Del Toro ja Chuck Hogani romaaniseeria põhjal saigi lõpuks valmis teleseriaal, mille järele olin ma ilgelt ihalenud juba siis kui olin pool esimest raamatut läbi lugenud. Raamatud on väga head, kolmas hetkel veel pooleli. Del Toro tahab hea õnne korral teha 5 hooaega ja see tundub igati mõistlik.
Del Toro lavastas esimese osa ja üheskoos Carlton Cuse`iga ("Lost") lõidki esimese hooaja, mis peakski koondama endas esimese romaani "Tõbi".
Del Toro on loonud ülivinge vampiiriapokalüpsise. Sellisena ei ole vampiire varem kujutatud. Neid ümbritsev mütoloogia on veelgi vingem. Ühelt poolt vanakooli fantaasiaseiklus, aga teiselt poolt ülidetailne bioloogiline lähenemine vampirismile kui hullumeelsele tõvele. Ja seda kõike katab rõhutatult tõsine toon.
Mis puutub pilooti, siis erinevalt esimese romaani aeglasest, närvesöövast ja väga halvaendelisest sissejuhatavast osast pakub sari hoopistükis tempokat lähenemist, mis on muidugi igati mõistetav. Aga silma hakkas kurb tõsiasi, et väga palju tegeleti põhitegelaste rohmaka, otsekohese ja väga klišeelise tutvustamisega ning kogu katastrofaalse vampiiritõve eelõhtu esimesed tunnid mõjus liiga punnitatuna ja ülemängituna. Olgugi, et sündmuste arengu ja tegelaste poolest oli kõik väga okei, kui mõned mainitud kitsaskohad välja arvata. Sellest kõigest on nati kahju, aga ma usun, et järgnevates episoodides asi paraneb ja seriaal saavutab kiirelt algmaterjalile omase luupainajaliku, rõveda ja kõheda tooni.