Kääbik: Viie väe lahing

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Kääbik: Viie väe lahing

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 25. Aprill 2014, 19:41

Kääbik: Viie väe lahing
The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

Oscari-võitja Peter Jacksoni tehtud kolmas osa J.R.R. Tolkien'i raamatule "Kääbik" ehk "Kääbik: Viie väe lahing", kus Thorin ja kaaskond peavad leidma väljapääsu Smaugi koopast, Erebori tagasi võitma ja varanduse kätte saama. Kas Bilbo ja teised saavad sellega hakkama?

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Kääbik: Viie armee lahing

PostitusPostitas Forzelius » 03. November 2014, 18:10

PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: Kääbik: Viie väe lahing

PostitusPostitas lostinthemist » 05. Detsember 2014, 20:04

Järgmise nädala neljapäevase 3D HFR esilinastusele on pilet sebitud. Ootan väga innukalt!!
Ma olen valmis filmi vaatama sama palju nagu see mees siin keeglit mängimas. BRING IT ON! 8)
Pilt
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2195
Liitunud: 02. Veebruar 2006, 01:43
Asukoht: Lõuna-Korea

Re: Kääbik: Viie väe lahing

PostitusPostitas Spellbound » 05. Detsember 2014, 21:36

Teen suure tõenäosusega nii, et vaatan 3D-s HFR-iga ja ilma, võimalusel ka 2D ja siis Kosmose IMAX-is 19.detsembril.

Piletid ette ei osta, sest selleks puudub lihtsalt vajadus. :))
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3527
Liitunud: 01. September 2008, 14:34
Asukoht: Tallinn

5/10

PostitusPostitas Ralf » 11. Detsember 2014, 14:14

Tundus ebatäielik ja polnud teab mis huvitav kah.
Arvustus
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Kääbik: Viie väe lahing

PostitusPostitas Spellbound » 13. Detsember 2014, 19:42

Kogu Jacksoni KÄÄBIKU triloogia on väga kummaline nähtus, vist isegi kõige eriskummalisem adaptsioonide ajaloos üldse. Kui adaptsioonide põhiprobleem seisneb tavaliselt kas vales tõlgendamises või režissööri liigses omaloomingus või soovis teksti autori maailma järgi mugandada, siis KÄÄBIKU puhul ilmneb tõsiasi, et Jackson on liiga suur Tolkieni fänn ja ta on autori raamatuid adapteerides muutunud üha enam autori enda nägu. Jackson võttis nii lühikese loo, et selle ümber ja sisse ehitada Tolkieni enda lisadest nagu "Silmarillion","Lõpetamata lood" ja "Keskmaa ajalugu" (viimast pole ise lugenud) pärit materjali, mis tutvustab kõike seda, mis toimus Erebori rännaku ajal mujal Keskmaal. Seda tehes on Jackson võtnud endale õiguse tuua sündmusi omavahel rohkem kokku
Spoiler :
(nagu Thraini avastamine Dol Guldrist ja tegelik sündmusteahel, kuidas Gandalf Thoriniga kokku puutus ning tõsiasi, et Azog suri ammu enne Kääbiku sündmusi ning põhipaha Smaugi kõrval oleks pidanud olema Bolg ning Thorini suri just tema pärast ning Beorn tappis kättemaksuks Bolgi, viimane suurim muudatus on Taurieli ja Kili armastus, mis oli suures osas tuletatud sellest, et Tolkieni loos on vähe tugevaid naistegelasi ja sellest, kuidas esimeses "Fellowship of The Ring'is" vaatas Gimli Galadrieli ning sellest, kuidas haldjate ja päkapikkude vahel on olnud kogu aeg love hate suhe, kuna üks kadestab teise ilu ja teine ilusate asjade loomise võimet, kuigi mõlemad on Iluvatari loodud jne)
ning lisada tegelasi, kes peaksid suurendama Tolkieni loo vettpidavust tänapäeval, sest "Kääbik" ise ongi läbi ja lõhki ülimalt lihtne lastele mõeldud lugu, kus suurimad ja tähtsamad sündmused saavad raamatus läbi ühe või kahe lausega. Tolkien ise hakkas "Kääbikut" ümber kirjutama siis kui alustas Sõrmuste isanda romaanidega ja avastas, et Sõrmus on selle uue loo jaoks kõige tähtsam element, aga "Kääbikut" kirjutades ta seda veel ei teadnud.

