Imeline Ämblikmees 2

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Re: Imeline Ämblikmees 2

PostitusPostitas Ralf » 25. Aprill 2014, 18:47

TheGoodTheBadTheUgly kirjutas:Aga see info ongi ju spoileris. See oli kohe algusest peale seal. Oluline info oli spoileri all aga kui inimene ise loeb seda, siis pole see minu süü. Milles probleem?

Mina panin su postitusse selle spoilerkasti, topski, enne sul oli avalikult ja suisa boldiga.

I guess you haven't heard... I'm the sheriff around these parts.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas Forzelius » 25. Aprill 2014, 19:56

TheGoodTheBadTheUgly kirjutas:Aga see info ongi ju spoileris. See oli kohe algusest peale seal. Oluline info oli spoileri all aga kui inimene ise loeb seda, siis pole see minu süü. Milles probleem?

Oeh, see oli sul boldis (inglise keeles paksus kirjas). Õpi interneti plz natuke. Samas, ma ei taha liialt laita, äkki sa oled 14 ja siis saan ise mineviku varjundiga linke ja tsitaate.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas filmiarvustus » 26. Aprill 2014, 10:30

Marc Webb naaseb kinolinale hiigeleelarvelise "The Amazing Spider-Man" seeria teise filmiga, millele on veel oodata vähemalt kahte järge. Kuulus Ämblikmees naaseb juba viiendat korda, kuid just Andrew Garfieldi kehastatud lõbus superkangelane suudab seda filmi teistest eelnenutest esile tõsta, kahjuks siiski mitte sedavõrd, et teiste Marveli filmide seast välja paista. Väga pika kestusega teos ja laialivalguv stsenaarium on kõike muud kui kaasahaarav ning ei anna suuri lootuseid selle seeria kvaliteedi tõusmise osas.

Ma ei nimeta ennast kindlasti Ämblikmehe fänniks, kuid Sam Raimi kaks esimest filmi, eriti just teine, olid väga head ning seadsid lati päris kõrgele. Tõsi, Raimi triloogia viimane film "Spider-Man 3" oli juba peategelast mõnitav (emotukaga Ämblikmees??) ja ülemõistuse totter, kuid minu arvates ei vajanud Ämblikmees nii kiiresti uut algust ja neljafilmilist seeriat. Kaks aastat tagasi ilmunud "The Amazing Spider-Man" tutvustas Andrew Garfieldi kehastatud väga lõbusat ja teistsugust kangelast, kuid võrreldes Raimi originaalsete filmidega, ei olnud uuel mitte midagi vastu panna. Alles hiljuti Eesti kinoekraanid vallutanud juba viies Ämblikmehe seiklus "The Amazing Spider-Man 2" kahjuks ei suutnud üllatada ning vajub samasugusesse auku nagu seda tegi uue seeria esimene film.

Tõsi, teine osa on natukene parem kui esimene, kuid mitte eriti märkimisväärselt. Nelja stsenaristi poolt kokku pandud "käsikiri" on 200-miljonilise suuruse projekti kohta naeruväärselt nõrk ning venitas minu usutavuse viimasele piirile. Selge on see, et film on tehniliselt ilus ja isegi 3D on täiesti mõnus, seega selle eest teenib teos palju punkte, kuid probleeme on filmil ikka päris omajagu. Film on liiga pikk ning korduvalt pidin tundma igavust ja kella vaatama, et kaua see teos veel kestab. Olles suur Marveli filmide austaja, siis ei oleks sellist asja oodanud. Suuresti on igavus ja loo venimine seotud faktiga, et lugu keskendub rohkem Peter Parkeri igavale elule kui Ämblikmehe seiklustele. Ämblikmeest on selles filmis väga vähe. Suur osa ajast näeb ekraanil, kuidas Peter oma toas norutab.

Veidralt piinlik ja kuiv stsenaarium ei suuda tekitada tõsiseltvõetavat antagonisti ning Jamie Foxxi kehastatud Electro meenutab pigem Arnoldi Mr. Freeze'i ("Batman & Robin" 1997), kui näiteks Doc Oci originaalse triloogia teisest osas. Max Dillon (Electro) pidi tekitama kaastunnet ja haletsust, kuid jättis täiesti külmaks ning tulemuseks on veider supervõimetega ollikene, kes suures osas filmist oli üldse ära unustatud. Mingisugusel põhjusel otsustati lisada veel kaks kõrvalist antagonisti - Green Goblin ja Rhino, kuid nende ekraaniaeg kokku on vaid väikene osa sellest, mis kulub Peteri magamistoa seina näitamisele. Parim asi Electro juures on kindlasti suur lahing Times Square'il, mis näitab suurepäraselt Ämblikmehe võimeid ja kuidas lavastaja Marc Webb tegelikult märulit teha oskab.

