooke'i küll ei pakuks. Et äkki siis Piper, Noah ja... Jake? See off-screen noa saamine ja ellu jäämine oli ikka kahtlane IMO. Mingit twisti Emma emaga aiman ka veel tulevat. Aga üldiselt nõustun Forzeliusega, et suht poogen, kes tapja(d) on. Loodan lihtsalt, et viimane osa deliveerib.
Kasutaja avatar
Garli
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3695
Liitunud: 23. Detsember 2008, 17:19

Re: Karje: Seriaal

PostitusPostitas Rasmus » 02. September 2015, 19:56

1x10 - heavy spoilers

Ja läbi ta ongi. Finale oli suhteliselt fantastiline, võib väga vabalt hooaja parim osa olla. Igatahes väga põnev vaatamine ja kuigi lõpplahendus oli juba kaugelt näha, oli müsteeriumi lõplikku lahti rullumist ikkagi huvitav jälgida. Tohutu kiitus ka "Screami" filmidest tuntud väljendite ja olukordade taaskasutamise eest, Noah' jutt oli tavapärasest veel vaimukam. Reveal'i ajal meeldis see "Surprised?" koht. Arvasin hetkeks, et Emma ja ta ema notitaksegi maha ning minnakse järgmisesse hooaega uute peategelastega (Audrey ja Noah näiteks), aga midagi nii originaalset siit muidugi tegelikult oodata polnud. Lootsin lihtsalt, et kuna "Scream 4" lõpp kirjutati sundkorras ümber, siis sarjas rakendataks kasutamata ideed ja jäetaks tapja vähe pikemalt ellu. Samas osaliselt nii tehtigi.

Episoodi kõige toredam osa oli Brooke'i ja Audrey ühine stseen, täiesti mõistetamatu keemia nende vahel. Stsena pole lubanud neil varem kahekesi koos olla, osaliselt kahtluste hoidmise jaoks, aga uues hooajas peab seda duot kindlasti ära kasutama. Noah ja Audrey on muidugi ka koos lahedad, neid oleks paarina samuti huvitav näha. Šerifi surm tuli suhteliselt ootamatult (epi alguses), ütlesin vist kõva häälega "holy fuck" isegi, ehkki nägin seda pisut tulemas. Siiski poleks midagi nii verist MTV sarjast lootnud. Kahju, et põhigrupist keegi surma ei saanud - nt Kieran, kes on ikka kohutavalt ebahuvitav tegelane. Kuigi pärast finale sündmusi olen suhteliselt veendunud, et just tema on teine tapja. Jake on muidugi ka võimalus, aga Audrey ma pigem välistaksin. Branson ei ole samuti kahtlustest veel päris puhas - mingit tüdrukut ta ikkagi ju vägistas (või ahistas, ei ole enam väga kindel).

Kõige tardim moment oli see, kui Emma jooksis jälle kinniseotud tuttava juurde (ema) ja hakkas teda kohe lahti siduma, kuigi šerif ja Will olid enamvähem samal viisil veidi aega varem surma saanud. Võiks ju natukenegi mõelda ja ettevaatlikumalt käituda.

1. hooaeg - 7/10 (arvustus)
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Karje: Seriaal

PostitusPostitas Forzelius » 02. September 2015, 20:11

Rassu kirjutas:juttjutt

Kõige tardim moment oli see, kui Emma jooksis jälle kinniseotud tuttava juurde (ema) ja hakkas teda kohe lahti siduma, kuigi šerif ja Will olid enamvähem samal viisil veidi aega varem surma saanud. Võiks ju natukenegi mõelda ja ettevaatlikumalt käituda.


Lol, jaa mõtlesin täpselt sama. Suht tard.
Also, mu lemmik reference: "Landlines? What is this, 1996?"
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: Karje: Seriaal

PostitusPostitas Rasmus » 30. Juuni 2016, 21:59

Korralik hooaeg, suhteliselt stabiilne kvaliteet. 2x05 on vist siiani hooaja parim, ehkki see koolisisene dünaamika toimib kuidagi kahtlaselt (loe: ei toimi üldse). Lootsin, et lockdowni ajal toimub veel mõni mõrv - oleks võinud seda "tapja on meiega ühte hoonesse lukustatud" kontseptsiooni rohkem ära kasutada. Teist tapjat kusjuures bettida ei oska - karta on, et The Lakewood Sixi hulgas tapjat pole, ja kõrvaltegelased on kõik piisavalt kahtlased, et mõrvaks võimelised olla. Hetkel betiksin Zoe peale. Stavo on ilmselt ikkagi hea, aga võib-olla oli eilne episood hoopis osav petekas, millega vaataja tegelikule mõrvarile kaasa tundma panna. 2x04-s nautisin neid hallukastseene, John Karna sai mõnusalt lõbutseda. Audrey ja Noah suudlus oli nagunii long overdue.

PS! Ma olen endiselt pissed, et Kieran ikka veel elus on.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Karje: Seriaal

PostitusPostitas JazZ- » 30. Juuni 2016, 22:22

Minu poolest võiks kõik need sisutühjad ja ühedimensioonilised tegelased maha surra, aga kardetavasti on seekordne mõrvar täpselt sama saamatu kui sarja stsenaristid, nii et petliku lootuse hellitamise asemel otsustasin selle vaatamise hoopis ära lõpetada. Õudne!
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018
 
Postitusi: 3827
Liitunud: 19. Aprill 2009, 19:19
Asukoht: Tallinn

Järgmine

Mine Seriaalid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist

cron