Jackson on Tolkieni kõiki lisasid arvesse võttes (kontrollige aga järgi, nendes filmides on omaloomingut väga vähe ja need, kes väidavad vastupidist ei tunne lihtsalt Tolkieni lugusid) muutnud lihtsa loo ülimalt keeruliseks mitte ainult vaataja jaoks, vaid ka tema enda kui režissööri jaoks. Keerulisus väljendub näiteks paljudes nimedes, mis ei ütle tavavaatajale midagi või kohtades või viidetes, mis on täiesti selged seosed ainult Tolkieni legendaariumiga kursis olevate vaatajat jaoks.
Spoiler :
Olin kinos väga üllatunud episoodi peale, kus White Council saabus Dol Guldurisse, et võidelda Sauroni ja Nazgûlitega (meenutas esimese LOTRi Ilmarünka Frodo pussitamise stseeni). Olgugi et Dol Gulduris toimunu pole üks ühele sama raamatutega, siis jäin ikkagi väga rahule.


Mäletan kui Jackson mainis, et filmi kolmeks jaotamise põhjus seisnes lisamaterjalide lisamises (ja rahas obv), siis poleks ma eales arvanud, et ta võtab sisse Tolkieni poolt loodud paralleelseid lugusid nii palju ja nii täpselt, et see kõik hakkab filmi ennast rõhuma ja lõhkuma tegelaste veenvust, loo liikumise tasakaalu ning seda LOTRile omast emotsiooni. Seda oli kõige rohkem tunda viimases osas, kus teatud emotsionaalsed ja loole olulised beat'id lahendati ülimalt lihtsalt LOTRI seeriast pärit elementidega (Bilbo ärkab ja ütleb, et "The Eagles are Coming") ja mitmete teiste Jacksoni kaanonist tuttavate momentidega.

Mina heidan Jacksonile ette tema liigset ambitsioonikust. Ta tegi midagi enneolematut. Ta üritas sukelduda Tolkieni legendaariumisse ja see ekraanile tuua. See on võimatu ülesanne isegi kolme filmiga. Tolkien ise kannatas oma maailma suuruse pärast, tegelased kahvatusid maailma ja selle ajaloo ja müütide tähtsuse kõrval. Tolkieni enda lisad on tegelikult nagu ajalooürikud maailmast, mis eksisteerib nüüd tänu Jacksonile väga suurepäraste filmide kujul. Keegi teine poleks suutnud Kääbikut luua sellise kire, armastus ja hoolivusega nagu Jackson. Ma ei tea seda, Del Toro oleks teinud hoopis teise filmi, aga mulle meeldib mõelda, et Jackson (paras kääbik nagu ta on) on ainuke, kes oleks suutnud luua midagi nii ambitsioonikat, Kääbik on mõnes mõttes suurem kui LOTR. Mõlemad seeriad on väga teistsugused nii raamatutena kui filmidena.

Kõigele vaatamata loodan, et Jackson võtab 10 aastase pausi Tolkieni maailmast, sest Hobbiti seeria järgi on aru saada, et ta on armumas rohkem Keskmaasse kui selles elu eest võitlevatesse tegelastesse.

Kordustest rääkides, siis vihkavad vist juba kõik Keskmaal elavaid ja väga pika ajalooga kotkaid. Kui filmi vaadates tundub, et Jackson on lolliks läinud ja kordab ennast kogu aeg, siis teadke, et Jackson ei korda ennast, vaid on truu Tolkienile, sest kõik kordused pärinevad just nimelt raamatustest. See ei ole muidugi õigustus, sest Jacksoni ülesanne oli adaptsiooni tehes kordusi mugandada ja paremini esitada, aga ta ei teinud seda. Kõik juhuslikud sündmused Hobbit 3-es ongi Jacksoni raamatutruuduse süü. Seda tehes ei suutnud ta enam tasakaalustada tegelaste - ja sündmustevahelist sünergiat ning nii jääbki mulje, et Jackson armastab ainult ennast ja oma raha. Pole tõsi või vähemalt tahan ma seda uskuda.