Suures osas siiski on teos pettumus, kuigi film algab väga hästi. Suurepäraselt tutvustatakse Harry Osborne'i karakterit (Dane Dehaan), pakkudes emotsionaalset kohtumist lapsepõlvesõbra Peteriga ning meeldejäävat stseeni enda isa Normaniga. Samuti ehitatakse ülesse Harry iseloom lühikese juhatuse koosolekuga Oscorpis, mis tegi mõneks ajaks temast loo kõige huvitama tegelase. Pidevalt kõikus noor Osborne hea ja kurja piiri vahel, olles koguaeg selline veidralt õõvastav. Kahjuks see karakter lihtsalt tapeti lohaka ja fantaasiavaese kirjutamisega, mis lõpuks muutis selle tegelase ainult edasiste filmide ülesehitamiseks.

Filmi toon on kõvasti lõbusam/totram kui seda oli originaalne triloogia oma, mis on kindlasti plussiks. Kahjuks see toon ei suuda luua tasakaalu räägitava loo ja edasi antavate emotsioonidega. Näiteks poolteist filmi ülesehitatud suur müsteerium Peteri vanemate, eriti just isa suhtes, ei oleks saanud olla vähem antiklimaatiline kui see, mida filmis tehti. Samuti on film on ülelaetud situatsioonidega, mis tulevad ei kusagilt ja lähevad ei kusagile (Paul Giamatti stseen kohe alguses), tekitades vajaduse teost tugevalt lühemaks lõigata. Sellised halvasti läbimõeldud lahendused ei tekitanud karakteritega erilist sidet, seega igasugused emotsioonid, nii rõõmsad kui kurvad, läksid täiesti mööda.

"The Amazing Spider-Man 2" toob ekraanile liiga väikese superkangelase, mis ei suuda ennast müüa tõsiseltvõetavana, arvestades eelnevaid Marveli tugevaid filme ("Raudmees", "Kapten Ameerika: Talvesõdalane"). Kindlasti on Andrew Garfield parem Ämblikmees, kui seda oli Tobey Maquire ning tema sarm on suur osa uue seeria võlust. Kõige rohkem tõuseb uus film esile Emma Stone'i ja Andrew Garfieldi omavahelisest keemiast (päriseluline paar), mis loob Gweni ja Peteri suhtest suurepärase romantilise saaga, millele on lihtne kaasa elada. Paraku jäävad nendevahelised stseenid liiga väheseks, et pikast linaloost teha midagi suurepärast ning arvan, et juba paari päeva pärast ei mäleta ma sellest filmist enam mitte midagi. Lõpetuseks ütlen, et igale Marveli fännile on film pettumus, kuid Ämblikmehe fännid leiavad kindlasti palju, mille üle rõõmu tunda. Ühekordseks vaatamiseks on film täiesti mõnus meelelahutus.
Filmile hindeks annan kuus punkti. 6/10.
Aidates valida sobivaid filme...
http://www.filmiarvustus.eu
Kasutaja avatar
filmiarvustus
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas lostinthemist » 26. Aprill 2014, 21:06

Mulle endale esimene "The Amazing Spider-Man" meeldis väga ja ootasin innukalt järge.Järg oli tõesti parem. Ralf on praktiliselt kõik juba ära öelnud. Mõnusalt energiline, kergelt humoorikas (tuletõrjemüts ajas kogu saali meeletult naerma :irw: ). Kõik, mis väljaspool maski leidis aset, toimis väga hästi ja ei tekkinud tõesti tunnet, et Ämblikmeest ennast näidatakse liiga vähe. Dane DeHaan oli Harry Osborne'na võrratu, temast õhkust karismat. Võitlusstseenid olid muljetavaldavad, külmavärinad jooksid korduvalt üle selja ja madistamist oli 3D IMAXis meelierutavalt võimas vaadata.

Siinkohal tahaks tsiteerida hau'd "The Dark Knight"i teemast:
hau kirjutas:btw filmi viimane stseen on ka trailerites, aga te ilmselt ei arva seda enne filmi nägemist iial ära.

