Küla

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas Milenko » 28. Juuli 2006, 03:17

Mitte midagi erilist... oleks võinud kõvasti paremaks teha :wink:
Kasutaja avatar
Milenko
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas Pixie » 27. September 2007, 17:03

Arvasin,et on rohkem õudukas film. :pööritus:
Tõesti midagi erilist ei old.
Mul raske uskuda,et siuke küla eksisteeris. Kui kaua oli küla seal orus juba tegutsend?
Et nagu külavanemad pärit linnast, kuid teised?

3/10
Kasutaja avatar
Pixie
gatehead
gatehead

PostitusPostitas eerik » 14. Märts 2010, 17:14

Okei, point oli siis selles, et:
Spoiler :
Kamp leinavaludes olevaid inimesi leiavad, et tänapäevane ühiskond on nii ebaturvaline keskkond ja otsustavad kolida metsa, kus hakkavad amišite kombel elama, ja valetavad enda lastele, et on 19. sajand.

Tegelikkuses aga mingit turvalisust ei saavutata, sest inimsuhted on nii keerulised, et mingil hetkel peab keegi ikkagi teisele nuga andma.

Oli ju nii?

Aga:
Spoiler :
Miks oli lastele vaja sellist jama pähe määrida, et metsas on kurjad kollid? Miks oli vaja kostüümid selga panna ja ise kollitamas käia? Miks oli vaja lapsed punast värvi kartma panna? Kuidas käis riigile ja valvuritele maksmine? Kui palju nende pealikult raha oli, et ta oli seda kohta juba ligi 30 aastat üleval pidanud? Mida ta oleks siis teinud, kui raha oleks otsa saanud? Kas poleks olnud lihtsam mungaks/nunnaks hakata ja kloostrisse kolida? Jne..

Idee iseensest oli ju huvitav, kuid teostus kippus nõrgaks jääma. 3/10
Kasutaja avatar
eerik
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Rain » 29. Mai 2010, 23:58

Mulle tundus küll, et oli väga hea film. Miks enamus selle üle virisevad, ega filmi ebaloogilisust ju tegelikult hinnata ei saa. Eeriku ja Pixie sõnavõttutele võiks vastuväiteks tuua selle: kuidas superman lennata saab, kuidas ämblikmees seintel ronida saab,miks minul käelabadest võrku välja ei lenda, kuidas Batman oma nahkhiire ketastega nii osavalt virutada oskab? See kõik on nii ebaloogiline, või ei ole? Niisiis, point on selles, et enamus filme on omal moel absurdsed.

Film oli huvitav ja põnev. Igav ei olnud ta kohe kindlasti. Selline pool õudus-põnevik. Need monstrumid tegidki just filmi paremaks. Iga kord, kui nad välja hakkasid ilmuma, oli kohe tunda põnevuse/pinge tõusu. Kuigi jah, nende külavanemate dialoog oli küll igav. Aga ülejäänud oli väga hea, alati oli midagi vaadata.
Ehk siis, 9/10
Kasutaja avatar
Rain
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

PostitusPostitas eerik » 30. Mai 2010, 00:20

Rain kirjutas:Eeriku sõnavõtule võiks vastuväiteks tuua selle: kuidas superman lennata saab, kuidas ämblikmees seintel ronida saab,miks minul käelabadest võrku välja ei lenda, kuidas Batman oma nahkhiire ketastega nii osavalt virutada oskab? See kõik on nii ebaloogiline, või ei ole? Niisiis, point on selles, et enamus filme on absurdsed.

Ma ei saa nüüd hästi aru, kuidas see minu postitusega seotud on, aga okei. Superman, Batman ja Spiderman on kõik ulme/fantaasia filmide/koomiksite tegelased. Oma võimed on nad saavutanud läbi teatud protsesside (nt. treeminine ja varustuse loomine, geenimutatsioon vms.). Nende käitumine tundub olevat läbimõeldud ega tekita rumalaid küsimusi.

Küla ei ole ulme- ega fantaasiafilm, tundub olevat läbimõtlemata ning tekitab rumalaid küsimusi.
Kasutaja avatar
eerik
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas DaydreamDiamond » 31. Mai 2010, 18:03

Mulle see film meeldib väga. Kahjuks üsna valesti reklaamitud. Õudukast on asi suht kaugel, pigem ütleks isegi armastuslugu ja eneses jõu leidmine jms. Eriti tõstaks esile veel muusikalise poole.
It's only after we've lost everything that we're free to do anything.
Kasutaja avatar
DaydreamDiamond
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas mechacrowley » 31. Mai 2010, 20:47

Ega ta just maailma (ega Shyamalan´i) parim film polnud, aga vaadatav ja vähemalt säilitab mõningase huvitaseme mitmekordsel vaatamisel
Kasutaja avatar
mechacrowley
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

PostitusPostitas Kidd » 01. Juuni 2010, 07:58

Mu meelest päris põnev teema, kui kollid oleks jäänud kollideks (vm üleloomulik värk) annaks 9/10, aga kuna lõpupoint oli ikka jube pettumus, siis annan 5/10
So, where's the Cannes Film Festival being held this year?
Kasutaja avatar
Kidd
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 11. September 2010, 02:24

Mulle just igasugune üleloomulikkus eriti peale ei lähe ja kõik, mis kuidagi seletatav, tundub mõistlikum.

