Ameerika afäär

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Ameerika afäär

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 03. August 2013, 00:37

Ameerika afäär
American Hustle (2013)

Oscarivõitja David O. Russelli ("Õnneteraapia", "Võitleja", "Kolm kuningat") "Ameerika Afäär" jutustab loo briljantsest petumehest Irving Rosenfeld'ist (Christion Bale), kes on sunnitud koos oma võrdväärselt taibuka ja veetleva partneri Sydney Prosser'iga (Amy Adams) tegema koostööd auahne FBI agendi Richie DiMaso'ga (Bradley Cooper). DiMaso kasutab neid New Jersey räpaste poliitikute ja maffia pealike vahelevõtmiseks - ülesandeks, mis osutub nii võluvaks kui ka ohtlikuks. Jeremy Renner mängib New Jersey sümpaatset ja kirglikku poliitilist juhti Carmine Politot, kes jääb FBI ja petturite lõksu. Põimunud petuskeemide hapras illusioonis võib Rosenfeld'i ettearvamatu naine Rosalyn (Jennifer Lawrence) olla see, kes kogu operatsiooni käekäigu otsustab.

www.solariskino.ee
American Hustle (2013) on IMDb


Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Ameerika afäär

PostitusPostitas Rasmus » 04. Jaanuar 2014, 21:43

Pole halb film, aga ei vääri ka haipi. Head näitlejad kokku aetud, Renner meeldis eriti. Lawrence'i annet ma hetkel eriti näha ei suuda, ehk aeg muudab seda.

6/10
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Ameerika afäär

PostitusPostitas filmiarvustus » 09. Jaanuar 2014, 21:30

Kokkuvõtteks on film omamoodi sümpaatne ning saab meelelahutajana imeliselt hakkama. Filmi edukaks vaatamiseks peab olema natukene avatud meelega ning olema valmis andestama selgeid vigu, mida räägitav lugu on täis algusest kuni lõpuni. Naerda selles filmi eriliselt ei saa, kuid sisu on huvitav, põnev ning koguaeg midagi on toimumas. Lõpp pikali ei löö, kuid päris pettumusest nutma ka ei aja. Võib öelda, et film on täiesti hea ja meeldejääv, kuid kohe kindlasti mitte Oskari material.

Pikemalt saab lugeda siit: http://www.filmiarvustus.eu/2014/01/ame ... likus.html
Aidates valida sobivaid filme...
http://www.filmiarvustus.eu
Kasutaja avatar
filmiarvustus
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 330
Liitunud: 28. Veebruar 2013, 10:17
Asukoht: Keila

5/10

PostitusPostitas Ralf » 29. Jaanuar 2014, 01:03

"American Hustle" on nagu üks sellistest peenetest roogadest, mida võimalik ükskõik millises uhkes restoranis hingehinna eest tellida: näeb teine esmaklassiline välja ja on hoolikalt serveeritud, aga enam kui üht suutäit ei saa ja kõhtu täis ammugi mitte.
http://rlfstr.blogspot.com/2014/01/american-hustle-2013.html
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Ameerika afäär

PostitusPostitas Forzelius » 09. Veebruar 2014, 18:52

Noh, hea oli iseenesest. Ansamblifilmid on alati meeldinud, aga samas tekib alati paar mõtet sääraste filmide puhul: 1) kas nad mitte kõik ei kopeeri Goodfellas't ja Boogie Nightsi? 2) miks alati soundtrack tugevaim element on. Need laulude peale üles ehitatud suunamuutused on muidugi kinos äge vaadata, eriti kui hästi lavastatud filmiga tegu, aga mingit kestvat efekti nagu ei jää. Kuulad küll laule hea meelega uuesti ja uuesti, üritades filmiga paralleele tõmmata aga aasta-paari pärast suurt meeles pole. Cool jant oli, kuid lõpupoole hakkas lugu väga kannatama. De Niro karakter oli tore üllatus, aga ilmselt mõtles isegi valmisprodukti nähes, et ta on ise kahes samasuguses filmis juba osalenud.
Kõike seda öeldes olen ikkagi sunnitud ütlema, et vähemalt näitlejaoscarinomid on igati teenitud. Jah, tüüpiline seasonal värk, aga Russelli tugevaim külg ongi tegelaste visandamine. Lasi neil improviseerida ja puha. Rääkimata Bale'i tavapärasest ponnistusest oma keha läbi tule ja vee viia. Seekord läbi Mcdonaldsi. Lawrence ja co said ka kõik hästi hakkama. Aga jah, paratamatult jääd ikkagi mõtlema, et breadmaker oli muusika ja kuigi vaataks telekast uuesti mõne aasta pärast or so, siis pole nii mälestusväärne. Täitsa okeilt-hästi tehtud, aga kestev efekt puudub. Goodfellas ja Boogie Nights jäävad alatiseks selle žanri parimateks näideteks.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: Ameerika afäär