Tahan meeletult juba järge näha. Ja samuti R-rated uncut versiooni (mis tõenäoliselt ei näe kunagi ilmavalgust), sest PG-13 reitingu puhul jäeti ikka IMDB trivia kohaselt palju head kraami välja.
Spoilerid:
Spoiler :
There were several different endings filmed, including one where the Goblin (Dane DeHaan) snaps Gwen's neck with his bare hands. But this was deemed too violent for a PG-13 rating. A version where the Goblin fatally stabs Gwen was also filmed. Ultimately, both were cut and replaced with the version that is seen in the film, which closely resembles the comic book version of the events.

According to the actors, the original Goblin vs Spiderman fight was longer and more violent, but had to be cut in order to keep the PG-13 rating. Things that were cut included a scene where the Goblin (Dane DeHaan) is conscious when Gwen dies and laughs at Peter as he cries over Gwen's body and a scene where Peter almost beats the Goblin to death after Gwen is killed.

Kuradi magusalt kõlab ikka.
8/10
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Ralf » 26. Aprill 2014, 21:10

Minu meelest
Spoiler :
oleks võinud kohe näidata, et Gwen on kutu. Ei meeldi selline tüütu keerutamine. Arvasin muidugi tükk aega, et tegelikult Gwen on ju elus ja tegelikult Peter on kellegi teise haual, nii et ses mõttes jahmatav üllatus, et ta saigi surma. See oligi õige, läks kokku terve filmi teemadega. Ja annab mõista, et edaspidised katsumused saavad ta jaoks veelgi süngemad olema.

Ja
Spoiler :
Raimi "Spider-Man'is" oli võitlus Gobliniga küll päris julm, oleks vabalt võinud julmem olla ka selles.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas LiveForThis » 27. Aprill 2014, 22:07

TheGoodTheBadTheUgly kirjutas:
LiveForThis kirjutas:Üleliigne multikalikkus hävitas väga palju head ära. Eriti see lõpp, kus Aleksei välja ilmus. Oeh.
Mida sa selle all mõtled? Spider-Man ongi selline ja just eriti koomiksites. See on esimene õige ämblikmehe film. Ämblikmees ja see film peabki selline olema.

No eks ma olen ka tegelikult mitte väga suur Spider-Mani koomiksite lugeja. Olen põhiliselt neid multikaid näinud ja loomulikult ka kõiki olemasolevaid filme. Muidu olen ikka koomiksimaailmaga suhteliselt tuttav. Tean küll, et osad koomiksipõhised superkangelasefilmid võiksidki olla väga tobenaljakalt fantaasiarikkad nagu need multikad vanasti olid, aga noh viimasel ajal on kõiki uusi superhero filme püütud ikka kuidagi viisi vastu maad tirida ja kõiksugu fantaasiale mingigi põnev ja täiesti vastuvõetav loogika külge pookida. Näiteks X-Meni seeria filmid ja samuti eelmised Spider-Manid. Reboodi esimene osa kaasaarvatud. Need kõik on kuidagi ägedalt tõsised ja läbi selle võivad mis tahes absurdi ekraanile paisata. Peaasi, et see veenev oleks.

"TASM 2"-s oligi seda liigselt tobedat multikalikkust liialt palju. Aleksei, Eletro ja Goblin (mitte Harry) rikuti sellise lähenemisega minu jaoks vähemalt täiesti ära. Usutavus kadus ja minule need tegelinskid enam pinget ei pakkunud. Olgugi, et nad oli igati mõistlikult kirjutatud tegelased. Just see multikalikkus tiris nad Garfieldi Spidey maailmast välja, sest uus Spidey justkui ongi väga, väga grounded tunnetusega.

Olen Filmiarvustusega ses suhtes nõus, et Electro on võrdväärne Arnie Mr. Freeze`ga, kuigi loogiline, et kaugeltki mitte nii rõvedalt tobe kui selles idiootses Batu filmis.
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas TheGoodTheBadTheUgly » 28. Aprill 2014, 17:35

LiveForThis kirjutas:
LiveForThis kirjutas:Üleliigne multikalikkus hävitas väga palju head ära. Eriti see lõpp, kus Aleksei välja ilmus. Oeh.
Mida sa selle all mõtled? Spider-Man ongi selline ja just eriti koomiksites. See on esimene õige ämblikmehe film. Ämblikmees ja see film peabki selline olema.

