Ahvide planeedi koidik

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Ahvide planeedi koidik

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 30. August 2013, 16:03

Ahvide planeedi koidik
Dawn of the Planet of the Apes (2014)

Geneetiliselt arenenud ahvide kogukonda juhatab kindla käega Caesar, esimene omasuguste seas, kes on koondanud enda ümber terve ahvide armee. Nüüd aga ohustab neid rühm inimesi, kes on suutnud üle elada kümnekonna aasta eest tervet maailma raputanud hävitava viiruse, mida hakati kutsuma ahvigripiks. Kaks poolt saavutavad hapra vaherahu, aga see ei kesta kaua ning peagi jõutakse sõja lävele, mis peab otsustama, kummast saab planeeti valitsev liik.

www.heafilm.ee

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Ahvide planeedi koidik

PostitusPostitas eerik » 31. August 2013, 12:43

Rise of the Apes meeldis mulle väga. Julgen seda vabalt isegi viimaste aastate parimaks blockbusteriks nimetada. Järgede suhtes hoian ootused igaks juhuks madalad, sest kardan 70ndate filmiseeria kordust: suurepärasele originaalile tehti kohutavalt halvad, pastakast välja imetud, ebaühtlased järjed. Loodetavasti see kord ei ole sellist mõtlemist, et kolmanda või neljanda osa võiks komöödiana teha. :pööritus:
Kasutaja avatar
eerik
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4876
Liitunud: 05. Märts 2006, 00:59

Re: Ahvide planeedi koidik

PostitusPostitas eerik » 02. Aprill 2014, 18:25

Spoiler :
Pilt


Esimene telereklaam

Ootusärevus muudkui kasvab.
Kasutaja avatar
eerik
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4876
Liitunud: 05. Märts 2006, 00:59

Re: Ahvide planeedi koidik

PostitusPostitas LiveForThis » 02. Aprill 2014, 19:24

Ka mina ootan väga. Esimene oli tõsiselt hea üllatus. Polnud just midagi väga, väga head, aga nad said hakkama väga tugeva reboodiga, saavutati tõsine toon ja suudeti seda isegi edukalt säilitada. Igatahes, esimesel osal on kõik tugevad küljed olemas, et teine oleks veel parem (Y)
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

Re: Ahvide planeedi koidik

PostitusPostitas LiveForThis » 08. Mai 2014, 16:12

Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

Re: Ahvide planeedi koidik

PostitusPostitas eerik » 07. Juuni 2014, 09:35

Uus TV reklaam.

Seni avaldatud promomaterjalides on juba nii palju meeldajäävaid ja ikooniliseks muutuvaid kaadreid, et see ei saa vaid juhus olla. Peab lihtsalt väga hea film olema. Ootused on laes!
Kasutaja avatar
eerik
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4876
Liitunud: 05. Märts 2006, 00:59

Re: Ahvide planeedi koidik

PostitusPostitas eerik » 19. Juuni 2014, 18:07

Kasutaja avatar
eerik
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4876
Liitunud: 05. Märts 2006, 00:59

Re: Ahvide planeedi koidik

PostitusPostitas LiveForThis » 27. Juuni 2014, 22:52

World premiere toimus äsja ja esimesed reaktsioonid on väga positiivsed:
http://collider.com/dawn-of-the-planet-of-the-apes-reviews/#9k5wQRbTZY7tIBme.99

Siiralt loodan, et sellest tuleb senise suve suurim üllataja.
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

8/10

PostitusPostitas Ralf » 16. Juuli 2014, 11:19

Ehkki kõik loo juures pole kõik kaugeltki täiuslik — Dreyfus'i tegelane on põhimõtteliselt üks suur küsimärk, osad süžeekäigud tunduvad lihtsalt mannetult mugavad ning liiga suur osa dialoogist on pühendatud kuivale seletamisele — on selles piisavalt intrigeerivaid motiive ja poliitilist alltekstigi, et film tunduks absoluutne, terviklik. Lisagem juurde moodsad eriefektid, laiahaardeline operaatoritöö, adekvaatsed osatäitmised ning elegantne muusika ja tulemuseks ongi oma mitmekesisuses arvatavasti rahuldustpakkuvaim, aga ka vaimselt stimuleerivaim Hollywoodi suvefilm tänavu.
Arvustus
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Ahvide planeedi koidik

PostitusPostitas Jolt » 21. Juuli 2014, 11:46

Ahvide planeedi koidik on üks neist filmidest, mis tahab peale vaatamist veidi aega settida. Tolles filmikogemuses on selgelt nii negatiivset ja positiivselt sedavõrd võrdselt, et vähemalt minu puhul pole lõplik seisukoht veel välja kujunenudki. Aga võin juba öelda, et gradient on sinna suunas, et film meeldib mulle aja möödudes üha enam.