Spoiler :
Beorn tuli tõesti lahingusse appi, kotkad tulid ka raamatus appi[. Kui Jackson oleks olnud veelgi ustavam Tokieni loodule, siis oleks pidanud olema Beorni majas kahel käpal kõndivad koerad, kes katavad laudu ja räägivad. Beorn suhtles nendega haukudes. Kujutage nüüd ette! Igasugune tõsine suhtumine oleks kohe aknast välja lennanud ja keegi poleks suutnud enam loosse sisse minna, sest pärast rääkivaid koeri on see lihtsalt võimatu. See on muidugi ka Jackson väga sünge ja tõsise LOTRi süü, sest kõik eeldasid, et seda on ka Kääbik.


7/10 - pärast directors cuti on film kindlasti veel parem (30 minutit juurde). Nii oli ka Hobbit 2-ga, mille esialgne vaimustus muutus veelgi suuremaks pärast DC-i.

Lahingu enda suhtes olin pettunud, et teine pool sellest suurest lahingust kandus individuaalsete võitluste peale üle ja Erebori lahingu lõpp jäi täiesti välja ning langenute jaoks puudus ka korralik finaal. Film oleks pidanud olema kinoversioonina vähemalt 20 minutit pikem, sest kiirustamise jälgi oli väga selgelt tunda. Hobbit 3 on kõige lühem Jacksoni Keskmaa film...

Aga Dain II Ironfoot oli geniaalne. Bill Connoly kõnepruuk ja hääl ning solvav suhtumine haldjate suunas (me and my wee army, kõva šoti aktsendiga) ning tohutu siga, kellega ratsutas lahingusse!

Lähen kohe esimesel võimalusel KIMAX-isse uuesti vaatama.
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3527
Liitunud: 01. September 2008, 14:34
Asukoht: Tallinn

Re: Kääbik: Viie väe lahing

PostitusPostitas LiveForThis » 14. Detsember 2014, 19:37

Olen kõigega nõus, mis Spell postitas. Me olime seda kõike juba varasemalt arutanud, kohe pärast "Five Armies" esmavaatlust, ja kontrollinud ja veel kord kontrollinud kõik üle, et mida kõike Jackson "Kääbiku" viimase vaatusega teinud on. Nii kummastav kui see ka pole, aga Jacksonit ei saa tõesti mitte kuidagi süüdistada kerglases ja labases suhtumises "Kääbiku" filmide algmaterjalisse. Jackson ei ole George Lucas. Pigem on olukord otse vastupidi. Kuna peaaegu et kõik, mis Jackson on "Kääbiku" triloogiasse lisanud on pärit Tolkieni enda loomingust, siis ei jäägi muud üle kui austada Jacksoni suutlikust näha kurja vaeva, et oma kirjandusliku iidolit austada niivõrd põhjalikult kui ta vähegi suudab.

Aga Jacksoni suureks veaks ongi tema suutlikkus Tolkieni fantastikat niivõrd põhjalikut lahata ja ekraanile tuua. Selle tulemusena annab eelkõige "Kääbiku" viimases vaatuses tunda kaugenemine põhitegelastest ja nende eesmärkidest, millega kaasneb publiku ja kogu hiiglasliku sündmustiku emotsionaalse sidususe hääbumine. Seda kõike on väga kurb tõdeda, sest kõik, mis ekraanilt vastu vaatab, on valminud meeletu töö tulemusena.

Lisaks asjaolule, et Jackson armastab Tolkienit nii hullult, et lõi seosed kõige olulisemate sündmustega, mis "Kääbiku" ajal toimus, kuid mida raamatus üldse ei mainitudki, on ta loonud meeletute eriefektide ja arvutivõlurite töö tulemusena niivõrd kaasahaarava visuaaliga maailma, mida kuskilt mujal sellisel kujul kogeda ei saagi. Lisaks kõigele on ta veel näinud kurja vaeva, et kogu triloogia luua uuendusliku kõrge kaadrisagedusega - 48 kaadrit sekundis - ja kõik need filmid meisterdada sellisel kujul, et kõrget kaadrisagedust täiel määral ära kasutada. Jacksoni ja kogu meeskonna hing ja süda peegeldab vastu pea igas kaadris, sest ekraanilt vastu vaatav Tolkieni mütoloogia, värvikad tegelased, kaunis Keskmaa ja selle kultuurid ning suured tunded ja meeletud konfliktid on kõike muud kui odav. Seda kõike vaadates tuleb tõdeda, et Jackson peab olema ikka väga nupust nikastanud, et võttis kogu oma LotR-i kogemuse ja tegi kogu protsessi uuesti läbi, andes seejuures värskele triloogiale täiesti uued mõõtmed.

