Kapten Phillips

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Kapten Phillips

PostitusPostitas Rain » 17. Juuni 2013, 11:27

Kapten Phillips
Captain Phillips (2013)

"Kapten Phillips" on lavastaja Paul Greengrassi tõsieluline ja pingeline põnevik, mis lahkab globaliseerumise tagajärgi - 2009. aastal kaaperdasid Somaalia piraadid USA kaubalaeva Maersk Alabama. Ülemaailmsed majandusraskused sunnivad lihtinimesi lõivu maksma - kokkupõrge Somaalia ranniku lähedal on vältimatu. Film keskendub Alabama kapteni Richard Phillipsi (kahekordne Oscari-võitja Tom Hanks) ja somaallasest kaaperdaja Muse'i (Barkhad Abdi) vastasseisule.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Rain
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 3667
Liitunud: 06. Märts 2008, 16:38

Re: Kapten Phillips

PostitusPostitas Spellbound » 30. Oktoober 2013, 19:27

Suurepärane töö Tom Hanksi poolt. Filmi viimased 20 minutit näitavad Hanksi võimekust olla ahastavalt emotsionaalne kriisiolukorras. Seda nii füüsiliselt kui ka psühholoogiliselt. Muidugi kammitseb tema esitust Hollywoodilik suhtumine, mis muudab reaalse inimese reaalses olukorras suuremaks kui elu kangelaseks, keda austada ja kelle üle uhkust tunda, ja lausa sunnib talle otsa ette templit stiilis "tell them I love my wife" ja "shoot me, not them".
Spoiler :
Phillipsi isiku kohta lugedes selgub, et film oleks kaptenit reaalselt kujutades olnud palju huvitavam ja vastuolulisem. Polnud ta midagi nii kangelaslik. Piraatide küüsi langemine oli tema süü, sest eiras teadlikult hoiatusi Somaalia vete kohta. Meeskond kirjeldas teda kui ülbet ja isekat mees, kes lausa soovis surmaohtu sattumist.

Greengrass`ile omaselt tempokas ja suurepärase lavastajatööga pingelaeng hoidis närvid pingul. Kahe tunni kohta oli filmis palju kordusi, kiireid ja lohakaid lahendusi tegevuse edasi viimiseks. Sissejuhatus ja I akti esimene pool olid ootuspärased ja pingevabad, kuid tempokus, lavastus ja Hanks panid filmi omas vaimus elama.

Just need viimased 20 minutit.

Kummaline, kuidas kogu film võib mõjuda ootuspäraselt ja töötava kunstliku pinge abil väga närvesöövalt, aga emotsioon ja kaasaelamiseks vajalik tunne tegelaste suhtes tekib alles lõpus.

Piraadikaptenit kehastanud Somaalia päritolu näitleja ja režissöör Barkhad Abdi sisendas hirmu ja närvesöövat teadmatust nii oskuslikult, et loodan auhinnahooajal näha suurt edu.

7/10
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3527
Liitunud: 01. September 2008, 14:34
Asukoht: Tallinn

Re: Kapten Phillips

PostitusPostitas filmiarvustus » 07. November 2013, 18:46

Film oma sisu kohta natukene liiga pikk ning mõjub kohati väga väsitavalt ja häirivalt. Selline on tunne on taotuslik ning annab hästi edasi filmis olevat dokumentaalfilmilikku olustikku. Väga pinev algus hoiab tempot üleval ja silmad tugevalt ekraanil, kuid liiga pikk ja lärmakas keskmine osa natukene tapab selle filmi võlu. Tom Hanks on kapteni rollis suurepärane ning kindel kandidaat Oskari nominatsioonile, kuid tema võlu on suuresti võlgu Muse rollis oleval somaalil Barkhad Abdil. Meeste vaheline keemia on tuntav ning karakterite pidev vaimne võitlus on selle filmi kõige nauditavam osa. Visuaalselt on film dokumentaalile kohaselt realistlik ning natukene tumedates toonides. Kokkuvõttes on film väärt sellele kulutatud aega ning sisu ei ole täielikult ette aimatav. Järk lõpp ning oivaline näitlemine Hanksi poolt lõpetavad filmi heade mälestusega. Soovitan julgelt. Hindeks 7/10.

Põhjalikumalt saab lugeda siit: http://www.filmiarvustus.eu/2013/11/captain-phillips-2013-larmakas-ja.html
Aidates valida sobivaid filme...
http://www.filmiarvustus.eu
Kasutaja avatar
filmiarvustus
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 330
Liitunud: 28. Veebruar 2013, 10:17
Asukoht: Keila

Re: Kapten Phillips

PostitusPostitas rauls » 09. November 2013, 00:11

Normaalne pantvangipõnevik. Kõik on nagu tipp-topp - film on kaasahaarav, tempo on hea, tehniline külg on tasemel, Hanks teeb suurepärase rollisoorituse - kuid erilisusest jääb vajaka. Hea film, aga mitte jalustarbav.

7/10
Kasutaja avatar
rauls
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4385
Liitunud: 27. August 2008, 23:34

Re: Kapten Phillips

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 13. November 2013, 01:20

rauls kirjutas:Normaalne pantvangipõnevik. Kõik on nagu tipp-topp - film on kaasahaarav, tempo on hea, tehniline külg on tasemel, Hanks teeb suurepärase rollisoorituse - kuid erilisusest jääb vajaka. Hea film, aga mitte jalustarbav.

Olen raulsiga nõus, kuid tiba positiivsemalt meelestatud. Väga hästi näideldud ja teostatud, isegi kui tegelikult kapteni lugu päris selline ei olnud. Haarab ikka korralikult endasse ja enne lõppu lahti ei lase.