Aga alustaks juttu sellest, kuidas filmi kinos kogesin. Esmane reaktsioon oli küllaltki leige, ilmselt tingituna sellest, et olin kuulnud liiga palju ühekülgselt positiivset hype'i ja ootused filmile olid küllaltki kõrgeks krutitud. Esimene tund aega oli minu jaoks - ja peaks olema kõigi jaoks, kellel trailer nähtud - üle ootuste etteaimatav. Vb peaksin iseennast süüdistama, et ma üleüldse kasvõi üht trailerit vaatasin, aga minu jaoks oli tüütu, et ma pean tegelaste püüdlustele kaasa elama, kui tean et need on määratud läbikukkumisele. Umbes nagu loodaks järjekordet Titanicu filmi vaadates, et äkki-äkki-äkki läheb see kord kõik hästi. Ja teiseks tegi mul meele mõruks see, et tegelased on nii "kavalalt" nimetatud, et arengukaared avavad ennast jupp jagu enne seda, kui tegevustik järgi jõuab. Too teine punkt panustas ilmselt veidi ka esimesse. Ja siiski, filmi algus polnud sugugi läbinisti halb. Esimesed 15 min on väga eriline ja lahe ning võib vist öelda, et ka julge. Ja väikeseid üllatushetki ning täiesti pädevat karakterite arendust jagus läbivalt.

AGA... kogu see osa filmist - tunde järgi pakuks, et seda on ca pool -, mis sellele traileris ära näidatud keskpaiga kulminatsioonile järgneb, muudab Ahvide planeedi koidiku vast parimaks näiteks mõtestatud ja karakteripõhisest meelelahutusest, sellel kinoaastal. Sest lisaks haaravale draamale, mis pakub visuaalselt vahel lihtsalt üllatavat silmailu, on tegemist üle pika aja ühe parima ulmefilmiga. Mis teeb seda, mida hea ulme ikka: peegeldab kaasaega ja akuutseid teemasid läbi mingi loo, milles saame asja vaadata neutraalselt. Võimaldades seetõttu teemat haarata oluliselt laiemalt ja jõuda mingitele hinnangutele, ilma et päriselulised topeltstandardid ja emotsionaalne kallutatus takistuseks saaks. Kirsiks tordil on see, et Ahvide planeedi koidik leiab alateadvusest üles täiesti hea hulga punkte, millele vajutades on reaktsioon tagatud. Lisaks veel mõned spetsiifiliselt lahedat ja julget asja ja kokkuvõttes on tegu ühe 2014. aasta parima filmiga, praeguseks hetkeks.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2207
Liitunud: 12. Juuni 2007, 12:02

Re: Ahvide planeedi koidik

PostitusPostitas LiveForThis » 21. Juuli 2014, 16:34

Jolt kirjutas:AGA... kogu see osa filmist - tunde järgi pakuks, et seda on ca pool -, mis sellele traileris ära näidatud keskpaiga kulminatsioonile järgneb, muudab Ahvide planeedi koidiku vast parimaks näiteks mõtestatud ja karakteripõhisest meelelahutusest, sellel kinoaastal. Sest lisaks haaravale draamale, mis pakub visuaalselt vahel lihtsalt üllatavat silmailu, on tegemist üle pika aja ühe parima ulmefilmiga. Mis teeb seda, mida hea ulme ikka: peegeldab kaasaega ja akuutseid teemasid läbi mingi loo, milles saame asja vaadata neutraalselt. Võimaldades seetõttu teemat haarata oluliselt laiemalt ja jõuda mingitele hinnangutele, ilma et päriselulised topeltstandardid ja emotsionaalne kallutatus takistuseks saaks. Kirsiks tordil on see, et Ahvide planeedi koidik leiab alateadvusest üles täiesti hea hulga punkte, millele vajutades on reaktsioon tagatud. Lisaks veel mõned spetsiifiliselt lahedat ja julget asja ja kokkuvõttes on tegu ühe 2014. aasta parima filmiga, praeguseks hetkeks.


