Vangistatud

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Vangistatud

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 19. Juuli 2013, 15:56

Vangistatud
Prisoners (2013)

Kui kaugele olete valmis minema, et oma last kaitsta? Keller Dover (Hugh Jackman) on silmitsi iga lapsevanema jubedaima õudusunenäoga. Ta 6-aastane tütar Anna ja tütre sõbranna Joy on kadunud ning kui minutitest saavad tunnid, võtab võimust paanika. Ainus juhtlõng on lagunenud vagunelamu, mis varem nende tänaval seisis. Uurija Loki (Jake Gyllenhaal) vahistab vagunelamu juhi Alex Jonesi (Paul Dano), aga asitõendite puudumisel tuleb ainus kahtlusalune vabaks lasta.

Dover teab, et ta lapse elu on kaalul, ja otsustab, et peab ise tegutsema. Meeleheitel isa on kõigeks valmis, et tüdrukuid leida, aga selle käigus on tal oht teelt eksida. See tõstatabki küsimuse, kus on piir õigluse tagaajamise ja omakohtu vahel.

www.acmefilm.ee
Prisoners (2013) on IMDb


Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Vangistatud

PostitusPostitas TheGoodTheBadTheUgly » 20. September 2013, 20:10

See oli üllatus. Väga hea film, tavaliselt kui mingi uurimis film on, siis on tavaliselt jama aga see oli suurepärane.
Polnud igav, muusika oli hea, cinematography suurepärane(tänud Roger Deakins). Kõik see tegevus oli huvitav, polnud etteaimatav, nats pingeline mõnes kohas jne.
8.5/10
Kasutaja avatar
TheGoodTheBadTheUgly
Raevunud härg
Raevunud härg
 
Postitusi: 123
Liitunud: 02. Detsember 2012, 23:20

Re: Vangistatud

PostitusPostitas Spellbound » 24. September 2013, 16:44

Väga tihe, keerukas ja hirmuäratavalt reaalse taotlusega meistritöö, mille kõrval kahvatuvad kõik viimaste aastate thrillerid, mõrvalood ja dektetiivifilmid.

Villeneuve režii, Aaron Guzikowski üllatavalt (Contraband oli kesine) võimas stsenaarium, Deakinsi operaatoritöö, Islandi helilooja Jóhann Jóhannsson kõhe, minimalistlik ja filmile tohutud mõõtmed juurde andnud muusika viisid filmi minu jaoks koheselt aasta paremikku.

Tänuväärselt pikk (õnneks mitte nii põhjalik detailide näitamisel nagu Fincheri "Zodiac") kulgemine koos pidevalt üllatusi pakkuva süžeega hoidsid pilgu kramplikult ekraanil ootamas head lahendust selles rõskes, vähese päikesevalgusega lumest ja vihmast läbi rühkivas armutus loos.

Suurepärased näitlejatööd Jackmani, Gyllenhaali ja Paul Dano poolt näitasid, et üks näitleja võib küll sama rolli korrata, aga iga kord on see esitus sootuks erinev.

Melissa Leo vaikne, kuid sügavalt häiriv esitus jääb kauaks ajaks kummitama.

Kohati meenus juba mainitud Fincheri "Zodiac" (mitte Gyllenhaali, vaid režii pärast) ning taanlaste sarja USA uustöötlus "The Killing".

Film oli täis üllatavaid temaatilisi seoseid, mida ei oskaks esialgu sellise tuntud sünopsise järgi oodatagi. Kui võtta näiteks hiljutine "The Call", siis "Prisoners" on selle kõrval aasta parim film.

Seoste hulgas oli huvtav temaatiline sümbol muidugi madu. Gyllenhaal kehastas uurijat nimega Loki, mis muidugi loob seose Skandinaavia mütoloogiast pärit kujumuutja ja probleemide tekitaja Loki endaga, sest madu või siis serpent oli mütoloogia järgi Lokile suurte piinade tekitaja.

Filmi süžee on küll lihtne ja leidnud juba korduvat kasutust suurel hulgal filmides, aga režissöör ja stsenarist suutsid loosse süstida sellist elu, et see mida olin harjunud ootama langes põrmuks ja jäi alles ainult närviline ootus edasise suhtes.

Muidugi on tore kui suudan vaatjana asjadele pihta saada enne kui peategelane. Seda juhtus filmi jooksul isegi kahel korral, aga sellist lõppu poleks isegi kahtlustanud.