Nii et sõltumata kurvastavast asjaolust, et Jacksoni visioon kannatab juba üsna tuntava ülekoormuse all, on see mees tõeline kunstnik, kes tahab, vajab ja suudab midagi nii suurt võimalikult värvikalt ja mitmetahuliselt valmis meistertada.

Rääkides ülekoormusest, siis "Five Armies" on kindlasti kõige nõrgem Jacksoni Tolkieni adaptsioon ja samuti ka kõige nõrgem "Kääbiku" film. Filmis on päris palju vajakajäämisi, sest üliolulised tegelased ja sündmused mattuvad liialt suurustleva tempo ja suursuguse visuaalse fantastika alla ära. Jackson põhimõtteliselt meenutabki juba Tolkieni ennast, kelle stiil pärast "Kääbikut" meenutas kohati detailset ajalooürikute kirjeldamist ja lahtiseletamist, kui pisukese tegelaskonna emotsionaalset rännakut ühest punktist teise.


Spellbound kirjutas:Lahingu enda suhtes olin pettunud, et teine pool sellest suurest lahingust kandus individuaalsete võitluste peale üle ja Erebori lahingu lõpp jäi täiesti välja ning langenute jaoks puudus ka korralik finaal. Film oleks pidanud olema kinoversioonina vähemalt 20 minutit pikem, sest kiirustamise jälgi oli väga selgelt tunda. Hobbit 3 on kõige lühem Jacksoni Keskmaa film...



Filmi teise poolega oli tõesti midagi väga viltu, sest kuna kogu filmi suureks kulminatsiooniks oligi Viie väe lahing, siis seda enam oli üllatav tõdeda, et lahing ise oli tasakaalust väljas, hirmus lühike ning ebatäieliku emotsionaalse lahendusega. Lõpulahing päädis individuaalse üks ühele võitlusega, kuid lahenduskäik Viie väe lahingule, mis Keskmaa ajaloo kontekstis on ülimalt oluline, jäi pea täiesti olemata. Kiirustamise jälgi oli igal pool tunda, nii esimese paarikümne minuti jooksul, kus toimus Bard vs. Smaugi lahing kui ka oodatud Viie väe lahingu ajal. Kannatada said ka väga olulised tegelased, kelle areng jäi mingil hetkel toppama või ilma igasuguse loogilise lahenduseta. Näiteks Thranduil jäi lihtsalt kuidagi õhku rippuma, kuigi see Lee Pace`i kehastatud haldjas oli väga mõjuv ja intrigeeriv tegelane nii teises kui ka kolmandas osas.

Siinkohal pean ära märkima, et kui vaatasin "The Desolation of Smaugi" pikendatud versiooni, siis kõik mind kinoversioonis häirinud kiirustatud ja kohmakad hetked olid pikendatud variandis täiesti kadunud. Tegu oli täielikult rahuldustpakkuva ja sujuvalt kulgeva filmiga. See on väga kummaline, et Jacksoni käe alt üldse selline versioon kinodesse jõudis. LotR-i pikendatud versioonid pakkusid ägedat, aga mitte tingimata ülivajalikku lisa kinoversioonile, kuid "Smaugi" pikendatud variant andis filmile hoopis terviklikumalt jooksva sisulise arengu.

Kardan, et sama lugu on ka "Five Armies" kinoversiooniga. Kui pikendatud variant, mis on 30 minutit kahe ja pooletunnisest kinoversioonist pikem, pakub taaskord terviklikumat arengut kogu filmile, siis ei jäägi muud üle kui spekuleerida, et Jackson või Warner Bros. ise olid heitunud esimese "Kääbiku" pikkusele suunatud kriitikast ja otsustasid niigi riskantse ja palju kriitikat teeninud kolmaosalise seeria kasvõi natukene lühemaks ja tempokamaks kärpida. See on omakorda üsna kummaline, sest kui esimesel osal eriliselt vajalikke lisastseene ei olnudki, siis teise osa lisastseenid oli lausa hädavajalikud lisad, et film oleks sujuvam. Kummaline on seda kõike näha ja arutada, sest tegu on ju massiivselt eduka seeriaga. Eks kunagi tulevikus tuleb selles suhtes selgus majja.