Jep, igati nõus. Oleksin umbes sarnast juttu siia puhunud, aga milleks, kui hea töö on juba tehtud. (Y)

Üllatav on ka tõsiasi, et kogu sisuline arendus ei ole midagi uut ega üllatavat, vaid pakub väga palju tuttavat ja kindlasti on etteaimatavuse tase üsna kõrgel, aga sellele tõigale vaatamata ei tundnud ma seda harjumuspärast kahe vaenutseva liigi hapra rahu säilitamist ja selle paratamatult lagunemist vaadates mitte kordagi, et vaatepilt mõjuks liiga tuttava ja kordavana ehk igava klišeena. Just vastupidi, üle pika aja mõjus suurejooneline ulmefilm taaskord uudse, jõulise ja erakordsena. Kui paar kitsaskohta nagu Oldmani tegelase alakasutamine ja Clarke`i tegelase väheke kahvatu olek välja arvata, loen filmi igati terviklikuks totaalselt õnnestunud elamuseks. Iseasi, kas inimtegelaste kahvatust tasub üldse nõrkuseks lugeda, sest filmi peategelaseks oli tegelikult Caesar ja tema ahvide klann. Ja ega film seda eriti varjanudki, lugu algas ja lõppes Caesariga, filmi hinge ja südamega.

Minu jaoks on praeguse seisuga tegu aasta parima filmiga ja muuhulgas ka viimase aja parima blockbusteriga. Siia kõrvale asetan ka uusima X-meni filmi "X-Men: Days of Future Past" ja Liman/Blunt/Cruise`i õnnestunud tüki "Edge of Tomorrow". Viimane jääb muidugi esimesele kahele märgatavalt alla.


Tõsiselt võimas on tõdeda, et taolise suure-eelarvelise blockbusteriga nagu "Planets of the Apes" reboodi järjega võeti ette niivõrd palju riske - kogu tehniline osapool ja ahvikeskne lugu -, julgeid ja ootamatult ebablockbusterlikke samme - aeglane, rahulik ja eelkõige dramaatiline sisuline arendus. Matt Reeves`i "Cloverfield" ja üllatavalt kvaliteetne "Let Me In" annavad tunnistust tõsiselt vingest režissöörist, kes armastab paigutada tugevaid ja eristuvaid karaktereid keset ohtlikke konflikte ja nad üle valada rikkaliku visuaalse maailmaga.

5/5
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

Re: Ahvide planeedi koidik

PostitusPostitas ruut » 22. Juuli 2014, 11:06

Mulle meeldis. Eriti meeldis mulle see, et filmis, mille pealkiri on "AHVIDE planeedi koidik" pööratakse ahvidele nii palju tähelepanu, kui nad väärivad. Mitte nagu üks suurte robotite filmiseeria, kus põhifookuses on inimesed ja siis need eelnimetatud asjad on teisejärgulised...
Ahvide film oli lihtne, aga toimiv.
Kasutaja avatar
ruut
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 990
Liitunud: 23. Mai 2009, 22:31

Re: Ahvide planeedi koidik

PostitusPostitas Zinera » 22. Juuli 2014, 20:19

6/10

Kui vaadata üldpilti filmist, siis jäin üpriski rahule - sisu oli täita huvitav ja tehtud enam-vähem hästi. Samas oli palju igavaid kaadreid, tüüpilisi nö imejuhtumisi, kõik ei olnud päris paika loksunud, ka mitmeid vigu võis märgata. Filmitegijad oleks võinud lihtsalt rohkem vaeva näha.
Zinera
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2599
Liitunud: 22. Mai 2005, 13:41

Re: Ahvide planeedi koidik

PostitusPostitas Forzelius » 06. August 2017, 14:34

Meeldis nagu ka vastülevaadatud esimene osa. Üks põnevamaid ja värskemaid saagasid hetkel kindlasti. Üritan ka kinno jõuda kolmandat vaatama. #teamapes
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 42 külalist

cron