Kõik see vähenegi elujõud, mis avengerite universumis kunagi oli, on praeguseks hetkeks igal juhul kadunud. Uus "Avengers" on peaaegu kahe tunni jagu väsinud rahalehma lüpsmist ja tuima filmi lõpule venitamist ning maksimaalselt pool tundi reaalselt lahedat märulit ja nalja. Huumor, mis esimese osa päästis, on nüüd kuidagi eriti laisk ja tegelaste kunagist teravust pole ollagi. Minu vaieldamatu lemmik Iron Man on seekord liialt karikatuurne, kapten Ameerika on endistviisi kohutavalt igav, Thor pole enam isegi naljakas, Hulk on lihtsalt väsinud, Black Widow on üle seksualiseeritud nagu ikka, Hawkeye on endiselt mõttetu. Isegi neile omistatud võimed ei paistnud nende ülesannete kõrgusel olevat, tundusid kuidagi abitud. Võimalik, et sellega üritatigi mingit sügavamat sõnumit edasi anda, aga sel juhul jäi see arutus madinas kadunuks. Godzilla-kaksikud on ägedad, aga nende potentsiaali ei kasutatud sugugi maksimumini. Villain on jällegi täiesti unustatav, aga Marvelilt polegi vist paremat loota. Ma ei saa aru, kas nad enam üldse üritavad... Ükskõik, kui halb film välja kukub, raha voolab sisse ikkagi tohututes kogustes. Sel korral pole isegi Lokit.

Ütleks, et keskmiselt on "Agents of SHIELD-i" episoodid uuest "Avengersist" põnevamad ja selle sarja jätsin ma pooleli. Mõnel hetkel lootsingi, et Coulsoni tiim lennukiga kohale lendaks ja elust väsinud Tasujatele pisut värskust lisaks. Õnneks nüüd on aasta aega pausi, ehkki võiks veel rohkem olla.
Ja ma läksin vaatama relatiivselt kõrgete ootustega.