Nüüd ootan KIMAX-i seanssi ja pärast seda jään pikendatud versiooni ootele.
3/5
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

Re: Kääbik: Viie väe lahing

PostitusPostitas lostinthemist » 14. Detsember 2014, 20:58

LiveForThis kirjutas:Jackson ei ole George Lucas. Pigem on olukord otse vastupidi.

George Lucas on Jackson?
Pilt
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2195
Liitunud: 02. Veebruar 2006, 01:43
Asukoht: Lõuna-Korea

Re: Kääbik: Viie väe lahing

PostitusPostitas LiveForThis » 14. Detsember 2014, 21:46

heh, ära sa siin vääna mu sõnu midagi :irw:
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

Re: Kääbik: Viie väe lahing

PostitusPostitas Spellbound » 15. Detsember 2014, 01:43

Lõpu kohta

Spoiler :
Kui "Return of the King" saab siiani koosa selle eest, et lõpp on liiga pikk, siis "Five Armies'i" lõpp on selgelt liiga lühikeseks lõigatud, kuigi oli olemas hea üleminek tagasi "Fellowship of the Ring" algusesse. Koju tagasi minek oleks saanud iseenesest pikem olla. Lisaks Gandalfile saatis Bilbot ka Beorn.

Kogu lahing ise oli kuidagi tasakaalust väljas ja jäi segaseks Erebori all toimunud võitluse suhtes. Bolg vs Legolas, Azog vs Thorin oli kõik väga võimas vaatepilt, aga kogu Gundabandi armee, mida juhtis Bolg, kadus Ravenhilli udusse ära. Polnud aru saada, et kas viies osapool liitus siis Dol Gulduri orkidega ja üldse kuidas kogu lahing lõppes.

Lõpus oleks võinud olla nö. leinaperiood Dale'i, haldjate ja päkapikkude jaoks. Samamoodi oleks võinud olla see ka tõik, et Dain II Ironfoot (Billy Connoly) sai Thorini surma järel Üksildase mäe/Erebori kuningaks ning et sellest võidust tiivustatuna läks Balin (parima habemega päka) hiljem Moriat tagasi võtma ja see õnnestus tal osaliselt, aga suri siiski orkidega võideldes. See oleks olnud veelgi huvitavam seos "Fellowshipiga", sest kui vennaskond läks Moriasse, siis me mäletame ju kõik, kuidas Gimli nuttis Balini haua juures ja Gandalf tõlkis hauakivi teksti "BALIN SON OF FUNDIN, LORD OF MORIA".

Siin tuleb muidugi sisse juba Tolkieni enda ebatäpsused. Miks läks Balin Moriasse kui teadis, et seal on Balrog? Ta poleks saanud teda võita niikuinii. Ja kui ta ei teadnud (sel ajal ei teadnud ka Gandalf), siis miks ei liigu nii oluline info päkapikkude vahel? Olgu, nende kuningriigid olid juba siis lagunemas ja pärast Moria ning Erebori langust ei elatud enam ühes kohas, aga legendid ja müüdid ja kuulujutud peaksid ju ikka liikuma? Samamoodi ei teadnud Gimli Moria langusest ja Balrogist, kuigi Moria langes orkide ja Balrogi küüsi üle tuhande aasta varem.

Samamoodi oleks võinud olla ka väike infokild Bardi poja kohta, kellest sai Dale'i kuningas ja kes võitles koos Dainiga Sõrmuse sõja ajal Sauroni vägede vastu Üksildase mäe all.