Punane vile oli väga võimas viis lõpetamaks lugu, mis lausa nõuab korduvat vaatamist ja Villeneuve kui režissööri edasist jälgimist. Nüüd tuleb "Incendies" üle vaadata ja oodata tema järgmist USA filmi "Enemy", mis on arvustuste järgi palju eksperimentaalsem ning kus on taas peaosas Gyllenhaal.

9/10
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3527
Liitunud: 01. September 2008, 14:34
Asukoht: Tallinn

Re: Vangistatud

PostitusPostitas LiveForThis » 24. September 2013, 17:21

Jah, kõik samad mõtted, mis Spellilgi.

Loki ja madude seost ma ise kokku pannudki (Y)

Aga jah, hands down one of the best movies of 2013.

"Prisoners" on tõeline USA kino meistriklass, mida täiendab tugevad välismaised jõud :D

5/5
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

Re: Vangistatud

PostitusPostitas Zinera » 15. Oktoober 2013, 20:56

9/10

Põnev, huvitava sisuliiniga, professionaalsete näitlejatöödega film, kindlasti üks lemmikumaid 2013. aastal vaadatud teostest.
Zinera
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2599
Liitunud: 22. Mai 2005, 13:41

Re: Vangistatud

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 16. Oktoober 2013, 00:50

Wow.

Ei olegi midagi lisada. Kuigi lugesin enne positiivseid arvamusi, siis suutis film siiski üllatada ja isegi Hugh Jackman ei suutnud minu jaoks midagi ära rikkuda, pigem mõjus positiivsena. Uskumatult põnev ja sisutihe, seejuures ei tundu need 153 minutit sugugi pikana. Lõpp oleks vbl võinud tsipa teistsugune olla. Jake Gyllenhaal oma tic'iga oli uskumatu. Must-see!

9/10
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Vangistatud

PostitusPostitas tony montana » 17. Oktoober 2013, 00:55

väga tugev film.nö pauk harjavarrest.Gyllenhaal ja Jackman tegid väga kõvad sooritused.pärast filmi oli sees kuidagi sitt tunne.toimis.
tony montana
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud
 
Postitusi: 38
Liitunud: 04. Märts 2008, 10:12

8/10

PostitusPostitas Ralf » 13. November 2013, 02:31

Panin ka tähele seda Loki ja madude seost.
Väga-väga hästi tehtud viisakas kriminull.
http://rlfstr.blogspot.com/2013/11/prisoners-2013.html
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Vangistatud

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 13. November 2013, 03:16

Sa pidid ikka Wahlbergi mängu tooma, eks? :) Mind isegi huvitab, milline see lõpptulemus siis oleks olnud.

Aga tahaks filmi, vaatamata selle pikkusele, lähiajal uuesti vaadata. Vägev elamus!
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Vangistatud

PostitusPostitas Ralf » 13. November 2013, 03:24

uLtImAtEcRiTiC kirjutas:Aga tahaks filmi, vaatamata selle pikkusele, lähiajal uuesti vaadata.

Ää muretse, film on hea sõltumata sellest, kas sa oled pikk või lühike :irw:
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Vangistatud

PostitusPostitas filmiarvustus » 17. November 2013, 17:10

Film on sisukas ning suudab hoida silmi ekraanil kuni viimase kaadrini. Väga rahulikult kulgev film on salapärane ning visuaalselt väga maaliline ja olustikult sobiv. Suurepärane seltskond näitlejaid, koos talendika lavastaja ja hästi läbimõeldud käsikirjaga, loovad ühe aasta 2013 parimatest filmidest. Filmile annab juurde väga intensiivne dialoog, vägivaldne (kuid eetiliselt isegi lubatud) vahepala ning vaikus, mis on osa filmi soundtrackist. Selline pidev kahe karakteri vaheline vaimne jagelemine, suurepärane füüsiline näitlemine ning ootamatud sisulised arengud loovad peaaegu ideaalse thrilleri, mis loodetavast toob mõned Oskari nominatsioonid. Igal juhul julgen soovitada seda filmi igale filmisõbrale. Tegemist on filmiga, mis jääb taoliste filmide mõõdupuuks veel mõneks ajaks. Hinne 9/10.

Põhjalikumalt saab lugeda siit: http://www.filmiarvustus.eu/2013/11/prisoners-2013-toeliselt-kaasahaarav.html
Aidates valida sobivaid filme...
http://www.filmiarvustus.eu
Kasutaja avatar
filmiarvustus
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 330
Liitunud: 28. Veebruar 2013, 10:17
Asukoht: Keila

Re: Vangistatud

PostitusPostitas Forzelius » 08. Jaanuar 2014, 15:02

Spellbound kirjutas:Tänuväärselt pikk (õnneks mitte nii põhjalik detailide näitamisel nagu Fincheri "Zodiac")


Mida selle all silmas pead?