PostitusPostitas Zinera » 14. Veebruar 2014, 15:48

4/10

Ootasin tõsiselt midagi intrigeerivamat ja sisukamat. Sada korda leierdatud stsenaarium, lihtsalt teisest vaatevinklist ja lisaks natukene head vanemat muusikat. Näitlejatööd olid muidugi väga head, aga kõik kokku oli paras yawn-fest.
De Niro meeldis mulle küll, pluss Boardwalk Empire'ist tuttavad pahalased, aga kahjuks film ei toiminud ja aega sellele raisata ei soovita.
Zinera
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2599
Liitunud: 22. Mai 2005, 13:41

Re: Ameerika afäär

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 16. Veebruar 2014, 00:46

Rassu kirjutas:Pole halb film, aga ei vääri ka haipi.

Filmi vaatamist just ajaraiskamiseks ei nimetaks, sest lugu ei olnud ju halb, näitlejad samuti mitte (eriti vägev oli Bale), aga film... vot selle linaloo kohta ma ütleks, et tund aega liiga pikk. 10 Oscarit? Pigem mitte. Aasta hitt oli minu jaoks ikkagi "The Wolf of Wall Street". Mõnus retrohõnguline vaatamine sellegipoolest.

6,5/10

Forza kirjutas:Kõike seda öeldes olen ikkagi sunnitud ütlema, et vähemalt näitlejaoscarinomid on igati teenitud. /-/ Rääkimata Bale'i tavapärasest ponnistusest oma keha läbi tule ja vee viia.

+ juba teises filmis on taas "Boardwalk" ja näitlejad (Eli, Richard Harrow) teemas.


Also, ülalt arvamusi lugedes on üllatav, kui kardinaalselt saavad need näitlejate osas erineda. Bale, Lawrence ja Cooper — kelle jaoks täielik pettumus, kelle jaoks geniaalne avanev talent.
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Ameerika afäär

PostitusPostitas rauls » 20. Veebruar 2014, 23:04

Täitsa kobe linateos rikkuse tagaajamisest David O. Russelli poolt! Mõnus vaatamine. Mulle meeldivad 70-ndad ja juba selle retro pärast istus film mulle. Eriti imponeeris muusika. "American Hustle" on selline film, mis näeb iga külje pealt hea välja. Muusika, kostüümid, soengud, võtteplatside kujundus - kõik on nii õige ja loob mõnusa meeleolu. Näitlejaanambel on tugev, kõik oscari nominatsioonid on õigustatud. Eriti kiidaks Bale'i ja Adamsit. Sisu oleks võinud ehk mõttetihedam olla. "American Hustle" on minu jaoks eelkõige suurepärane heatasemeline meelelahutus.

8/10
Kasutaja avatar
rauls
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4385
Liitunud: 27. August 2008, 23:34

Re: Ameerika afäär

PostitusPostitas Garli » 25. Veebruar 2014, 16:45

Paberi peal täpselt selline film, mis mulle meeldida võiks ja kõik eelpool olev jutt õige: näeb väga hea välja, mõnus retrohõng, muusika, meeleolu, tugevad näitlejad, kuid ikka jäi väga anonüümseks. Unelema küll ei ajanud, aga kaasa ka ei haaranud. 10 Oscari-nommi on selge overkill ja paari aasta pärast ilmselt ei mäleta väga keegi seda filmi.

5/10
Kasutaja avatar
Garli
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3695
Liitunud: 23. Detsember 2008, 17:19

Re: Ameerika afäär

PostitusPostitas Ronet » 01. Märts 2014, 03:23

Ma ei tea.. Mind midagi häirib nende O. Russelli filmide puhul. See liha-kala suhe võibolla..

5/10
Päevik | 2021
Pilt
Pilt
"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Kasutaja avatar
Ronet
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5960
Liitunud: 08. November 2008, 08:40

Re: Ameerika afäär

PostitusPostitas DaydreamDiamond » 02. Märts 2014, 22:04

Oli mul üks oodatuimaid filme. Kahjuks ei täitnud ootusi. Ajastu oli väga hästi kõrvale ja silmale esitatud+head näitlejad ja kostüümid naistel ( :P ) aga ma ei saanud kuidagi filmiga ühele reale.

Scorsese 3h pikk film tundus lühem kui see.

Ei ütleks, et halb film, kuid mitte ka väga hea.
It's only after we've lost everything that we're free to do anything.
Kasutaja avatar
DaydreamDiamond
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 982
Liitunud: 07. Oktoober 2008, 11:36
Asukoht: Tartu


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 17 külalist

cron