4 what it's worth, suht korralik 6/10.
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

Re: Küla

PostitusPostitas Forzelius » 02. Juuni 2014, 03:17

Heh, vaatasin esimest korda seda filmi umbes peale selle väljatulekut ja avastasin rõõmuga, et olin totaalselt valesti mäletanud seda nö twisti. Samuti mäletasin ekslikult valesti, et tegemist on Signsi-laadse kriipivamat sorti tükiga. Aga tundub, et siit saigi alguse see Shyalamani uus laine, kus ta üritab vaatajat ehmatada intelligentsete ideede, mitte õudusega. Eerik ja cochrane ütlesid mõlemad väga häid asju selle kohta. Eriti eerik:
Spoiler :
kui nad seal juba 30+ aastat olnud on, siis mida siis teha plaaniti, kui raha lõpuks otsa saab, miks üldse valetada nende kollide kohta jms.

Aga idee iseenesest, mida üldse ei mäletanud oli tõesti põnev ja huvitav. Keegi imdb's pointis välja, et
Spoiler :
palju huvitavam oleks montaaži mõttes olnud, kui oleks enne näidatud Ivy't välja ronimas ja kaasaegset maailma nägemas, kui seda pilti. Efekt oleks suurem olnud. Ja ma ei saa ikka üle sellest, et ma mäletasin selle filmi twisti olevat midagi sellist, et kari hulle külelanike kimbutab oma pahaaimamatuid elanikke kollidega, et nad ära ei läheks, sest külaelu on nii hea. Võinoh, pool sellest on ka õige, aga filmi ideest ja filosoofiast ikka ainult 50% õige mäletamine. Ja ei tulnud üldse nii lõpus, kui ma arvasin.

Loo jutustamise mõttes hästi tehtud, aga nõrku kohti leidub ka. Tundus tõepoolest natuke läbimõtlematu. Aga siiski Shyalamani viimane hea film, vist.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Ralf » 02. Juuni 2014, 09:50

IMO
Spoiler :
Nende kollide kohta valetati, et keegi ei eksleks läbi metsa külast välja...

Raha neil vist vaja ei olnudki?
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas eerik » 02. Juuni 2014, 12:54

Spoiler :
Kollitamine oli ilmselgelt selleks, et keegi küla territooriumilt liiga kaugele ei läheks, aga...

Kui mõelda nüüd sellele, et tänapäeval on ka päriselt selliseid ususekte ja muid veidrike, kes ülejäänud tsivlisatsioonist eraldatuna elavad (okei, mitte küll nii radikaalselt, aga siiski), siis ehk oleks verbaalne töötlemine ja ajupesu paremini toiminud kui füüsiline hirmutamine, nii filmina kui praktikas. Aga okei, see on ilmselt minu isikliku suspension of disbeliefi puudumine antud juhul.

Raha oli neil kindlasti vaja, et perimeetrit valvavatele valvuritele maksta.
Kasutaja avatar
eerik
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Forzelius » 02. Juuni 2014, 13:11

Tsipa häiris ka see, kui
Spoiler :
kehvasti need kollid tehtud olid. Nagu, kes usuks selliseid liivarotte. Liikusid ka aegalselt ja ebausutavalt kohmakalt. Tea, mis jutte elderid veel nende kohta rääkisid.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Ralf » 02. Juuni 2014, 13:47

Suht fucked up mõelda, et
Spoiler :
need noored olid terve elu vurriga mänginud ja kalja joonud, teadmata midagi kaasaegsest maailmast... samas ju päriselt isegi olemas kohti, kus elu selline on ja modernsest tehnoloogiast jms midagi ei teatagi, noh väikesed külad džunglis ja nii. Prr...
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas Forzelius » 02. Juuni 2014, 13:54

Ma mõtlesin ka, et mis tunne oleks üldse üks hetk avastada, et
Spoiler :
maailm on 100+ aastat kaugemas tulevikus, kui sa seniselt teadnud oled. Veel raskem hoomata, kui time-travelit, sest viimane oleks sinu teadlik valik, aga selle filmi puhul pole nendel külalastel midagi teha. Eh, ma olen nii mind-blown, et twisti valesti mäletasin. See film on nii palju loogilisem tänu sellele. Algselt, kui 10a tagasi kinos käisin vaatamas, mõtlesingi, et natuke lahja lõpp oli, punased kollid=elderid so what.

Mulje sellest filmist isegi paranes vist, kuigi nüüd, natuke kogenenuma pilguga vaadates, pani ka rohkem vigu tähele jms.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

Eelmine

Mine Filmid

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 18 külalist