No eks ma olen ka tegelikult mitte väga suur Spider-Mani koomiksite lugeja. Olen põhiliselt neid multikaid näinud ja loomulikult ka kõiki olemasolevaid filme. Muidu olen ikka koomiksimaailmaga suhteliselt tuttav. Tean küll, et osad koomiksipõhised superkangelasefilmid võiksidki olla väga tobenaljakalt fantaasiarikkad nagu need multikad vanasti olid, aga noh viimasel ajal on kõiki uusi superhero filme püütud ikka kuidagi viisi vastu maad tirida ja kõiksugu fantaasiale mingigi põnev ja täiesti vastuvõetav loogika külge pookida. Näiteks X-Meni seeria filmid ja samuti eelmised Spider-Manid. Reboodi esimene osa kaasaarvatud. Need kõik on kuidagi ägedalt tõsised ja läbi selle võivad mis tahes absurdi ekraanile paisata. Peaasi, et see veenev oleks.

"TASM 2"-s oligi seda liigselt tobedat multikalikkust liialt palju. Aleksei, Eletro ja Goblin (mitte Harry) rikuti sellise lähenemisega minu jaoks vähemalt täiesti ära. Usutavus kadus ja minule need tegelinskid enam pinget ei pakkunud. Olgugi, et nad oli igati mõistlikult kirjutatud tegelased. Just see multikalikkus tiris nad Garfieldi Spidey maailmast välja, sest uus Spidey justkui ongi väga, väga grounded tunnetusega.

Olen Filmiarvustusega ses suhtes nõus, et Electro on võrdväärne Arnie Mr. Freeze`ga, kuigi loogiline, et kaugeltki mitte nii rõvedalt tobe kui selles idiootses Batu filmis.

Minu arust Electro ja Goblin polnud küll multikalikkust palju.
Max on nerd, nerdid ongi sellised ju. Kui Max Electroks sai, siis ta sai vihaseks ning tahtis maksta kätte.
Rhino jah oli selline. Rhino on tugev aga loll, seda ka Sony proovis teha.
Goblin, no minu arust oli Goblin väga hästi tehtud. Goblin tegi seda mida mitte keegi pole suutnud teha
Spoiler :
tappa superkangelase tüdruk ära
. Nägu, hääl olid samuti awesome. Goblin oli väga tõsiseltvõetav.

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
TheGoodTheBadTheUgly
Raevunud härg
Raevunud härg

PostitusPostitas Ralf » 28. Aprill 2014, 18:26

Mulle ainult need Goblini hambaproteesid ei meeldinud, tekkisid kohe valusad mälestused Topher Grace'ist "Spider-Man 3's" :irw:
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas ruut » 29. Aprill 2014, 10:38

Mina ei jäänud rahule. Action oli äge, 3D oli isegi täiesti okei, Ämblikmees oli fun ja tema huumor oli paigas, aga kohe kui mask peast võeti ning rääkimiseks läks, siis see oli lihtsalt niivõrd kohmetu ja lohakas, et absoluutselt ei mõjunud. Poole filmi peal hakkasin kella jälgima, et teada saada kaua ma veel kinos passima pean. Niivõrd igavaks ja imalaks muutus. Muidugi olid kõik klišeed esindatud, mis vähegi ühte filmi toppida võib. Garfield oli äge Ämblikmees, aga väga halb Peter Parker. Emma Stone'i Gwen Stacy oli õnneks hea, nii palju kui stsenaarium lubas.

Electro oli pisut multikalik, tõesti, ent minu meelest võrdlused Arnie Freezeiga on kohatud. Max toimis täpselt nii nagu ta seal filmis olekski pidanud ning oli üks paremaid tegelasi, vähemalt minu meelest. Igasugused üritused korralikku draamat luua olid palju multikalikumad kui Max. Selles osas on see uus Ämblikmehe film on par Raimi kolmanda osaga. Kõik Peter/Gwen või Peter/Tädi May dialoogistseenid olid sama piinlikud kui kolmanda osa tantsimine.

Ja üleüldse, kui ma oleks Gwen, siis ma oleks pisut creeped out olnud ikkagi. "Ma jätsin su maha, aga sa käisid mind stalkimas? Aww, kui nunnu!"

Stan Lee cameo oli ka nii out of place.