Nagu filmiarvustus mainis, siis keskmine osa (või filmi teine kolmandik) kahandab pisut üldpilti. Sellegipoolest meeldis ja soovitan teistelegi.

8/10
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Kapten Phillips

PostitusPostitas Zinera » 18. November 2013, 20:36

9/10

Väga meeldis! Omamoodi tõetruu ja dramaatiline film, rahule võis jääda nii näitlejatega kui ka üldise teostusega. Pikk film küll, aga õigustatult.
Zinera
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2599
Liitunud: 22. Mai 2005, 13:41

Re: Kapten Phillips

PostitusPostitas Wisegirl » 29. Detsember 2013, 22:30

Well, poop.

Hoidsin küll kinokavadel silma peal, kuid kordagi ei märganud, et film oleks viimast nädalat jooksnud, kuid sel nädalal (ega vist ka eelmisel) seda enam nimekirjast ei leidnud. Kahju, väga tahtsin vaatama minna, kuid ajanappus ei lubanud. :(
-Breathe.... Deeply, yes, of course, but, by all means.....: exhale- RDA
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 1082
Liitunud: 28. Detsember 2005, 01:15
Asukoht: Sydney

8/10

PostitusPostitas Ralf » 10. Jaanuar 2014, 07:46

Kui tagantjärele teoritiseerida, kuidas seda kaaperdamislugu näiteks Michael Bay käsitleks (raketiheitjad? pesumodellid?), võib olla eriti kindel, et Richard Phillipsi läbielamised sattusid õigele filmitegijale jutustada. "Captain Phillips'i" peale päevadeks mõtlema ei jää, aga film on tihedalt konstrueeritud, kõrist kinni hoidvalt põnev ja vaatamist igatahes väärt. Tom Hanks on ühes nt. Matthew McConaughey ja Chiwetel Ejioforiga kindel kandidaat meespeaosa Oscarile. Eriti rabav on näitleja teatud emotsionaalsetes stseenides, mis jahmatava tõhususega peegeldavad kriisiolukorras olemisega kaasnevaid inimemotsioone.
http://rlfstr.blogspot.com/2014/01/captain-phillips-2013.html
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Kapten Phillips

PostitusPostitas LiveForThis » 16. Jaanuar 2014, 01:49

Sellel filmil on kolm väga tugevat külge: Barkhad Abdi kohutavalt veenev näitlejatöö tõeliselt intrigeeriva Muse`na, Tom Hanksi totaalselt vapustav osatäitmine tema viimases stseenis ning Greengrassi üleüldine rappuvalt tempokas stiil.

Stsenaariumi poolest on "Captain Phillips" ääretult etteaimatav ja kohati isegi väga igav. Enamuse ajast mind põnevusepisik ei tabanud. Süüdi on Greengrassi püüdlused luua võimalikult elulähedane/dokumentaalne lähenemine piraatidele, pantvangikriisile ning pingele piraatide ja Phillipsi vahel.

Kõige põnevamad hetked olid pea alati siis kui Muse, tema kaaslased ja Phillips üheskoos olid, kuigi kogu päästepaadis veedetud aeg venis kohutavalt. Ometigi iga kord kui tegelased paadis omavahel tähenduslikke pilke vahetasid ja vestlesid mõjus iga sekund tõeliselt pingelisena. Tegelastevaheline keemia töötas üldiselt laitmatult, sisuline areng aga jubedalt igavalt.

Tom Hanksi Phillips oli väga üheülbaline tegelane, kelle vastu ei tekkinud mul mitte mingit sümpaatiat. See sündis alles tema viimases stseenis. Stseen, mis ajas mul isegi klombi kurku. Muse tegelane mõjus kogu aeg huvitavana suuresti tänu talle loodud taustale. Väga vinge oli ka filmi taotlus anda mõlemale poolele, pantvangidele ja piraatidele, korralik inimlik tasand ja mitte muuta piraate tüüpilisteks kurjade pilkudega pahadeks.

Kiidan Greengrassi väga laiaulatusliku nägemuse loomise eest, kuigi kestvusaeg andis ikka mõnusalt tunda. Õnneks ei laskutud ka tüüpilisse ennastohverdava kapteni klišeehunnikusse, kuigi vahetevahel oli seda siiski õrnalt tunda. Stsenaarium on aga mitte midagi erilist. Näitlejad ja Greengrassi stiil päästsid päeva.

Fun fact: ma vaatasin seda filmi umbes 3 päeva, iga päev natukene. Lihtsalt ei viitsinud lõpuni vaadata.

2/5
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

Re: Kapten Phillips

PostitusPostitas Rasmus » 24. Veebruar 2014, 02:09

Kogu laeval toimunud osa oli tapvalt põnev, kuid siis otsustati kogu töö millegipärast prügikasti visata ja päästepaadis vähenes hinne sama kiiresti kui terroristide lootus eluga pääseda.

Lõpuks jäin 6/10 peal pidama.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Kapten Phillips

PostitusPostitas damon » 28. Veebruar 2014, 15:49

Minu arust ei olnud filmi pikkusel häda midagi. Näitlejate töö suurepärane ja suudeti pinget hoida lõpuni.
Dokentaalfilmilik lähenemine meeldis ning somaallased nägid ja olid oma olemuselt väga naturaalsed.
Nende silmade ja pilkude eest annan punkti juurde ning ergutavate lehtede närimine oli hea lisand.

8/10
minult ja julgen soovitada.
Kasutaja avatar
damon
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 352
Liitunud: 29. Jaanuar 2010, 13:06
Asukoht: Pärnu


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 91 külalist

cron