Endalegi meeldivad sellised 2,5h detektiivilood, nii palju kui neid üldse on. Zodiaciga ei näinud üldse suht midagi ühist, kui narratiiv välja jätta, kuigi need erinesid ka suuresti. Zodiac oli suht üheselt nähtava liiniga lugu, samas kui Prisonersis oli käänakuid vägagi palju rohkem. Ainsad asjad, mis minu raamatus neil ühised olid, on mõnusad pausid segmentide vahel, mis lasevad hästi hinge tõmmata, samas kui järgmine episood uuesti täiskiirusel kaasa elama paneb. Muidu ikka väga erinevad filmid. Meenutas hoopis rohkem Memoriesi.

Gyllenhaal ja Jackman tegid võib-olla lemmikrolli üldse mu silmis. Lõpuks ometi natuke sügavust esimeselt, seni ainult Brothersis ta täit potentsiaali nagu näinud, isegi Z's oli ta ikka seesama Jake, lihtsalt hea lugu oli taga. Jackman oli samuti fantastiline, nii domineerivat alfaisast polegi näinud temast veel. Kogu see jahivärk ja ultrapereisa oli nii fun vaadata ja samas hirmutav, nähes milliseks jõletiseks ta aja jooksul muutub. Siiski, hea vanakooli dilemma "kui kaugele ma lähen" oli sees. Imestama pani, et Terrence Howardi karakter nii kõrvale jäi, tegelikult. Ilmselt ei tahetud nende kahe mehe duellile mingit kolmandat osapoolt juurde toppida.

Üks asi häiris tohutult:
Spoiler :
see, kuidas detektiiv Loki leidis akna alt just sellesama soki. No, putsi, kui tõenäoline see on, et just seesama AINUKE objekt, mille Jackman ära tundis, on see, mille too TDK vaimuhaige maha pillas, kui teise korruse aknast alla hüppas. Joy ära pääsemine oli ka tiba kahtlane värk. Ei tundu nagu loogiline või nii.


Need asjad kõrvale jättes, siis lugu oli, nagu eelmainitud, suurepäraselt jutustatud. Kõige kütkestavam oli mu jaoks see, kuidas asi liikus nii sinkavonka, kuidas alguses jäeti nii ühedimensiooniline trajektoor ette ja siis vajutati nendega pausi ja hakati hoopis uut asja rääkima. Justkui 2 rongi hakkasid samadelt rööbastelt vastu sõitma üksteisele ja vaataja nägi mõlema sõitu korraga kuni kokkupõrkeni. Nii mõnusalt kompleksne lugu, mis on peaaegu peensusteni läbi mõeldud. Sa tead, et film on hea, kui sa peale vaatamist imdb boardidelt loed teemasid, mis algavad sõnadega a'la "so how was...".

Üldiselt oli kõik arusaadav, olid väikesed apsud, aga sellise väärtfilmi puhul andestan alati.

P.S. miks Dano alati selliseid veidrikke mängib?
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: Vangistatud

PostitusPostitas damon » 21. Veebruar 2014, 11:34

Ühinen kiiduavaldustega. Tõsiselt huvitav teos. Üllatas nii stoori kui ka just pisielemendid mida oli omajagu filmi sisse põimitud. Huvitav oli Jake Gyllenhaal'i tic nagu "Ulti" seda nimetas. See oli väga loomulikult välja mängitud.
Filmi pikkus ei andnud endast üldse tunda, millest võib järeldada, et põnevust suudeti pidevalt üleval hoida.

9/10
Kasutaja avatar
damon
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 352
Liitunud: 29. Jaanuar 2010, 13:06
Asukoht: Pärnu

Re: Vangistatud

PostitusPostitas RockabillySarin » 26. Veebruar 2014, 11:33

[9/10]
Meeldiv üllatus.
Kaasaelamine ja pinge algusest lõpuni.
Vilelõpp oli võimas!

Pilt
RockabillySarin
60000
Kasutaja avatar
RockabillySarin
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 226
Liitunud: 06. November 2007, 03:22

Re: Vangistatud

PostitusPostitas LiveForThis » 14. Mai 2014, 01:45

Väga intelligentne ja ülipõhjalik analüüs eelmise aasta parimast filmist. Nüüd peab ka "Enemy" kiirelt ära vaatama.
https://www.youtube.com/watch?v=rMbF21yu7pk
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 51 külalist

cron