Raimi Spider-Man 2 on senini parim Ämblikmehe film. Aga kostüüm oli uues filmis parim.
Kasutaja avatar
ruut
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas LiveForThis » 29. Aprill 2014, 21:46

Ralf kirjutas:Mulle ainult need Goblini hambaproteesid ei meeldinud, tekkisid kohe valusad mälestused Topher Grace'ist "Spider-Man 3's" :irw:

heh, tõsi. Mu meelest oli see nagu reference Dafoe lõustale, he he (Y)

Aga jah, Goblin mulle välimuselt ja puha meeldis, aga üleminek Harrylt Goblinile oli nii ebaveenev ja nõme, et minu jaoks ta vaatamata oma ägedale välimusele üldse ei klikkinud.
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas TheGoodTheBadTheUgly » 30. Aprill 2014, 12:16

LiveForThis kirjutas:
Ralf kirjutas:Mulle ainult need Goblini hambaproteesid ei meeldinud, tekkisid kohe valusad mälestused Topher Grace'ist "Spider-Man 3's" :irw:

Aga jah, Goblin mulle välimuselt ja puha meeldis, aga üleminek Harrylt Goblinile oli nii ebaveenev ja nõme, et minu jaoks ta vaatamata oma ägedale välimusele üldse ei klikkinud.

Mida sa selle "ebaveenva ja nõmeda" all mõtled?

Üks asi on kindel:
Spoiler :
Parker reetis Harry. Harry oli suremas ning tal oli valik- kas surm või ravim. Ta valis ravimi mis tegi temast Goblini. Film oli väga veenev. Samuti ka sisu.
Kasutaja avatar
TheGoodTheBadTheUgly
Raevunud härg
Raevunud härg

PostitusPostitas Ralf » 30. Aprill 2014, 12:26

See, millised tagajärjed võivad meie valikutel olla, on oluline teema olnud alati "Spider-Man'i" filmides.
Ka selles osas teeb Peter
Spoiler :
teadliku valiku mitte Harry't päästa, kuigi peaks olema inimeste päästja, ja ei saa selletõttu päästa ka Gweni.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas TheGoodTheBadTheUgly » 30. Aprill 2014, 13:02

Ralf kirjutas:See, millised tagajärjed võivad meie valikutel olla, on oluline teema olnud alati "Spider-Man'i" filmides.
Ka selles osas teeb Peter
Spoiler :
teadliku valiku mitte Harry't päästa, kuigi peaks olema inimeste päästja, ja ei saa selletõttu päästa ka Gweni.

Mulle meeldis see väga.
Spoiler :
Kuna Peter jättis Harry surema, siis Harry tasub sama ka Peterile(Gweni surmaga)
Kasutaja avatar
TheGoodTheBadTheUgly
Raevunud härg
Raevunud härg

PostitusPostitas LiveForThis » 30. Aprill 2014, 23:52

LiveForThis kirjutas:

Mida sa selle "ebaveenva ja nõmeda" all mõtled?

Mõtlen seda, et üleminek Harrylt Goblinile oli minu jaoks väga ebaveenev ainuüksi seetõttu,
Spoiler :
et mind ei suudetud mitte millegagi veenda, et mis hea pärast peaks äkitselt haigestuv Harry endale selle eksoskeletist lahingurüü selga toppima. Kui üleminek Maxilt Electrole oli väga loogiline, siis mina küll ei suutnud aru saada, et miks pagana pärast peaks Harry järsku selle rüü selga tõmbama. Polnud loogiline ja seega muutus minu jaoks ka ebavajalikuks. Aga noh ma saan aru, et Goblinit oli ikkagi vaja näidata ja teisiti lihtsalt ei saanud. Kui tuletada meelde Raimi Green Goblinit, siis see rüü ja lennuvahend oli tal jõle pikalt kogu storysse ette mängitud ja puha. Olgugi, et selle maski algupära ei selgitatudki. Ju siis haaras kuskilt Halloweeni pidustajate käest.

Harry karakter oli aga igati toimiv. Kõik tema vajadused ja ihalused (ja tohutu löök, mida Spider-Man talle selle ravimi suhtes tegi) olid väga arusaadavad ja tõhusad, aga see õnnetu üleminek mõjus lihtsalt odava villiani sünnitamisena
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Ralf » 01. Mai 2014, 00:16

Sest
Spoiler :
ta ihus Spider-Man'ile kättemaksu ja ega ta niisama järele poleks talle joosta saanud...
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

EelmineJärgmine

Mine Filmid

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist