Jaanimardikate haud

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Jaanimardikate haud

PostitusPostitas Ralf » 25. Aprill 2007, 21:59

Jaanimardikate haud
Grave of the Fireflies (Hotaru no haka) (1988)

Setsuko ja Seita on õde ja vend, kes elavad Teise maailmasõja aegses Jaapanis. Peale seda, kui nende ema õhurünnaku käigus hukkub, peavad nad teineteisele tuginedes keset sõjatragöödiat ellu jääma.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas kbong » 28. Aprill 2007, 15:29

Siiamaani kõige parem animatsioon, mida mu silmad näinud on. Ja see tüüp, kes seda (arvatavasti nägemata) ühega on hinnanud on väga abiks! Kes süü endale võtab, võib minuga ühendust võtta...
Kasutaja avatar
kbong
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Ralf » 23. Jaanuar 2010, 18:32

Pean tõdema, et pettusin veidi ja nautisin "Barefoot Geni" rohkem. Film oli kohati liiga episoodiline ja lõpp, mis pidavat mitte liigutama, vaid südameid murdma, ei olnud sugugi nii kurb. Sellegipoolest tugev 7/10 mõtteaine pakkumise eest ja laupäeva pärastlõuna äärmiselt nauditavaks muutmise eest. Väga traagiline film ikkagi.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

Re:

PostitusPostitas Kidd » 13. Veebruar 2012, 17:16

Draama pole küll minu maitse, aga see siin suutis mind isegi liigutada. Tavaliselt tapab igavus enne ära kui asi liigutamiseni jõuab. Patt oleks alla 9 anda.

9/10
So, where's the Cannes Film Festival being held this year?
Kasutaja avatar
Kidd
Ristiisa
Ristiisa

Re: Jaanimardikate haud

PostitusPostitas Forzelius » 24. Juuli 2013, 05:26

Olen ka pigem Ralfi paadis. Kohati tekkis tunne nagu milkitaks liigselt üle seda situatsiooni. Tubli pool filmist oli sellest, kuidas nad nälgisid või viletsuses olid. Ma ei taha sellega öelda seda, et see poleks kurb olnud või et see olukord, mis sõjaaegses Jaapanis oli, oli tühine. Lihtsalt, et ei nähtud piisavalt vaeva, et täispikk film ära teha sellest. Lootsin mingit Jaapani vastet From Here to Eternity'le, kus asi kulmineeruks sõjaga, aga enne seda oleks usutavalt üles ehitatud paar tundi olustikudraamat.
Having said that, ma siiski nautisin seda filmi ja visuaalid olid kenad. Elasin tegelastele mingi maani kaasa kah.

7/10

Küsimus:
Spoiler :
kas peategelane mõtles selle "ma surin 21. septembril" lause all oma õe surma või enda tegelikku surma. Ja veel, kui nad filmi alguses kuskilt varjust välja tulevad ja näevad, et terve linn on maatasa tehtud, siis pidi see ju aatompomm olema. Kuidas seda olukorda üldse suureks ei tehtud. Vaatajale jäeti mulje nagu nad oleks selle ajal maganud vms.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

Re: Jaanimardikate haud

PostitusPostitas Ronet » 03. August 2014, 04:49

Pilt

8/10
Päevik | 2021
Pilt
Pilt
"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Kasutaja avatar
Ronet
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

Mine Filmid

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 33 külalist