Aga eks see hunnik lisamaterjali muutuski filmi juures nii koormavaks, et tegelased ja veenev draama kadus sinna alla ära.
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3527
Liitunud: 01. September 2008, 14:34
Asukoht: Tallinn

Re: Kääbik: Viie väe lahing

PostitusPostitas LiveForThis » 15. Detsember 2014, 18:48

Spell kirjutas, et...
Spoiler :
Lõpus oleks võinud olla nö. leinaperiood Dale'i, haldjate ja päkapikkude jaoks. Samamoodi oleks võinud olla see ka tõik, et Dain II Ironfoot (Billy Connoly) sai Thorini surma järel Üksildase mäe/Erebori kuningaks ning et sellest võidust tiivustatuna läks Balin (parima habemega päka) hiljem Moriat tagasi võtma


Spoiler :
Seda kõike oligi tegelikult vaja. Kogu võimsa sõja keskmes olid õnnetud Dale`i inimesed, Erebori ja Raudmägede päkapikud, kelle kuningriigid olid juba niigi vaikselt välja suremas ning seetõttu on see lahing nende jaoks eriti tähtis, ahne ja isekas metshaldjate isand Thranduil, kes taipab, et oli pimestatud kullast, mis on niigi Smaugi poolt ära neetud ning leebub ja osutab abi ühise eesmärgi nimel, sest nii haldjaid kui ka päkapikke ohustab oma võimu vaikselt ja luuravalt taastav Sauron, kes saatis orkide armee Erebori alla, et alustada oma teiskordse võidukäiguga. Jacksoni "Kääbiku" seeria on põhimõtteliselt sellest, kuidas Gandalf, päkapikud, haldjad ja inimesed hoidsid ära Sauoni teistkordse naasmiskatse. Ja nagu me LotR-is nägime, siis lõpuks ta naasiski, eelkõige tänu Sarumani pettustele ja salgamisele.

Kuna see sõda oli nii Keskmaa tuleviku kui ka päkapikkude eluolu suhtes ülimalt oluline, siis olekski pärast Thorini surma pidanud me nägema Thorini viimset ärasaatmist, päkapikkude rahva norgus päid, kuid neid kõiki täidab elevus, sest nende kodukants on päästetud. Siia oleks pidanud lisama ka pisukesed lõigukesed, mis rõhutaksid põgusalt Daini kui tulevast Erebori valitsejat ja Balini kui tulevast Moria vabastajat. Lisaks kõigele oleks me pidanud kõige rohkem nägema Thorini ellujäänud kamraade, kes siis kõik Erebori jäävad ja Bilbo südamlikult koduteele saadavad. See, mis filmis nägime, oli lihtsalt üks lühike stseen ja rohkem mitte midagi.
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

Re: Kääbik: Viie väe lahing

PostitusPostitas KiiZ » 23. Detsember 2014, 23:30

Jään extendedit ootama, sest theatrical cut tundus küll suht kiirustatud olevat. Huvitav ongi, et PJ venitas ühest raamatust triloogia välja, aga ikka jääb üht-teist puudu. Extendedis võiks kindlasti
Spoiler :
Thorini matust näidata
, rohkem lahingustseene ja rohkem Beorni. See 20 sekine cameo jäi ikka väga lahjaks, eriti kui mingi töll Alfrid pidevalt särada sai.

Üldiselt võib õnnelik olla, et eepiline 6-osaline keskmaa saaga on lõpuks valmis ja mu arust need stseenid, millega PJ Hobbitit ja LOTRit ühendada üritas, tegid asja ainult paremaks. Tavavaatajast võivad need asjad rahulikult mööda minna, aga neid rahuldab ka ninja-Legolas piisavalt.
Kasutaja avatar
KiiZ
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 1637
Liitunud: 09. Juuni 2007, 09:06

Re: Kääbik: Viie väe lahing

PostitusPostitas ruut » 07. Jaanuar 2015, 16:16

TL;DR - mina igatahes pettusin. Kogu triloogias üldiselt.
Kasutaja avatar
ruut
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 990
Liitunud: 23. Mai 2009, 22:31

Re: Kääbik: Viie väe lahing

PostitusPostitas DaydreamDiamond » 20. November 2015, 00:57

http://www.slashfilm.com/peter-jackson- ... -problems/

Harva näeb sellist asja kui režhisöör nii ausalt tunnistab (DVD-ekstras), et oli eksinud omadega. Seletab niimõndagi.
It's only after we've lost everything that we're free to do anything.
Kasutaja avatar
DaydreamDiamond
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 982
Liitunud: 07. Oktoober 2008, 11:36
Asukoht: Tartu


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 54 külalist

cron